Цитат:
Аз пък не мисля, че от толкова малко може да се даде мнение, ще изчакам, докато набъбне поне още 2-3 пъти. Не съм на мнението ви, че от такова количество може да се определи дали нещо е хубаво.
Ами добре, сега ще поработя по "набъбването"...
--------------------------------------------------------------------------
Кингейл беше зелен свят, покрит с растения и езера. Влажен и топъл климат, много вода и някои видове, които не се срещаха на други места из галактиката. И въпреки благоприятните условия там не можеше да бъде развита силна цивилизация, защто природата на планетата бе така силна, че сама се бореше срещу унищожаването си.
Планетата имаше четири луни, най-малката от които се наричаше Аланга и представляваше просто едно огромно парче скала, надупчено от метеорити. Може да се каже, че това не беше същинска луна, а по-скоро прекалено голям отломък от комета. Именно заради невъзможността да се живее на Кингейл, нейните луни също не бяха добре изследвани; тъкмо затова там се намираше временната база на небезизвестните пирати в този район.
Васлав намали скоростта и премина в режим на приземяване. Под него беше пистата - дълга ивица от долнокачествен черен надтриус, където пиратските изстребители трябваше да кацнат. Корабът му се приземи в хангара с тихо свистене, той разкопча придпазните колани и отвори кабината. Вдиша застоялият, смърдящ на машинно масло въздух.
- Толкова е хубаво да бъдеш у дома...
Излезе от кабината и измъкна оттам мръсна, кафеникава кутия. Когато се обърна, видя как към него приближаваше Рактил Бакс, командирът на пиратската база, придружен от петима телохранители.
- Васлав! - викна той, без щастие и без омраза. Сякаш с тази си реплика той просто отбелязваше съществуването на пилота. Рактил дори не го погледна в лицето, а веднага щом се приближи погледът му остана върху кутията. - Взе ли го?
- Аха. Охраната беше слаба, едва ли са очаквали, че някой е толкова откачен та да реши да го открадне.
Рактил подмина забележката и пое кутията в ръцете си. Отвори я и погледна вътре.
- Отлично.
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)