Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Фантастичен разказ (все още без заглавие)
Публикувано на: 06 Апр 2004 11:03

Това е Вселената.

Безкрайно пространство, огромни космически тела и милиарди километри вакуум.

И енергия. Невидима, безпределна, необозрима и неуловима. Енергията, просмукваща се във самата тъкан на Вселената никога не може да бъде подчинена на някакви закони или норми. Тя създава, тя руши, тя е всичко, за което се сетите. Следователно е и всичко, за което не можете да се сетите. Ето оттук започва нашият разказ - от едно място, което още от самото си начало е съградено от първичната, дива и млада енергия, съществуващо още от самото начало на Вселената.

:arrow: :arrow: :arrow:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2004 11:47

Интересно започваш!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2004 12:13

Найк написа:
Интересно започваш!

Аз тъкмо бях написал и първата част, ама ми се прекъсна връзката и я изтри... нищо, ще я възстановя по спомен.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2004 12:22

Изстребителят пикира надолу (доколкото съществуваше понятието "надолу" в условия на безтегловност), за да избегне изстреляните към него лазерни лъчи. Преследвачът му бе районен патрул с кораб модел ТАС 5002 - стар, бавен и със слаби оръдия. Въпреки това на Васлав не му се искаше да бъде обстрелван отблизо с тях, и засега успяваше да избягва изстрелите; не можеше обаче да прихване патрула в мерника, защото секунда забавяне би означавала фатален край.

Наляво, надясно... увеличи скоростта, опита се да излезе от стрелковия обхват на патрула, но врагът го следваше плътно пускаки нов залп лазерни лъчи.

И точно тогава патрула направи фатална грешка - намали скоростта, за да се прицели. Васлав включи двигателите на МАХ, направи лупинг и се озова зад врага. Стреля. Вражеският кораб се пръсна на парчета сред безшуман взрив, след което всичко угасна. Васлав взе радиостанцията.
- База "Кала", тук Фантом 3. Повалих районен патрул и имам незначитерни щети на корпуса.
- Разбрано, Фантом З. - чу се глас от предавателя. - Имате разрешение да се върнете в базата. Платформа №8.
- Разбрано. Край.
Васлав остави радиото и се насочи към Аланга, една от луните на Кингейл, където се намираше тайната база на космическите пирати. Връщаше се у дома.

:arrow:

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2004 15:54

ОЩЕ,ОЩЕ,ОЩЕ! :mrgreen:

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2004 18:04

The CROW написа:
Добре е! :) Както винаги се очаква от теб :wink:

Хехе... ще взема да се възгордея. :D :nuts: :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2004 18:13

хехе бравос много добър разказ продължаваи в същият дух ама пиши пове4е така по 5-6 реда е много малко....... :lol: :lol: :lol: :lol:

[b][i][color=red][size=18]Форумна Инициатива, моля прочети

Профил ICQ Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2004 18:47

[LP]ProtoSSa написа:
хехе бравос много добър разказ продължаваи в същият дух ама пиши пове4е така по 5-6 реда е много малко....... :lol: :lol: :lol: :lol:

Сори, сега нямам време... утре ще направя нещо по въпроса.

Цитат:
Ама аз честно ти говоря!Разказите ти винаги са ми харесвали

Е сега вече наистина се възгордях!!! :lol: :lol: :lol: :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2004 19:28

Пак си на ниво, повелителю на тъмния и негативен свят. Хареса ми! :wink:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2004 19:48

Аз пък не мисля, че от толкова малко може да се даде мнение, ще изчакам, докато набъбне поне още 2-3 пъти. Не съм на мнението ви, че от такова количество може да се определи дали нещо е хубаво.

in ihrem Blute steckt ein Speer,
blutet leise in das Meer

The Rivalry - онлайн портал и списание за гейминг

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 07 Апр 2004 16:20

Цитат:
Аз пък не мисля, че от толкова малко може да се даде мнение, ще изчакам, докато набъбне поне още 2-3 пъти. Не съм на мнението ви, че от такова количество може да се определи дали нещо е хубаво.

Ами добре, сега ще поработя по "набъбването"...

--------------------------------------------------------------------------

Кингейл беше зелен свят, покрит с растения и езера. Влажен и топъл климат, много вода и някои видове, които не се срещаха на други места из галактиката. И въпреки благоприятните условия там не можеше да бъде развита силна цивилизация, защто природата на планетата бе така силна, че сама се бореше срещу унищожаването си.
Планетата имаше четири луни, най-малката от които се наричаше Аланга и представляваше просто едно огромно парче скала, надупчено от метеорити. Може да се каже, че това не беше същинска луна, а по-скоро прекалено голям отломък от комета. Именно заради невъзможността да се живее на Кингейл, нейните луни също не бяха добре изследвани; тъкмо затова там се намираше временната база на небезизвестните пирати в този район.

Васлав намали скоростта и премина в режим на приземяване. Под него беше пистата - дълга ивица от долнокачествен черен надтриус, където пиратските изстребители трябваше да кацнат. Корабът му се приземи в хангара с тихо свистене, той разкопча придпазните колани и отвори кабината. Вдиша застоялият, смърдящ на машинно масло въздух.
- Толкова е хубаво да бъдеш у дома...
Излезе от кабината и измъкна оттам мръсна, кафеникава кутия. Когато се обърна, видя как към него приближаваше Рактил Бакс, командирът на пиратската база, придружен от петима телохранители.
- Васлав! - викна той, без щастие и без омраза. Сякаш с тази си реплика той просто отбелязваше съществуването на пилота. Рактил дори не го погледна в лицето, а веднага щом се приближи погледът му остана върху кутията. - Взе ли го?
- Аха. Охраната беше слаба, едва ли са очаквали, че някой е толкова откачен та да реши да го открадне.

Рактил подмина забележката и пое кутията в ръцете си. Отвори я и погледна вътре.
- Отлично.

:arrow:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com