Автор |
Съобщение |
TT2
|
|
|
|
Заглавие: Алтернативен разказ в света на Матрицата Публикувано на: 20 Ное 2003 22:22
http://www.rivalry-bg.com/forum/viewtopic.php?t=111 Посветено на всички, на които горния линк им пречи:
Вергилий
Алтернативен разказ в света на Матрицата
1. Доставчика (уводна част)
Злокобните клони на стогодишния дъб в градината на старата къща разнищваха слънчевата светлина, разделяха я на лъчи и поглъщаха последните опити на слънцето да огрее земята. Денят си отиваше. Последните отблясъци на скриващото се слънце се отразиха в отеклите прозорци на голямото имение. За миг погледът ми се срещна със солидните дървени мебели в къщата. Най-късните слънчеви лъчи осветиха купчината опадали листа – във всички нюанси на червеното и кафявото – и мракът настъпи.
Не знаех защо съм тук и защо съм бил извикан, но щом заповедите се дават от Меровингий , те се изпълняват без въпроси. Масивната дървена порта на къщата проскърца жалостно, когато я отворих. Единствено мъждукащата светлина на стария полюлей, клатушкащ се бавно отгоре, ми даваше някаква представа къде съм. Следвах очертанията на тъмносиния килим на коридора до голяма зала, която очевидно беше трапезарията на къщата. Двама слуги на Французина ме срещнаха на входа.
- Тук съм да говоря с Меровингий. – казах аз уверено.
- Интересно. Случайно да имаш някакво име или нещо такова? А причина да го търсиш намира ли ти се? – на пазача явно не му беше до глупости.
- Наречи ме Вергилий и няма да сбъркаш. И съм извикан тук, така че ме пусни.
Без особено желание да спори, гардът отвори и аз влязох в залата.
На голяма, продълговата маса седяха някои от подопечните на Французина, както и самият той.
- Здравей, Вергилий. Очаквах те преди залез, но все пак - седни. – започна с мазен глас Французина.
Настаних се на позастарял, но все пак удобен фотьойл в другата част на масата и зачаках.
- Искаш да чуеш задачата си, предполагам. Ще бъда директен – приготвил съм ти отговорна мисия. Знаеш, че не се погаждам особено с господин Томас Андерсън, ce imbécile. Не ми хареса начина, non assez élégant, по който се справи с Близнаците. Нито пък отвличането на Ключаря. Досещаш ли се какво трябва да направиш?
Бях втрещен от мисията, която ми заръчваше Меровингий. Вярно, аз съм един от най-опитните наемни убийци, действащи в Матрицата, но не очаквах да ми бъде дадена задача да убия Избрания, самия той. Е, не можех да откажа.
- Искам още нещо. Донеси ми очите на Оракула и ще бъдеш богато възнаграден. Знам, че семейството ти е в Матрицата, но ти си освободен. Искаш да се върнеш при тях, нали? Знам, че искаш отново да бъдеш с децата си, искаш да забравиш всичко. Искаш никога да не си бил освободен, нали така? C'est possible. Просто направи каквото ти казах.
Да, той беше прав. Повече от всичко исках да се върна при семейството си, исках никога да не ме бяха освободили. Защо бях взел червеното хапче? Тогава си мислех, че ще разбера истината.
- Да. Така е. Готов съм да изпълня мисията, Меровингий, ако ти удържиш на думата си.
- Parfait! За да се подготвиш за мисията си, се свържи с Доставчика. Той е мистериозна фигура. Търси го в стария квартал отвъд реката. Работи за мен от дълго време, отговаря за набавянето на слуги за целите ми. Може би не помниш, но той освободи и теб навремето. Тогава не работеше за мен, помагаше на Морфей и гилдията му от бунтовници, ha, ils sont médiocre.
- Как да го открия?
- Няма нужда да го търсиш. Ако трябва, той ще те намери. Élémentaire. Заведете го! А ти, mon ami, ела тук.
Хвърлих последен поглед на лицата в залата и на приближаващата креслото на Меровингий Персефона, докато трима от слугите на Французина ме извеждаха. Влязох в тъмна и издължена кола, изглеждаше луксозна. Настаних се отзад и колата потегли.
Погледнах часовника си. Издължените му стрелки показваха 20:27. Колата монотонно преминаваше от улица на улица, все скучни и мрачно пусти в тази есенна вечер. Оглеждах въоръжението и облеклото си, защото един от слугите ме бе предупредил, че когато не е в добро настроение, Доставчика може да бъде опасен, дори и да нарушава разпоредбите на Французина. Отворих куфара и прибрах два пистолета “Desert Eagle” в джобовете на коженото ми яке, което блестеше от светлината на лампата в лимузината. “Стои ми добре”, помислих си. Огледах снаряжението по джобовете и каишките – заедно с пистолетите имах и един M16, две узита, фенерче и разбира се, бойния нож, който ме беше спасявал неведнъж. Сега беше добре наточен. В малка чантичка на колана ми бяха складирани доста патрони за оръжията. Съсредоточих погледа си върху ножа. Той бавно започва да се вдига във въздуха, описа 360-градусов ъгъл и елегантно се прибра на мястото си на колана. Да, бях готов да създам сериозни проблеми на всеки противник, който ме търсеше на пода. Всъщност изобщо не смятах да се застоявам в подобно положение – стъпил на тавана имах сериозно превъзходство над противника.
Тъкмо бях забелязал старите и ниски блокове от двете страни на големия булевард, когато шофьорът ми съобщи, че вече сме стигнали квартала на Доставчика. Колата кривна по една странична уличка и спря пред типичен за квартала четириетажен блок. Свалих тъмните очила – нямаше да имам особена полза от тях сега. Шофьорът отвори мръсната метална врата на входа. С другите двама го последвахме. Докато се качвахме се вгледах във вратите на апартаментите – все мръсни и почупени. По стените на места личаха белези от изтекла от спукани тръби вода. Почти навсякъде мазилката беше опадала и се трошеше, когато настъпвах с ботуш остатъците от нея, опадали по пода. Стигнахме до последния етаж на блока. Шофьорът ни заведе до обвита в тъмнозелена кожа врата и позвъня на звънеца. За всеки случай държах в ръка единия от пистолетите.
Вратата не се отвори. Вместо това през кожената обвивка прелетяха десетина куршума – Доставчика явно не обичаше да го безпокоят. Два от куршумите се бяха засилили към главата на шофьора, а един се носеше с бясна скорост към крака му. Забелязах как пет куршума се нанизаха в тялото на гарда вдясно от мен точно когато нов прелетя на сантиметри от ухото ми. Извърнах глава само за да видя как два куршума се забиват в главата на шофьора, след което скочих и залепих краката си за тавана. Бях действал навременно – точно когато се бях отделил от земята, куршум, предназначен за главата ми, разтроши мазилката на отсрещната стена, а слугата на Французина, който беше стоял отляво, сега лежеше мъртъв на пода.
Вратата се отвори с трясък и оттам се подаде гологлав азиатец с черен костюм. Зад него, за моя изненада, стояха Нео и Морфей, както и още няколко от екипажа на кораба. “Ясно защо Доставчика е агресивен на моменти”, помислих си. “Явно нашият човек не е прекъснал напълно контактите с Морфей при присъединяването си към Меровингий.” Противниците ми явно бяха изненадани от това, че съм жив, защото отначало не ме забелязаха. Възползвайки се от това, аз отскочих от тавана към стената вляво, преобръщайки се във въздуха. Изненадани от свистенето, всички обърнаха глави надясно. Бях достатъчно бърз, за да направя само една крачка на пода и да се засиля към отсрещната стена. Отскочих от нея и се озовах лице в лице с изненадания Нео. Преди да се осъзнае, вече бях стрелял към него двукратно и с двата пистолета. Той реагира бързо, извади пушка-помпа и отправи към мен три изстрела. Избрания с лекота спря летящите към него куршуми. Чувах как металните остатъци от тях отскачат от пода, докато се опитвах да отбягна с акробатичен скок вляво единия от куршумите, насочил се право към главата ми.
Everything, that has a beginning, has a sequel. Expect it soon.
___________________________________ Reise, Reise, Seemann, reise, und die Wellen weinen leise, in ihrem Blute steckt ein Speer, blutet leise in das Meer
The Rivalry - онлайн портал и списание за гейминг
|
|
|
|
|
LB
|
|
|
|
Заглавие: Re: Алтернативен разказ в света на Матрицата Публикувано на: 20 Ное 2003 22:28
TT2 написа: http://www.rivalry-bg.com/forum/viewtopic.php?t=111 Не ми се paste-ва целия тук, затова ползвайте горния линк.
stiga si go reklamiral tova rivalry de
|
|
|
|
|
TT2
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Ное 2003 22:42
Не го рекламирам... просто показвам разказа си.
Но така или иначе не разбирам защо стоите тук. Кефи ви да се карате с ламерчета сигурно.
___________________________________ Reise, Reise, Seemann, reise, und die Wellen weinen leise, in ihrem Blute steckt ein Speer, blutet leise in das Meer
|
|
|
|
|
EviL
|
|
Мнения: 893 Местоположение: Д'Драгонленд в крепоста Д'Драгонхарт !
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Ное 2003 23:05
Абе TT2 ти не разбра ли че ти си единсвения ламер наоколо ??? И да ти подскажа тук е доста спокоино .
Админ аре да направим една далавера бани ме ама бани и тоя парцал !
___________________________________ Злото винаги ще е по-силно !
There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.
|
|
|
|
|
JOHNY_B
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Ное 2003 23:24
TT2 написа: Не го рекламирам... просто показвам разказа си. Но така или иначе не разбирам защо стоите тук. Кефи ви да се карате с ламерчета сигурно.
понеже ламерските теми тука край нямат във форума има няколко човека,които редовно си флуудят в тях
|
|
|
|
|
Cheska
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Ное 2003 23:27
EviL написа: Абе TT2 ти не разбра ли че ти си единсвения ламер наоколо ??? И да ти подскажа тук е доста спокоино . Админ аре да направим една далавера бани ме ама бани и тоя парцал !
Parvo ako ne si razvral TT2 ne e nikakav lamer! E, da vseki si ima mnenie.
http://www.pcmania.bg/phpbb/viewtopic.p ... tiniq+pich
A kakto vijdam ti dori ne si i vkluche v toq anketa.
Razkaza e mnogo dobar astava mi oshte malko ama sigurno utre shte si go docheta.
___________________________________ Por desgracia, los tontos son tontos y no se pueden cambiar.
|
|
|
|
|
LB
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Ное 2003 23:34
JOHNY_B написа: понеже ламерските теми тука край нямат във форума има няколко човека,които редовно си флуудят в тях
Tova za men li se otnasqshe?!
|
|
|
|
|
Night Shade
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Ное 2003 23:49
LB написа: Tova za men li se otnasqshe?!
Понякога показваш много бърза реакция и странна досетливост. Не ти ли прави впечатление, че никой друг не попита?
___________________________________ you don't get what is fair you get what you bargain
|
|
|
|
|
Blade^
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 01:39
EviL написа: Абе TT2 ти не разбра ли че ти си единсвения ламер наоколо ??? И да ти подскажа тук е доста спокоино . Админ аре да направим една далавера бани ме ама бани и тоя парцал !
хех ТТ2 казаха ли ти го накрая - ламе си
я виж Evil на каква висота е и колко разбира от всичко, погледни само колко смисъл и правота има в поста му - тоя е страшен ей, не се заяждайте с него че хем е зъл хем и далавери върти
Evil - само едно - покажи ми твоя тема в която си указал ценна помощ на някой друг или наистина "смислен" твой пост който е достатъчно голям като обем, формулиран правилно и няма нищо излишно само точна информация по темата и най-вече е пуснат с някаква цел щото точно тоя можеше и да си го спестиш - ТТ2 = Ламя!!! ми добре ще му кажа - та значи като направиш всичко това тогава ще ти повярвам, че ти не си, а ако не можеш да го направиш - ще мълчиш и няма да се обаждаш неподготвен щото се излагаш и щото аз мога да ти покажа много такива постове на ТТ2, на RIP na Kiedis na Resident na Angel na Johny na Cobrata и мой ако щеш и на много други юзъри които са доказали, че не са лами, а ти какъв си? - ми само си прочети поста и сам си отговори
___________________________________ Mess With The Best
Die Like The Rest
|
|
|
|
|
LB
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 09:12
Night Shade написа: LB написа: Tova za men li se otnasqshe?! Понякога показваш много бърза реакция и странна досетливост. Не ти ли прави впечатление, че никой друг не попита?
Emi az se vluchvam v lamersjite temi shtoto sa mi mnogo smeshni.
|
|
|
|
|
Manny_Calavera
|
|
Мнения: 199 Местоположение: Велико Търново/Бл-град Occupation: Travel agent
|
|
Заглавие: Re: Алтернативен разказ в света на Матрицата Публикувано на: 21 Ное 2003 10:39
TT2 написа: http://www.rivalry-bg.com/forum/viewtopic.php?t=111 Не ми се paste-ва целия тук, затова ползвайте горния линк.
ЕХЕХЕХЕХЕ, ТТ2, защо с такива цигански номера бе приятелю?!
___________________________________ Революцията е запазена марка на човешката еволюция
шол мъст гол он
|
|
|
|
|
TT2
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 20:38
Е, явно времето да си отида оттук веднъж завинаги е дошло. Вече има място, където да пиша и където мнението ми да тежи и да се уважава, както беше тук преди. Ясно е, че бъдещето на форума ще се гради върху хора като EviL... досещам се защо от едно приятно място форума еволюира в едно пълно бунище. Но нищо - дори и като бунище лидер е нужен - трябва някой да показва пътя на слепците. Но не към дома, а към боклука. Защото щом дори него не могат да видят, явно наистина са слепци. Така че дори еднооките са водачи. Но не, EviL, не позна... ти дори водач на слепците не си. Просто един слепец. Просто.
П.С. Manny, Manny... не ми се говори сега за това. Но ако ти си решил да ставаш водач на слепците - давай, ти имаше поне едно око. Можеш да им покажеш боклука. Единствено не разбирам защо още се ровиш тук, но явно си привикнал към миризмата на това сметище и тя не те пуска да си отидеш.
Е, ровете се! Аз напускам бунището. Да, най-после. На всички, които са с мен (отворете форумите на Rivalry и ще осъзнаете колко са много), им благодаря. Е, и на останалите също - все пак без вас нямаше да напусна. Чувствайте се горди!
|
|
|
|
|
Явора
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 21:16
TT2 написа: Е, явно времето да си отида оттук веднъж завинаги е дошло. Вече има място, където да пиша и където мнението ми да тежи и да се уважава, както беше тук преди. Ясно е, че бъдещето на форума ще се гради върху хора като EviL... досещам се защо от едно приятно място форума еволюира в едно пълно бунище. Но нищо - дори и като бунище лидер е нужен - трябва някой да показва пътя на слепците. Но не към дома, а към боклука. Защото щом дори него не могат да видят, явно наистина са слепци. Така че дори еднооките са водачи. Но не, EviL, не позна... ти дори водач на слепците не си. Просто един слепец. Просто. П.С. Manny, Manny... не ми се говори сега за това. Но ако ти си решил да ставаш водач на слепците - давай, ти имаше поне едно око. Можеш да им покажеш боклука. Единствено не разбирам защо още се ровиш тук, но явно си привикнал към миризмата на това сметище и тя не те пуска да си отидеш.
Е, ровете се! Аз напускам бунището. Да, най-после. На всички, които са с мен (отворете форумите на Rivalry и ще осъзнаете колко са много), им благодаря. Е, и на останалите също - все пак без вас нямаше да напусна. Чувствайте се горди!
Еее недей така де.Форума че е яко западнал напоследък е така, но една от основните причини е точно rivalry-bg - там се пренесоха много от хората които постваха смислени постове.Той и преди не беше нещо кой знае какво, но беше доста по-добре.А от поста ти разбирам че мислиш че мнението ти не важи тук и много грешиш.Това че разни гости се подиграват редовно на постовете на когото и да било не бива да прави впечатление на когото и да било щото те не заслужават вниманието ни.Важното е че аз и много други тук ценим писаното от теб.Главната причина за упадъка на форума са скапаните модератори дето не си вършат работата.Тия нещасници са много глупави.Не трият темите от ванковци и други такива обаче като човек напише малко критика по техен адрес и след 15 мин. няма тема.Нали от критиката ще се поучат никой не ги псува все пак.Но се га ще ги псувам вече- ДЕБА НЕКАДЪРНИЦИТЕ СТЕ!!! Съзнавам възможноста да ми затрият акаунта, но ако го направят те ще загубят.Не че съм кой знае колко ценен ама поне не се лигавя и гледам да поствам сериозни неща.Така че не ме интересува.Ако ме баннете ще си отида във райвълрито за постоянно и без това съм се регнал там вече.Така че не ме е страх.Докато не се стегнете и не почнете да си вършите работата- FUCK YOU MODERATORS!!!
ПП
ТТ2 а това дето не ти се поства да не мислиш че ти вярвам че те мързи- просто се стараеш да привлечеш хора там, но лошо няма.При това положение ще дойда с удоволствие.
___________________________________ mes que un club
|
|
|
|
|
LB
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 21:21
Nedei da obijdash modelatorite i osobeno Admina shtoto naistina shte te bannat.Nishto protiv tqh ne trqbva da se kazva.I sled 30 minuti tezi postove nqma da gi ima.
|
|
|
|
|
Явора
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 21:25
LB написа: Nedei da obijdash modelatorite i osobeno Admina shtoto naistina shte te bannat.Nishto protiv tqh ne trqbva da se kazva.I sled 30 minuti tezi postove nqma da gi ima.
Да правят каквото искат бе.Райвълрито знаеш ли колко много хора вече събра..........
|
|
|
|
|
TT2
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 21:51
Disaster_Devil, не можеш да ме спреш... писна ми. LB - страхлив си ти, няма спор... щом те е страх от плъхове, от какво не те е страх? Да не мислиш, че ще ми е особено неприятно да ме баннат тук? Не... нито на Disaster_Devil ще му пука особено. Писна ми да плувам из лайна.
|
|
|
|
|
LB
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 22:28
TT2 написа: Disaster_Devil, не можеш да ме спреш... писна ми. LB - страхлив си ти, няма спор... щом те е страх от плъхове, от какво не те е страх? Да не мислиш, че ще ми е особено неприятно да ме баннат тук? Не... нито на Disaster_Devil ще му пука особено. Писна ми да плувам из лайна.
Veche i na men mai ne mi puka da me banvat togava tezi tupaci.Foruma na PCMania izlaga samo samoto spisanie i az togava shte proverq tova Rivelry i ako se okaje hubav forum shte otida tam ot tova shte zagubi samo Admina koito nqma da mi kazva kak da se durja.
|
|
|
|
|
TT2
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 22:37
Не го очаквах, но трябва да те поздравя...
Мъжки избор.
Е, дано ти хареса Rivalry!
|
|
|
|
|
Явора
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 22:49
Момчета явно админа още не я е видял тая тема и затова още я има.Явно не ми е видял постовете защото иначе най-вероятно нямаше да пиша този пост от това име. Може пък да е станало чудото и някой да се е вслушал в мен, но едва ли.Тая тема очевидно се отклони доста ама това е характерно за форума на пц маниа.
|
|
|
|
|
LB
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2003 23:08
Admina ne vijda kakuv prevrat mu gotvim. I az veche se registrirah v Rivalryto.No do utre taq tema nqma da q ima shtoto admina spi sega tiho da ne go subudim nadqvam se che mnogo hora sa vidqli istinata za foruma v taq tema.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|