Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Заглавие:
Публикувано на: 09 Мар 2007 23:03

Браво, почти мина в осми клас.
Извини ме за липсата на всякаква аргументация, но това са страшни абсурдизми.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 09 Мар 2007 23:06

Самочет, статията е насочена предимно към читателите и критиците на фентъзи, та затова не са включени други примери. ;)

Сашо (Sparhawk) този път нацелва в десятката.

Всичко си опира до психология - колкото и да се гъзареят някои хора че били много "куул" и че хейтвали "ламерите" за кеф, истината прозира. Факт е, че на един доволен от живота човек ще му е леко на душата и ще се държи адекватно с околните. Когато обаче в жалкото му сърчице се вливат единствено злоба и жлъч, напълно логично е той да влиза из... разни интернет форуми и да обижда пълни непознати, само за да изхвърли омразата към околните - и към самия себе си - върху някой друг.

Ето това е психиката на хейтъра.
Затова и не трябва да мразим тези хора, а да ги съжаляваме и разбираме. Когато човек им отвръща с обиди, само им помага да се разтоварят за негова сметка. Пропуснете мненията им и те ще заспят с още тлеещата злоба, докато някой ден получат инфаркт и паднат сгърчени, с пяна на уста.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Мар 2007 23:08

Ruiner написа:
това са страшни абсурдизми

Кое точно? Аз съм съгласен със тази част за фентъзито, изпитвал съм го на свой гръб. Нелеп е начина по който като чуят "фентъзи" или "приказен" някой хора веднага наричат стоящия пред тах бебе.

А за това дали е така само в тази област-няма да говоря, всеки може сам да си реши.

едит: Зубро, не ти видях поста, явно си го постнал тъкмо когато аз съм започнал моя. Съгласен съм с теб и със Sparhawk (подразбирам, че той е писал текста горе).

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Мар 2007 23:15

Apocalypsis написа:
Ледник написа:

Сашо (Sparhawk) този път нацелва в десятката.

кога ли не е? Този човек е велик пише страхотно и има стхотна мисъл .Сашо е добър мой приятел и го уважавам като човек , макарче не го познавам лично а си пишем главно чрез цитаделата и скайп....

True, добра работа върши в Цитаделата, страхотен сайт. Нямам и аз късмета да го познавам или да съм писал с него, но ми е голям кумир и ако прочете тази тема, нека я приеме като насърчаване към продължаване на добрата работа. Keep it up!

ПП: [/offtopic]

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 09 Мар 2007 23:24

"Може би Хемингуей ще ме черпи една бира, когато го направиш на пух и прах..."

post scriptum: На кратко - повдига ми се от тебе. Тук е добре да спомена още, че чета фентъзи.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Мар 2007 09:26

So...you're saying that we should like Harry Potter?...Ghey, man, too ghey..

Профил Skype WWW

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Мар 2007 10:45

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Мар 2007 12:54

Оно ако не сака да фати, я ке фатим!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Мар 2007 13:14

Идеята е страхотна, нека да загърбим критиката, критиците са некомпетентна сган, която незаслужава живот. Направо да приемем всичко, което ни се дава, нали? Всичко е хубаво и няма значение какво ни давът, ние пак ще го здъвчем. Как смеят те да критикуват това, което ни харесва? Те какво, за по-добри от нас ли се имат, а? Малки злобни същества, смърт за тях! А пък и като започнат и аргументи да изкарват, мале тогава са направо непоносими, тея хора въобще немогат да зацепят, че са недостойни да критикуват творбите, които ние четем! Мале-мале само жлъч плюят...[/sarcasm]

Сега като толкова много се възхищаваш на Sparhawk, защити мнението му. Аз факти не видях, обясни ми защо да не критикувам(да бъдем честни аз съм много далече от критик), това което не ми харесва и да е не възхвълявам това, което ми грабва вниманието. Да си мълча когато се коментира една поредица, към която имам нещо против? Това, че не съм любител на Ерагон или смятам, че Хари Потър е надценен означава ли, че трябва да си седя кротко и да гледам тъпо докато се говори за тези книги?

П.П. Малко отучнение, от това, което Sparhawk е написал излиза, че всички критици са хейтъри с диви комплекси(цитирайки Андерсан, давайки пример колко много авторите са помогнали на различни хора), а не същества способни на градивна критика и ясна преценка.

И справка с онзи добър приятел, който така рядко поглеждаме - тълковният речник:

Критик - човек, който се занимава с критика.

Критика:
1.Разбор, анализиране с цел да се откроят положителните и отрицателните страни на нещо.
2. Дял от науката за литература, която се занимава с анализира и оценява художествените творби.

[sarcasm]Извод - цитаделата е пълна с комплексирани,пъпчасали,недорасли псевдо-творци.[/sarcasm]

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 10 Мар 2007 16:02

Tadaima написа:
Идеята е страхотна, нека да загърбим критиката, критиците са некомпетентна сган, която незаслужава живот.

На ум ми идват три варианта за написването на този ти пост:

1. Ти не си прочел нищо от писаното по-горе и не си разбрал че говорим не за критика, а за хейтъри. Критика е това, което писах посред нощ в темата на Андрей за неговия разказ, защото искам да му помогна да усъвършества писането си; хейтването е "Еби си майката".
2. Ти си хейтър и се чудиш как да се защитиш. Това е малко вероятно, защото не си псувал, тъй че оставаме с третата точка:
3. Искаш да дразниш с престорената си глупост.

И тъй, къде е истината?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Мар 2007 16:05

Ледник написа:
Tadaima написа:
Идеята е страхотна, нека да загърбим критиката, критиците са некомпетентна сган, която незаслужава живот.

На ум ми идват три варианта за написването на този ти пост:

1. Ти не си прочел нищо от писаното по-горе и не си разбрал че говорим не за критика, а за хейтъри. Критика е това, което писах посред нощ в темата на Андрей за неговия разказ, защото искам да му помогна да усъвършества писането си; хейтването е "Еби си майката".
2. Ти си хейтър и се чудиш как да се защитиш. Това е малко вероятно, защото не си псувал, тъй че оставаме с третата точка:
3. Искаш да дразниш с престорената си глупост.

И тъй, къде е истината?

Ледник - май не забеляза онова [/sarcasm] в края на първия абзац. :roll:

Профил Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 10 Мар 2007 18:40

Lonely ArchAngel написа:
Ледник - май не забеляза онова [/sarcasm] в края на първия абзац. :roll:

Забелязах го в края на първия, когото и критикувам.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Мар 2007 19:17

Ледник написа:

Първоначално и аз си помислих това и като цяло това е горе-долу как започват нещата, но има две изказваия, които казват, че тук неговорим за хейтърчета, а за нещо по-голямо.

Цитат:
Преди известно време Салваторе каза нещо много вярно и много тъжно – че колкото и книги да си продал, колкото и хора да си зарадвал, колкото и писма да си получил – от младежи, признали, че ти си ги накарал да четеш, от болни хора, чиито страдания си облекчил, от войници, чиято служба на другия край на света си направил по-лека – винаги има хора, които ще искат да те оплюят.

От тук следва, че щом един автор е успял той небива да бъде критикуван, което е глупаво. И тук идва един малък въпрос, защо използвам критиката, а не оплюване. Отговорът е малко по-нагоре(няма да го цитирам) когато авторът разделя хората на две - или си харесал творбата или не си. Ако не си харесал творбата значи не си успял да видиш магията, която я има във всяко произведение, а за да не си я видял трябва да си замъглед от тъмнината в сърцето си. Следователно независимо какъв критик си, независимо дали си отличен с някаква награда или многогодишен опит пак ти "храчиш жлъч". Както знаеш Роулинг е подложена на сериозна критика, може би най-голямата след религията в следствие, на което в интернет са се появили и редица компетентни мнения, но автора също така нарича всички, които "плюят" по Хари Потър хейтъри, а забравя, че много от тези "хейтъра" са предимно почитатели на други поредици(особенно във форумите).

Цитат:
Тези хора най-често твърдят, че са критици (забравяйки приказката на Андерсен, показваща, че критик става неуспелия поет) и понякога в своята безогледна наглост дори надяват маската на добронамереност, сякаш уж се мъчат да поправят грешките.

Това трябва да е номер две и може би любимото ми. Съжелявам, че ще бъда малко крайностен в следващото си изказване, но го намирам за вярно. Хейтърите никога не лицемерничът, те плюят,тъпчат,псуват, но никога не показват добронамереност. Единственият който може да показва добри и лоши страни и да дава съвет, е човек които си разбира от работата(а.к.а няма да хейтва). Хейтърите не са такива, те са некомпетентни, единственият съвет, които дават е "Спри да пишеш", а това не е поправяне на грешки.

Това са причините ми да вярвам, че по съзнателен или несъзнателен начин авторът е оплюл и критиците с негативно мнение в поста си.

П.П. Позволи ми да навляза малко в личното пространство. Доколкото знам Sparhawk е отмъстителен(имал съм вземане-даване с него) и е напълно възможно в момента просто да е бил ядосан(а.к.а няма ясна преценка) на някой който го критикува и да е направил това като форма на самозащита.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Мар 2007 22:11

Хейтвам ви.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 01:24

Малко жлъч за Апокалипс - ти не беше ли оня идиот, дето си пускаше "гъзарските" снимки и накрая се молеше да ти простят? Мълчи, стига лиза задници, деба, ти тоя Сашо даже не го познаваш лично...
Иначе статията на гореспоменатия Sparhawk наистина беше отклик на "нападки" към него. Прочетете тази тема за повече информация - http://www.shadowdance.info/forum/viewtopic.php?t=547
За туй, момци, не се изказвайте неподготвени.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 09:41

Тази статия Sparhawk я публикува в Цитаделата, ехе-хе-хее кога...
А няк'во пишлеме тука ще ни тества колко сме наблюдателни...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 12:22

Red Faction Sharpshooter написа:
Тази статия Sparhawk я публикува в Цитаделата, ехе-хе-хее кога...
А няк'во пишлеме тука ще ни тества колко сме наблюдателни...

Той си написа, че е на Сашо :roll: Тц тц, не си наблюдателен :D

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 14:18

В интерес на истината писах статията доста ядосан, като тя беше по адрес на един наш сайт, споменат по-горе и на още два западни. И до ден днешен си харесвам статията, но ще ви моля да не публикувате мои материали без да ме питате. Не, че е нещо, но все пак.

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com