Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Разтърсване - новата война срещу Строгосите
Публикувано на: 11 Фев 2006 17:21

Новата Планета

6 Месеца след действията от десанта над планетата СТРОГГ

Капитан Даниъл Грийн се събуди и пусна телевизора , по който дават обичайната реклама за Супер Любо.Даниъл беше един от героите , по време на войната със строгосите.Той беше от Обсадния отряд (Siege Squad) , който пръв стъпи на повърхността на планетата , и започна военни действия.Именно Даниъл Гриин беше негов капитан , именно той беше един от хората , които разгадаха тайната на строгосите - комуникацията , и именно той организира нахлуването във строгоската база , където се пазеше Ядрото - свръхразума на всички строгоси - което после бе унищожено от Строгясалия пехотинец Матю Кейн.Веднъж , той сам нахлу в една от наземните бази на Строгосите с един ховър танк и унищожил едни от най ценните строгоски планове , чраз които войната би била обречена за хората.
Днес Даниъл Грийн имаше почевен ден , и си почиваше вкъщи.В едната си ръка стискаше дистанционното на телевизора , а с другата - неговия верен лазерен Desert Eagle най-нов модел , връчен му като награда за всичките му заслуги , по време на войната със Строгосите....

Сред унищожаването на ядрото , Някой части от човешката армия останаха на планетата СТРОГГ - родния дом на СТРОГГ-ските изроди , за да проучат климата , технологията ,космоса ,устройството на телата на Строгоските пехотинци.Нямаше никой да им пречи , защото планетата е "прочистена" от врагове.Единственият строгос там , бе Матю Кейн , който доброволно се даде , да му изследват тялото.Някой учени , бяха изпратени , до строгските медицински лаборатории , за да проучат медицината , и начина по който строгосите се лекуват , в тези медицински лаборатории , още се пазят строгските компютри с безценна информация в тях.
Учените пристигнаха в лабораторията , за да изпълнят задачата , която им бе дадена.Незнайно защо , обаче всичко беше тъмно.
Учените извадиха фенерчетата си , за да осветят , всичко наоколо.Компютрите бяха изпотрошени , отвсякъде стърчаха кабели , даже имаше два трупа на Маринци.
-Боже , какво е станало тука? - измънка единият от учените.
-Тези лаборатории , не бяха оставени така!!Те бяха непокътнати!Какво за бога е станоло?
Единият учен погледна един от мъртвите маринци , и забеляза някакво светещо острие , наподобяващо шурикен - забито в гърлото му.Взе го с ръка поогледа го и каза със лек страх:
-Джони , това острие е строгоско оръжие.На тази планета все още има ЖИВИ СТРОГОСИ!!Трябва веднага да предупредим в базата!!
Внезапно зад тях изневидеица , се появи един огнен кръг , който освети всичко за няколко секунди.Професорите се обърнаха , но нямаше нищо.Изведнъж си отвориха две ярки оранжеви очи.
-О не , Майкъл!!Това е СТРОГОС.Ще умрем!!!
Злокобен смях разкъса тишината.Строгоският войник се смееше.За една секунда , той извади хипербластера си и уби единият учен , а другият взе със себе си и изчезна безследно.
-Тук главен щаб АЛО!АЛО!АЛООООО!Явно нямаме връзка с тях , каза генерал джонсън. - Той бе облечен във обичайният марински брониран костюм. - Добре , изпратете 1 отряд мъринци , за да видят какво е станало. - Речено - сторено.След 15 минути един отряд от 10 пехотинеца бе изпратен във строгоските медицински лаборатории , за да видят какво става с учените.Но те не подозираха кокво е станало.След 10 минути пристигнаха.Всичко бе тъмно - войниците не очакваха това.Пуснаха фенерчетата от техните картечници , за да си осветят пътя.След 5 минути търсене , те намериха безжизнения труп на единият професор.
-Боже , тук е станало нещо сериозно - каза един от маринцете.
-Дам - отговори капитанът на отряда. - Но щом единият учен е мъртав , какво е станало с другия?
След 30 минути търсене , нямаше и следа от изчезналия професор.
-Ало , ало - тук е генерал Джонсън.Какво открихте?Край.
-Намерихме тялото на единият учен , но от вторият няма и следа.Усещам , че е станало нещо лошо.Край.
-Добре , прибирайте се незабавно в базата!Край.
-Roger That.Край.
Маринцете се прегрупираха и тръгнаха към изхода.За съжаление , вратата бе залостена , а оръжията им не могат да я унищожат.
Изведнъж зад тях се появи един огнен кръг , който озари всичко за няколко секунди.Маринцете се обърнаха.Зад тях стаяха 20 същества , които имат форма на човек , само че високи около 2 метра и половина , гежкобронирани , въоражени със светлинин щит и Nail Gun-ове.
-SHIT.Мислех че на тази планета вече няма строгоси , но явно греша.Момчета , нека ги натъпчем с олово.Но още преди дъ натиснат спусъците , 9 от общо 10 маринеца бяха мъртви , а десети го взеха и изчезнаха безследно.
-Ало , тук е генерал Джонсън.АЛО...Пак нямаме връзка.Тука става нещо странно.Първо учените , после пехотинците...Веднага изпратете 5 ховър танка , за да видят какво е станало.
Речено - сторено.След 5 минути , ховър танковете пристигнаха на мястото.Но там вместо дъ видят Строгските медицински лаборатории , те видяха 2 огромни червени механизирани паяци.Но танкистите бяха подготвени и свалиха паяците за отрицателно време.Върнаха се в базата.
-Какво стана - попита генерала?
-Лабораториите ги нямаше , а на тяхно място имаше 2 огромни паяка.
-СТРОГГ - рече генерала и почна да говори за тях , като не забрави да спомене за техните роднини по майчина и лелина връзка.

Междувременно , в астрономическата станция на планетата СТРОГГ , няколко учени , гледаха с огромен телескоп космоса.
-Хей , вижте - Каза един от тях. - вижте , има втора планета във тази система.
-О боже , има енергиен щит около нея.Явно има цивилизация , която живее на нея.Трябва да я проучим.Ще изпратим езна шпионска сонда , за да ни даде видео информация - дали клематът и е угоден.
Речено сторено.След 5 минути , сондата бе готова за изстрелвани.Изстреляха я и след 5 секунди тя пристигна на новата планета - все пак разполагаше със хиперскопостен двигател.За щастие , учените разполагаха със някои строгски технологии , и гледаха на един ограмен екран , какво вижда сондата.В първите секунди виждаха само пустиня.После пред тях се появи внушителна гледка - На голо поле , бяха строени стотици хиляди строгоски войници , а самият МАКРОН им говореше на някакъв странен език , който само Строгосите и Матю Кейн разбираха.По късно сондата влезе във странна на вид сграда , и пред учените се появи още по внушителна гледка - Няколко същества , представляващи летящи торсаве , с поняколко ръце - строггски доктори , стояха над двата обезобразени и лишени от крайници трупове на отвлеченият професор , и човешки похотинец.Единият доктор , държеше странно устройство.Сложи го върху един строгоски войник , и извиднъж изродският мяринец , се превърна в човек.
-МАЛЕЕЕЕЕЕ!Каза един от учените на строггската планета , след като видя всичко това.Войната продължава.Строгосите са по силни от всякога.
-Боже - каза друг - със туптящо сърце. - Видя ли това , те могат да се превърнат във хора.Явно смятат да нахлуят в Земя , със човешките се форме , за да ни ге познаем , а после в подхадящия момент , да нападнат.Трябва веднага да съобщим на Земя за това.
-Не забравяй , те имат нова планета , със енергиен щит.Ако ги нападнем трябва да сме мното внемателни...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Фев 2006 18:07

Не, много е наивно, няма никаква тръпка и нещо което да ме задържи до края... Все пак от уважение го дочетох- изтъркано...
Съвет: първо почети мноооого и след това седни да пишеш...

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 11 Фев 2006 20:30

Ето ти критика по-горе. От мен само един приятелски съвет - ползвай термини и един литературен речник. Освен това не целият разказ трябва да е действие, като в екшъните по телевизията, задържай някои моменти. Например опиши някои детайли в лабораторията и тн.

Прочети някоя книга с научна фантастика. Ще ти даде образец по който да пишеш.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 02:29

Еми, колкото и да не ми се иска да го кажа - добро е като за първи опит. Опитай да намалиш ежедневните изрази, правописните грепки и повторенията. Идеята е ОК, все пак става дума за fan-fiction(по поредицата Quake). Давай нататък, един ден може ти да даваш тези съвети на някой новак.

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 11:56

Duke написа:
Ето ти критика по-горе. От мен само един приятелски съвет - ползвай термини и един литературен речник. Освен това не целият разказ трябва да е действие, като в екшъните по телевизията, задържай някои моменти. Например опиши някои детайли в лабораторията и тн.

Прочети някоя книга с научна фантастика. Ще ти даде образец по който да пишеш.
Така или иначе, щом все още не е чел никакви книги и ги мисли за директен порт от телевизията (:lol:), каузата е загубена. Освен това е фен на ДеБиЛнА игра. :oops:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 13:57

Ей , аз не съм фен САМО на Дебилната К4.Може и да е дебилна наистина , ама на мен играта ми хареса...Това ми е баш-най-първото творение.Скоро ще напиша втора част.Надявам се да е по-добра.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 17:54

Ами не искам да съм прекалено "гаден", но единственото положително нещо в този разказ, като за "новак в жанра", е, че поне има малко по-голям обем и уж е някаква завръзка. Иначе е пълен "шит", с извинение към автора.
Вземи прочети малко повече книги и тогава започвай да пишеш. Освен това винаги, ама винаги си прочитай какво си написал, преди да го показваш на някого. Би трябвало и сам да усетиш, кога има смисъл да го постваш.
Това тук си беше загуба на време от моя страна. :(

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 18:10

Хора, вземете си намерете най-първите разкази и си ги прочетете след това да видим колко доволни ще останете от себе си :)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 18:28

Най-първите ми драсканици. Първият ми разказ е най-отдолу на първата страница. И до момента го смятам за най-доброто, което съм писал.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 19:39

Ах, да, забравям, че някои наистина са писали под чуство за първи път, а не защото са били вдъхновени от нещо и са се опитали да го наподобят. Една обикновена история от чуствата. Е, моите първи драсканици са почти толкова плачебни колкото това :)

П.П. Един за всички, всички за един?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 21:37

Това (към средата на страницата) пък ми е първия разказ писан "не по чувство", а вдъхновен от нещо. Вярно, че е предназначен за нещо, но пък вдъхновението за него ми е дошло от... собствената ми фантазия, откъдето са героите. Не се ли брои?

А и има ли значение кое ни е подтикнало да напишем въпросния разказ? Не е ли по-важен крайният продукт, който представяме пред "публиката"? В тизу смисъл и една пръдня в банята да ме е вдъхновила да напиша уникално добър разказ, да не би поводът за написването му да помрачи качеството на написаното? Не драги, тук оценям това, което чета. А написаното от автора тук е доста калпаво. Макар че си личи желанието му да пише, това желание трябва да бъде съпътствано от не малко усилия за създаването на нещо качествено. Ако просто искаме да се накефим като напишем един разказ по нещо, което ни е харесало - няма проблем, да си го напише и да си го чете. Но ако иска и одобрението на съмнителната публика тук, тогава ще трябва доста повече да се постарае.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 22:12

Добре, признавам отне време, но го прочетох, и извинявай, ама си се улял от писане ;) Явно ти си един от много талантливите още от ранна възраст. Само дето аз предпочитам да окуръжавам тези, които тепърва започват да пишат вместо да им отрязвам крилцата. Момчето както каза иска да пише, ако продължи може след някоя и друга годинка да стане като теб. Писателят, както предполагам знаеш, се изгражда постепенно. Не всеки е роден научен да пише.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Фев 2006 22:32

Благодаря за комплимента! Но честно казано по-скоро мисля, че това не е талант, защото съм доста далеч от "талант в писането". Отдавам го много повече на това, че отделям доста време на труда си и общо взето не пестя много усилия. Доколко това е резултатно си е въпрос на лична преценка, доста хора не харесаха това, казаха, че било много лигаво.

Относно тукащния автор - разбира се, че писателят се изгражда с времето. И аз го казах, че най-важното в случая е, че има желанието да пише. Но за израстването на един млад творец в литературния жанр е жизнено важно да има доста богата култура на потребител - четец. Затова и се присъединявам към мнението, че е по-добре първо да вземе да попрочете повечко книжки и след това да пише. Гарантирам много по-добри резултати. Нали се сещаш, за да седнеш да пишеш се изисква доста време и на предварителна подготовка, както по конкретния разказ, който ще се пише, така и обща култура. А тук именно второто липсва - първо автора не се е постарал най-дребното - да пише без правописни грешки, освен това нещо му куца описанието и т.н. и т.н. Това искам да се коригира и тогава ще стане нещо от него. :)

п.п. И не каза все пак, харесаха ли ти написаните от мен неща? Все пак и аз съм "творец" и ми се иска да чуя как ти се сториха? Похвали ме, така че явно са, но все пак не бих отказал да си угодя още малко на егото! ;)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Фев 2006 19:05

Sheik написа:

Yep!!

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Фев 2006 22:09

Sheik написа:

Това е лозунга на мускетарите. Форумната версия включва/ше Join, Rand, Existence & MetalGearRex (т.е. и мен). По това време идеята беше доста назряла. Не ми се обяснява обаче за какво бяхме мускетари и какво точно правехме... Това са отдавна отминали времена, хубави, но отминали...

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Фев 2006 22:51

Аз в темата, която даде, не видях този лозунг :)

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com