Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD
Публикувано на: 05 Фев 2009 23:38

Гост написа:
:notfair: :notfair: :notfair: :notfair: изобщо няма да чета в интернет и тва е няма повече PC Mania за мен :stooped: :stooped: :notfair: :shock:

Заеби човек. И да си изпишем ръцете кво ги бърка тях за 10 годишни традиции и уйови глави?

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 06 Фев 2009 00:13

Браво. Прогрес.
Чакам да видя резултата. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Фев 2009 00:36

Ех, тия технологии. :( Още съм объркан, ама вие знаете по-добре. Утре все пак ще разбера за какво става въпрос. :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Фев 2009 02:23

От всички обсъждани проблеми най-сериозният е този с тоалетната - наистина сайтът е по-неудобен за целта. Дори и лаптопът не е добро решение. За останалите въпроси, нещата стоят така:

1. Естествено, че доста сме обмисляли вариант за комбинирана медия в онлайн и печатен вариант. Ето ние и сега сме в тази ситуация. Истински и двете не може да се правят. Това е друг вид редакционна организация, обработка на материалите, графици за работа и още много неща. Досега, знаете, сме правили списание. Сега ще правим сайт. Не се седи добре на два стола. Трябва да се вземат истински решения, за да има истински резултат.

2. Още предимства и причини. Статиите ще са безплатни и ще са повече, защото предпечатът дърпа много от вниманието ни. Организацията на информацията е несравнимо по-добра. Инвестирали сме доста в уникална система за търсене и подредба на материалите. Като отворите статия, напрмер, ще имате всички солюшъни, чийтове, превюта, новини, скрийншотове и видео на едно място. Ще можете веднага да си свалите или закупите всеки продукт или игра, стига опцията да е налице. Това няма как да стане от хартията. Поетапно ще качим архива на списанието, а това са хиляди статии, на практика, цялата история на гейминга, все пак PC Mania пише за игри от 12 години. Всичко е безплатно, да припомня.

2. Печатницата и въобще печатането не са ни проблем. С Делта+ работим от отдавна и бих я препоръчал на всеки, който иска да издава списание. С разпространението също сме се оправяли през годините, бих казал че сме едно от най-добре продаваните списания, това също е от отдавна.

3. Изборът на електронният формат е принципен и е въпрос на перспектива. Ние сме напълно убедени, че пътят е този. От доста време си говорим за "информационна революция". Това вече не е бъдеще, а настояще. Ние вече сме в революцията. Коя от печатните медии, ако не PC Mania трябва осъзнава това - вестник Трета възраст ли?

4. Форумът остава, такъв какъвто го познаваме. Ще има вариант с тези цветове, даже може да пуснем и старото лого като реверанс към историята. :wink: Форумът не е от вчера.

Има и още, ама стана късно. Айде стига толкова засега, скоро пак.

Профил

Публикувано на: 06 Фев 2009 03:18

Петре, щом не сте имали никакви проблеми до сега, защо се отказвате?

Виждам че няма да си промените мнението (лошо според мен), но искам да ви попитам друго нещо. Ами ако някой друг прави списанието вместо вас. Тосет вие си вършите там работата със сайта и всичко останало което ви е на главата, а някоя друга фирма идзава списане, което няма да е РСмания разбира се то си ви е запазена марка, но ще ви рекламира вас (тоест вашия сайт). Не че имате нужда от каква да е реклама нали, но питам. И въпросната Х фирма ще извлича новини за игри от вашия сайт и ако Х фирмата се натъкне на такива да ви ги предоставя на вас. Тоест нещо като симбиоза, но ще е със съвсем отделен екип и въобще всичко ще си е отделено от вас, само рекламата ще е връзката.Нали там отпред отзад ще има "с подкрепата на РСмания" или там ще се види как ще да е (ако просъществува де). Та какво мислите така феновете където искат списания ще ги получават (вие няма да се занимавате с него, но ще е с ваше съдействие), а хората където искат да си разглеждат сайта винаги си имат вас. Така и агнето цяло и вълкът сит. И само да добява не: Не ви моля да бъдете спонсори!

Ако идеята ви се струва добра драснето някои отговор, а аз ще видя какво мога да направя

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Фев 2009 05:58

Някой ще постне ли въпросния гръб на списанието?

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 06 Фев 2009 10:56

Еми щом искаш ще го постна, макар че вече се изписа достатъчно:

Цитат:
Мания изцяло онлайн от месец март.

Уважаеми читатели,
от месец март РС Мания напуска вестникарската маса и преминава изцяло онлайн. Причината за това е проста-в интернет можем повече. Вече няма да е необходимо да плащате, за да ни четете, а предимствата на новия електронен формат са безспорни, те събират най-доброто от миналото с най-доброто от бъдещето. Новата версия на сайта ни от няколко месеца търпи най-мащабния ъпгрейд в сесетгодишната си история.

Очаквайте повече подробности в следващия, последен, брой на книжното издание, а пълната електронна версия ще бъде онлайн на нашия постоянен адрес http://www.pcmania.bg през месец март.

Е това е да искаш да си плащаш за нещо и те да не ти искат парите :) Според мен финансовата криза си казва думата. :notfair:

Профил ICQ

Публикувано на: 06 Фев 2009 11:09

Petar написа:
От всички обсъждани проблеми най-сериозният е този с тоалетната - наистина сайтът е по-неудобен за целта. Дори и лаптопът не е добро решение. За останалите въпроси, нещата стоят така:

1. Естествено, че доста сме обмисляли вариант за комбинирана медия в онлайн и печатен вариант. Ето ние и сега сме в тази ситуация. Истински и двете не може да се правят. Това е друг вид редакционна организация, обработка на материалите, графици за работа и още много неща. Досега, знаете, сме правили списание. Сега ще правим сайт. Не се седи добре на два стола. Трябва да се вземат истински решения, за да има истински резултат.

2. Още предимства и причини. Статиите ще са безплатни и ще са повече, защото предпечатът дърпа много от вниманието ни. Организацията на информацията е несравнимо по-добра. Инвестирали сме доста в уникална система за търсене и подредба на материалите. Като отворите статия, напрмер, ще имате всички солюшъни, чийтове, превюта, новини, скрийншотове и видео на едно място. Ще можете веднага да си свалите или закупите всеки продукт или игра, стига опцията да е налице. Това няма как да стане от хартията. Поетапно ще качим архива на списанието, а това са хиляди статии, на практика, цялата история на гейминга, все пак PC Mania пише за игри от 12 години. Всичко е безплатно, да припомня.

2. Печатницата и въобще печатането не са ни проблем. С Делта+ работим от отдавна и бих я препоръчал на всеки, който иска да издава списание. С разпространението също сме се оправяли през годините, бих казал че сме едно от най-добре продаваните списания, това също е от отдавна.

3. Изборът на електронният формат е принципен и е въпрос на перспектива. Ние сме напълно убедени, че пътят е този. От доста време си говорим за "информационна революция". Това вече не е бъдеще, а настояще. Ние вече сме в революцията. Коя от печатните медии, ако не PC Mania трябва осъзнава това - вестник Трета възраст ли?

4. Форумът остава, такъв какъвто го познаваме. Ще има вариант с тези цветове, даже може да пуснем и старото лого като реверанс към историята. :wink: Форумът не е от вчера.

Има и още, ама стана късно. Айде стига толкова засега, скоро пак.

квото и да е няма да го гледам в нета

Цар
Аватар
Публикувано на: 06 Фев 2009 11:34

Petar написа:
Поетапно ще качим архива на списанието, а това са хиляди статии, на практика, цялата история на гейминга, все пак PC Mania пише за игри от 12 години.

Ауу. :shock: Браво! Как ми се четат някои стари статии....

Ще може новините на главната страница да се коментират, нали? С акаунта от форума? :)

Профил

Публикувано на: 06 Фев 2009 12:00

Andrey358 написа:
Еми щом искаш ще го постна, макар че вече се изписа достатъчно:

Цитат:
Мания изцяло онлайн от месец март.

Уважаеми читатели,
от месец март РС Мания напуска вестникарската маса и преминава изцяло онлайн. Причината за това е проста-в интернет можем повече. Вече няма да е необходимо да плащате, за да ни четете, а предимствата на новия електронен формат са безспорни, те събират най-доброто от миналото с най-доброто от бъдещето. Новата версия на сайта ни от няколко месеца търпи най-мащабния ъпгрейд в сесетгодишната си история.

Очаквайте повече подробности в следващия, последен, брой на книжното издание, а пълната електронна версия ще бъде онлайн на нашия постоянен адрес http://www.pcmania.bg през месец март.

това е да искаш да си плащаш за нещо и те да не ти искат парите :) Е ,Според мен финансовата криза си казва думата. :notfair:

Ами си нямаш и на представа колко си прав,ама явно всичко свърши...
:?
Та все пак ,ако няма дори минимална нажежда да продължите да печатате,то поне помислете за някакво издние ,коетод а излиза веднъж на няколко месеца,като обощение на това,което се случва из Гейм,Софт и Хардуер пространсвото или поне помислете за ЕДИН последен бенефисен брой,дори и на цена от 10+ лева ...

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 06 Фев 2009 13:06

Остава само да поздравя PCM екипа за тази крачка! След последния пост на Петър, няма как да не съм доволен! :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 06 Фев 2009 14:50

Време беше да се предриеме тази стъпка ако едно време когато нета не беше толкова разпостранен а дори и хора които имаха такъв(скороста беше адски бавна през модем) беше хубаво да земеш списанието и да разгледаш коя игра струва за да си я "поръчаш". Сега обаче за 30мин се тегли игра от кой се сетиш бг тракер и ако не ти хареса триеш и дърпаш следващата.Да не говорим че печатния брой се бави сума време след като играта е вече изпиратствана.Дали ще се чете обаче със същия успех списанието в нета е доста сложен въпрос и само времето ще покаже това.Идеата е ясна иначе наистина вероятно е да се правят повече пари от сайта където ще има реклами и ако посещениата са солдни печалбата може да е доста повече от печатното издание.Все пак замислете се поне няколко пъти в годината да пускате някакво печатно издание със неща които няма да ги има в нета плакати и други подобни неща в него не затривайте съвсем печата.

Профил WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 06 Фев 2009 14:51

От посещенията на сайта няма ли да се печелят сносни пари? Изобщо не съм " на ти " с подобни неща, но поне от това дето съм чувал...? Идеята, че всички хора дето са си купували списанието, А И тези, които не са могли, ще могат да го гледат безплатно в нета.. + всички минали статии... на доста солидни пари ми мирише! :D

ЕДИТ : @dx4,

"Все пак замислете се поне няколко пъти в годината да пускате някакво печатно издание със неща които няма да ги има в нета плакати и други подобни неща в него не затривайте съвсем печата"

Страхотна идея!

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Публикувано на: 06 Фев 2009 21:00

Ех как ще ми липсва книжното издание... Израстнал съм с него. Много спомени имам... ( и в тоалетната да, когато съм го пазел да не цопне вътре..))
Съгласен съм с онлайн изданието, при едно условие току що ми хрумна... ( или току-що го изкопирах от по-горниа коментар)
нека веднъж в година по коледа може би да има брой който да си купим и който да е примерно 100 страници със яки ретро игри.. яки rpg яко набласкън с плакати на лара крофт по бикини (ахаха) и въобще всичко хубаво да има вътре... Или поне един брой така извънреден като последен да направите...

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 06 Фев 2009 21:16

Мартенският брой ще бъде последен, казаха си го вече (т.е. - да, ще има прощален брой).

В който, надявам се, ще бъде обърнато специално внимание на писмата на феновете (направете като за последно рубриката поне 4 страници, мисля, че го заслужихме?), малък поглед назад, нещо за форума... Някой хубав фийчър или нещо такова... Не знам, просто ми се ще игрите да останат на заден план за сметка на един последен реверанс към ПЦМ къмюнитито.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 06 Фев 2009 22:27

Аз говоря за извънреден брой, то този мартенския е все едно поредният брой от месеца.. Нека да има наистина бонус брой с купища полезна заинтригуваща информация всичко двойно повече и т.н... Щото така излиза че хоп мартенския брой излиза и айде няма повече броеве. Ха така... Пс мания ни поднесе бомбата.... Феновете искат да чуят това : Работим усърдно и усилено за прощалният последен брой в който сме се погрижили и сме вложили любов бла бла Отделили сме специално внимани на еди какво си , има 2 плаката има това онова,.. Искаме да разберем че наистина ги е грижа за нас че прявят нещо специално за нас а не пореден брой от месеца...

Аватар
В момента играе: Far Cry 2,Burnout Paradise.
Публикувано на: 07 Фев 2009 02:00

Мммм малко като шок новина ми се стори .Спомням си като малък с приятелите ми обикаляхме до центъра и бях събрал специално пари за да си закупя 1-вия Брой на ПСМ ,та имаше на Халф-Лайф Блу Шифт и Блеид оф Даркнесс едно от първите впечатляващи Рпг-та (говоря за 2001г.) и когато се върнах се спуках да го чета беше ми супер кеф,странно е като го казвам по този начин ,но добрата Пеипърка си е н-1..Пък и тази идея ми харесва да се добавят всички стари броеве ,абсолютно всички статии и останалото през годините като ревюта *Тогава си спомням като Хепи трии френдс беше страшно попюлър из нета имаше ревю в едно от изданията ест. от там се зарибих..Абе с две'думи списанието си беше "пълен Култ".

П.С Идеята за брой само по празници като коледа, етц. е добра НО! Но!Пак повтарям искам задължително да има некви доволни плакати също като чаршафи ,че добре си правя компилация по стената в стаята из между индустриал/хард/гринд групите се подават ПСМ плакати :) почнал съм и по тавана да лепя.такче сеш'те са! И дано повечето фенове да се задоволят от новата идея! :wink:

Профил

Аватар
Заглавие: !
Публикувано на: 07 Фев 2009 02:50

Дааа! Нещо не се одобрява идеята масово...

От една страна он-лайн варианта ще бъде във всички случаи по-раздвижен, пък и ще могат да се редактират правописните (и стилни) грешки ад-хок :D , ама от друга ... хората вече си го казаха. Пък дори и това - за кенефа си е аргумент...
Аз съм силно раздвоен. Спомням си преди толкова години как започна всичко. И откъде започна. От площад "Славейков", когато се запознах с Боби. Беше създадено с много любов и заради това и си остана най-таченото геймърско списание!
Аз ... всъщност неизпускайки нито един брой от №1, та до сега, така и не усетих как се изтърколиха толкова години. И като един от най-дъртите геймъри и почитатели на ТОЧНО ТОВА списание, някак ми е тегаво...

За човек прочел четирицифрено число книги и свикнал да държи в ръка хартия с напечатани върху нея букви усещам една сериозна носталгия по отминалите времена - от първите броеве с по няколкото странички - та до мартенския брой на 2009 г.
Обаче, явно няма как! Ще се наложи просто да преглътнем прощалната сълза по отминалото хубаво време и да се пренастроим по новому.

УСПЕХ в начинанието!
.............................................
Обаче... Мамицата му! Все пак си ми е мъчно!!!

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 07 Фев 2009 10:47

Еее това е коментара...просто ме уби...и абзаца с книгите-при мен положението е подобно!И все пак гледам от добрата страна-ще имам и първия(макар и подарен ми от библиотека) и последния книжен брой!И все пак...късмет в новото ви начинание!!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Фев 2009 15:08

Ми голяма простотия стана, но като се замисля, последните години, колко често го купувах, разбирам защо са решили така :wink:

До колкото съм запознат, PCmania имат добри печатници, които сигурно няма да ги затваряте, та може да обмислите идеята за... да го наречем VIP списание, което да се купува само с абонамент ;)

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com