Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Kakvo e omrazata? ili Za6to mrazim?
Публикувано на: 13 Авг 2003 15:31

Omrazata moje da se shva6ta kato spodaven gnqv,nezadovoleni potrebnosti ili neosyznata bolka,koqto proektirame vyrhu drug 4ovek.Obiknovenno mrazim onzi,koito ni e navredil ili otkazva da otklikne na na6ite nujdi i jelaniq.Nenavijdame horata,koito ni prevry6tat v jertvi.Kogato nie sme jertvite,se mrazim za tova,4e sme proqvili slabost i bezsilie.Mrazim nespravedlivostta,za6toto ni vnu6ava use6tane za beznadejdnost i gubim kontrol nad sebe si.Protiven ni e faktyt,4e ne mojem da bydem syvyr6enni.Mrazim se,za6toto sme uqzvimi.Zapo4vame s tova da mrazim drugite,a nakraq ni obzema nenavist kym samite nas.Omrazata se razprostranqva i syzdava poro4en cikyl na samorazru6enie.Nezavisimo dokolko opravdana e omrazata ni sre6tu nqkogo v kraina smetka se obry6ta sre6tu nas i porazqva duha i sebeuvajenieto ni.Sy6to kato razvalena qbylka v ko6nica;ako ne q otstranim 6te zarazi i zdravite plodove.Nai-dobriq na4in da se spravim s omrazata e da razre6im na gneva da se proqvi,da udovletvorim potrebnostite si i da osyznaem bolkata.
Tova,4e mrazite nqkogo ili ne6to ne 6te promeni ni6to,edinstveno vas i to po destruktiven na4in.Prestanete da se fokusirate vyrhu onova,koeto mrazite,sysredoto4ete se vyrhu sebe si.Opitaite se da identificirate tygata gneva i straha.Priznaite,4e sy6testvuvat,ala ne se stremete da gi kontrolirate.Pomnete,ne mojete da upravlqvate emociite si,no bihte mogli da izberete kak da gi izrazite ili kak da deistvate pod tehniq napor.Naistina ne bihme mogli da iz4istim pomiinata qma,no nqma za6to da q pylnim.Mojem da se osvobodim ot omrazata-tq ne nosi ni6to dobro.

Pro4etete tva!Specialno za Vortex_Nomad i TT2-DT,koito po nqkva pri4ina mn me MRAZQT!!!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2003 15:39

Wise... Twa mi zwu4i kato lekciq po psihologiq, no e wqrno.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2003 17:16

Хубаво са си го казали Metallica-"St. Anger". Гневът, омразата и/или яростта са едни от най-човешките чувства. За мен и трите чувства са синоними, тъй като едното неминуемо подклажда другите.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2003 17:24

Bravo,Desi!Mnogo dobre kasano.Omrasata naistina e neshto losho,s koeto trjabva da se borim.

P.S:Mnogo shte sam ti blagodarna ako napishesh neshto takova za ljubovta.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2003 18:40

Tova koeto si napisala e absoliutno vqrno... :live:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2003 18:44

Ami...za lubovta...Ako vyob6te napi6a,to 6te e malko po-kysno.
Sega imam malko drugi raboti (Geimarka si znae) :) .

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2003 18:50

Hmm,v tozi razdel(4e i v tozi forum) mojelo da ima i hubavi neshta,zadylbo4eni post-ove...az ve4e ne vqrvah.

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2003 21:23

За мен има разлика между "мразя" и "не харесвам"(граничещо с "безразличен съм"). Още повече, че да не споделяш нечии виждания не значи, че го мразиш. Границата между "мразя" и "не харесвам" наистина е тънка, понякога съм висял на косъм, но никога не съм давал признаци, че те мразя. Просто някои виждания не съвпадат - просто не виждам смисъл да направиш тема "Хайде да мразим Cartoon Network"... Не ми харесва също и това, че си решила, че те мразя. Това, че не те харесвам, не означава, че те мразя (май го казах за n-ти път) и това, че си си внушила, че те мразя, е грешка. Може би дори моя. Но да останеш с такова впечатление значи, че си си направила грешни изводи. Аз не мразя никого - просто не харесвам някои неща у някои хора и не се страхувам да изразявам мнението си. Също обичам и иронията. Запомни - аз мразя неща, мразя качества, мразя чувства, но рядко мразя хора. Рядко и обичам. Понякога харесвам, но по-често не харесвам. Няма нищо лошо в това да не харесваш някого, още повече, че открито го заявяваш. Да мразиш е лошо. Това, че не съм се сещал за теб от доста време значи, че не те мразя - ако те мразех, щях да те псувам и обиждам де що сваря...
Това е от мен. Надявам се да сте различили границата. Ако тя изобщо съществува...

Vier Hier kommt die Sonne

http://www.qe2idu.hit.bg

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2003 22:10

Elune , благодаря че специално си ме посочила. Прочетох го доста внимателно . Честно казано - хареса ми . С някои неща откровено не съм съгласен , с други донякъде , а имаш и някои добри попадения.
Първо за......така да ги нарека "отношенията" ни .
Много се огорчих , когато спомена "че по няк`ва причина Vortex_Nomad и TT2-DT мн ме МРАЗЯТ " .
Според мен втория е казал всичко доста точно . Защо ?
Не мога да мразя човек , когото не познавам лично . Ако смяташ че те мразя за няколкото ти постове във форума, толкова по - зле за теб .
Признавам - раздразни ме с темата ти за детската телевизия . Може би се отнесох с теб не както би трябвало (особено като към момиче). Но не смятам да се извинявам . Все още мисля , че ти не бе права .
Както и да е . Предлагам да не нарушаваме атмосферата във форума .
Казвам ти - НЕ ТЕ МРАЗЯ . Просто няма причина за това . Дано и ти не мислиш да ми прилагаш разни Вудуу магии за превръщане в жаба , змия и прочее сладки животинки :) Искрено се надявам престоя ти във форума да е за добро .
Сега малко по темата . Всяко чувство е човешко . Това важи и за омразата . Никога човекът няма да спре да мрази , колкото и да се опитваме да променим този факт . Случвало се е именно тя да дава цел , смисъл на живота ни . Понякога тя тласка напред , тя е невидимата сила която ти шепне "Давай скапаняк , няма да се дадеш на този нещастник нали?" . Някои се преборват с нея , други се отдават на вихъра й . Който и от двата пътя да избереш винаги ще вярния .

П.П. Лично мнение .

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Авг 2003 09:39

І.Ne vqrvam vyv Voodoo magii!
ІІ.Ostanah s vpe4atlenie,4e me mrazi6 (Vortex_Nomad) kogato pro4etoh onzi izraz,v koito spomenava6 4e sym 'ultra typa' (tva ne e vqrno!ako re6ite da me opoznaete po-dobre 6te go razberete).A za TT2:6tom kazva6 4e ne me mrazi6-dobre.No az pak sym ostanala s pogre6no vpe4atlenie (po nqkva neznaina pri4ina).
ІІІ.Tova za omrazata (pak citiram Vortex_Nomad) e syvsem vqrno,tova za 4uvstvata-sy6to.Moje bi trqbva6e i tova da napi6a,no nqkoi hora ve4e 6tqha da se ubidqt.
Kakto i da e.Az sy6to ne sym sposobna da mrazq hora,
koito ne poznavam,taka 4e PEACE!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Авг 2003 14:11

DA PEACE MAN!!!

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Авг 2003 20:21

Не виждам смисъл да искам мир, когато никога не е имало война. Поне за мен. Но нека да е мир.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Авг 2003 23:02

Elune, ot koi u4ebnik po psihologiq be6e tva ?
mnogo be6e dobro, zadylbo4eno i syshtevremenno semplo, no dostaty4no. Idealno stivo izdyrjano i t.n.
Ne 4e namekvam neshto, no sled izumrudi kato : F**K U Cartoon Network....
ne mi se vijda kak syshtiq 4ovek moje da napishe neshto kato tova :)
Peace

Drum'n'Bass Addict
http://www.hmsu.org

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Авг 2003 10:30

TheUnknownOne написа:
Elune, ot koi u4ebnik po psihologiq be6e tva ?
mnogo be6e dobro, zadylbo4eno i syshtevremenno semplo, no dostaty4no. Idealno stivo izdyrjano i t.n.
Ne 4e namekvam neshto, no sled izumrudi kato : F**K U Cartoon Network....
ne mi se vijda kak syshtiq 4ovek moje da napishe neshto kato tova :)
Peace

Prosto sym se promenila.Nqkoi hora me nau4iha na ne6to novo za men (nikoi ot foruma,za syjalenie).A imenno kak da preodolqvam omrazata i bolkata ot nespodelenata lubov.No tva e drug vypros.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 15 Авг 2003 15:00

Добре , добре - Нека да е мир . Но в думите на Незнайният ни приятел има малко истина . Пък да се промениш така неузнаваемо за има няма 2-3 седмици ? Твоя си работа . Между другото от нас можеш да научиш доста интересни неща от всякакви области стига да поискаш .

И нека Номадските богове бъдат с теб (с вас ).

П.П. До това води прекалено многото четене на скандинавската митолигия :)

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Авг 2003 20:42

Не... Elune, от тук можеш да научиш много. Хиляди примери, хиляди поуки какво трябва и НЕ трябва да правиш. Който се стреми към знание, може да го погълне отвсякъде. Не пренебрегвай никого и нищо, ако толкова се стремиш към промяна и към знание. Иначе похвала, че си се променила. Имам съмнения, да... но ако човек иска да изрази себе си, и стигне до себе си (което става за кратко и продължава вечно), е способен да пише и такива неща. Но може би не. И все пак - както и да е.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Авг 2003 21:23

Hm... kakvo da vi kava osven da citiram edin shop:
"Най-обичам да МРАЗИМ"

http://www.manga-kun.com
http://www.Captain-Tsubasa.hit.bg
"The Great Man Is He That Does Not Lose His Child's Heart"

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2003 21:47

mike,ti obra to4kite,
post №1 na tema Kakvo e omrazata ili Za6to mrazim! :live:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2003 22:18

Омразата е илюзия в същността в която я познаваме. Тя е просто...особен вид любов...
Ако не харесваш някого или имаш нещо против него, не значи че го мразиш...
Ако го мразиш, значи че го обичаш...
Когато някой те мрази, обича, харесва или не харесва, изобщо каквото и да чувства към теб, има начин да го накараш да се чувства некомфортно....чрез апатията си.

Това прозвуча като някоя евангелистка лекция, ама замислете се над него...

Това за Cartoon Network съм го пропуснал и по-добре... :wink:

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 23 Авг 2003 13:00

elune, ti nali 6te6e da pi6e6 i za liubovta???
prosto sym liubopiten

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: