Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Речен пейзаж
Публикувано на: 08 Юли 2005 19:35

Речен пейзаж

Петър и Асен стоят на моста и зяпат реката, която минава под тях. Обедното слънце пече голото теме на Асен. Малки струики пот се стичат по челото му, той вади кърпата си, бърше се, сбръчква вежди и плюе. И Петър плюе и двамата гледат как плюнките им падат надолу към реката. Смеят се на себе си и палят по цигара.
- Колко е часът? – пита Асен и вади кърпата си за пореден път.
- Дванайсет и половина.– отвръща Петър и продължава. – Ти как мислиш, дали ще го кръстят на мен?
- Незнам, сигурно... – казва Асен и се въздържа за пореден път да попита приятеля си защо чакат раждането на моста, а не в болницата, където са всички.
- Трябваше да ми кажат досега, абе да се роди живо и здраво пък....
Трафикът по моста е сравнително натоварен. Петък е. Долу -
реката тече бавно и спокойно, отразява небето със снежнобелите облачета и знойното слънце. Мръсна е все още. Може би някога ще се изчисти, на това се надяват и Петър и Асен, не само защото са запалени рибари.
Петър е на 55, а Асен на 53. По професия шофьори. Петър има две дъщери и син. Асен има момиче на 26г. и момче на 24г. Петър чака второто си внуче – снаха му е бременна. Детето ще се казва Георг. Бъдещия дядо още не знае за това, но ще го приеме сравнително леко, благодарение на домашната ракия и успокойтелните думи на съпругата си. И след няколко месеца ще се пенсионира преждевременно, за да се отдаде на риболова и игрите с внучето.
В това време възрастна двойка немци се разхождат в малък парк в Регенсбург – Югоизточна Германия. Духа лек вятър, който сякаш носи във въздуха свежестта на реката, която минава наблизо. Жената – леко почервеняла от слънцето госпожа, е облечена с лятна рокля и наметнат пуловер на раменете, в ръцете си носи плетена пазарска чанта с чадър в нея. Мъжът е по тениска и джинси – с леко оплешивяваща бяла коса и сиви мустаци. Той е от немците, които най-много допринасят за челното място на Германия в класациите за изпита бира на глава от населението. Двамата са женени от 30 години, имат дъщеря - Щефани, която им е приготвила голяма изненада. Тя учи в България от 4 години и в момента ражда в градската болница в Русе. Баща й се казва Георг. А свекърът Петър. Реката е Дунав, а изворът Шварцвалт. Годината е 2005.

P.S. в оригинала бях сложил "Аз ще ставам чичо" като последно изречение, но сега нещо не ми харесва така....

шол мъст гол он

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 08 Юли 2005 23:26

Много мисловно произведение. Попитай някой професионален критик за мнение.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Юли 2005 23:31

Наистина много мисловно.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Юли 2005 23:35

Ммм да много мисловно произведение(бтв кво имате предвид с това :lol: ) до един момент нищо не можех да разбера от разказа накрая усетих защо говориш за немци и изпита бира 8)

pwnd

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2005 09:12

Мда от това ше стане интересен филм :)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2005 09:33

Tцтцтц... Как ме метна... Веднага като прочетох Асен и Петър познай за кво се сетих и аз коя река... :)

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2005 09:53

`Iron_Maiden` написа:
Tцтцтц... Как ме метна... Веднага като прочетох Асен и Петър познай за кво се сетих и аз коя река... :)

хаха, не е Янтра братчеде :) Между другото спечелих 300 лева с този разказ, от един конкурс - III място, ама добре влизат за лятото :)

шол мъст гол он

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2005 10:30

Manny_Calavera написа:
`Iron_Maiden` написа:

хаха, не е Янтра братчеде :) Между другото спечелих 300 лева с този разказ, от един конкурс - III място, ама добре влизат за лятото :)

Е то кой ше черпи:Ь

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2005 11:46

Manny_Calavera написа:
`Iron_Maiden` написа:

Суупер :) аа м/у другото аз изобщо не мога да се оправя с описанието на квото и да е и 1 път пробвах разказче но...това е яко Manny_Calavera какъв беше конкурса

pwnd

Профил ICQ Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2005 14:31

Наистина добро произведение Мани! :D Има задълбоченост в описание и привлича интерес.

П.П. Казвам се Георги и съм от Русе :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юли 2005 15:59

:) Мерси за отзивите. Конкурсът беше под наслов "Душата на един извор", в чест на художника Жорж Папазов (създател на авангардизма) и изкуствоведа Кирил Кръстев...
Ае мисловен конкурс се оказаха :lol: :P :lol:

Хамелеон, мойте поздравления :)) въпреки че предполагам, че не си единствения :)) аз такива имена използвах Асен, Петър, Георги...

шол мъст гол он

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юли 2005 16:01

Manny_Calavera написа:
xаха, не е Янтра братчеде :) Между другото спечелих 300 лева с този разказ, от един конкурс - III място, ама добре влизат за лятото :)

Хехех... Луд си... Като се видим ша черпиш... :lol:

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 29 Юли 2005 10:16

razkaza ne e losh Manny...
ama ne me kefi :)
v smisal.... ne moga da mu fana smisala :)
da de seshtash se....
puk i az si isgubih dara slovo ....

pozdravi ot
Old Shool style writers...
:)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: