Well, well, well...
Някой май му е бил доста приятен последния месец, а?
(Следващите редове са писани под музиката: The Pillows - Brand-new Lovesong, Beautifull Morning With You - от FLCL soundtrack)
Look at the uncloudy sky
open wide your eyes and wake up
the golden Sun is rising high
waiting you to drink from the crystal cup.
Звучи си точно като една щастлива ...ъммм... утрин, определено с нея! С всичките му там щастливи небеса, усмихнато слънце и пълна идилия! Въобще - момент (реализирана) мечта.
A fallen angel has a human face
a warming smile, shining eyes,
she delight inspires with her embrace,
on wings of happyness make me flies.
Нейно описание, обзалагам се. А с вторите два реда описваш това, което ти изпитваш край нея. Това с падналия ангел си е комплимент от класа, преди малко си го записах за използване в бъдеще
Само на последния ред оплиташ английския, но на мен поне ми стана ясно за какво говориш (а и за поетите, както се казва, граматични правила няма).
A silver raven soars above stilled trees
a scent of spring it brings and life inspire
it carries fresh and cooling breeze
joy and happyness across the Shire.
Този куплет определено доказва теорията на един приятел, че независимо от условията на живот, всяко място може да е твоят рай (в случая, за да превърнеш образа на реалния свят в красотата на света от горните редове, ти е помогнала
тя) Сребърният гарван е образът на цялостната ви любов - призната и в процес на изживяване. Поне аз така си го обяснявам, малко други неща освен вездесъщата любов носят усещането за пролет (вечен символ на възраждане и младост), за живот и радост, които ти си описал. А, да - това с Графството радва, поне за мен е като леко "смигване" към LotR
Through the shiny rainbow we pass
through a milky clouds we follow the full moon
in the end we land on emerald grass
on a shore of a lonely astral lagoon.
Тук вече сме пренесени на дивинанто ниво, някъде там из небесата и мечтите на двама влюбени... въх... какво повече да кажа - красива картина, създава повече импресионистична картина, отколкото реално действие. Но за такава поезия това е съвсем в плюс.
A part of you has grown in me.
And so you see, it's you and me
Together forever and never apart,
Maybe in distance, but never in heart.
Първи два реда - отново лиричен коментар на отношенията помежду ви. Свързването, което си описал е много важно за всяка връзка и е подходящо да се спомене в стиха.
Вторите два реда. Не, всъщност
ВТОРИТЕ ДВА РЕДА! High-level bard начин на изразяване, много, много ми харесаха тези два реда!
На последното ще отговоря така:
A ragged ministrel finishes his song
but there are things that his words cannot say.
To his darling he voluntary does belong
and to the end of time to be together he does pray...
Shall they remain along?
Their feeling's deep and joyful, full of youngness, true!
And their love, I say, will stay long.
For doth lines may be the reason she'll be with you.