Автор |
Съобщение |
wqwrrr
|
|
|
|
Заглавие: Twisted Souls FPS Beta 1 Публикувано на: 16 Апр 2006 18:34
Новата Бета версия вече е качена
[/size]
Вече направих форума, заповядайте на http://twistedsouls.hosted-forum.com/
От скоро с едни приятели се хванахме да направим една скай-фай игра от първо лице. За сега имаме доста нестабилен енджин и 3 нива които правим вече от 4 месеца. Надявам се да и обърнете внимание и ако имате проблем с играта да кажете за да се опитаме да го оправим.
Историята на Twisted Souls
В близкото бъдеще учени правят протал за пътуване в бъдещето. Експериментите са успешни и резултатите са положителни. Предстои да се опитат да вкарат човек в машината и да се опитат да го пратят в бъдещето, но по време на експеримента нещо се обърква и се образува пространствено времеви тунел над земята. Времената се смесват. Настъпва хаос. Цивилните от настоящето се озовават на бойното поле на война на киборги и 2-рата световна война. Разрушения и кръв заливат света. Настоящето се смесва с миналото и с бъдещето...
Епизод 1. Универсално лекарство.
Група учени от Манчестър откриват ваксина засилваща до невиждани нива метаболизмаи имунната система на организма в който бива инжектирана, с което рискът от смъртоносни болестибива сведен до минимум. Тестовете вървят добре, опитите дават положителни резултати, но група активисти, уплашени че лекарството ще бъде пазено само за платежоспособни клиенти нападат лабораторийте, предизвиквайки серия от експлозии. Така във въздуха попадат отровни газове заразяващи всичко живо в радиус от 100 киломера. Чумата бързо се разпространява из цяла Англия и твоята задача, като един от малкото отцелели членове на елитен екип е да се опиташ да отцелееш сред полуразрушените лабораторий.
За сега от този епизод сме направили 2 нива.
Епизод 2. 2-рата Световна Война.
През проталите нахлуват хитлеристи, объркани и неразбиращи какво става, те започват да избиват малкото отцелели жители на САЩ. Те биват пленени от киборги, които ги изучават и след безбройни мъчения и осакатявания войниците се превръщат в мапини за убиване, без разсъдък и чувства. Киборгите от бъдещето искат да ги използват за оръжие срещу земните жители, но създанията им се обръщат срещу тях. Започва ожесточена битка за надмощие. Целта ти е да оцелееш сред войната на машините и да избягаш възможно най-далеч от тях.
От този епизод има само едно ниво засега.
Епизод 3: Войник за всичко:
По време на бягството ти,в една нощ те залавят тайнствени хора.Това всъщност са тайна Комисия,съставена от високопоставени личности в сферата на военните действия.
Ти се свестяваш в някаква стая, и незнаеш къде се намираш.Виждаш,че пред теб идват 2ма от слугите на Комисията.Те те отвеждат в главната зала на Комисията,пред председателите й.Те ти разесняват,че когато е станал този срив в системата и се е получило пространство между времената и световете,те веднага са се възползвали от това и са започнали да търсят най-добрите в Пространството.Така те са видели твоите възможности и ти си влезнал в списака им с най добрите.Освен теб,те са намерики още двама,които са достойни да се нарекат най-добрите.Също ти казват мисията ти-да унищожиш "лощите"(фашиските вийници от 2рата световна,лошите киборги и тн.) в Пространството.Съответно мисията на другите 2ма също е такава(естествено теб не те интересува какво правят 2мата.Ти си си самичък).Комисията те оборудва с всичко необходимо,пускат ви на различни места и започваш изтребеането.Но ти незнаеш нещо,а иманно другата цел на Комисията.Тя не е толкова добронамерена,колкото изглежда.Всъщност има за цел,когато изтрепете всички гадове,да се срещнете ти и другите 2ма и Комисията ще направи така,че да се скарате и да се унищожите взаимно,за да няма заплаха за Комисията по пътя за завладяването на Света.Така те ще са сами и няма да имат пречки.Реално се получава,че първо най-добрите(тоест вас)изтребват лошите(по-малката заплаха за Комисията),и после на-добрите(по-голямата заплаха за Комисията) взаимно се унищожавате.И така Комисията няма да има пречки по пътя за завладяването на Света.
Но естествено вие се справяте с другите 2ма,и Комисията остава с пръст в уста.
От този епизод имаме едно ниво, но още е в разработка.
Благодарим на vikiborov за идеята за този епизод.
Епизод 4 : Операция: Почивай в мир
След като се сливат пространствата същото се получава в Ню-Йоркските гробища в резултат, на което се появяват гробове на все още живи хора, с надписи за причина на смъртта и убнец, ако има такъв. Настъпва масова паника и истерия, хората започват отчаяно да се избиват един в друг, като по този начин се опитват да спасят живота си. Но когато един човек умре, преди да е създал поколението си, тези хора, които в бъдещето съществуват, изведнъж изчезват, както и техните творения... самото "време" се разкъсва от внезапни промени, както в миналото, така и в бъдещето и се очертава катаклизъм за цялата планета... Единствения шанс е да се ограничи достъпът до гробищата на планетата и те да бъдат унищожени, тъй като и в други части на света започват истерии.
1 Мисия: Ню-Йоркското гробище
Заедно със специален отряд влизаш в гробището и целта ви е да приспивате воюващите по-между си хора и да ги изнасяте извън мястото, за да може после да го взривите.
2 Мисия: Група хакери са влезли във Базата данни на съединенте щати от 10 години напред, в резултат на което излизат купища мъртъвци, които сега са живи. Хората плащат за да могат да предотвратят смъртта си. Твоята цел е да проникнеш в убежището им, върналият се от миналото "Световен търговски център" и да убиеш тези хакери
3 Мисия: Централният правителствен сървър, локализиран в пентагона... за да предотвратиш за в бъдеще хора които искат да се спасят, трябва да унищожиш сървъра... за съжаление преди теб е пристигнал Самият Ал капоне, заедно с доста от добре обучените си горили, осъзнали се от това, което им се е случила... Целта ти е да унищожиш сървъра и да убиеш възможно най-малко хора.
Благодарим на Dheart за идеята за този епизод
Засега играта е около 400 МБ (5-те нива).
Системни изисквания :
За тежката версия ви трябва :
Процесор : 800 Гигахерца
Рам Памет : 256 Мегабайта
Видео Карта : 32 Мегабайта Т&Л
При мен едно ниво зарежда много бавно, при други за секунди, не знам как ще е при вас, така че ако имате проблеми пишете.
Скоро ще сложа скрийншоти, ще дам и сайт за играта.
Надявам се да ви хареса, но разбирасе приемаме критика
Ето няколко скрийншота:
Представят : Twisted Souls Beta 2 v2.0024
Локално:
Dowload [BG] Version
|
|
|
|
|
Dheart
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2006 18:47
Сега тегля... може ли да се запиша за бета тестер?
ЕДИТ 1:
BTW кажете от какви хора се нуждаете за разработване ако мога да помогна с нещо...
ЕДИТ 2:
Mного ми прилича на Psi Ops По шотовете, надявам се да не е някаква ебавка...
___________________________________ My victim you are meant to be No, you cannot hide nor flee You know what I'm looking for Pleasure your torture, I will endure
|
|
|
|
|
wqwrrr
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2006 19:19
ами виж я и кажи дали е ебавка
значи засега не ни трябва никой освен ако можеш да ни помогнеш със идеи за нива, скици, музика, идеи за продължение на историята и такива.
ако някой намери бъг моля да ми съобщи.
|
|
|
|
|
Disturbеd7470
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2006 19:28
Ще сваля по-леката версия и ще се моля да тръгне ... Излгежда ми много обещаваща. Не я изоставяйте. Бета-тестер не мога да съм, понеже PC-то ми е доста слабо, ама ще видим... Браво! Респект! Като я поиграя ще драсна пак впечатления.
___________________________________ The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
|
|
|
|
|
Dheart
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2006 19:50
wqwrrr написа: ами виж я и кажи дали е ебавка значи засега не ни трябва никой освен ако можеш да ни помогнеш със идеи за нива, скици, музика, идеи за продължение на историята и такива.
За идеи за нива и музика мога
___________________________________ My victim you are meant to be No, you cannot hide nor flee You know what I'm looking for Pleasure your torture, I will endure
|
|
|
|
|
wqwrrr
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2006 19:58
Dheart написа: wqwrrr написа: ами виж я и кажи дали е ебавка значи засега не ни трябва никой освен ако можеш да ни помогнеш със идеи за нива, скици, музика, идеи за продължение на историята и такива. За идеи за нива и музика мога
ами дай да видим какво можеш, трябват ни средно подробна карта на нивото, идея, име, история, няколко скици, колкото можеш да нарисуваш
|
|
|
|
|
Dheart
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2006 20:04
Тествах играта и... доста рам взема, това е проблема като видео не е кой знае колко тежка... с моя 5200 нямах проблем - поздравявам ви за работата! За ниво скица история... утре ще си предам проекта... опа проблем няма къде да... а има къде да хостна... с рисуването... малко ще се поузоря, но мисля, че ще стане, музика към нивото ще предложа във wav формат...
ЕДИТ: Забелязах, че ползвате open source енджин, ако може да ми дадете сайт за информация?
|
|
|
|
|
wqwrrr
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2006 20:18
Dheart написа: Тествах играта и... доста рам взема, това е проблема като видео не е кой знае колко тежка... с моя 5200 нямах проблем - поздравявам ви за работата! За ниво скица история... утре ще си предам проекта... опа проблем няма къде да... а има къде да хостна... с рисуването... малко ще се поузоря, но мисля, че ще стане, музика към нивото ще предложа във wav формат...
ЕДИТ: Забелязах, че ползвате open source енджин, ако може да ми дадете сайт за информация?
енджина е под платформен опен сорс, но всъщност това което го виждаш е работа на един много услуглив приятел.
|
|
|
|
|
Dheart
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2006 20:23
wqwrrr написа: Dheart написа: Тествах играта и... доста рам взема, това е проблема като видео не е кой знае колко тежка... с моя 5200 нямах проблем - поздравявам ви за работата! За ниво скица история... утре ще си предам проекта... опа проблем няма къде да... а има къде да хостна... с рисуването... малко ще се поузоря, но мисля, че ще стане, музика към нивото ще предложа във wav формат...
ЕДИТ: Забелязах, че ползвате open source енджин, ако може да ми дадете сайт за информация? енджина е под платформен опен сорс, но всъщност това което го виждаш е работа на един много услуглив приятел.
Благодаря, а аз ще постна утре в темата моята работа...
|
|
|
|
|
Dheart
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Апр 2006 00:15
Така да си кажа малко рецензия... Похвално е че за 4 месеца няколко човека сте направили
толкова много, но имаше някои неща които ми развалиха кефа... не че се оплаквам, а по-скоро
ако някой има желание да ме слуша давам съвети:
Да се увеличи скоростта на играча.
AI е на ниско ниво - нормално е, ама намелете малко аптечките че то тея три живота...
и да ги оставям да ме стрелят половин година едва ли ще ми свалят 200 кръв.
Мнооогоооо жадно от към рам
БТВ графиката е много добра, особено на текстурите: Браво, браво!!
|
|
|
|
|
wqwrrr
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Апр 2006 09:28
така, значи идеите ти ще бъдат изпълнени, за аптечките имам идеята да ги махнем изцяло, защото като умреш и се възродиш всички врагове дето си изтрепал продължават да са си убити. АИ-то се пише още, така че се надявам да има някакъф резултат във финалната версия. рам наистина иска, което е жалко, но не можем да направим нищо, мъчи се много иначе...
|
|
|
|
|
Dheart
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Апр 2006 22:49
Извинявам се за закъснението със работата ми но имах проблеми:
Така идеята ми е следната:
Операция: Почивай в мир
След като се сливат пространствата същото се получава в Ню-Йоркските гробища в резултат, на което се появяват гробове на все още живи хора, с надписи за причина на смъртта и убнец, ако има такъв. Настъпва масова паника и истерия, хората започват отчаяно да се избиват един в друг, като по този начин се опитват да спасят живота си. Но когато един човек умре, преди да е създал поколението си, тези хора, които в бъдещето съществуват, изведнъж изчезват, както и техните творения... самото "време" се разкъсва от внезапни промени, както в миналото, така и в бъдещето и се очертава катаклизъм за цялата планета... Единствения шанс е да се ограничи достъпът до гробищата на планетата и те да бъдат унищожени, тъй като и в други части на света започват истерии.
1 Мисия: Ню-Йоркското гробище
Заедно със специален отряд влизаш в гробището и целта ви е да приспивате воюващите по-между си хора и да ги изнасяте извън мястото, за да може после да го взривите.
2 Мисия: Група хакери са влезли във Базата данни на съединенте щати от 10 години напред, в резултат на което излизат купища мъртъвци, които сега са живи. Хората плащат за да могат да предотвратят смъртта си. Твоята цел е да проникнеш в убежището им, върналият се от миналото "Световен търговски център" и да убиеш тези хакери
3 Мисия: Централният правителствен сървър, локализиран в пентагона... за да предотвратиш за в бъдеще хора които искат да се спасят, трябва да унищожиш сървъра... за съжаление преди теб е пристигнал Самият Ал капоне, заедно с доста от добре обучените си горили, осъзнали се от това, което им се е случила... Целта ти е да унищожиш сървъра и да убиеш възможно най-малко хора.
Скици:
На компютър ги нарисувах ужасно, затова утре като имам достъп до скенер ще ги кача.
Музика:
За първата мисия е почти готова, но не можах да я дооправя днес евентуално утре, за втора и трета не е готова.
|
|
|
|
|
wqwrrr
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Апр 2006 09:07
Идеята ти е генялна направо. ЩЕ направим всичко което е по силите ни да я реализираме. Ще бъде доста трудно, но спред мен това ще е последният епизод и е идеален зъвършък за играта, само трявба да му измислим развръзка. Мерси за съдействието.
За третата мисля която си предложил не съм сигурен че ще успеем да я направим, но ще се опитаме.
Благодаря още веднъж.
|
|
Dheart
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Апр 2006 10:27
Ако искате да почна да правя сайт на играта?
БТВ за скиците не знам дали и днес ще мога че нямам достъп до скенер...
|
|
|
|
|
wqwrrr
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Апр 2006 10:31
Dheart написа: Ако искате да почна да правя сайт на играта? БТВ за скиците не знам дали и днес ще мога че нямам достъп до скенер...
ами ако имаш желание иначе няма проблем, не бързаме за никъде
|
|
Dheart
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Апр 2006 21:43
Като дойдеш онлайн ще ти пратя Музиакта по първа мисия - готова е... малко е кратка, ама ще се цикли...
|
|
|
|
|
wqwrrr
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Апр 2006 20:00
Новата бета е готова. Ето какво е подобрено - доста бъгове са оправени, вече има и инсталация, 3 нови нива, по светла е, има повече кръв, героя се движи по-бързо, няколко нови оръжия, 2 нови врага
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Апр 2006 23:22
На думи и картинка всичко изглежда най-малкото впечатляващо, но дали бихте могли да качите играта и в някой торент тракер? За някои тук data.bg е просто един празен бял екран :\
|
|
|
|
|
wqwrrr
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Апр 2006 09:37
ами предожи ми къде, не съм супер потребител нито в арената нито в линкоса...
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Апр 2006 10:40
Тогава остава да разчитам на местните супер потребители.
Keep up thy good work!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|