Автор |
Съобщение |
Paladin of Innos
|
|
|
|
Заглавие: Историята На Младия Бодо Публикувано на: 16 Авг 2004 13:16
Бодо бил малко момче на 16 години.Фермерският живот бил неговият живот.Баща му се казвал Секоб а маика му Грита.Те много обичали сина си но тои имал мечта....да стане Рицар,а маика му и баща му решилида се опитат да му помогнат да испълни мечтата си.И така един ден маиката и бащата отишли в града и попитали капитана на Милициата.Секоб попитал:Капитане може ли да направите сина ни мелиционер? а капитана казал:всичко зависи от него.Гритаа казала:В смисал? капитана казал :имам задача която ако изпълни ще ме обеди да го приема. Те казали : Добре капитане. На следващия ден Бодо се сабудил и казал: Маико оши ли ми кожената броня? Татко изостри ли брадвата? а те казали : да сине готови са. Бодо си сложил бронята направена от вълча кожа от овча кожа и от две парчета метал за шлем.Бодо взел и дерварската сикира и тръгнал но преди да тръгна маика му,мъ казала : вземи този сак момчето ми.В него има малко месо,хляб и вино,както и 100 златни залтици.Това е всичко което имаме. Баща му казал :накараи ме да се гордея с теб момчето ми. Бодо : ще го направя татко.Бодо отишъл във града и после пражо при капитана. Бодо : здравеите капитане аз сам Бодо които желае да стане милиционер. Капитан:Добре дошъл Бодо очаквах те.Ето това е задачата ти-Има един древен Храм кръстен Гакелодиа.От векове наред се говори че никои не влиза там защото мястото е прокълнато.Говори се че има един човек Кор-Барад коита иска една стара книга от там.Задачата ти е да го намериш и да намерите тази книга за него,а ти да намериш Шишето в което се садържа Светената вода на Харолд направи това и ще те приема в милициата и ще накарам рицарите да те приемат в гилдиата си.Бодо:Щом това се иска от мен ще го изпълня.Капитан:късмет момче.И така след като Бодо получил задачата си тръгнал да търси Кор-Барад.Минал гората.Минал блатата.И стигнал до един малък палат.Влезнал вътре и видял един човек висок 2,05 метра тежащ към 105 келограма с едно сляпо око извадено от ястреб и рацете му били голями колкото вили (но този е гигант!! да ли това може да е Кор-Бадан) замислил се Бодо и казал.Изжинете вие ли сте....Кор Бадан?....Големият човек се сабудил и казал: ко иси ти момче какво правиш пред храма на мъртвите? Бодо казал: Аз съм Бодо доидох да те намеря и да ти помогна да вземеш книгата си а аз да взема Светенета вода на Харолд.Кор-Бадан казал:Значи ти на ме искаш да помогнеш? не не не.... Ти искаш на себе си да помогнеш! Бодо каза:Не!аз доидох да направя това за да стана рицар! Кор-Бадан:Рицар? е добре тогава да отидем да терсим това за което сме тук...Бодо и Кор-Бадан влязли в Храма и почнали да ходят надоло и надоло...И наи накрая видяли един стар истощен Орк в черна роба..Орк:име мен Клотер,аз тук помогна Бодо кои от вас Бодо? Бодо : аз сам Бодо но не вярвам да те е изпратил капитана! Клотер:моля човеко,аз стар орк..Защо бих излъгал вас? Аз наемен за 20 злато да помогне..И Ще помогне моля!! Бодо:Добре вярвам ти..един стар орк никога не бил се молил на човек..Да продължим...Бодо,Кор-Бадад и Клотер стигнали до края след 59 минути път надоло...Кор-Бадад:КНИГАТА!!! Бодо : Свеената Вода!! и след като ги видяли се появил един дух които им казал:Сега трябва да изберете...Книгата за Кор-Барад или Водата за Бодо? Кор-Набан погледнал Бодо и казал: Нека тои вземе водата..Тои има бъдеще. Бодо: Благодаряти много Барад. Дух: Бобре можеш да вземеш водата и сега остажета храма намира..... Ако искате продължение Щте трябжа да чакате дп утре че се изморих..
___________________________________ HIGH PRAISE INNOS MY GOD AND JUSTICE.Long live.Long live!
PALADIN AND FRIEND!^==Forums of gothic
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Авг 2004 13:25
___________________________________ Respect big pimpin'''
|
|
|
|
|
Paladin of Innos
|
|
|
|
|
|
|
|
Paladin of Innos
|
|
|
|
|
|
|
|
Head_HunteR
|
|
В момента играе: Fallout: New Vegas
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Авг 2004 13:36
Ей майстор си на комедията бе паладине. Така съм се смял само на оня разказ дето главен герой беше Дарт Вейдър и участваше в Лайноносна битка и спаси земята от вагоните.
|
|
|
|
|
Paladin of Innos
|
|
|
|
|
|
|
|
Head_HunteR
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Авг 2004 14:17
Точно след 1 час ще разбереш колко мога аз, защото тогава ще постна разказа ми.
|
|
|
|
|
Paladin of Innos
|
|
|
|
|
|
|
|
Head_HunteR
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Авг 2004 15:54
Човече не се обиждай ама тва е смешно в момента. Писал си като в приказка, където се споменава само за действията на героя и няма никакви описания. Стегни се малко и пиши по-сериозно. Описвай всичко, за което се сетиш най-вече главния герой. Задължително е да имаш някакво описание, както и на другите герои, с които се среща. Засега почни да описваш поне героите, а по нататъка ще започнеш да описваш местността, атмосферата и така нататък.
|
|
|
|
|
Paladin of Innos
|
|
|
|
|
|
|
|
JazzJack
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Авг 2004 18:51
-Има правописни грешки
-Слагай диалозите на нов ред с тире отпред
-Описанията?
Не че съм кой знае какъв писател,но това са главните проблеми на творението ти.Оправи ги в продължението!
|
|
|
|
|
Paladin of Innos
|
|
|
|
|
|
|
|
Manny_Calavera
|
|
Мнения: 199 Местоположение: Велико Търново/Бл-град Occupation: Travel agent
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Авг 2004 19:19
Не е нужно да има описания. Паулу Коелю също пише "като приказка", но хорицата по цял свят му купуват книгите. Повечето писачи в тоя форум не могат да разберат, че не техниката, а историята е най-важна. Не че аз съм някакъв голям специалист за да давам акъл, но като седнеш е добре да знаеш защо почваш да пишеш, а не да трепериш да не направиш някоя правописна грешка... Още повече - сигурен съм че Паладина не е на повече от 16 години, така че - не се отчайвай, търси историите и като ти се пише - пиши...
___________________________________ Революцията е запазена марка на човешката еволюция
шол мъст гол он
|
|
|
|
|
weenie111
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Авг 2004 19:24
Manny_Calavera написа: ...Още повече - сигурен съм че Паладина не е на повече от 16 години...
ХАХАХАХА, според мен той не е на повече от 10, пък ти 16.ХАХАХА
|
|
|
|
Paladin of Innos
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Авг 2004 10:28
Така...от къде да започна...Първо Мани е прав не е необходимо да трепериш за всяка правописна грешка, човешко е да се греши, но все пак гледай да спазваш що- годе граматическите правила...още повече, че ти предстои тежка година...Опитай като за начало да не правиш толокова тавтологии...търси синоними на думи като каза и имената на самите герои...търси изобщо по- нестандартни изрази, обогати начина си на изказване...Казвам тези неща с лекота, но за да ги изпълниш трябва преди всичко да четеш повечко и да стилизираш начина си на писане..Така..по повод разказа...има доста какво да се желае още. Историята е меко казано съкратена!Замисли има определено, имената(като изключим Бодо, което лично на мен ми напомня Додо)също са добри...Идеята да разказваш, а не да предаваш речта чрез пряка реч е наистина хубава, но за да я осъществиш и да направи добро впечатление трябва малко повече детайлна работа...Няма да е зле да усложниш репликите и действията...Минал блатата, минал гората...можеше да му сложиш някое препятствие по пътя, нещо което да възбуди интерес...Не казавам да промениш стила си на писане, но да промениш начина, да го обогатиш...Описанията присъстват като задължително звено във всяка твобра, тук също има, но не толкова дълги и пищни...Това също има своите положителни страни...явно е че си решил да прокараш нов тип разказ...фентъзи- приказка с повече екшън за сметка на описанията...но наистина ако това си решил, трябва добе да го защитиш и да си проличи, че компенсираш от едното за сметка на другото...
Като цяло историята изглежда има бъдеще....до колкото разбрах Бодо си има своя мечта, но като всеки бъдещ рицар трябва да мине през куп приключения...не знам дали си чел Дон Кихот, но замисълът малко напомня за него...Е доста нещо изписах, надявам се ще има полза...Интересно ще бъде за мен как ще се справиш с втората част...Успех!
|
|
|
|
|
Paladin of Innos
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Авг 2004 14:03
Ето я и втора част..
След като Бодо бил взел светената вода Кор-Бадад му казал: Бодо аз не искам да седя в това блато...може ли да доида да ти помагам?
Бодо: разбира се Бадад ела с мен...(но след малко орка казал)
Орк:Тъпи хора аз вас обия аз,изям ваши сарца...
Кор-Бадад: Видя ли Бодо? Орка не е на наша страна...
В този миг Кор-Бадад се засилил в орка да го разсече но в този миг орка изчезнал...
Бодо: какво стана?
Кор-Бадад: Тои изчезна като облак...
Бодо: Странно..Но ниама значение да продължим към града.
Бодо и Кор-Бадад тръгнали към града да съобщят на капитана.Минали блатата.Минали горите.Стигнали градските стени..
Кор-Бадад: Бодо!! стените!!
Бодо: да отиваме при капитана..
Бодо и Бадад влезли в града и утишли в бараките.Скоро влезли и видяли капитана...Тои ги загледа като заледен..Погледа му беше втренчен в Кор-Бадад като стрела..
Кор-Бадад : Защо ме гледа така?
Бодо: Незнам...
Капитан: Ти...Ти...ти не си ли Бадад?
Кор-Бадад: да аз съм.
Капитан: никога не сам очаквал да те видя пак...
Кор-Бадад: Чакаи...но..Ти си Утар!
Капитан: Да Бадад аз сам..
Кор-Бадад: Братко!!
Бадад и Капитана се прегърнали като братя и като видял това Бодо попитал..
Бодо : Какво е това?! Бадад И Утар ? Вие сте братя?
Капитан Утар: Да Бодо ще ти обясня цялата история..Преди 42 години ние се родихме и тогова един трол изби семеиството ни...този трол взе Бадад и го отгледа а мен...Ме намери идин рицар и ме огледа..
Бодо : разбирам..
Капитан Утар: Е Бодо ти изпълни задачата си.Сега ще говоря с рицарите отностно приемането ти.А и ето това,Вземи тези 400 зладтни жълтици и този меч и щит..Махни старата брадва..
Бодо : Благодаря капитане.
На Следващият Ден....
Капитан Утар: Бодо сабуди се!!
Бодо : Да капитане?
Капитан Утар: Един рицар е тук които прие да те вземе под крилото си и да те напражи рицар ако се справиш добре!
Улфгар: Здравеи Бодо аз сам Улфгар и ще те уча.
Бодо забеляза че този рицар е много голям ранк защото носи Златна Броня обкована с инициалите на църквата.Шлемът закриваше цялото му лице.По вида му Бодо не видя ниговата кожа и лице а само тежката Метална броня влачеща се с голяма сила по земята..Но за да не го помисли за недъгав Бодо веднага отговори.
Бодо : Да Сър Улфгар каквото искате!!
Улфгар забеляза светещата надежда в очите му..
Улфгар: ела с мен Бодо има много да ти кажа и покажа а турнирът е скоро..Трябва да те подготвя.Само там ще докажеш дали си достоен за рицар..
Бодо : Да Съ..
Улфгар го отсече..
Улфгар: стига си ми викал сър.Казваи ми Улф.
Бодо : Да Сър...Тоест Улф!
3 част очакваите скоро..
___________________________________ HIGH PRAISE INNOS MY GOD AND JUSTICE.Long live.Long live!
PALADIN AND FRIEND!^==Forums of gothic
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Авг 2004 14:17
Добре, доста по- добре от първата част, тук- там има правописни грешки(няма се пише с "я", а не с "и" и"а", отивам е с "о", а не с "у" и тн..), но като цяло има повече действие и развитие!Добре личи си, че си се постарал повечко!Ще чакаме следващата част!
|
|
|
|
|
Paladin of Innos
|
|
|
|
|
|
|
|
JazzJack
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Авг 2004 16:23
Малко е странно как трола убива майката и бащата и после отглежда детето
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|