Автор |
Съобщение |
Алминатора
|
|
|
|
Заглавие: Какво е да си автор в PC Mania? Публикувано на: 24 Окт 2006 16:13
Вече пета година си задавам въпроса "Какво е да си автор в РС Мания?".Как започва денят ви с какво е свързана най-вече работата ви,къде работите-вкъщи или си имате някаква,как да го нарека,примерно некъв небостъргач в който пишете и за всеки от вас си има отделен етаж...Абе сещате се.Ъъъ що направо не мина на въпроса и да ви питам по колко лева/месечно взимате?
|
|
Creator
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Окт 2006 19:01
И аз си задавах този въпрос, макар че вече съм забравил за него. Понеже никой не ти отговаря, ще ти кажа какво сме си говорили и писали с Орлин Широв, Георги Панайотов, Пламен Димитров:
Значи всъщност същестувва една редакция, в която обикновено има един човек. Тази редакция може да се открие случайно, понякога е неоткриваема.
Както се досещаш, удобно е всеки автор да си пише статията вкъщи и да я изпрати на определен мейл. Де факто един автор в PC Mania, а и където и да е, е възможно да пише и за други медии или да се занимава с нещо друго. Доколкото знам, възнаграждението стига да преживееш. Затова трябва да се мисли нагоре.
Можеш да си представиш и колко потискващо е да трябва да представиш статия на игра след 30 часа, която още не си започнал. Така че понякога се налага писане през нощта, получава се някак си този гаден сценарий.
Някой автори се подвизават с чужди имена (например Васко Чаворски е ТЯ), други пък имат "раздвоение на личността" (Морган Кроу е Момчил Милев).
Съществува и любов към читателите от страна на автора, честно!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Окт 2006 17:20
creator-e, нали разбираш, че издаде тайни, заради които може някой от екипа да те причака в някой ъгъл с бейзболна бата ? :РРР
Иначе и на мен преди време ми беше чудно, как толкова млади хора (някои нямащи и 20 години) пишат в това списание, но от поста горе ми стана ясно :Р
п.п Слава на Широв!
|
|
|
|
|
Kazim
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Окт 2006 23:48
Сперете вече!
___________________________________ Това на аватара не съм аз :/
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Публикувано на: 26 Окт 2006 15:17
Казим написа: Сперете вече! ?
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 26 Окт 2006 19:06
denik написа: Казим написа: Сперете вече! ?
Това е просто Казим.
Адаш, информацията звучи поверителна.
Колегата Деник е прав, на твое място бих избягвал да съм навън по тъмно.
|
|
|
|
|
Kazim
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 26 Окт 2006 19:31
Имъх придвид - дъ спрете, щото тези от Пи-Си-Маниа са големи хай-дути!
___________________________________ Това на аватара не съм аз :/
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2006 11:46
Ледник написа: denik написа: Казим написа: Сперете вече! ? Това е просто Казим. Адаш, информацията звучи поверителна. Колегата Деник е прав, на твое място бих избягвал да съм навън по тъмно.
muhaahah
|
|
|
|
|
Creator
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Окт 2006 10:06
Темата е интересна. Списание PC Mania си е явление, то е оставило отпечатък в съзнанието ми. Въпреки това винаги съм смятал, че ще едобре да се направи ново, подсигурено финансово, издание. Нещо като конкурент-детронатор.
___________________________________ Rockstar Gangster
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Окт 2006 14:07
Относно други изяви на екипа, Сашо Бойчев пише и за Капитал Light... Или поне и там си има адаш...
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Окт 2006 21:56
Firzen написа: Относно други изяви на екипа, Сашо Бойчев пише и за Капитал Light... Или поне и там си има адаш... Да, и аз наскоро го бях забелязал... :Р
btw спомням си преди година-две по Канал 3 вървеше едно предаване Sport Net.. и бяха поканили Владо Тодоров да говори за някви простотии ама не се сещам за кво беше ^^
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Окт 2006 22:15
Аз го харесвам, пич е Владо.
Що за човек беше?
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Окт 2006 04:48
Аз доколкото знам редакцията се намира на ул. Стефан Караджа както е записано и в самото списание, така че не са толкова неоткриваеми. Аз самият веднъж се качих до редакцията. На вратата беше залепено едно голямо лого на PC Maniа (тогава старото лого). Иначе на звънеца на входанта врата пишеше "НЕ свънете без работа бием!" Сега този надпис почти е изчеснал.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Wile E. C.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 00:29
Andrey358 написа: "НЕ свънете без работа биемe!"
OMFG :)
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 00:46
къде са ми предупрежденията бе, ей една седмица не влизаш и глей кво става
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 00:47
Till Lindemann написа: къде са ми предупрежденията бе, ей една седмица не влизаш и глей кво става
Не се ли кефиш?
___________________________________ Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Ное 2006 20:55
ми все ми е едно просто им бях свикнал
|
|
|
|
|
Asriel
|
|
В момента играе: GTA IV
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Ное 2006 16:11
Moйте май още са тук..
___________________________________ все аркадаши сме
Krieg
|
|
|
|
|
Edwin Odesseiron
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Ное 2006 01:27
мене ме гложди едно нещо
Така както всички автора четат лекций как не трябва да се пиратства а трябва да си купуваш игрите...
Чудно ми е списанието ли осигурява игрите за които авторите пишат или те сами си ги набавят
Звучи ми логично списанието да им ги осигурява
И като се има в предвид това работата като автор си е много изгодна
По цял ден си играеш игри които си получил на аванта (и доре без да се налага да ги теглиш) и ти плащат за това на всичкото отгоре
За мен това е работа мечта
впрочем като се има в предвид че ПС Мания е най-продаваното списание за компютри (в уикипедия пише че се тиражира в 15 хиляди бройки) се съмнявам да са им толкова ниски заплатите
чудя се дали им трябва още някой да списва статий за рпг и футболни мениджъри....
___________________________________ I'm busy, okay? I'm busy!
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Ное 2006 10:50
[quote='Imoras"]...[/quote]
Списание с тираж 10 000, 96 страници, хубава хартия, и 3 пъти повече реклами от PC mania, заплатите варират от 300 до 450 лв.
Просто съм убеден, че авторите на PC mania, бачкат и нещо друго. И да бачкаш, като автор не е най-голямата изгода, вярвай ми.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|