DEBILCHO написа:
И двете части са много яки.Продължавай така!
Благодаря ето го и продължението.
Кабал погледна в ръцете си и видя, че камъкът светеше ярко със зелена светлина.Той беше задействал технологията, но незнаеше как.Вече бягаше към кораба а към него се сипеха изстрели от лазерните оръжия и бластери.Отсъпваше бавно назад отблъсвайки всичко с лазерния си меч.Изведнъж забеляза, че не чува вибрациите му.Той се беше изтощил.Един снайперист сит с точен изстрел го уцели в рамото.Кабал се свлече на земята безпомощно.Усети че една ръка го хваща и издърпва.Това беше старият му приятел Бешин, с който бяха учили заедно в академията.След около половин денонощие в кома Кабал се събуди.Корабът се бе измъкнал от планетата без проблеми, но горивото му беше свършило и сега стоеше в космоса неподвижен.Бяха повикали помощ от най-близкия до тях кораб но нямаше да пристигне скоро.Бешин му каза, че сигурно са ги уцелили в резервоарното отделение и за тов се е свършило горивото.Разказа му също че много трудно успели да изземат камъка от ръцете му и сега той е в кристалният сейф.След като се съвзе джедаят почувства някаква нужда да вземе камъка и да го пази.Той отиде в пилотската кабина и открадна кода за сейфа, отвори го и взе безценният предмет.Естествено алармата се задейства.Бешин пристигна веднага и го попита:
-Какво правиш?Камъкът е на най-безопасно място само в сейфа.Може да има предател на кораба.
-Не е така.Чувствам нещо странно.При мен ще е на по-сигурно и никой не може да ми попречи да го взема.Ако някой ми се противопостави ще го убия.
-Учителят Йода ме предупреди че може да има такова въздействие върху теб и каза в никаъв случй да не ти го давам.
-Тогава умри!
Кабал не беше на себе си.Камъкът му влияеше много лошо.Той извади меча си и се нахвърли на Бешин.Но той не беше слаб противник и използваше силата толкова добре колкото и Кабал.За нещастие обаче загуби равновесие и падна по стълбите.Тогава кабал го прикова към стената със задушаващата хватка, заби меча си право в сърцето му и го остави да виси така.Той се поддаде на гнева си сега беше минал на тъмната страна на силата и тя го завладяваше все повече и повече.Корабът който беше извикан за помощ вече наближаваше и единственат алтернатива на Кабал беше да избяга с неговия малък спасителен апарат.
Сега трябваше да разбере как да използва силата на камъка за свойте цели......