Заглавие: Невероятно смешен разказ Публикувано на: 21 Авг 2004 20:57
Така тука бих искал да постна едно много хубаво разказче.Само да знаете че то не е мое а го взех от едно списание което ако бъде написано от моята скромна персона ще бъде цензорирано.
Та ето ви го разказчето:
-Бабо, идваш ли да си пиеш лекарството?
-Ей сегинка.
-Ама така каза преди половин час.
-ЧАКАИ,де.Много нетърпеливо е това младо поколение.Няма ли да се научи..Какво?Хи-хи-хи и Древния Драко смята,че младите трябва да се отнасят с повече уважение...
Откъде ми дойде на ума да приучавам баба си да ползва Интернет и чат?!Сега милата ми бабичка стана неконтролириуема.Преди-,,Ау почва ми сериала, тиьичко Наталке че миналия път армандо откри че баща му всъщност...Ъ-ъ-ъ не му е баща.Не не беше миналия път...По-миналия беше.Да му се невиди тая склероза.Да не си на мойте годинки, че е страшно..." А сега...
-Е-е-е, ама не може така да се живее!-чух ядосано да казва баба.-Тоз компутор пак,как му казвате,се удряма.Ела, ма , Наталке, да го пуснеш, че забравих каква му е...онуй де...паролата.
За пореден път се проклех и се запътих с шепа хапчета и чаша вода в ръцете към собствената ми стая , която през последните десет дни не чувствах моя.Ева направила две крачки и чувам:
-Айде че Драко ще чака отговор и ще си помисли че нещо го мамя.
-Бабо от сутринта си пред монитора, после ще ми кажеш че передето ти пак се е влошило.Стига вече.Пък и аз имам работа.И изпий ги тия лекарства, че ще се оплакваш от сърце.
Баба се премести у нас преди година когато дядо почина за да не е сама на село.Много си обичкам бабичката и понеже всеки ден бе унила че приятелките й измрели и тя чакала да я взема онази госпожа реших да я поободря с нещо да й покажа един нов свят в който може да бъде щастлива.Последствията са катастрофални.Открихме заедно някакво чат-кафене за баби и дядовци и й показах как да си общува с другите хора.И целия младежки устрем, който старостта бавно погребва в душите ни при нея блесна с нов аяркост.Баба ми се превърна във флиртуващо 20 фодишно маце.
-Казвам му на Древния че като млада съм била с руса коса и фина а той:,,За мен ти си прелестна навеки".Нее ли мил?О, сега ме пита дали иска да се видим защото и той като мен бил самотен.Какво ще правя като ме види?хич няма да му изглеждам прелестна.Не, няма да ходя не съм за такива работи.
Измислих й ник:Babe.Не знам дали го схвана.Щракаше по цял ден с два пръста по клавиатурата и младееше с всеки изминал час.Забрави за лумбаго, и за кръвно, всичко.
-И-и-и Наталке, ама тая технология вашата не може да й разчита човек.сега шък защо не работи?
-Я да видя.Браво, пипнала си вирус от някъде.
-Вирус ли?!Какъв вирус?Нали оня ден ми дадоха резултатите, всичко ми е добре, само кръвната захар..
-Бабо!Не се излагай.Има вирус компютъра, ама той е друг-тук програмите боледуват и не работят както трябва.
-А-а-а..Тъй е по-добре.Амчи тя техниката като хората - боледува, вируси я хващат, куца понякога...И припада.ти нали можеш да го излекуваш?
-Иди да обядваш.Стига ти за днес.И не си решила кръстословицата.Пропуснала си цели шешст епизода на ,,Дързост и красота"...Стегни се малко.
-Ти не се притеснявай за мене.Червената Кралица ми ги разказва епизодите.Пък и взеха нещо да затъпяват.А пък Лудият Гари(той живеел с дъщеря си в Канада)ми написа нещо ама нали не знам как се работи с всичко тука..Някаква връзка ми прати, да съм я видела.Я Наталке ти си много добра внучка виж да ми покажеш тая връзка...
Определено не трябваше да я научавам на това
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|