Автор |
Съобщение |
NemEsisS|CT
|
|
|
|
Заглавие: Lord of the rings 4 Публикувано на: 17 Май 2003 22:21
Завръщането на злото
Глава 1 – Незабравени спомени
Няколко години след смъртта на Арагорн , неговият внук Автентой вече знаеше всичко за дядо си и мечтаеше след известно време да повтори неговите подвизи .И в дейстителност не знаеше колко прав щеше да се окаже ...Той имаше 35 години и въпреки всички предоставени удобства обичаше да живее (както казваше дядо му )
“като всички обикновени хора” и да не се отличава от тях . Неговия най-добър приятел още от детството Сион беше селянин по произход , но с благородна душа . Беше умен и смел .
По същото време отвъд реката имаше едно момче изолирано от всички . Докато наоколо всички играеха и се забавляваха , той стоеше мирно на един пън и си спомняше историите на дядо си , бившия носител на злокобния пръстен . Причината да е разделен и да стои сам е , че беше различен. Всички бяха елфи , безсмъртни същества а той беше просто един хобит , никому известен ,защото славата на неговия старец беше отдавна отминала и малко хора си спомняха ужаса от предходните времена . Въпреки че по-горе в текста го нарекох момче той беше на цели 22 години и жадуваше за слава . Името му беше Феккундий .
От старите ни познати единствен Гандалф беше още жив . Той беше един от водачите на елфите ....
Гандалф!!!-чу се един силен и дрезгав глас . –Имам лоши новини , много лоши .
- Слушам те , казвай !!!-отговори Гандалф сънливо .
- Облаците от последните дни не са били случайни , станала е някаква трагедия.Те се приближават насам .
- Надявам се само да не е туй за което подозирам...Ако е то – горко ни ... Все пак минаха 100години оттогава . А досега никакви подобни новини .
- Я , кажи какво мислиш че става , искам и аз да знам .
- Сега не е времето , нито мястото да ти обяснявам .Свикай съвета и им кажи че трябва да им кажа нещо важно-промълви Гандалф с очевидно безпокойство.Спомни си какво му бяха разказали Фродо и Сам как Ам-гъл отхапал пръстта на Фродо и той бил паднал долу заедно с пръстена . Но нищо повече . Знаеше че пръстена можеше и да не е паднал в лавата на Мордор.Но за това неискаше и да си помисля...
Скоро съвета се събра . Всички трепетно очакваха новини .
След дълго чакане най-накрая Гандалф се появи и каза :
- Днес сме ви извикали тука за да ви кажем една добра новина .Единодушно и със съдействието на Престолонаследника на хората Автентой решихме отново да се възвърнем по родните земи...В този момент всички замлъкнаха , потресени от новината . След секунди се чу възторжен вик последван от други такива .Всички бяха радостно.Особено Феккундий.Най-накрая той щеше да види земята , на която неговият дядо е извършил огромни подвизи . Щеше да се запознае и с своите братя по душа , сърце и ръст – хобитите .
Знаейки че всички са радостни , Гандалф се замисли (ако сега им кажа че имам съмнения относно...не не , ще го оставя в тайна , защото още не съм сигурен).
В това време в хобитовото беше същински рай.Реколтата беше богата , челядта също , всички бяха приятели .Имаше само едно момче , леко закръглено с бледо руса коса , с светлосини очи , което всички обожаваха.Скоро щеше да има рожден ден и да навършва 19 години .Но беше самотен . Още нямаше приятелка , въпреки че от младини беше влюбен в съседката Кейти . Но тя не му обръщаше никакво внимание .Въпреки това момчето наречено Кпестер имаше един Много , много ценен дар , за който всички можеха да си мечтаят . Той се предаваше от поколение на поколение в тяхния род . Това беше една книжка , вътре бяха написани или описани всички случки около Саурон .Всеки ден той си препрочиташе книгата и вече знаеше всичко наизуст.
Джуджетата , макар и пред унищожение преди 100 лета , сега също възвръщаха своята численост .Те вече бяха кръвни братя с елфите ,въпреки предишната вражда .
Всички народи в Средната Земя бяха сключили мир . И затова , дебелите,Стоманени и дълги Гондорски стени бяха съборени по времето на бащата на Автентой.Но сега беше по-добре.Каруците с храната можеха да се предвижват по всяко време , но затова пък ставаха повече кражби . Маркетинга се разпространяваше .Гондор постепенно възвръщаше своето самочувствие , гордост и вече бяха много богати .Но не знаеха каква лоша шега ще им изиграе липсата на крепостни стени , но такава опасност още не подозираха . В това време , някогашния МОРДОР беше колония на хора и джуджета .Но защо ли там имаше някаква подтискаща атмосфера , нали злото вече си беше отишло ?На този въпрос още никой не знаеше отговора ...
Kaжето ко мислите и дали да продължа.
___________________________________ El Balon es tu/mi amigo-Captain Tsubasa #Ma3HuTe #CaptaiNTsubasA
http://www.capitantsubasa.com/4-08-876402-1.jpg
|
|
|
|
|
Crazy_Hamster
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Май 2003 20:50
Много е готин продължавай!
|
|
|
Заглавие: Re: Lord of the rings 4 Публикувано на: 22 Май 2003 15:30
Само така, обаче някак я няма атмосферата, като в книгите на Толкин. Някак набързо започва всичко. Иначе обаче звучи мноооооооооого яко!
|
|
|
|
|
MaHBe
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Май 2003 20:55
Mamicata mu na interneta mi!!!!! Нали сам си и аз критик ти бях написал малко съветчета и грешки ама тъпия ми нет се прецака и не можех да ги изпратя. И тъй като ме мързи да ги пиша само ти казвам, че е яко тъй, че продължавай. Само ще ти напиша да знеш, че Гандалф заминава във Валинор. И след като Гимли и Леголас заминават с изключение на Арвен (която е полуелф) не остават елфи в Средната-Земя.
___________________________________ O, Elbereth!
|
|
|
|
|
Cabal Patriarch
|
|
Мнения: 3 Местоположение: Цитаделата на Черните Воини в Черната Земя...
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Май 2003 09:07
Е,сега...Манве мой стар познайнико,можеш ли да се досетиш кой съм аз.Един стар магьосник,с бяла брада,кула между Земите на Гондор,Рохан и Арнор(намира се точно на границата м/у трите кралства).Помниш ли ме-аз съм Саруман,от тук,бяхме приятели с теб,но банът...Така де аз съм пак тук,но с друг образ...
___________________________________ And what use are prayers to that god? As devils bay concensus for the space to piss On your smouldering faith And the mouldering face Of this world long a paradise lost
|
|
|
|
|
Legolas_2
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Май 2003 18:18
Няколко уточнения:
1) Казно е, че кралството на Арагорн и наследниците му ще продължи да съществува 1000 поколения след смъртта на Арагорн.
2)Не всички елфи си заминават, те просто се изпокриват.
3)Всъщност знаете ли, че Толкин започнал творба, където действието се развива в 4 епоха
___________________________________ Леголас, син на Трандуил-владетел на Мраколес, син на Ородрет-владетел на Нарготхронд.
|
|
|
|
|
bigboytbh
|
|
В момента играе: с Joomla
|
|
Заглавие: Re: Lord of the rings 4 Публикувано на: 24 Юни 2009 19:32
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Lord of the rings 4 Публикувано на: 24 Юни 2009 22:12
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lord of the rings 4 Публикувано на: 26 Юни 2009 08:03
Е де сички стават писатели и рапъри начи ..Кво му стаа на народа Иначе ме кефи
___________________________________ Asus X58 Rampage 2 GENE, HD4770 512MB DDR5, Core i7 920 @ 2.6GHZ, 500GB, 32MB buff, 3x1 GB Corsair Dominator, 750w PS
|
|
|
|
|
Side
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lord of the rings 4 Публикувано на: 26 Юни 2009 13:24
Абе на тебе още ли не са ти хакнали сървъра?
___________________________________ rome will burn when it's time has come ottoman tribes fate away the social cults empower puppet men leaving me to pull the strings
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lord of the rings 4 Публикувано на: 13 Авг 2009 20:52
Мен не ме кефи.Името на внука на Арагон е като на някой православен свещенник.
___________________________________ Граматика от злато да това ти е познато.
|
|
|
|
|
Manowarrior
|
|
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
|
|
Заглавие: Re: Lord of the rings 4 Публикувано на: 14 Авг 2009 10:27
gadmc написа: Мен не ме кефи.Името на внука на Арагон е като на някой православен свещенник. И мен не ме кефи - нищо общо със стила на Толкин. Направо подигравка даже - да беше сътворил поне някаква пародия, простотия или нещо подобно - щеше да има по-голям успех. Пък и като донякъде върл почитател на всички Толкинови творби за Средната Земя ще кажа, че авторът вече е създал история за наследниците на Елесар. За съжаление обаче е публикувана единствено в поредицата от 12 книги "History of the Middle Earth", която не е излязла на български език. В последната от тези 12 книги се разказва за началото на четвъртата епоха на Средната Земя и наследниците на Арагорн, които се изправят срещу нов мрачен Владетел, бледо подобие на Саурон и Мелкор, но все пак доста ядове си имат с него ...
___________________________________ И сам да съм у трамваю, па че се бутам.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lord of the rings 4 Публикувано на: 14 Авг 2009 10:45
И мен не ме кефи, че вдигате тъпа тема от 2003... Ай мийн срсли ю гайс. Ю гайс срсли.
|
|
|
|
|
Manowarrior
|
|
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
|
|
Заглавие: Re: Lord of the rings 4 Публикувано на: 14 Авг 2009 13:12
Даже не съм и обърнал внимание, че е отпреди 6 (втф - 6 !!!№) години и писах понеже видях, че преди мен е писано скоро.
___________________________________ И сам да съм у трамваю, па че се бутам.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|