Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Дек 2004 00:47

Пускам новия разказ в старото мнение! Сега го дописах и поправих грешките! Просто нямам търпение да го пусна. Четете и се наслаждавайте... Даже и картинки съм сложил! Чакам коментари! :D :D

ПП
Май нищо не стана...

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 18 Дек 2004 15:58

Дадох разказа си на HUN73R и той го прочете целия (май първия успял). Но понеже е баннат, ще пусна като цитат какво ми написа. Та ето какво:
HUN73R написа:
Така,значи разказа беше като цяло перфектен, имам няколко дребни забележки.
Първо малко ме учуди как Фокс се качваше така лесно по стените, облечен в стоманен костюм. Може би просто трябваше да приспи или да зашемети жената,която помисли за Стейси, не да я убива така брутално. А и изпразването на цял пълнител по един пазач беше странно. В описанието на Стейси тези „малко вратле,хубав корем, Сравнително голям и вдигнат бюст, румени бузи” малко не ми допаднаха на фона на ситуацията, все пак Фокс е там на мисия, не да си търси жена.ОБразът на Стейси като цело беше обре описан,но с това постоянно циврене нещо ме озадачи. Тя нали е лош,герой все пак,терористка, а горкта не спря да плаче през цялата втора част. Моментът в който се опита да го отрови беше просто перфектен, но тя пък заплака веднага след като го целуна, можеше малко по-сдържано.Също „битката” между двамата ми хареса много ,но това че Фокс почна да я целува ми се видя малко прекалено. А и описанието на Фокс – средно дълга руса коса, 2 кичура падащи пред лицето му … малко странно за войник от
специалните части и т.н.
Иначе Описанието му беше перфектно – уперагент, боравещ с вскакви огнестрелни оръжия,моментът с катаната беше добър, хареса ми. Като цяло персонажът беше перфектен. Битките с охраната също бяха перфектни,просто нямам забележки там.По натам може би беше малко прекалено Фокс да избива така безцеремонно съекипниците си,смятам че щеше да е по-добре да избягат бързо и най-много да убие някой със съжаление.Накрая ми хареса че Стейси най-после стана очакваното „лошо момиче” и започна да раздава куршуми, това беше добър момент,като изключим че пак рева точно преди това. И накрая вече може би бележката трябваше да е по-безцеремонна,тази беше малко мека, все едно „слънце мое,толкова съжалявам…”.

Не се хващай за забележките,разказа е страхотен,просто мен ме бива много в търсенето на кусури,макар и незначителни като в случая.Много ми хареса, браво.

Поздрави, HUN73R

Както виждате, не е чак толкова невъзможно да се прочете целия разказ. Както той каза, "чете се на един дъх".

Така, Мистрал, да попитам днеска ли беше последния срок за разкази и редакции или вчера (петък)? И ако вече е минал, да почваме да ти пращаме ЛС-та с класациите ни, така ли?

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: MWO
Заглавие:
Публикувано на: 18 Дек 2004 17:58

Дойде време, почваме класирането.
Авторите, както знаете: ЛС - първо, второ и последно място.
Посетителите: в темата, същата формула.

Все още чакам оценките на:
Horror

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2004 18:41

Не знам, дали е късно за коментари, но все пак:
MetalGearRex да ти кажа донякъде подкрепям HUN7ER, Стейси много, ама твърде много циври! А бе от цялата работа не ми хресват взаимоотношенията им! Тя го отравя и той я гледал с поглед "ЗАЩО?!?"! Ам' как защо?! Фокс е достатъчно умен и "врял и кипял" в тия неща, за да знае! За друго... Наистина хората на Фокс и той много безскруполно се пуцат никой никого не ебава! Яко екшън малко странен.
В края на разказа Фокс го уцелват многократно и той си пада там и т.н., а в началото сумати и войници и веднъж не го "лизнаха" даже! Там е направо като супермен... накрая съвсем не е такъв... Твърде малко внимание си обърнал на душевните изживявания на героите...

Робърт Блонд и Ейдриан Уейн ако прочетът разказа ти жив ще те одерат! Стейси Бул в разказа ти няма нищо общо с тяхната! Ако ще използваш такива "мутирали" образи по-добре си ги измисли всички! Твоята Стейси трябва да се казва Стейси Булшит!

ПП
С извинение за последния абзац, ама си е непростимо !

Edit:
Вие за моята редакция нищо ли няма да кажете???

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2004 19:09

greeny написа:
Не знам, дали е късно за коментари, но все пак:
MetalGearRex да ти кажа донякъде подкрепям HUN7ER, Стейси много, ама твърде много циври! А бе от цялата работа не ми хресват взаимоотношенията им! Тя го отравя и той я гледал с поглед "ЗАЩО?!?"! Ам' как защо?! Фокс е достатъчно умен и "врял и кипял" в тия неща, за да знае! За друго... Наистина хората на Фокс и той много безскруполно се пуцат никой никого не ебава! Яко екшън малко странен.
В края на разказа Фокс го уцелват многократно и той си пада там и т.н., а в началото сумати и войници и веднъж не го "лизнаха" даже! Там е направо като супермен... накрая съвсем не е такъв... Твърде малко внимание си обърнал на душевните изживявания на героите...

Робърт Блонд и Ейдриан Уейн ако прочетът разказа ти жив ще те одерат! Стейси Бул в разказа ти няма нищо общо с тяхната! Ако ще използваш такива "мутирали" образи по-добре си ги измисли всички! Твоята Стейси трябва да се казва Стейси Булшит!

ПП
С извинение за последния абзац, ама си е непростимо !

Хмм,чак толкова критично не бих се изказал.В момента не ми се спори и ще оставя МГР да защити идеите си,но бих казал че разказа ми хареса, битките бяха просто перфектни,а "сцената" с битката накрая МГР ще ви я поясни по-добре.Не знам какво впечатление е оставил коментарът ми,но явно не добро. Всъщност разказа доста ми допадна и смятам че като изкл'чим някои престаравки отстрана на автора и леко недоизпипаната личност на Стейси Бул - настина трябваше да е малко "по-лоша", но като цяло смятам че търсеният образ се получи.А Робърт Блонд и Ейдриан Уейн едва ли ще имат нещо токова против че Стейси Бул е използвана като база за изграждането на друг персонаж,всъщност перфектен персонаж няма,всеки си има и недостатъци и "Мистерията" Стейси също не беше толкова перфектна.Което ми напомня че трябва да си намеря книгата и да се полюбувам на илюстрациите. :D Айде успех с разказите, иска ми се да можех да хвърля един пог

Поздравй...
а
итедрасиа м

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Дек 2004 19:24

MetalGearRex написа:
Колкото до Зелената Чума, то тя е кръстоска между Отровната Айви (Батман) и Стейси Бул (а.к.а. Червената Чума) от книга-игра "Пегас 800-С" на Тед Грей (а.к.а. Робърт Блонд). Та в книжката имаше една картинка на тая мацка... Абе ако сте я чели няма как да не се сетите. :)

:?::!: MetalGearRex не се сърди ама не съм много фен на тоя тип разкази... Разказа е добър, самият факт, че си хвърлил толкова време и труд, го прави добър! Пожелавам ти да продължаваш да пишеш със съзщото усърдие и плам... както и да си ошлайфаш стила!

ПП
Пак се извинявам, че съм толкова критичен, но като добро другарче ( :D ) си казвам какво не ми е харесало... а не мажа с глупости и подмазвания... не че някой го прави! Надявам се да не останах неразбран!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2004 01:43

Това е егати и смахнатия разказ. Изглежда ми силно повлиян от аниметата, не че е зле, ама чак толкова... Имаше някои смахнати моменти(както се спомена моментът там с целувката и реването...) и някои недосмислици("един от изстрелите попадна в предния крак на Фокс", а стига ве, тоя колко крака има?), но иначе е добър разказа. Аз лично бих го поставил на второ място. Първото смятам, че е за Undead Girl, а на последно не мога да сложа никого.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Дек 2004 16:03

мнооого лошо както винаги съм закъснял за крайния срок....ааах... :evil:
ще се включа за трети кръг и до тогава ще си оправям разказчето за Хало...
И нека най добрия победи :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Дек 2004 10:15

Mistral написа:
Дойде време, почваме класирането.
Авторите, както знаете: ЛС - първо, второ и последно място.
Посетителите: в темата, същата формула.

Все още чакам оценките на:
всички (без greeny)

ОК, съжалявам, че още не съм ти пратила ЛС, но отдавна не съм влизала във форума. Ще го пратя до събота.
А на всички, постнали разказите си, едно благодаря, че съпортват темата. Още не съм чела нищо, но скоро ще си дам мнението. :D

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Hi
Публикувано на: 23 Дек 2004 21:06

Абе хора, аз не съм поглеждал темата от 2 месеца. Не от загуба на интерес, а поради липса на възможност. Не съм прочел новите разкази и не съм дал оценка на Мистрал, нещо което сметам да променя при първа възможност. Все пак БРАВО на всички които отделиха от времето си да участват. Аиде чао за сега!!!

As well as in the vibration frequency of the open sea."
Vintersorg

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2004 14:19

Аре затваряй кръга, нали до коледа беше :lol: :lol: :D :D :D (немам си търпенийце)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2004 15:20

Айде наистина останалите да вземата да се поразмърдат малко, щото не искам да чакам цяла вечност, глупаво става. Аз вече съм пратил моята класация.
Мистрал, колко гости в темата очакваш да пратят ЛС-та? Напиши и още колко такива ти трябват.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Дек 2004 18:29

От авторите само Horror още не ми е пратил вест. Няколко "гости" пък взеха, че ми пратиха класации по ЛС.
Като цяло, вече имам достатъчно за да обява резултатите, нещо което всъщност ще направя на 31ви.

До тогава гласуването си продължава по регламент и всички, които решат да си кажат мнението за разказите, са добре дошли да го направят.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2004 19:06

С отминаването на 2004-та идва и краят на втори кръг на Арена.

Резултатите са както следва:
1. UndeadGirl
2. MetalGearRex
3. Sentry
4. HELLwIND
5. Horror
6. greeny
7. TheGuardian

Честито!

Трети кръг започва догодина - иначе казано, може би утре.
Преди да продължим обаче, очаквам от UndeadGirl да избере 3 персонажа, MetalGearRex да предлижи 2 и Sentry също да добави един.

Искам също така да напомня, че желаещите да обосноват с по-подробна критика пратеното от тях класиране са добре дошли да го направят. Смятам, че ще е от полза за всички.

Благодаря!

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2004 19:54

КОРУПЦИЯ!!!! :twisted: Не бе майтапя се... Честито на победителите! ЧНГ също така!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Яну 2005 22:28

E то от дъното се почва (май). Кой определя гласовете?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Яну 2005 22:31

Първо-Ч.Н.Г! Пожелавам на всички ви много здраве и късмет. Това е фундаменталното, другото и сами си го можем. :D
Искам да ви благодаря* за класирането, радва ме това, че скромната ми битка ви е харесала.
Ето и 3-те ми избрани персонажи-Чума, Архангел Тириъл и...ъм...Война. Не мога да дам линк към двамата конници, защото изглежда проектът на 3DO е затворен и елиминиран :( . Но пък персонажите са достатъчно популярни, нали? :wink:

*Сещам се как Мис България 1999 се изцепи през сълзи, когато и връчваха короната: "Обичам цялото българско човечество!!!" :shock: :lol:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2005 02:27

Искам да постна класацията си. Първоначално смятах да направя обстойна рецензия на всеки един от разказите, и я направих! Но ми се скапа харддиска и просто всичкото замина. Затова сега ще бъда доста по-кратък... А и все пак за всеки то разказите вече веднъж писах какво мисля. Та започвам подред по класацията МИ:
1. UndeadGirl Разказът беше много добър! Впечатлява с лек и бърз стил на писане, който обаче не забравя и описанията. Страшно добър сюжет, много интригуваща битка, понеже не е обикновена, а просто се използват по-интересни методи и т.н. А и победата беше постигната по доста хитър, съответно интересен начин. Забележките ми се отнасят само до това, че си личи, че битките не можеш да ги измислиш или поне възпроизведеш толкова качествено, колкото останалите неща. Да, тази тук е почти перфектна, но ако ти се наложи да описваш обикновена битка, струва ми се, че няма да се справиш толкова блестящо. (Тук бих си позволил да посоча за пример разказа ти от Трети кръг, в който ясно си личи, че изпитваш някои затруднения) Като цяло много добър разказ, реално заслужаващ първото място!

2. Sentry Кратък разказ, който реално не блести с нещо особено. Но истинската му сила е в това, че се чете изключително лесно и приятно! Просто започваш да го четеш, и той си върви и върви... И в един момент се оказва, че си го прочел, макар и да не си усетил кога. И макар че цялостно разказа не се запомня с нещо особено, то определено удоволствието от това да го четеш е голямо. Освен това липсват и неща, които да са неприятни, което също е голям плюс.

3. greeny Не лош разказ. Уви, на моменти много тежък за четене. Това веднага го прави и не дотам приятен за четене. Все пак не може да не се отбележи добре структурираната вселена, която определено буди интерес. Впечатление правят и добрите описания, които добре прилягат на фентъзи стила. Уви, битката бих казал, е доста скучна и незапомняща се. Липсваха каквито и да е било динамични моменти, интригата почти липсваше... Може да се каже, че битката беше най-слабото звено в разказа. Но пък останалата част компенсираше това. Просто някак тази битка става едва част от по-интересното - от историята!
4. Horror Смешен разказ! Това мога да кажа само. Забавен, даже много, смееш се, смееш се... И толкова. Не че е малко де... Просто разказа блести почти и само с майтапите и смешките си. Останалото е някак слабо - не особено интригуваща битка, слаби описания, невпечатляващ сюжет... Но пък всичко това лъсва едва на втори и т.н. прочит. На първия определено всичко е толкова забавно и смешно, че можеш дори "да паднеш под масата" от смях. Това не може да не се отбележи като плюс!
5. HELLwIND Много, много объркан разказ... И макар и аз да успях да се оправя в него, определено се загуби приятното усещане от четенето. А това е. което се цели в крайна сметка, нали? И когато "изтърпяваме" цялата сравнително скучновата и бавна и монотонна първа част, стигаме до "екшъна". Е да, но той също е зле написан. Дори бих казал по-лошо и от първата част. Тя беше не зле реализирана, просто не и достига вложена идея. Докато тук, в битката, това се вижда много по-ясно. Скучна битка, без нищо впечатляващо, нищо което да те накара да си я представяш в най-малки детайли... И отново е не малко объркана... Битката трябва да е простовата, както е и реалния бой - "аз те удрям, ти ме удряш" и толкова. Е, не чак в такава степен разбира се, но за една сложна и оплетена битка се изисква голяма доза майсторство... С две думи - не впечатли с почти нищо. И все пак разказа не е лош, има какво да ти допадне... И все пак, като любител и голям фен на гръцката митология, няма как да не спомена, че имаше не малко грешки и несъответствия с реалната такава. Но все пак това си е отделна литература, така че не мисля, че това може да е критерий.
6. TheGuardian Слаб разказ! Само това мога да кажа. Мога спокойно да кажа, че не ме впечатли с нищо, с абсолютно нищо. Е, не на нивото на начинаещ, но това е само до изказа и стила. Иначе просто цари една голяма безидейност, която просто няма как да предложи нещо на читателя. Заслужено последно място... Макар и да знам, че авторът може и много повече!

MetalGearRex Оставям себе си извън тази класация. Бих казал, че моят разказ е най-добрия от всички в темата, но това си е лично мое мнение. Какво бих казал са собствения си разказ? Да, наистина това е доста добър въпрос. Бих казал, че е доста добър поради не малко фактори. Първо на очи се набива обема! Да, той не е решаващ, но все пак и има значение. Освен това и всички казват, че се чете на един дъх, така че макар и голям по обем, мисля, че разказа не омръзва. Битките - бих казал, че съм ги описал добре - в доста подробности, които понамалих за да се придаде и повечко динамика. Мисля, че съм нацелил горе-долу средното положение. Битките лично ги намирам за доста интересни и определено като я започнеш, сприаш едва накрая. Просто не дава и секунда да си поемеш дъх, да се замислиш какво е станало, как точно и какво следва от това. А тази бързина, динамика, подбуден интерес, няма как да не се харесат (поне според мен). Аз лично търся точно такива битки - ненасичани от друго действие, поемащи те от единия край и оставящи те едва в другия край. Освен това са изпълнени с по-нестандартни моменти, които са и красивото и интересно в тях. Лично не съм се стремял да представям героя/ите като "супермен/ковци", по-скоро така се разви битката. Исках да я направя бърза и динамична, зрелищна и запленяващ. Доколко съм успял е вече друг въпрос. Както и да е...
Сюжетът също е на доста добро ниво според мен. Случват се различни неща (то при такъв обем няма и как иначе да е :lol: ), всяко от които е интересно само по себе си, а в комбинация са още по-добри, защото читателят би могъл да се замисли защо и какво поражда едното от другото... Стилът ми определено не е от най-красивите, макар и доста детайлен. Просто не мога да разказвам така красиво като някои други. Наблягам предимно на чистите детайли, които често изглеждат доста сухо, но пък биха могли да се харесат на някой тип читатели. И все пак и не са чак толкова ужасни, поне не са затормозяващи със своята сложност. Да, по обем са много, но не са объркани, а поднесени сравнително простовато и лесносмилаемо. Като не малък плюс бих добавил и грамотно написаният текст и липсата на грешки (при последното си четене открих една единствена грешка), което спомага за по-лесното и съответно по-приятно "потапяне" в текста, без досадни и дразнещи "насичания" на текста от правописни или граматически грешки.
Разбрах и че героите не са ви харесали. Фокс със своята безчувственост, а Стейси с многото си "реване". Ами не знам, с първото го целях, защото винаги критиката се изказва, че героите са прекалено идеализирани и т.н., та исках да представя един малко по-различен герой, който не е напълно и абсолютно "The good guy". Колкото до Стейси, то тя определено е много далеч от "ревлата", за която я имате. Може би малко съм се престарал с "показването на чувства", както го наричам аз, но лично според мен то си е в рамките на нормалното. Просто се абстрахирайте от основната цел на разказа (представяне на битка) и го приемете като една дори реална ситуация. Това което исках да покажа са чувствата! Точно така, чувствата, макар и да са на фона на такива събития - битка, смърт и т.н. Е, както и да е, може би вложеният от мен смисъл е бил прекалено добре замаскиран и повечето не са успяли да го разберат. Това си е минус за творбата ми, защото тя си остава неразбрана за читателите...
В заключение бих казал, че моят текст е поне с една класа над тези на останалите участници в темата. Но пък както се вижда, останах втори и го приемам. Различни вкусове, различни предпочитания. Поздравления и за Ундед Гърл, която също заслужава първото си място! Поздравления и на останалите, защото и те са се потрудили, малко или много, те си знаят. Нека продължавате/ме все така! :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2005 10:21

MetalGearRex написа:
greeny Не лош разказ. Уви, на моменти много тежък за четене. Това веднага го прави и не дотам приятен за четене. Все пак не може да не се отбележи добре структурираната вселена, която определено буди интерес. Впечатление правят и добрите описания, които добре прилягат на фентъзи стила. Уви, битката бих казал, е доста скучна и незапомняща се. Липсваха каквито и да е било динамични моменти, интригата почти липсваше... Може да се каже, че битката беше най-слабото звено в разказа. Но пък останалата част компенсираше това. Просто някак тази битка става едва част от по-интересното - от историята!

Не съм съгласен с теб единствено, защото си редактирах разказа и битката стана всичко друго, но не и нединамична! И да те питам ти прочете ли този редактирания вариант???!?? :evil:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2005 12:06

greeny, прочетох разказа, спокойно... И да, сега прочетох битката още веднъж и отново съм на същото мнение.
Добре, може би не съм се изразил правилно. В битката има динамика, понеже не е накъсвана и спирана... Но просто..., просто не интересна, липсва заинтригуващата вниманието динамичност, скорост, бързина... Всичко е непрекъснато, но това не означава, че е и динамично. Ето, ще ти обясня:
Как е описана битката - започва с удар на единия, става еди-какво-си в няколко реда обяснения. Следва атака на другия, отново нещо се случва и отново няколко реда обяснения. И така е до края. Това определено придава пълнота и красота на битката, но убива бързината в нея. Направи си следния тест, изрежи всичките си описания и "като първолак" си направи битката - той удря, тя блокира, после-нататък-каквото-е, и виж колко обем ти излиза битката. После го сравни с този, на който си я разпрострял в същинския разказ. Ето това имам предвид.

И не оставай с впечатлението, че разказа ти не ми е харесал! Не е така, просто както казах, в него не ме впечатлява битката, а спокойно мога да кажа, всичко останало! :wink: :D

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com