Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Фентъзи същества
Публикувано на: 13 Мар 2004 21:04

В тази тема,нека всеки да пуска същества,които неговият собствен ум е сътворил.Ето едно мое:
То е доста особено.Може да лети, но и да ходи по земята.Когато лети,от гърба му израсват крила,които са малки и слаби,но за сметка на това бързи.Когато е по земята,ги "прибира" в гърба си,и продължава без крила.Може да бъде обвито в сянка или да се вижда ясно.Така се слива с времето наоколо и е по трудно забележим(ако е тъмно,той е в сянка,ако е светло-кожата му също се оцветява в златно и се забелязва трудно.
историята за появата му е интересна:те са резултат от опитите на един неумел магьосник.Той е искал да сътвори гущери с магически сили,но вместо това създал тези същества.Със тези обяснения се сещам че не съм казал името му-ортродон.Така,след като този млад чирак е смедвал толкова много съставки,от тях се е появило малко птиче,което може да лети без крила.цялото синьо и блестящо.Всички в селото били възхитени от малкото птиченце,което наричали просто феникс,и забравили за чиракът който го сътворил.той се ядосал,и го замъкнал през ноща,когато малкият феникс заспал.Бил ядосан от голямата слава на това което сътворил.Другите не го забелязвали въобще.С тези мисли той го напил със съставки за внезапно уголемяване.След няколко минути ефектът бил такъв-то било пораснало много малко.А дозата от отварата била доста голяма.Той го захвърлил нанякъде и го оставил.След няколко месеца,то добило размерите и вида,който има и в сегашно време.

Предварително се извинявам за правописните грешки.Скоро очаквайте още за Ортродоните.Пишете мнения и свои същества.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Мар 2004 22:48

Моето е четириного високо 1 метър. На четири крака е само когато бяга обаче. Иначе е на 2 крака. Той е ловец. Има изключително изострени сетива , силно развита мускулатура и се промъква. В него няма нищо магическо. Долните му кучешки зъби са по 10 сантиметра и излизат пред муцуната му, която е 22 сантиметра. Има обратна захапка със сила 450 кг. на кв.см. (на немската овчарка е 200). Когато е на 2 крака ходи приведен. Разстоянието между раменете му е 70 см и е висок 2.20м. на 2 крака. Може да бяга с до 115 км/час и има 5 сантиметрови нокти. Козината му е черна на цвят, къс гладък косъм, притежава малко интелект за да се сравнява с хуманоиди, но е достатъчно умен за да се промъква и за засади. Има 2 кафеви очи.
Получен е чрез генетичен експеримент от алхимик през 12 Век, който е целял да получи куче пазач. Той създава 10 мъжки и 10 женски екземпляра, но поради липсата на знания го превръща от пазач във свиреп убиец. Те разрушават клетките в които са поставени и избягват унищожавайки цялото село на алхимика. Никой не оцелява. Само по неговите записки се разбира причината за разкъсаните тела. От там научават и че те са кръстоска между вълк и уранготан и се наричат Carolus Humanoid, IM последните 2 букви по правилото за класификацията на новооткритите организми от незнам си кой представляват инициалите на Алхимика, който го е класифицирал и открил. Неговото име остава загатка.

Какво мислите? Това е реален случай :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Мар 2004 16:08

Пишете идеята е интересна, защото понякога е по-трудно да измислиш същество отколкото да напишеш история за съществуващо. Имам предвид да измислиш уникално, което не е съществувало до сега и не си взаимствал за него.
Мислете, пък ако има някой който му се занимава да ги нарисува. Аз нямам скенер иначе бих нарисувал мойто.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 15 Мар 2004 17:47

Ами не ми се пише тук, но в темата за Фентъзи света ми съм описал надъъълго неговата история и др. :wink: Вижте го.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Май 2004 12:48

Ето го и моето същество:

То е малко странно.Високо е един м.Тежи осемдесет кг.Има три сини очи.Стъпалата са му големи.Ноктите са му около петнадесет см.Цвета на кожата му е зелена.Има крила на гърба като птица.Може да лети и да върви на земята.На тъмно не се вижда много добре,а на светло всеки може да го види.През деня се вижда по-трудно,ако се е скрил в много раззелен храст.Историята муе такава:това същество било създадено от един известем магьосник.Веднъж както правил експерименти мага смесил някакво зелено вещество с някакво хапче и така се появило едно малко животинче.То приличало на прилеп.Минало много време и прилепа пораснал.Всички в селото били богати.И искали да го купят.Но мага винаги отказвал.Един слънчев юнски ден магьосника започнал да смесва някакви препарати.След това ги дал на прилепа и той започнал да става все по-малък.В същия ден много хора вечерта се събрали да гледат прекрасното животно,но мага не го показал.И те всичките решили да го убият и да звемат животното.Но след като убили магьосника разбрали,че прилепа го няма.И така е създадено моето измислено същество.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Май 2004 13:22

То ходи на шест крака. Крайниците му са покрити с шипове дълги 10 см. Главата му е голяма, а очите малки, лукави като на дебнещо жертвата си диво животно. Мозъка му е сравнително голям. Захапката голяма с дълги остри като игли зъби. С тях може да пробие дори и дърво. Високо е около 2,50 см. Живее на малки групи под земята.
Историята:
Още от създаването на малката ни планета, в следствие на еволюцията се появил прост организъм. В началото, условията на планетата ни били много различни. От земната повърхност се отделяла силна радиация. Тя накарала организма да еволюира бързо. Под влиянието на радиацията се появили тези същества. На планетата било много топло от непрестанно изригващите вулкани. Тези условия не били благоприятни за тях и затова създанията започнали да копаят в земята. В следствие на еволюцията се образували костни тъкани с формата на лопатки на задната страна на крайниците. Ума им бил достатъчен за да се сетят да разрохват земята с шиповете си, за да могат след това да копаят по-лесно. С тези качества те пробили земната обвивка и започнали да изграждат подземни тунели в които живеели.
Така те живяли докато не се появил човекът. В началото той не бил никаква заплаха за тях, но след като еволюирал и интелекта му се развил той започнал да безпокои древните създания.
Хората натъпквали земята и най-важното копаели. Така те принуждавали съществата да копаят тунелите си все по-навътре в земята, все по-близо до ядрото и. Повечето от тях умрели поради неспособността си да издържат на висока температура. Оцелели само най-силните. Те се решили да излязат на повърхността с последната си надежда, че хората са миролюбиви същества.......но грешали. Човечеството не ги приело и ги избило до крак.
След това учените ги нарекли Earthos' Manosot (произлиза от Earth- англ. Земен)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Май 2004 14:28

Според мен тази тема много добра.Затова на ден ще описвам по две същества. :lol: Жалко че малко хора пиша тук. :cry: :crying: :angryfire: Днес вечерта ще има друго същество измислено от моето съзнание :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :live:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Май 2004 14:38

GoRiLaS, Дебилчо, вие да не искате да си правите някаква колекция?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Май 2004 18:17

Не Дарк.Просто мене ме кефи(не знам за другите)!!Всъщност в тея дни ще пускам по едно.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Май 2004 19:30

Ето го моето същество:

То е високо седем метра.Главата му е малка,а очите глеми и кафеви.Предните му два зъба излизат от устата и са дълги петнадесет см.Има големи мускули.Има магическо способности. Крилата му са доста големи.Предимно лети във въздуха,но може да върви и по земята.Цвета на кожата му е червена.През деня си почива и се крие от хорските лица,а през нощта кръжи насам натам.Това е дракон. Казва се Блек.
Историята:Това същество се е появило на бял свят точно когато е възникнала Земята. Произлязло е един прахообразен облак.Като малко е живяо във водата при своите приятели.Но като е пораснал се е приспособил към летенето във въздуха.Имал е вид на феникс,но по-късно е получил образ на дракон.Дракона е било древно животно,но кръвожадно.Никой не му се опълчвал.И до ден днешен учените не са открили останки на такъв вид дракон.Но има и друга легенда за произхода на това животно,че някакъв луд магьосник направил експеримен,който създал дракона,но в същия миг лабораторията на мага се взривила.Неговите останки не били намерени,но дракона бил жив и здрав.След това странното животно било откарано в друга лаборатория.От тогава никой не го е виждал.Не се знае коя легенда е вярна.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Май 2004 19:44

Виждам аз! Взел си някои идеи от мен :wink: .
GoRiLaS, ако искаш да се получи нещо качествено гледай да не повтаряш нещата и чети по-внимателно другите описания. Пример: почти всяко същество излиза, че е направено от магьостник.
Аз вече не знам как да те наричам, ти си сменяш ника през три минути :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Май 2004 20:34

Виж сега.Всичко това е измислено и може да си пишем квот искаме.И вече ме наричай Л0РД ОФ ЕЛВЕС.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Май 2004 20:37

Ето и моето:

Живее под земята,добре развито обуняние.Не е много високо,някъде 1 и 40.Добре развити нокти,може да се катери бързо,когато е на повърхността.Движи се като гепард заради краката си,които са най-развитата част от тялото му.Най-внушителната част от тялото му е опашката,която е дълга близо метът и завършва с три шипа.Храни се с меси и ловува чрез опашката си като я забива в жертвата си и й измуква всичките жизнени сокове.
История:
Никой не знае точния им произход.Първи на тях се натъкват джуджетата,когато са градили подземното си царство.Създанията са ги нападнали само за да задоволят глада си.Повечето,които са ги виждали смятат,че приличат на малки демони и има версии,че са дошли от дълбините на ада,за да пазят Подземния Свят(в моята книга Подземния Свят и Ада са две различни неща).Служат на Гардар(пазителя на Портала към Ада).Хората трудно могат да им убегнат и рядко успяват да разкажат за срещата им с тези създания,но тези,които са успели винаги казват едно и също-"Когато те гони пред очите те ясно седи тя-Смъртта(в книгата ми тя е отделна личност).

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 05 Юни 2004 12:08

всъщност аз съм си измислил една цяла раса дет ги нари4ам лукантрофи.Та въпросните са хуманоиди като изклю4им факта 4е са покрити от сива козина и имат ку4ешка физиономия-демек заострена муцуна ку4ешки зъби и тем подобни ку4ешки неща кат опашка например.Ходят на два крака но могат да ходят и на 4етири.Тогава те стават много бързи и ловки и могат да ска4ат на диви растояния.Не са много интелигентни но са перфектни при боя с ме4.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Юни 2004 11:56

moeto se kazva Amgadon. Te sa bili progoneni i prokulnati ot mogusht mage da se prevurnat v noshtni sianki . Imat krila i dulga opashka. Propusanh da kaja che te sa polu drakoni polu demoni. I taka noshtem sa nevidimi dokato ne vliazat v bitka. imat ognen duh imagicheski omenia na demoni. Visoki sa okolo 3 metra s liuspesta koja i dulgi nokti. Dvijat se na grupi ot 3-6 no ima i edinaci. :twisted:

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Юни 2004 12:16

Перлепино е името на почти изчезналия хамстерски вид.
Те са невидими същества които живеят в облаците.Трябва да слизат на земята всеки месец поне 4 пъти за да си набавят вода и трева.Почти изчезнали са защото кучетата могат да ги видят.НА хамстерите им трябва само лек удар за "умрат''.Умрат в кавички защото те наистина не умират ами потъват във земята където се трансформират във специален вид мравки.Тези мравки се наричат ГОЛОПОГОС и не могат да умрат.Живеят под земята не им трябва нищо и не могат да комуникират.
Преди цялото небе е било пълно с тях но заради глобалното затопляне трябва да слизат на земята повече и повече затова днес има по-малко от 2000 перлепинос.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Юни 2004 13:48

Ето го и мойто :

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юни 2004 17:59

Моето същество не е нито зло нито добро много прилича на човек и работи като наемник.
Върви на два крака но има 4 ръце(ходи с голямо палто поради което се виждат само двете ръце)Има удължени кучешки зъби(около 2 сантиметра по големи от обикновенните).
Има три пръста на дясната ръка.Очите му са жълти и блестящи.И като цяло е ултра силен но не безсмъртен.Историята за създаването му е следната:Един професор по генетика таино разработвал проект свързан с мутациите и го испробвал върху една мишка.Задане разбере никои тои правил експеримента в собствената си къща(по точно в мазата) Един ден след като забравил да заключи и малкият му син(около 5 годишен)влязъл вътре.Като видял мишката решил да я погали но тя го ухапала.Нататака се сшате какво е станало.Никои не успял да изкара токсините от тялото на момчето и след няколкоо години проличали първите симптоми на мутацията.А двата пръста на дясната ръка изгубил при битка.Сега както вече казах тои е наемен убиец и трябва да работи прикрит за да се скрие от обществото.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юни 2004 21:22

Ей го и моито:
Трикрако,мноо мирише (смърди) Кат пикае му пада.Другите белези ги забраих :roll:

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 09 Май 2005 22:44

Възобновявам темата, защото смятам, че е добра.В момента нямам какво да представя, но се надявам, че вие имате.
П.П.Ако ще "показвате" нещо нека да не е резултат от нескопосаните експерименти на магьосник/алхимик; да не бъде от типа "грифон"(демек хем да лети, хем да върви), нито пък да е хуманоид с кучешко лице, демек тип "върколак".А, да - забравих и за тип "фениксозвяр".И нека като пикае да си му седи...
А, да - имам и друго да отбележа.Гледам - Фантом бил писал с доста подробности.Я си представете, че дължината на миглата на едно същество е 2.781547137 мм.Е, ще го напишете ли?И ще бъдете ли сигурни?Ми да де - то нали вече е било измерено...
Ако става дума за мерки - най-добре нещо по-литературно издържано като "четири стъпки" например.Нещо като "пет-сантиметрови нокти" би изглеждало много по-добре например като "нокти, които биха пробили безпроблемно крака на някоя сърна" или нещо такова.Абе, и аз, кво съм седнал да обяснявам.Правете си го както искате, но послушайте съветите ми, иначе "творенията" са обречени...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com