Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Конкурс за най-добра история - спечели Sony PSP
Публикувано на: 23 Яну 2006 16:15

Конкурс за най-добра история

Masthead Studios обявява конкурс за най-добър разказ към компютърна игра.

Тема на разказа: „Как да не умрем от скука в големия град?”

Място на разказа: Съвременен метрополис без каквито и да е превозни средства, без връзка с останалия свят, без радио, телевизия и компютри.

Герои: хора

Да не се използват: фентъзи елементи и несъществуващи технологии в реалния свят

Дължина на историята: 2-4 страници, A4, Single Spacing

Условия за участие:
1. Историята трябва да е написана самостоятелно и да не е копирана от каквито и да е източници;
2. Текстовете се лицензират под Creative Commons лиценз, за повече информация тук;
3. Език: Английски или Български;
4. Моля посочвайте 3те имена, възраст и данни за контакт;
5. Всеки автор може да участва с няколко разказа, като всеки от тях ще се счита за отделна история в конкурса;

Изпращайте своите истории на e-mail: office@mastheadstudios.net

Награди:

1-во място: Sony PSP
2-ро място: оригинална компютърна игра по избор
3-то място: слушалки Creative

На избрани участници ще се предостави възможност за почасова работа към Мастхед Студиос, като станат част от екипа, създаващ ново поколение игра за PC.

Срок за изпращане на историите: 31 март 2006г.
Победителите ще бъдат публикувани на официалния сайт на Мастхед Студиос http://www.mastheadstudios.net на 5 април 2006г.

Наградата за първо място:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Яну 2006 18:34

Цитат:
Място на разказа: Съвременен метрополис без каквито и да е превозни средства, без връзка с останалия свят, без радио, телевизия и компютри.

Това означава ли без музика, без театър, без модерни технологии от какъвто и да е тип?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Яну 2006 18:55

Sentry написа:
Цитат:

Това означава ли без музика, без театър, без модерни технологии от какъвто и да е тип?

Не, напротив :)
Ограниченията са само за изброените неща, но не изключват театър, музика, градски телефони, лазери, лекарства, нанотехнологии и генетика да кажем. Всичко е въпрос на повече фантазия и нестандартно мислене :)

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 23 Яну 2006 19:00

Цитат:
Masthead Studios обявява конкурс за най-добър разказ към компютърна игра.

Тема на разказа: „Как да не умрем от скука в големия град?”

Сигурен ли си, че конкурса е за най-добър разказ към компютърна игра...
Защото с тази тема и с това място не виждам да се е създавала някога игра и не виждам как ще се продава дори да се направи :roll:
Колега, there's something awfully wrong here...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Яну 2006 19:15

Колега, you are right, there is something strange going on and the thing, expecially with the theme.

Sum, не, въпрос е не на повече фантазия и нестандартно мислене, а точно обратното - на по-малко фантазия и стандартно мислене най-вече с правилото "Да не се използват: фентъзи елементи и несъществуващи технологии в реалния свят" което ограничава комбинирането на сегашните технологии в нещо повече от стандартното. Знам защо го правите това - "всеки втори може да пише фентъзи", но въпроса е, че една хубава история не може да се сътвори ако няма някаква мистификация, нещо, което няма да се схване веднага от всеки. А пък тъй като сме откъснати от реалния свят няма как да намесим историята в разказа си, нито пък можем да използваме нещо нестандартно, тъй като точно то ни се забранява.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Яну 2006 19:26

Някой може ли да даде точно обяснение на "Метрополис"?

Don't sit down it's time to dig another one

place-for-rest
*Ghost Master

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Яну 2006 19:30

Метрополис е огромен град, в който се строи новата вавилонска кула. Там съжителстват роботи и хора, като роботите са просто слуги на хората. Един професор тогава изобретява робот-момиче, което може да чуства. Само че тя е и единственото нещо, което може да задейства новата кула. Общо взето това е предисторията на филма, гледай или старата версия от може би 60те години или анимето от 2001-ва. Това е Метрополис, тук се има предвид обикновен мегаполис.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Яну 2006 19:34

Ами като чета горе това "Място на разказа: Съвременен метрополис без каквито и да е превозни средства, без връзка с останалия свят, без радио, телевизия и компютри. " какъв ще да е тоя метрополис. Аз лично си дефинирам понятието като голям град, но как така без транспорт и т.н.?

Don't sit down it's time to dig another one

place-for-rest
*Ghost Master

Профил WWW

Аватар
Заглавие: Re: Конкурс за най-добра история - спечели Sony PSP
Публикувано на: 23 Яну 2006 20:22

Sum написа:
2. Участниците предоставят всички права за използване на историята на Мастхед Студиос

Това не ми се нрави... наистина не ми се нрави...
Sum написа:
На избрани участници ще се предостави възможност за почасова работа към Мастхед

А това - не ми се вярва...
Колега, съмнението ме изяжда отвътре...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Яну 2006 23:11

Абе вие тука сте едни творци и писатели все някой ви ограничава, все не можело и т.н. Темата е повече от яка,единствените ми опасения са че идеите по принцип, ако са добри, струват много повече от някаква играчка, а ако пък се направи и игра по историята, автора не получава нищо (нали правата отиват при тия там, гейм студиото) ...абе внимавайте, защото крадци на интелектуална собственост има много, а идеите са най-скъпото нещо, когато става дума за изкуство и творчество...

шол мъст гол он

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Яну 2006 23:48

Manny_Calavera написа:
Абе вие тука сте едни творци и писатели все някой ви ограничава, все не можело и т.н. Темата е повече от яка,единствените ми опасения са че идеите по принцип, ако са добри, струват много повече от някаква играчка, а ако пък се направи и игра по историята, автора не получава нищо (нали правата отиват при тия там, гейм студиото) ...абе внимавайте, защото крадци на интелектуална собственост има много, а идеите са най-скъпото нещо, когато става дума за изкуство и творчество...

Ха, Мени от кога не съм те виждал тук човече :) Много поздрави имаш от мен, брато и всичко най ! a.k.a SWEET_GUN

п.п. Сори за флууда но се зардвах на човечеца :)

"Виждаме на другите треска в окото, но не виждаме гредата в своето"

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Яну 2006 00:34

Noodles написа:
Manny_Calavera написа:

Ха, Мени от кога не съм те виждал тук човече :) Много поздрави имаш от мен, брато и всичко най ! a.k.a SWEET_GUN

п.п. Сори за флууда но се зардвах на човечеца :)

Да му беше пратил ЛС...
Мени - темата не е яка по няколко причини. Някои ги казах, но сега ще ги повторя систематизирано:
1. Не е потвърдено това сериозен конкурс ли или някой самозванец си прави ташак с нас.
2. Ако не е самозванец - условията са толкова глупаво формулирани, че практически погледнато не си заслужава дори да обърнеш внимание на такъв "конкурс"... По дрехите посрещат, по ума изпращат - як награден фонд, глупава задача... Искам да кажа... Duuh! Ако беше нещо официално щеше:
2.1. Да го пише на друго място освен някакъв си там форум
2.2. Да е написано и формулирано като хората!
3. Това свързано с другите две - "На избрани участници ще се предостави възможност за почасова работа в Мастхед"!? А да не говорим че по случай точка 2. ще кажа - кой идеот ще пише името си НА КИРИЛИЦА. Малко старание да го принесат на латиница наред със "запазена марка".
4. "Участниците предоставят всички права за използване на историята на Мастхед Студиос" Да, добре, а първия ми син който ми се роди ще го разменя за един плейстейшън 3 ;)
Не си давам идеите!! Как пък не... Още повече, че това е форум, минава админа, трие темата... иди докажи, че съм предупреден! После - съд...

Това стига ли ти за обосновка? Не ми е крив света. Крив ми е този "конкурс".

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Яну 2006 02:34

Екс, нали знаеш какво е условието за всяко едно кандидатстване за работа - ако изпратиш проект при работодателя, той си остава за него, така че...
Въпреки това то си изглежда съмнително. Аз си имам идея, започнал съм да пиша, но няма да предоставя разказа на когото и да е, а само ще го постна като тема в този форум.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 25 Яну 2006 03:33

Конкурса е официален. Пише го в сайта.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Яну 2006 10:26

Относно повдигнатите въпроси:

1. Конкурса не е създаден с цел да се съберат идеи за компютърна игра. Концепцията на играта е готова отдавна.
2. Идеята на конкурса е да се изпробват уменията и писателския талант на участниците.
3. Идеите, които сте имали преди и историите, които сте написали (не за този конкурс) е малко вероятно да отговарят на регламента, а дори и да отговарят, ние не бихме рискували да правим подобна игра, която би била на практика непродаваема.
4. Точката с авторските права е стандартна практика, един вид застраховка на фирмата.
5. Темата е пусната в специализирани форуми - най-доброто място за набиране на участници.
6. Всички ваши съмнения може да отпаднат единствено ако участвате и евентуално бъдете поканени за работа при нас.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Яну 2006 11:19

Аз като отвратителен досадник ще задам друг върпос - Нали си давате сметка колко малко количество са 2-4 страници?
А и друго - ако събера текст на 4 страници с големина на шрифта да кажем 8... (and for the record - разликата между шрифт 8 и шрифт 12 е 9 страници :) )

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Яну 2006 13:34

Когато писах за "темата" имах предвид темата на конкурса. 2-4 страници също е добра дължина, ако някой тука си мисли, че ще му четат ферманите от по 1000 страници - това никой не го прави. Дори когато търсиш пари за филм, като ти четат сценария продуцентите не четат пълния сценарии, а синопсис например, после реж.експликация и т.н. А за шрифта мисля че 12 е стандарта, не е коректно да го насвяткаш така че да не може да се чете. Аз ставам все по навит за тая работа...

шол мъст гол он

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Яну 2006 14:56

Manny_Calavera написа:
А за шрифта мисля че 12 е стандарта, не е коректно да го насвяткаш така че да не може да се чете.

Извинявай, забравих, че съм единствения гений на земята, който знае как се сменя големината на шрифта...
Добре, добре, ще го видим... пха... А и все някой трябва да е подозрителен и да се оплаква, нали? Иначе не би било толкова интересно...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Яну 2006 15:58

Шепот, нали някой трябва да разколебава конкуренцията.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Яну 2006 22:05

Е, благодаря все пак.
И отново сърдечно извинение, че споделих ... подозренията си :) Да съм сторил някому нещо лошо с тях? Който иска - ще пише без значение какво съм казал.
Който не иска и не може - дори няма да обърне внимание на тази тема, добрее наречи го заяждане, но от какво се страхуваш - ако някой може да ме убеди, че си струва и че всичко е истинско - няма да се дърпам, мотивацията си е мотивация, а в случая тя не е никак малка.
Между другото, колега, както си стоях в тоалетната ми хрумна идея и на мен ^^ :roll:
Е... приятно съревноваване! Ще се видим на финала ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: