Автор |
Съобщение |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Лилит Публикувано на: 27 Апр 2006 15:39
Слънчевият диск се опитва да мине през всичките тези комини ,като стари съсухрени пръсти изникнали от земята,бълващи мръсотия и боклук.Но не може,светлината чезне,мръсотията е погълнала всичко и всички.Но там някъде все още има места недокоснати от отровата,но хора там няма,човека като човек отдавна е мъртав.Всичко изезна,само отрова и боклук.Остана само Тя.Тази която винаги ще стои гордо и ще се моли за нас.Неможе да стои бездейна като Господ Бог и лети високо...високо над звездите,но това което вижда само я натъжава...Сълзите й по-чисти от Ангелско сърце се стичат по бузите й,но паднат ли там процъфтява надежда,като самотна роза в пустиня.Плачът й не е само за наследниците на Кайн.Плаче за градината,нейната градина създадена от чистата,непокварена любов на Сърцето й..Но наследниците на този на който показа какво е добро и какво зло не виждат сълзите,не чуват плача.Лилит Майко,прости ни!Поне ти.
Не заслужаваме тъгата ти,нито сълзите ти.Унищожи ни така както ни създаде.Остави само Хищниците и тяхната плчака,само те заслужават да живеят.Молим те Лилит бъди милостива,бъди добра към нас и ни изтрий от лицето на тази красива Земя.
Щом Господ Бог не иска направи го ти!Нека ти бъдеш нашето избавление.
Лилит,Майко молим те!
27.04.2006
София
П.П Стилистично,правописно и пунктоационо е отвратително,знам го
Нямам нищо общо с оная измислица "вампири" ^^
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Апр 2006 18:50
Мнението ми се изчерпва с едно ":/"...
:/
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Апр 2006 19:03
Тия вампири ще ви изпият не кръвта, а мозъка...
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
AshamanBG
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Апр 2006 20:04
Абе, кво общо има Лилит с вампирите?
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Апр 2006 21:14
VtM. Лилит, Кайн, децата на Кайн... познай
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
AshamanBG
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Апр 2006 21:30
Нз, аз се водя от "традиционните" митологии. Там дет Лилит е първата жена на Адам, обаче не помня защо я изритват от Рая, тя пада на земята, заселва се на изток от Вавилон и там ражда ъъъ демони, наричащи се Лилим (демек "децата на лилит"). Итнерпретации, свързващи я с разни индийски божества има бол...
А във VtM доколкот си спомням вампирите бяха наследниците на Каин, който след като убил брат си, е белязан със знак "за да го не убие никой", който знак според митологията на VtM всъщност са вампирсикте сили.
Поправи ме, ако съм сбъркал някъде.
И къде се вписва Лилит във всичко тва?
ЕДИТ:
Грешка, не идндийско, а месопотамски демон. Възможно е да е била божество на нощта. Идеята за нея като жена на Адам възниква през Средните Векове.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Апр 2006 21:33
Децата на Кайн, вампирите, в митологията на VtM са от лилит.
|
|
|
|
|
Раскольников
|
|
Мнения: 667 Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Апр 2006 08:25
off topic
Нее...Във вселената на VtM Лилит се явява ментор на Кайн в първите години след изгонването му и няма нищо общо с децата му и създаването на различните родове..Въпреки всичко в митологията на VtM и Book of Nod е описана как с нейна помощ той сде научава да контролира кръвта и природата и практически тя го научава на различните дисциплини...
Библейската Лилит се явява 1вата жена на Адам, която бог изгонва заради нейното непокорство и факта че вечерта преди бог да я представи на бъдещия й е разговаряла с дявола и по употребените изразни средства си личи че се е замисляла дали да не се поддаде на изкушението му..След това бива изгонена да броди на земята който все още е празна и пуста, явяваща се гранична пустош м-ду светлината и м рака..До тук свършва библейската й роля..Митовете за случилото се след това са обвързани с различни езотерични вярвания и са пряко обвързани с теченията на кабализма, сатанизма, дори описания във фикционалния Некрономиком където е спомената сред имената на върховните демони и shaitan-и и онова презряно измислено от американците псевдо учение за вещерство наречено wiccа(което съм готов да си заложа едната ръка че 1вончално е съкратено от witchcraft а след това за повече мистицизъм са го попроменили..леко)...
Та съответните включват няколко версии за съществуването й след това като най-известните естествено са тези за вековете на блуждение и трупане на презрение към човечеството и всичко божие след което тя и образа на сукубата се преливат и се пренасят като образ в културата м-ду долините на Тигър и Ефрат и това как използвайки знанията придобити от бога и от блуждаещите из пустоща демони, превръща съответната в приказна градина(явяваща се кабалисткия идеал и версия за Еден) където тя и до днес живее в пълна хармония на духа, тялото и природата(3те стълба на кабализма) сред сладкия аромат на несъществуващи в смъртния свят цветя и разумни зверове...
off topic-а до тук...
А сега за произведението..като извадено из дневника на фанатизиран кабалист природозащитник антиутопична импресия, контрастираща си пак със същия пламенен фанатизъм с образа на Майката, не прикриваща бесния копнеж по Идеала и омразата към покварата и забравата, с която лирическия говорител е не само неспособен да се пребори но и се чувства пряк виновник за нея като член на презряната човешка раса, като всичко това в сами край бива премесено по изключително интересен начин с митологията на WoD...
Изключително интригуващ момент е символиката на протягащите се като демонични ръце към небето символи на разрухата и душевната нечистоплътност и низост,черни комини изобразяващи метафорично разпространението на покварата не само в света на материята но и в света на идеала и духовното, в лицето на цялостното комерсиализиране и профанизиране на религията и културата в днешното общество...
Въпреки това символистично изкупление на религията като поредната жертва на човешката низост в 1вото изречение, във 2рата част и по специално момента с пасивния и отдалечен образ на бог се защитава точно обратната теза в лицето яростна критика към на църквата и религията неспособна и нежелаеща да направи нищо за да спре духовното разложение на човечеството...
Самодеструктивизма и копнежа за пречистване достига своята кулминация в последния абзац със своеобразната молитва към Майката показваща до каква степен е достигнало отчаянието и мащаба на Покварата в съзнанието на автора ,разочарован до толкова от мерзостта на битието човешко че не успяващ да прозре никакво друго решение за връщането и пречистването на естествения баланс в света освен в лицето на перманентното унищожение на божествената грешка наречена човек...
Странно "И бог създаде човека по свой образ и подобие"...не ни личи да е така..А ако е така и наистина ние сме богоподобни в същностна си..Пази "боже"!
___________________________________ Lets have a black celebration
I see the stars come out tonight I see the bright and hollow sky Over the city's ripped backsides
I look to you How you carry on When all hope is gone Can't you see
PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Апр 2006 12:10
Raz, или се ебаваш много яко или съвсем си изкукал...
|
|
|
|
|
Раскольников
|
|
Мнения: 667 Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Апр 2006 19:10
Проблема е че когато пишех този пост и аз не можех да рпеценя точно какво се опитвам да направя..И се получи..Ами това..Но май го правех на серьозно...Поне 1вата част...А и образованието на място където се научаваш да подхождаш с анализаторски поглет и да търсиш метафори във всеки текст дълъг повече от 3 реда опредлено оказва своето влияние(далки е благотворно това е друг въпрос но по-скоро да)
А и поглеждайки в ретроспекция..Кога съм претендирал да съм хмм...нормален по класичексите дефиниции и нима винаги не съм се стремял да избягам и представя в цялата му пошлост това изгубило смисъла си понятие, превърнало се в нищо повече от инструмент за контрол над масите?
___________________________________ Lets have a black celebration
I see the stars come out tonight I see the bright and hollow sky Over the city's ripped backsides
I look to you How you carry on When all hope is gone Can't you see
PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Апр 2006 21:45
РаскольниковWDVC написа: Проблема е че когато пишех този пост и аз не можех да рпеценя точно какво се опитвам да направя..И се получи..Ами това..Но май го правех на серьозно...Поне 1вата част...А и образованието на място където се научаваш да подхождаш с анализаторски поглет и да търсиш метафори във всеки текст дълъг повече от 3 реда опредлено оказва своето влияние(далки е благотворно това е друг въпрос но по-скоро да) А и поглеждайки в ретроспекция..Кога съм претендирал да съм хмм...нормален по класичексите дефиниции и нима винаги не съм се стремял да избягам и представя в цялата му пошлост това изгубило смисъла си понятие, превърнало се в нищо повече от инструмент за контрол над масите?
А според мен виждаш повече, отколкото е вложено всъщност. Но в крайна сметка, границата е твърде тънка; там, където ти виждаш чувство, мисъл и повик, аз виждам непълни мисли, стилистични грешки и превзетост.
Кой крив, кой прав...
Засега приемам, че може би съм станал твърде критичен.
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|