Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Пробив Публикувано на: 01 Юни 2003 23:45
Разказ написан от мен за едни от най-ценните членове на форума . Надяваме се , че ще се хареса на всички и няма да се обидите , че съм използвал никовете ви за творението си .
Пробив
Безшумно спускащият се вертолет увисна над сградата . Зловещата му пърхаща сянка плъзна по грапавия покрив . Страничните врати на машината се отвориха и секунди след това няколко почти незабележими въжета със съскащ звук полетяха надолу , последвани от гъвкавите тела на “ Грешниците “ . Елитните бойци се приземиха като привидения и бързо се сляха със лепкавите сенки на готическата къща . Кийдис за секунда даде знак на Рип и отново залегна на стратегическото си място . Последният приклекна и закачи кука на един от многобройните парапети наоколо . Същото направи на отсрещната страна и Докс . Движенията им бяха невероятно тренирани и прецизни. Когато свършиха и с поставянето на въжетата те се изправиха , спогледаха се и скочиха в абсолютен синхрон от ръбовете на покрива . Миг след това в къщата настъпи неистова какафония . Чупенето на прозорци и стрелбата на автоматични оръжия изригнаха заглушавайки всички останали звуци в околността . Кийдис чу чаткането на картечницата на Докс и на лицето му неволно изгря усмивка . Изгаряше от желание да се включи във веселбата долу , но сдържа емоцията си . Остана на място , а пръстът му нежно погали грапавия спусък……….
Рип влетя като демон на разрушението в тъмната стая , помитайки прозореца на пътя си . В момента на приземяването изстреля проверяващ откос , пръскайки на части повечето предмети в помещението . За секунди се освободи от осигуряващо въже и се огледа за врагове . Стаята бе пуста . Войникът побърза да се свърже с Докс чрез прикрепения към шлема микрофон :
- При мен е чисто , Грешник 1 . Продължавам по плана . Край .
- Странно. И тук е чисто . Продължавам по плана . Край . – отвърна с леко
обезпокоен глас Докс ……….
Кийдис леко се намръщи когато не чу по – продължителна стрелба . Според щаба сградата трябваше да гъмжи от лошковци . Въпреки това не се свърза с двамата долу . Може би охраната е прекалено мудна и не се окопитила за да отвърне на огъня . При все всичко в главата на Грешника се оформиха неясни колебания ……..
Втора врата рухна под напора на обкованите кубинки на Рип . Пореден откос даден нахалос . Отново го очакваше празна стая . Не се съмнавяше , че и при Докс положението е същото . Определено в тази къща имаше нещо гнило . Невъзможно бе да стигнат до тук без дори и следа от съпротива . Инстинктите му обаче започнаха да крещят миг преди да разбие следващото дървено препятствие на пътя си . Посрещна го дружен залп , раздробяващ на трески скъпата дървесина на стената до него . Рип бе принуден да се претърколи обратно в малкото коридорче и да заеме отбранителна позиция . Изненадващо усети движение зад гърба си . С непостижима за обикновен човек бързина се извърна и прати туко що нахлулият противник в ада . Съдбата на първия смелчага очевидно стресна останалите врагове и те не се престрашиха да нападнат директно самотния боец . През това време мозъкът на Рип трескаво работеше . Как за бога са успели да го изненадат отзад ? Единствения вход към предишните стаи бе коридорът на който стоеше сега и ….прозорецът откъдето влетя . Кийдис би трябвало да охранява прозореца . Тогава ? Принуди се отново да използва микрофона :
- Грешник 3 , тук Грешник 2 . Какво по дяволите става тук ?!! Под кръстосан огън съм. Обградили са ме в малък коридор , откъдето не мога да изляза . – бързо извика Рип .
- Тук Грешник 3 . И Докс е в същото положение . Не знам как са успяли да ви устроят засада . Навън е чисто . – обезпокоен отвърна Кийдис .
- По дяволите , Грешник 3 , измъкнете ни оттук . – настоя Рип .
- Дръжте позициите си . Ще се опитаме да ви помогнем . – нареди Кийдис и
чак сега се обърна към четвъртия член на екипа – Дент .
- Трябва да ги подкрепим , Грешник 4 . Влизаме . – промълви в тъмнината водачът на групата.
- Как , ще проникнем , Кийдис ? Прозорците със сигурност вече са завардени . Няма път към тях .
- Ще си направим ,Грешник 4. – при тези думи той откопча пластичния експлозив от колана си и сред кратки изчисления го положи на определеното място . Десетина секунди по – късно къщата се разтърси от взрива .
- Бог да ни е на помощ ! – извика Кийдис и скочи в новообразувалата се дупка , последван от Дент ………..
Рип усети тътена и чу виковете на ранените от експлозията противници . Последвалите изстрели не можеха да бъдат сбъркани – само “ Армагедон “ на Кийдис можеше да издава такива гръмотевични звуци . ……..
|
|
|
|
|
RIP
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 02 Юни 2003 07:46
Ммм това оперделено ми хареса,защото е много добре описано.Чесно да ти кажа след като го прочетох бързо проверих дали съм ранен и след като избърсах капка ппт от челото си хванах разнебитенета клавиатура за да напиша това Бива си го,но надявам се да има продължение.Атентатора нещо се губи,но може да си го предвидил лош,не знам
П.С.Докс-Парадокс ли е?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Юни 2003 00:07
СИСТЕМАТА
Намиращите се наблизо врази бяха пометени от яростта на Кийдис . Куршумите с чудовищен калибър пробиваха с еднаква лекота шлемове , бронирани жилетки и плътта криещата зад тях . Кръвтта се разплиска по прашния под и стените . Писъците бяха ужасяващи , но Кийдис продължи да натиска като обезумял спусъка . Зад него Дент се справяше не по – зле с двата си тежки , аристократични пистолета . Няколко противника се опитаха да се прикрият в коридора , но бяха разстреляни от Рип , чието автоматично оръжие се присъедини към неспиращата канонада от изстрели . Когато и последната гадина се сгърчи от две точни попадения на “Друид” – ите на Дент , Кийдис даде почивка на картечницата си . Рип се приближи нащрек за някой не достатъчно мъртъв враг ,оставайки разочарован от прекалено добре свършената работа на другите Грешници . В същия момент , комуникаторите се включиха :
- Не мога да ги удържа сам, Кийдис ! За Бога, кога ще си дотътрите задниците до тук ! ……. Граната!!! ………..Ааааргххх. – връзката с Докс прекъсна .
- Доооооооооооокс ! – изкрещя отчаяно Рип в слушалките и се затича по посока на мощния гърмеж . Кийдис обаче се изпречи на пътя му и с добре премерен удар го просна на земята . След това го затисна с бронираното си коляно и процеди :
- Никъде няма да ходиш …. Не успяхме да изпълним мисията ….. Докс вече е мъртъв ….. Единственото , което можем да направим е поне ние да се върнем живи от този ад .
- Не можем да го оставим просто така . Тези зверове ще го разкъсат , за бога.
- Но и нищо не можем да направим . Съжалявам , но това е истината .
Принудени сме да отстъпим ….
- Бойците от Гвардията не отстъпват . НИКОГА ! – с мощно движение Рип отхвърли Кийдис и се хвърли към вътрешността на къщата .
- Остави го , Грешник 3 , не можеш да го спасиш от съдбата му .- промълви Дент от ъгъла на стаята .
- А нашата съдба ? Съдбата на Епсилон и Омега ? ……Да излитаме оттук .
Минута по – късно те тичаха през запустелия двор , хвърляйки погледи назад - към изоставените си приятели . Душите им се раздираха от съмнения – дали бяха постъпили правилно или предателсвото към двамата Грешници беше непростимо. Очите им се озъртаха на всички страни , готови да отчетат поредната неприятност . Дент стискаше до побеляване грапавите дръжки на “Друид” – те , а Кийдис притискаше до себе си твърдото тяло на “Армагедон” . И двамата надушваха опастността . Тя се носеше като неуловим полъх във въздуха , попиваше в почвата и дървета . Точно на уреченото за излитане място , те се вцепениха от мъртвешкия хлад пронизал телата им . Горящите останки от вертолета тъжно проблясваха в мрака , който поглъщаше светлината и ставаше все по – тъмен , все по – плътен . От него изплува сянката . Безформена , сякаш дори ефирна тя протегна ръце към тях и изрече със леден глас :
- Добре дошли в Отвъдното! Предоставям ви удоволствието да се запознаете с любимците ми .
Приглушено ръмжене и дяволски светкащи очи ги обградиха отвсякъде . Непознатите хищници скъсяваха разстоянието с грациозни скокове , толкова красиви и толкова смъртоносни едновременно , че Кийдис и Дент ги наблюдаваха в някаква странна форма на транс . Призрачното им състояние прекъсна омразния глас :
- Убийте ги , деца мои !
Дент се съвзе пръв и пистолетите – близнаци в ръцете му забочнаха да вибрират невероятно силно от скорострелното изпращане на куршумите . Няколко от съществата се разтопиха в малки локвички мрак преди първият удар да го застигне . Страшната сила на звяра го събори , а секунда по – късно Грешникът се изправи лице в лице с кошмарите си …… Преди да загуби съзнание видя как Кийдис се върти в някакъв изкривен кръг на смъртта , а пламъка от дулото на картечницата окъпва лицето му в кръв ……..
|
|
|
|
|
EviL
|
|
Мнения: 893 Местоположение: Д'Драгонленд в крепоста Д'Драгонхарт !
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Юни 2003 19:09
Гледаи ти ! Вортекс Номад както виждам не си забравил да пишеш ( макар нивото на това разказче да не като на някогашните ти ) . Чесно да си кажа харесами , продължаваи в същия дух !
___________________________________ Злото винаги ще е по-силно !
There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.
|
|
|
|
|
RIP
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Юни 2003 19:23
Яко,яко...,а това че и аз участвам още повече ми харесва.Това ще стане як разказ,но трябва по-често да пишеш продълженята
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Юни 2003 23:06
Леле , Evil ти се сети да ни навестиш . Вече си мислех , че няма да те повече видя тук . Но сега те приветствам с добре дошъл отново сред нас. Много се радвам - честно. А сега един въпрос - защо смяташ че сега писаното е по - лошо от предишното? Аз смятам , че малко съм се усъвършенствал в писането и това ми разказченце е по-добро от Меч и Магия . Естествено , го постнах тук за да го прецените Вие и с радост ще приема всяка градивна критика . Рип , благодаря за това , че си си направил труда да го четеш и още повече , че ти е харесало. Ти си един от най - ценените от мен хора тук и мнението ти е изключително важно . Колкото до продълженията - ако потръгне може и да напиша още , но ще разберем това в бъдеще .
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юни 2003 00:02
Вортекс радвам се че се радваш да ме видиш
Относно разказа и какво не ми харесва . И прекалено много деиствие ( екшън ) за сметка на фабулата . Мисля че ако се постараеш доста по-добре ще се справиш !
|
|
|
|
|
RIP
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юни 2003 10:21
Що бе,може да е решил да направи нещо тип Resident Evil
|
|
|
|
|
Tyrael
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2003 09:48
Имаш талант Вортекс в това няма съмнение. Онова разказче дето ми го праща едно време постнал ли си го. Много ми е интересно да го прочета!
___________________________________ May The Light protect you and the powers of Heaven shine upon your path!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2003 16:50
Vortex-ako edin zaklet fen na futbola kaje 4e daden ma4 mu e haresal,to bi triabalo ma4a da e naistina klasen.
6tom edin zaklet antifen na razkazite kaje 4e razkazat mu e haresal,to zna4i razkazat e ot klasa...i ne6to pove4e-pone na men tova mi se struva kato nai dobria razkaz sled tozi na Mani i edin tvoi star 4iito ime zabravih...
taka4e prodalji razkaz4eto-podobni istorii kato cialo vdigat ideiata za razkazite s edna idea po gore...taka4e pls-prodaljavai,za men e udovolstvie da 4eta ne6to tolkova uvlektaleno.
pozdravi.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Юни 2003 22:47
МРАК И ТЪГА
- Командире , загубихме връзка с “Грешниците” – съобщи от пулта адютант Риел .
- Загубили сте връзка ? Но как ? – с нарастващо учудване командир Атор се приближи до светещото табло .
- Нещо нахлу в тяхната реалност . Нещо отвън . Малко след това жизнените им индикатори спряха . Около минута нямаше сигнал , докато те се появиха …..в съвсем друго измерение . Теоретически такава възможност съществува , но те не биха били в състояние да сторят това сами .- замислено изрече Риел .
- Хмм, …..май това “нещо” им е помогнало. – измърмори в отговор Атор.
- Мисията се провали . Не успяха да вземат кристала , но от щаба не се и надя-
ваха .Честно казано обречени сме на провал от времето когато войната започна . Епсилон и Омега също са обречени . След този крах нищо няма да е в състояние да ни защити от Ирданите . Нито Гвардията , нито Императорският Боен Ескадрон . Щитът , който ни пазеше досега започна да отслабва , а воините на двете планети едва ли ще издържат дълго . А и повечето сигурно ще дезертират преди да се стигнало до последната битка . – с горчилка в гласа промълви Риел .
- Нашият боен крайцер “Арес” ще защитава домовете ни до край . Докато последния човек тук не бъде убит корабът ще се бие в името на човечеството.- твърдо каза Атор.
- А сега , адютант , пълен назад към Омега ! Трябва да предам доклад за задачата и да се приготвя достойно да срещна смъртта……….
Тъй като вероятно много са се учудили на развитието на разказа ето я :::::
ИСТОРИЯТА
Няколко стотици години след нашето време хората на Земята са достигнали невероятно ниво на техническо развитие . Естествено било да мислят за покоряване на звездите . Досега се ограничавали само в проучване , но часът на човешката експанзия дошъл . Проектът “Ново начало” предвиждал изпращане на дванадесет транспортни космически кораба към една от близките галактики . Хиляди хора били натоварени в тях и изстреляни в непознатото космическо пространство . За съжаление по пътя си те се озовали в центъра на невероятен по мащабите си метеоритен дъжд . Въпреки , че броните издържали ,навигационите системи отказали да функционират , а връзката с планетата-майка Земята била загубена . В суматохата корабите се разпръснали . Някои намерили края си в астероидни потоци , атмосферите на газови гиганти или близо до някоя огромна звезда – слънце . Две от машините обаче опазили живите същества на борда си . Те се приземили на близките планети наречени по – късно Епсилон и Омега .Благоприятствани от подходящият климат , плодородните земи и безопасната флора и фауна скоро човеците възвърнали загубените знания и започнали да контактуват помежду си. Дори сключили съюз за взаимопомощ . За да се предпазят от неизвестните опастности идващи от звездите , Епсилон и Омега изградили планетарни защити . Армиите им били кръстени Гвардията – в Епсилон и Имперски Боен Ескадрон – в Омега . Точно когато всичко се върнало в обичайното си русло , дошъл ударът . Неизвестна раса наричаща себе си Ирдан нападнала без предупреждение . Въпреки всичката бойна техника и способни пълководци войната щяла да приключи бързо ако не бил кристалът…. Той бил намерен на Омега в старинен храм оставен неизвестно от кого. Учените веднага разбрали , че в него се крие невероятна сила . Те успели да разгадаят част от строежа му и с помощтта на специално машина и силата на кристала обвили двете планети в непробиваем силов щит. Ирдан били страшно недоволни от развоя на събитията и обсадили двата свята с огромната си флота . Това принудило хората да се ограничат в рамките на родните си домове . Няколко години те просъществували по този начин . Но тогава учените установили ,че мощта на кристала отслабва . Скоро той нямал да има достатъчно сила да поддържа щита . Когато камъкът започнал агонията си , най-неочаквано блокадата от страна на Ирдан се вдигнала . Веднага били изпратени хиперпространствени кораби с разузнавателна цел . През това време била открита технология за пътуване между реалностите или измеренията . Тя бързо придобила известност и довела до сформиране на специалне екип с кодово име “Грешниците” . Те били перфектни войници обучени да оцеляват във всякакви условия по време на мисиите си в различните измерения . Разбрало се , че и Ирдан притежават тази сила , която използвали за да попречат на “Грешниците” . Навсякъде където били изпратени те срещали съпротивата на врага. Пътуването в измеренията обаче имало един недостатък – в самите реалности може да се използват само сечивата достъпни за нея . Тоест те не могли да използват супермодерните си оръжия в това измерение . Преди всяка мисия били проектирана екипировката , която реалността позволявала , “Грешниците” избирали оръжията си – мечове и боздугани в една реалност и лазерни пистолети в друга . Внезапно един от разузнавателните кораби – “Арес” засякъл енергийният строеж на кристала в някое от измеренията . Веднага “Грешниците” били изпратени да го вземат , но от ПРОБИВ разбираме какво се случило ……Остава загадката , защо Ирданите не атакуват когато планетите са беззащитни . И къде са се озовали “Грешниците” ?
Въпрос - харесва ли ви историята ? Ако да - защо ? Ако не - пак?
Ето и тези , чиито имена съм използвал . Често съм използвал само части от никовете за да се получат такива , които да са подходящи за целите на разказа .
Кийдис - Kiedisagain
Рип - RIP
Дент - Resident
Докс - Paradox
Риел - Tyrael
Атор - ATENTATOR
|
|
|
|
|
EviL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Юни 2003 23:17
Е Вортекс това е друга бира . Последната побликувана от теб част е вече приятна за зрението . За някои историята не е толкова важна и продпочитат чистия екшън но за мен не е етака ! Богатсвтото на изразния ти речник ми е харесвало винаги . И преди съм го казвал ти си един от наи цените ни членове ( маи ти го казах в една тема в която ти се намеси зада въдвориш мир и благоденствие ) !!
Относно въпроса ти ! Знаешли какво ми харесва това че има история , това че има загадка и това че най-вероятно ни очаква тъжен краи !
Чакам с нетърпение продължението
|
|
|
|
|
RIP
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Юни 2003 11:25
Историята е добра и аз като Ивъл съм по-скоро фен на плетениците отколкото на екшъна,просто защото е много по-трудно да се описва битка,отколкото нещо друго Както и да е пожелавам ти успех и ще чакам продължение.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Юни 2003 18:50
Я ме вмъкнете като Razor Creator!pls
|
|
|
|
|
TT2-DT
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Юни 2003 19:59
Anonymous написа: Я ме вмъкнете като Razor Creator!pls
RAZOR
['reizў] I. n бръснач, самобръсначка
II. v бръсна, порязвам с бръснач
CREATOR
[kri'eitў] n създател, творец, автор, причинител
Можете да го запишете като Създателя на самобръсначки, за кратко - Жилета. Преводите са взети директно от SA Dictionary.
|
|
RIP
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Юни 2003 20:30
TT2 ти пък какво си се заял толкова със Рейзър?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Юни 2003 01:54
TT2 naposledak se iziaviava kato goliamo intigrant4e...predi be6e malko.
ot tuk u4enici moje da zapi6ete aksiomata:
"4e pri progresivno uveli4avane na samo4uvstvieto vsledstvie vazrast/samozabluda stavate naduti bastuni"
have fun!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Юни 2003 09:08
Ъъъ , ако обичате без такива в моята тема . Не искам да се превърне в некой псувалник . Ако искате нова част , може да я пусна днес .
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Юни 2003 13:34
niama problem.
ti pusni,a drugoto e na6a grija
|
|
|
|
|
EviL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Юни 2003 22:55
Вортекс Господарю на Демоните пускаи продължението че разказа стана много як ! Можели да ми пратиш раказа си " Меч и магия " на имеила щото не мога да го отворя нещо ми се бъгва !
Благодаря ти предварително !
Абе ТТ2 я не пускаи надутите си постове тук ( освен ако не се отнасят към темата ) ! За всеки отнас ника си е свещено нещо ( да не говорим че и твоя ник е доста тъп и безмислен )
Вортекс извинявам се за горния ред ама не се сдържах
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|