Автор |
Съобщение |
Zerkiel
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Юни 2006 21:43
Преди време оживено се интересувах от такива неща, та интересна информация може да намерите ето тук.
___________________________________ Black You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Юни 2006 05:56
Metal-Archives says :
Marduk was a Babylonian Sky God who created the earth and sky from the body of the great dragon Tiamat who was the mother of all beings...
И все пак : http://en.wikipedia.org/wiki/Marduk
Може вече да си проверил там, но реших за всеки случай ...
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Юни 2006 10:13
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Юни 2006 15:08
The Heart of Hearts написа: Не го приемайте като упрек, но ще ви разкрия една тайна ... човекът е господарят на небето, земята,водата и подземният сят( в който приобщавам - мини, тунели, дупки, открити рудници и sci-mil бази) Вярно е ,че "демоните" са интересни приказки и измислици но чак пък толкова. С това се занимавах на 10 - 13 години. Както и да е имаше едни сайт пълен с информация най-вече за пазителите на ада ,че даже и иерархия на самият ад като под-нива и учредници.Щом го финдна ще ви го пусна да се кефите Edit : Сега намерих една книжка ако някой иска мога да напиша за 4-имата бога на хаоса
Не са.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юни 2006 14:17
Верс написа: Ейй, окултизъм... :D Едно време много се занимавах с тези нещица... Полза няма. :) Изчела съм толкова простотии и ненужни глупости, само дето си загубих времето... А иначе, ако някой се интересува от Сатанинската Библия, само да каже.;) Пък за Мардук, той е главното божество на вавилонците (или едно от главните, не съм съвсем сигурна..).
And the Lord stood upon Tiamat's hinder parts, And with his merciless club he smashed her skull. He cut through the channels of her blood, And he made the North wind bear it away into secret places...
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юни 2006 14:20
Green_Dragon написа: А Моргул кво е :?:
Означава 'магия'. Иде реч за Минас Итил, по-късно прекръстен на Минас Моргул, когато Чародеят го завладява.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Green_Dragon
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юни 2006 17:19
Wrest написа: Green_Dragon написа: А Моргул кво е Означава 'магия'. Иде реч за Минас Итил, по-късно прекръстен на Минас Моргул, когато Чародеят го завладява.
От къде знете толкова.
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Юни 2006 17:32
Green_Dragon написа: Wrest написа: Green_Dragon написа: А Моргул кво е Означава 'магия'. Иде реч за Минас Итил, по-късно прекръстен на Минас Моргул, когато Чародеят го завладява. От къде знете толкова.
Четем?
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
The Alternative
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Сеп 2006 20:44
Извинявам се че повдигам темата, но нещо наистина ме заинтересува - http://www.deliriumsrealm.com/delirium/ ... sp?Post=16
Близко до населеното ми място има гагалузка общност, но за първи път чувам за "вампири" и то български. Някой да сподели?
|
|
|
|
|
BulSoldier
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Сеп 2006 21:39
Относно Мардук добре си спомням че е шумерски бог,всъщност върховния шумерски бог.
А за вампирите бях чувал нещо по въпроса относно народа ни но не помня нищо конкретно.А за тоа че ако не се погребе или не се погребе човек както трябва няма да мине в следващия живот го има в много култури.А за този устрел или там както се казва никога не бях чувал.
___________________________________ Brave are they who know everything and yet,Fear nothing
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Сеп 2006 23:27
Българските вампири се различават от другите главно по това, че не се страхуват от слънцето, но като другите могат да се хранят само през нощта.
Когато много зъл човек умре, неговата душа не преминава в отвъдното, а остава да се скита по земята. Тя постепенно се уплътнява и започва да броди сред хората. Така се появява вампирът. Нашите вампири са били доста хитри пичове, ставали са приятели със селяните, дори са се побратимявали с тях. Когато станели такива близки приятели вампирът давал на човека пръстен, чрез който след това го намирал през нощта и му пиел кръвтта. Не я е изпивал цялата, а само малко и така постепенно човекът ставал слаб и болнав и накрая умирал.
Всъщност вампирите са създания, които са от легендите на този регион, а чак след време и от други. Стават популярни с романа Дракула.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Сеп 2006 08:51
Sentry написа: Българските вампири се различават от другите главно по това, че не се страхуват от слънцето, но като другите могат да се хранят само през нощта. Когато много зъл човек умре, неговата душа не преминава в отвъдното, а остава да се скита по земята. Тя постепенно се уплътнява и започва да броди сред хората. Така се появява вампирът. Нашите вампири са били доста хитри пичове, ставали са приятели със селяните, дори са се побратимявали с тях. Когато станели такива близки приятели вампирът давал на човека пръстен, чрез който след това го намирал през нощта и му пиел кръвтта. Не я е изпивал цялата, а само малко и така постепенно човекът ставал слаб и болнав и накрая умирал. Всъщност вампирите са създания, които са от легендите на този регион, а чак след време и от други. Стават популярни с романа Дракула.
Славянски мит. Българи - славяни. End of discussion. ;)
|
|
|
|
|
BulSoldier
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Сеп 2006 12:03
Именно и дракула всъщност се появява след като автора на дракула чува за княз Влад Цепеш и бруталните му деяния и така измисля своя герой.
___________________________________ Brave are they who know everything and yet,Fear nothing
|
|
|
|
|
Loose_Cannon
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Сеп 2006 00:34
[quote="BulSoldier"]Именно и дракула всъщност се появява след като автора на дракула чува за княз Влад Цепеш и бруталните му деяния и така измисля своя герой.[/quotе]
Който пък от своя страна е румънец(от там идва и близоста).
Влад Цепеш или още така наречения "Побиващия на кол" бил румънски владетел (тиранин ако не се лъжа)- княз, който воювал с Османската империя и имал изключително брутални методи на екзекуции и мъчения(не се е различавал особено от Османците).
Спомням си четох някъде за легенда, в която въпросният Влад в битка се мажел с кръвта на победените жертви (нормална привичка, но не и за този век.) и чест прегризвал вратовете на противниците си. Всичко бива обяснено с изключително бруталните му методи на водене на битки.
Името Дракула произлиза от Дракулия или "Син на дракона" прозвището му е поставено от народа, заради жестокоста му.
Аз лично тая до някаде уважение към тази личност заради начина по който е третирал османците.(Зарибихте ме ще зеем да изчетем пак сичко.)
Искам да се извиня за липсата на някои факти, но отдавна не съм си опреснявал знанията в областа или казано накратко - "Не съм учил, госпожо, изпитайте ме другия път"
Колкото до общоприетото разбиране за вампирите, това е нещо като вирус, който се разпространява чрез ухапване и т.н. бла бла банални работи дет сте гледали по телевизията.
ПП:Ето тука искам да "нахейтя" Форготен за репликата му - "Приказки и фантазии", но драги ми приятелю и уважавани от мене Warhammer-ист сяка история води начало от малко или много истина. (не ве ебавка нема да хейтя никой просто не съм до край съгласен. Иначе нищо лично.)
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|