Автор |
Съобщение |
Manny_Calavera
|
|
Мнения: 199 Местоположение: Велико Търново/Бл-град Occupation: Travel agent
|
|
Заглавие: Речен пейзаж Публикувано на: 08 Юли 2005 19:35
Речен пейзаж
Петър и Асен стоят на моста и зяпат реката, която минава под тях. Обедното слънце пече голото теме на Асен. Малки струики пот се стичат по челото му, той вади кърпата си, бърше се, сбръчква вежди и плюе. И Петър плюе и двамата гледат как плюнките им падат надолу към реката. Смеят се на себе си и палят по цигара.
- Колко е часът? – пита Асен и вади кърпата си за пореден път.
- Дванайсет и половина.– отвръща Петър и продължава. – Ти как мислиш, дали ще го кръстят на мен?
- Незнам, сигурно... – казва Асен и се въздържа за пореден път да попита приятеля си защо чакат раждането на моста, а не в болницата, където са всички.
- Трябваше да ми кажат досега, абе да се роди живо и здраво пък....
Трафикът по моста е сравнително натоварен. Петък е. Долу -
реката тече бавно и спокойно, отразява небето със снежнобелите облачета и знойното слънце. Мръсна е все още. Може би някога ще се изчисти, на това се надяват и Петър и Асен, не само защото са запалени рибари.
Петър е на 55, а Асен на 53. По професия шофьори. Петър има две дъщери и син. Асен има момиче на 26г. и момче на 24г. Петър чака второто си внуче – снаха му е бременна. Детето ще се казва Георг. Бъдещия дядо още не знае за това, но ще го приеме сравнително леко, благодарение на домашната ракия и успокойтелните думи на съпругата си. И след няколко месеца ще се пенсионира преждевременно, за да се отдаде на риболова и игрите с внучето.
В това време възрастна двойка немци се разхождат в малък парк в Регенсбург – Югоизточна Германия. Духа лек вятър, който сякаш носи във въздуха свежестта на реката, която минава наблизо. Жената – леко почервеняла от слънцето госпожа, е облечена с лятна рокля и наметнат пуловер на раменете, в ръцете си носи плетена пазарска чанта с чадър в нея. Мъжът е по тениска и джинси – с леко оплешивяваща бяла коса и сиви мустаци. Той е от немците, които най-много допринасят за челното място на Германия в класациите за изпита бира на глава от населението. Двамата са женени от 30 години, имат дъщеря - Щефани, която им е приготвила голяма изненада. Тя учи в България от 4 години и в момента ражда в градската болница в Русе. Баща й се казва Георг. А свекърът Петър. Реката е Дунав, а изворът Шварцвалт. Годината е 2005.
P.S. в оригинала бях сложил "Аз ще ставам чичо" като последно изречение, но сега нещо не ми харесва така....
___________________________________ Революцията е запазена марка на човешката еволюция
шол мъст гол он
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Юли 2005 23:26
Много мисловно произведение. Попитай някой професионален критик за мнение.
|
|
|
|
|
Kryptonite
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Юли 2005 23:31
Наистина много мисловно.
|
|
|
|
|
Nexus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Юли 2005 23:35
Ммм да много мисловно произведение(бтв кво имате предвид с това ) до един момент нищо не можех да разбера от разказа накрая усетих защо говориш за немци и изпита бира
|
|
|
†Попѫтъ†
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Юли 2005 09:12
Мда от това ше стане интересен филм
___________________________________ دشت شما درد نکند
|
|
|
|
|
Ludnichar
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Юли 2005 09:33
Tцтцтц... Как ме метна... Веднага като прочетох Асен и Петър познай за кво се сетих и аз коя река...
|
|
Manny_Calavera
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Юли 2005 09:53
`Iron_Maiden` написа: Tцтцтц... Как ме метна... Веднага като прочетох Асен и Петър познай за кво се сетих и аз коя река...
хаха, не е Янтра братчеде Между другото спечелих 300 лева с този разказ, от един конкурс - III място, ама добре влизат за лятото
___________________________________ Революцията е запазена марка на човешката еволюция
шол мъст гол он
|
|
|
|
|
†Попѫтъ†
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Юли 2005 10:30
Manny_Calavera написа: `Iron_Maiden` написа: Tцтцтц... Как ме метна... Веднага като прочетох Асен и Петър познай за кво се сетих и аз коя река... хаха, не е Янтра братчеде Между другото спечелих 300 лева с този разказ, от един конкурс - III място, ама добре влизат за лятото
Е то кой ше черпи:Ь
___________________________________ دشت شما درد نکند
|
|
|
|
|
Nexus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Юли 2005 11:46
Manny_Calavera написа: `Iron_Maiden` написа: Tцтцтц... Как ме метна... Веднага като прочетох Асен и Петър познай за кво се сетих и аз коя река... хаха, не е Янтра братчеде Между другото спечелих 300 лева с този разказ, от един конкурс - III място, ама добре влизат за лятото Суупер аа м/у другото аз изобщо не мога да се оправя с описанието на квото и да е и 1 път пробвах разказче но...това е яко Manny_Calavera какъв беше конкурса
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Юли 2005 14:31
Наистина добро произведение Мани! Има задълбоченост в описание и привлича интерес.
П.П. Казвам се Георги и съм от Русе
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Manny_Calavera
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Юли 2005 15:59
Мерси за отзивите. Конкурсът беше под наслов "Душата на един извор", в чест на художника Жорж Папазов (създател на авангардизма) и изкуствоведа Кирил Кръстев...
Ае мисловен конкурс се оказаха
Хамелеон, мойте поздравления ) въпреки че предполагам, че не си единствения ) аз такива имена използвах Асен, Петър, Георги...
шол мъст гол он
|
|
|
|
|
Ludnichar
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Юли 2005 16:01
Manny_Calavera написа: xаха, не е Янтра братчеде Между другото спечелих 300 лева с този разказ, от един конкурс - III място, ама добре влизат за лятото
Хехех... Луд си... Като се видим ша черпиш...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Юли 2005 10:16
razkaza ne e losh Manny...
ama ne me kefi
v smisal.... ne moga da mu fana smisala
da de seshtash se....
puk i az si isgubih dara slovo ....
pozdravi ot
Old Shool style writers...
___________________________________ еи, богу, колко сме смотани само....
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|