Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Господари на Елементите (форумна ролева игра)
Публикувано на: 24 Дек 2007 23:26

Господари на Елементите (форумна ролева игра)

I. Начални думи:
Обикновенно в скучните празнични нощи в главата ми се зараждат безумни ролеви проекти, но за разлика от повечето пъти, този не е Pen & Paper. Става въпрос за малко по-различна - и надявам се по-изгладена откъм "геймплей" - игра с особен акцент върху писателския талант на участващите.

Както винаги, ако идеята ви се стори тъпа, оставяте темата да потъне.

II. Механика:

1) Кръгове:
Играта протича на кръгове, като единствения кръг, който е по-различен от останалите, е първия.

2) Избор на герой:
В първия рунд, желаещите да участват избират един от шестте героя, представени по-долу, и представят измислена от тях биографична история за него в рамките на 200 думи. (Да, ще се проверяват.)

3) Натрупвания:
В случай на повече от едно желание за един героите, представените биографии ще бъдат сравнени по увлекателност и майсторство от съдии и ще се отсъди (до края на Кръг I) на кого ще принадлежи героя завбъдеще.

4) Липса:
В случай на незает герой до края на Кръг I, той автоматично отпада от играта без право на вземане в по-късни рундове.

III. Правила & Приключения (П&П):
1) Процеса:
Играта протича в 5 кръга, след всеки от който отпада един играч и принадлежащия му персонаж. Целта на играта е да стигнете възможно най-напред чрез креативност и добро писане. То се оценява сред съдийския състав. Най-слабата история отпада в съответния кръг.

2) Числа:
Във всеки кръг след първия играчите задължително оповестяват в отделен пост в темата своя избор на число от 1 до съответния брой играчи, останали в надпреварата.
Пример: Играч Х е влязъл в първи рунд. Броят играчи в първи рунд е 6, съответно той избира между числата 1 и 6. Играч Х избира числото 4...

3) Уникалност:
Играчите в един рунд трябва да предоставят уникално число в този пост! Повторението е забранено. Съответно спектъра на избор се стеснява с времето и последният играч е оставен без избор на число.

4) Ези-тура:
В същия пост играчът оповестява всеизвестния избор "ези" или "тура". Този избор (естествено) може да се припокрива с избора на други играчи.

IV. Особености на писането:

1) Свят:
Светът на играта е копие на истинския, но с фентъзи елементи. За повече подробности, четете началото на втория ми пост.

2) Лимит:
Максимална дължина на история (освен биографията в Кръг I) - 3000 знака. Да, ще се проверяват. Надвишилите лимита дават основания за моментална дисквалификация.

3) Защо част 1:
Вашият избор на "ези" или "тура" определя типа на Елемента, който трябва да присъства в историята ви. Двата типа Елементи са Място и Събитие. Елементът, който ви се падне, трябва задължително да присъства в историята. Неговото отсъствие е основание за моментална дисквалификация.
Пример: За Място - "Прокълната Пустиня". За Събитие - "Божествена Проява".

4) Защо част 2:
Вашият избор на число определя кой от няколкото възможни Места или Събития за този Кръг ще ви се случи. Например, посочвайки за число 3 в началото на Кръг II, вие директно попадате на съответно номерирания Елемент в моите записки.

V. FAQ:
1) Какво означава "присъствие на Елемента"?
Означава, че в историята, която предоставяте, трябва да присъства като централна тема подаденото от мен Място или Събитие. Ако съм ви дал Мястото "Прокълната Пустиня", в историята героят ви трябва да се намира основно в нея. Ако съм ви дал Събитието "Божествена Проява", то тя задължително трябва да присъства като част от историята - независимо дали е в ущърб или помощ на героят ви. Уверявам ви, че Елементите са достатъчно широки понятия и лимитират изключително малко въображението ви.

2) По какъв критерий ще дисквалифицирате?
Силно вероятно е всяка от историите да бъде изкоментирана поне веднъж критически от някой от съдиите. Преценката за дисквалификация обаче е конфиденциална и не се задължаваме по никакъв начин да обясняваме причните й.

3) Освен за слаба история, за какво още може да се дисквалифицира?
Неспазен лимит на думи, неспазен срок, неподадено (или непоправено в срок) число и ненаправен избор "ези-тура".

4) Кои са съдиите?
Аз и още няколко човека, които може и да са, но може и да не са членове на форума.

VI. Срокове:

24.12 - 30.12: Избор на герои.
Очаквайте ъпдейт на тази секция и я следете внимателно!

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 23:27

Светът:
Светът на тази форумна игра е географско копие на нашия собствен. В исторически план е почти същия. Промяната идва след заколението на 3000 човека по заповедта на Ричард Лъвското сърце след обсадата на Акр (при Третия кръстоносен поход, 1191-ра г.). В тази фикционална версия на нашия свят, неговата постъпка е факт под влиянието на зъл съветник с неизвестно за историята име. Зверството е двигателна сила за ритуал, който разкъсва дотогавашните рамки на реалността и внася магията в нашия свят. Придружават я и невъобразими чудовищни твари. Оттогава са изминали 4 века, и светът определено не е същият; случайни хора придобиват магически способности, дракони кръжат из небесата и демонични създания пълнят не само митовете, но и горите.
[предисторията е взета от CRPG-то Lionheart: Legacy of the Crusader]

Вашите герои са продукт на времето си - притежаващи елементални сили, те тепърва ще срещат с истинските приключения и отговорности, породени от собственото им могъщество.

Кръг I: Героите

================
Браземал, Лорд на Огъня

[кликнете на картинката за да видите пълният й размер]

================
Естерот, Граф на Земята

================
Алтан, Барон на Водата

================
Маркус, Дук на Въздуха

================
Уилям, Месия на Деня

================
Каладон, Вожд на Нощта

================

Оттук нататък - кои са героите, какъв е произходът им и какви ще са съдбите им - зависи изцяло от ВАС!

Успех!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 23:47

Еййй, звучи много интересно!Винаги съм искал да се пробвам в някоя от тези форумни игри!I'm in!
Герой-[bБраземал, Лорд на Огъня [/b]

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 23:53

Odin написа:
Еййй, звучи много интересно!Винаги съм искал да се пробвам в някоя от тези форумни игри!I'm in!
Герой-Маркус, Дук на Въздуха

Само напомням, че по правилата трябва да приготвиш биография до 30.12 :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 23:55

Firzen написа:

Само напомням, че по правилата трябва да приготвиш биография до 30.12 :)

Извинявай много,но тъкмо за това мислех и ми дойде идея за Лорда на огъня.Извинявам се още веднъж и се надявам,че ще измисля нещо свястно до 30. :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 23:55

Герой-Алтан, Барон на Водата

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 00:14

Уилям месия на Деня . До 3 дена ще имаш резюме или както искаш го наричай на ЛС.

Профил WWW

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 00:18

Супер, само че го пусни тук вместо на ЛС. :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 00:28

Хммм, Frizen,биографията....като биография ли да е( :lol: ) или може, да е под формата на разказ,който накратко описва живота на героя?

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 00:29

Естерот, Граф на Земята mhahaha

Профил ICQ

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 00:43

Odin написа:
Хммм, Frizen,биографията....като биография ли да е( :lol: ) или може, да е под формата на разказ,който накратко описва живота на героя?

Целта е "разказана" биография в кратка история от 200 думи, не CV. Съжалявам, ако не е станало ясно. :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 12:19

искам и аз да участвам. :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 12:28

Алтан, Барон на Водата

Алтан имаше леко гърбава и мършава фигура.Не се взимаше на сериозно.Всъщност не приемаше на сериозно нищо в този свят.Интересуваше се само как да припечели някоя и друга жълтица, независимо дали ще е чрез кражба или преодолявайки някое смехотворно(както той ги наричаше)приключение, рискувайки живота си. Единственото, което правеше бе да харчи парите си в някоя таверна, докато пътуваше безцелно.
Мъжът беше около 40 годишен. Обикаляше безспирно из цяла Англия.Не се застояваше много на едно място. Още на 15 години, Алтан бе напуснал дома си, след като разбра за дарбата си да контролира водата. Никога не се бе връщал в родния си град. Не знаеше какво е станало с родителите му, а и нямаше приятели, от които да се интересува.
Хърбавият магъосник си бе поставил титла барон на водата.Звучеше му смешно и изтънчено в същото време.Под това название се представяше и пред другите.Всъщност Алтан не владееше само магията, а си служеше умело и с камата, която висеше на колана му до някаква кожена кесия.
В момента, барона на водата беше отседна в гостоприемница, разпложена в малко селце.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 13:34

Leandeer написа:
искам и аз да участвам. :D

Избираш си герой, пишеш и стискаш палци да си вътре. :)

Гиро откри сезона с представата си за Алтан, очакваме и останалите.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 13:35

Маркус, Дук на Въздуха. Прекрасен е. (: Жалко, че не мога да ползвам собствения си герой (Алексей Корделеев, моя син... ^^), но мога да си правя заемки от неговата история, нали...? Та, Firzen, съвсем скоро ще си имаш биографията на Маркус.

Профил WWW

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 13:41

Г-н Гламчо написа:
Жалко, че не мога да ползвам собствения си герой (Алексей Корделеев, моя син... ^^), но мога да си правя заемки от неговата история, нали...?

Не се познаваме лично с г-н Корделеев, така че заемките са позволени. :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 13:44

Юпи. ^_^ Възпрепятствана съм да я напиша в момента, но щом се прибера ще я нащракам. Страшно се радвам, че сте ми оставили Маркус. Балами... :Р

Профил WWW

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 14:01

Г-н Гламчо написа:
Юпи. ^_^ Възпрепятствана съм да я напиша в момента, но щом се прибера ще я нащракам. Страшно се радвам, че сте ми оставили Маркус. Балами... :Р

Дявол го взел, да! Прекрасен е, но след като ти го взе, аз ще взема Каладон, Вожд на Нощта. Скоро ще се захвана с писането. Ще е готово преди Нова Година. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 14:06

Nightchill написа:
Дявол го взел, да! Прекрасен е, но след като ти го взе, аз ще взема Каладон, Вожд на Нощта. Скоро ще се захвана с писането. Ще е готово преди Нова Година. ;р

Според правилата, можеш и да се съревноваваш за него. ;)

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 14:13

Firzen написа:

Според правилата, можеш и да се съревноваваш за него. ;)

Не, просто с удоволствие бих играл, след като тя ще представя Маркус. Мисля, че ще отдам специално внимание на Маркус в нещата, които пиша, както и на Месията на Деня. :twisted:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com