Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила
Публикувано на: 10 Авг 2009 19:57

А бе нямал и да е по-добре обсъжданията да са в една тема, а разказите- в друга? Гледайте колко хаотично е всичко!
Освен това не ми стана ясна системата за постване-какви са тези времеви интервали и такива неща.
Съшо така ни трябва някаква статистика и характеристики на геройте, защото с тези правила не могат да взаимодействат пълноценно(примерно да готвят заговори един срещу друг и да се трепят наистина)
Също така, предполагам ще се съгласите, би било по-удачно ако има някой Game Master който да следи нещата, да хвърля заровете, да води сметките на играчите.
Е, и една карта няма да дойде зле. Защо да не играем на картата на...България примерно.
Можем да сложим и разказвач примерно. Да ни поставя морални дилеми, пречки и такива неща.Например сме трима играчи в някое подземие и той ни казва точно кое и от къде изкача. Някак си това неограничено и самостоятелно писане не е характерно за игрите от този тип.
Не би било лошо ако доразвием идеята.
И все пак- айде ограничението да е 2 страници на Word, щото някои малко се оливат с разказите си. Това е RPG, а не лично творчество.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 10 Авг 2009 20:11

Emanuil написа:
А бе нямал и да е по-добре обсъжданията да са в една тема, а разказите- в друга? Гледайте колко хаотично е всичко!
Освен това не ми стана ясна системата за постване-какви са тези времеви интервали и такива неща.
Съшо така ни трябва някаква статистика и характеристики на геройте, защото с тези правила не могат да взаимодействат пълноценно(примерно да готвят заговори един срещу друг и да се трепят наистина)
Също така, предполагам ще се съгласите, би било по-удачно ако има някой Game Master който да следи нещата, да хвърля заровете, да води сметките на играчите.
Е, и една карта няма да дойде зле. Защо да не играем на картата на...България примерно.
Можем да сложим и разказвач примерно. Да ни поставя морални дилеми, пречки и такива неща.Например сме трима играчи в някое подземие и той ни казва точно кое и от къде изкача. Някак си това неограничено и самостоятелно писане не е характерно за игрите от този тип.
Не би било лошо ако доразвием идеята.
И все пак- айде ограничението да е 2 страници на Word, щото някои малко се оливат с разказите си. Това е RPG, а не лично творчество.

Добре, да поясня, че тук под RPG се разбира точно лично творчество, но от няколко автори, съчетано в един и същи свят. Няма да играем D&D или подобните му ролеви игри, така че недей да се надяваш на статистики, зарове и т.н. Освен това, доколкото разбирам аз, тук идеята въобще няма да е "героите да се трепят". За PvP има други игри, където си имаш и арбитър.
Идеята за Мастър едва ли са я пропуснали, но явно са я отхвърлили. Още повече въпросният човек въобще няма да се забавлява, ако трябва да измисля приключения на всеки един от героите, при положение, че те ще са пръснати (а не в групичка/парти, както е в стандартните RPG-та в стил D&D), а да не говорим, че за да има ефективно взаимодействие, въпросният човек ще трябва постоянно да е в непосредствена връзка с играчите.
Правени са подобни игри тук и като че ли не се получават достатъчно добре.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2009 20:29

Рекс, за география и история - каквото си измислиш принципно. Расите са тези, които са описани в първия пост + тези, които са на различните играчи. Културата на расите - махнахме я нарочно от описанието им, заради първо - всеки, който иска стандартни раси знае какви са точно като нрав, къде живеят и т.н. и второ - ограничава играчите, които искат света да не е толкова стандартен. В чата се вихри идея като напише някой нещо за някакво място да го лепваме някъде по картата на света, но сега ако тръгнем да се правим и на картоведи ще отиде просто прекалено много време.

Иначе за времето - моят разказ вървеше принципно някъде половин година след отварянето на порталите, този на Кралицата е непосредствено след катаклизма, на Crowley и Кирето се развиват няколко дена след отварянето на порталите, а за другите не знам за сега. Стигнахме до консенсус да се започне играта четири седмици след отварянето на порталите.

За common knowledge-а съответно - обикновените хора ще знаят, че това са портали, създадени от магьосниците, няма да знаят точно защо и ще има слухове точно как, но като цяло ще е тайна. Поради малкото знание ги приемат толкова добре, тъй като спестяват път и т.н. Благородниците и изобщо по-висшите в обществото ще знаят какво е станало, но не с много подробности. Низшите магьосници също ще знаят, но без детайли и няма да могат да стабилизират порталите. Висшите магьосници ще знаят почти всичко за порталите, но без някои важни неща за да отворят нови такива. Те ще знаят единствени как да ги стабилизират ако са "диви". Общо взето ще има разбирателство между висшите магьосници и по-големите благородници да се пази инцидента в относителна тайна за да не се страхуват селяните и да не се бунтуват и да не правят проблеми общо взето.

Emanuil, прочети първия пост, защото виждам, че не си го направил. Там всичко си е обяснено. Заглавието на темата също казва много.

Профил

Публикувано на: 10 Авг 2009 21:34

В сегашния си вид играта предразполага единствено към писане на разкази. Е, играта е силно казано- това е единствено RPG-разказ.
Нямам намерение да се включвам/не че съм голяма загуба просто констатирам/.
Просто това, което се получава, са просто отделни разказчета в обща вселена.
Сентри, четох ти поста изаглавието.
Просто като видях RPG реших, че си използвал адекватно, а не по някакъв измислен начин. Защото тук няма нито Role Play, ни като гледам Game.
Както и да е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2009 21:39

Emanuil написа:
Просто като видях RPG реших, че си използвал адекватно, а не по някакъв измислен начин. Защото тук няма нито Role Play, ни като гледам Game.
Както и да е.

Ако разбирането ти за Role Play е да мяташ зарове, да броиш точки и да трупаш точки опит, то да, няма Role Play. Ако разбирането ти е да се държиш като измисленият от теб главен герой, т.е. да действаш, както би действал той, а не както би действал ти, пък било то и под писмена форма, то ще има Role Play.
А дали ще има Игра ще видим. В крайна сметка, както бяха написали, идеята е авторите да се стремят да обвържат героите по някакъв начин - да ги срещнат и т.н.
Това последното действително не изглежда особено правдоподобно, при положение, че май всеки ще си гони различни цели, но все пак за момента идеята е в началото си и все още се бистри.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2009 22:43

Emanuil написа:
В сегашния си вид играта предразполага единствено към писане на разкази. Е, играта е силно казано- това е единствено RPG-разказ.
Нямам намерение да се включвам/не че съм голяма загуба просто констатирам/.
Просто това, което се получава, са просто отделни разказчета в обща вселена.
Сентри, четох ти поста изаглавието.
Както и да е.

RP е игране на роля и точно това ще правим тук - ще се превъплъщаваме в ролята на някакви персонажи, ще избираме как да контактуваме с другите и с околната среда. Игра е, защото го правим за забавление. Разказ е, защото разказваме история. Естествено ако представата ти за RP се свежда до това на лист хартия да си попълваш характеристики - това си е твой проблем. Тук това е нещо много повече - можеш да бъдеш какъвто и каквото си поискаш в какъвто свят си поискаш - The Ultimate Role Playing. Правилата са единствено да се съобразяваш с другите, които пишат. Не виждам как това не е по-добро от глупавите характеристики и точки.

Профил

Публикувано на: 11 Авг 2009 09:55

Така,
"Елин Пелин, ако си спомням добре. Или Йовков."

Пич, Току що ми даде пример с Елин Пелин и Йовков! Тяхното фентъзи стига до това кравата да даде 6 литра мляко сутринта и козичката да забременее посред зима(не твърдя, че разбирам от животновъдство). Особено Елин Пелин! Момчето в селото мивка не е имало, камо ли фентъзи! Културата и образованието му са просто....Колчем! Да не говорим, че във всичките си "произведения" използва максимум 16 думи, сред които "А", "и" и четири форми на "колчем".
Относно арт инсталациите и бара. Така, не смятам да навлизам в подробности на така далечния за българина "абсурдизъм", така че само ще се опитам да се аргументирам, с току що измислени аргументи. Защото иначе все едно е да обяснявам виц.
Достоверността в "арт инсталации" по времето на това фентъзи се крепи на това, че арт инсталация е абстрактно понятие и може да означава дори клечка от сено върху бедро от еднорог. Бар винаги го е имало и аз съм имал предвид бар-плот. Ако съм заменил "кръчма" с "бар", това вече си е малка дори не толкова фактологична грешка. И то само защото, ако си проверил, жанра фентъзи се изразява в съставянето на един нов, несъществуващ свят и в спазването на правилата му. Не мисля, че съм направил грешка въз основа на създадения предварително тук свят.

Към Рекса - сори пич, знам за грешките, които пиша, но това си от бързане. Тук ловя уайърлеса за 5 мин и изчезва. Дори не знам дали тоя пост ще пристигне :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2009 11:16

Какво има общо как пишеш с това какъв ти е интернета? Защо въобще ти трябва нет за да пишеш?
Колкото до абсурдизма ти - няма никакъв смисъл да влагаш нещо, което е абсурдно, без да можеш да обясниш защо е така или поне да го опишеш детайлно. Хуморът не се получава от самото споменаване на абсурда отгоре-отгоре, а от детайлното му описание и допълнителните по-малки абсурди, породени от него. Представяш ли си какви щяха да са книгите на Пратчет без детайлното описание на света, а само споменаването на най-различните нелепости, които съществуват в него?

Профил

Публикувано на: 11 Авг 2009 11:39

BOOKY написа:
Пич, Току що ми даде пример с Елин Пелин и Йовков! Тяхното фентъзи стига до това кравата да даде 6 литра мляко сутринта и козичката да забременее посред зима(не твърдя, че разбирам от животновъдство). Особено Елин Пелин! Момчето в селото мивка не е имало, камо ли фентъзи! Културата и образованието му са просто....Колчем! Да не говорим, че във всичките си "произведения" използва максимум 16 думи, сред които "А", "и" и четири форми на "колчем".

Tactical facepalm.

Добре, ти малко мозък в главата имаш ли? Откъде ти хрумна, че ще заимствам лексика и стил само и единствено от фентъзи писатели, за да пиша фентъзи? Целта ми беше да пиша архаично, писах архаично. Няма нищо общо с фентъзито. Моля те, драги, мисли малко, преди да се заяждаш. И думата "колчем", която толкова ти е влязла като трън в очите, има само една единствена форма - колчем.

П.П. Ще те помоля също така да не се обръщаш към мен с "пич". Рекс, това е, защото колчем го чуя, ми нахлуват в главицата лоши спомени.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2009 14:11

Booky, ако ще издребняваме, дай и аз да издребнея малко. Щом ми твърдиш, че се занимаваш с писане и четене цял живот, очаквам от теб да знаеш как се пише "току-що" например. Хич не ми пука дали и как ловиш уайърлес - пиши го в Notepad, ако трябва. Или пък и граматиката ти лети някъде наоколо и трябва да я хващаш с мрежи? Стига си се заяждал с Наз - хиляда пъти се обясни, че само тази част, уводната, ще бъде написана така, а след това стилът ще се запази само в речта на героя му.
Не знам с какво писане и четене се занимаваш, но за тоя "абсурдизъм" слушам от постовете ти вече два пъти. Дай да го видим. Блесни с абсурда си - обясни, аджеба, за какви арт инсталации ми говориш, защото за миг си помислих, че си сбъркал РП-то...
А пък изказването ти за Елин Пелин няма да коментирам.

Айде, със здраве.

Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?

Профил ICQ

Публикувано на: 11 Авг 2009 14:32

Що обиждате Елин Пелин бе , сигурно не е чел Гераците или разказите му , аз съм ги чел . А претендира да бъде писател , най - накрая разбрах за какво ще пишете ама мина мерака , щом се ебавете с автори като Пелин и Йовков май по добре да не се занимавам с вас . Сентри само ви гони като падар , друго е че можете да събирете геройте и да си правите парти . Ама като искате да щъкате из света като мухи без глави давайте . Чудех се кво да правя и пустнах поста . Абе видях че се карете и реших да разпаля огъня . Такъв съм си да гледам падението на хората и да се радвам , сърцето му се затопля от омразата между хората и неразбирателството :lol: :lol: :lol: кофти пич съм знам :twisted: :twisted: :twisted: , това е за мене мания - друг да се въргаля в калта , а аз от горе да го гледам :twisted: :twisted: :twisted:

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2009 14:40

Не мислите ли, че взехте малко да издребнявате и загрубявате? Единствено Сентри се опитва да каже нещо, без от поста му да лъщи агресивност. Или като попаднете на някого, който има различно мнение, но е написал нещо различно от "буламач", та не можете да го затапите по този параграф, реагирате по този начин? Очевидно е, че има проблеми с правописа, и аз не разбирам какво общо има некачественият интернет с това (BOOKY, ако още не си се сетил и сам - пиши си нещата в някакви файлове и след това ги пускай тук), но от там нататък написаното си е напълно стойностно и интересно. Въпросът, поне според мен, е, доколко е подходящо за стила на това, което ще се опитваме да създадем.

NhazUl написа:
П.П. Ще те помоля също така да не се обръщаш към мен с "пич".

"Пич" се е наложило като универсално обръщение към някого, когото не знаеш как да наречеш, но желаеш да не го обидиш, обърквайки обръщението. Вярно е, че винаги можеш да сложиш името (в случая - ника) на въпросния индивид, но това не винаги е лесно и удобно, както в случая никът ти е достатъчно сложен за да не го запомни човек. Ако BOOKY е решил да не се занимава с copy/paste на никът ти, то "пич" си идва напълно естествено. Така че, пич, недей се впряга толкова за едно обръщение.

fear4, не си нито оригинален, нито забавен. Радвай си се там...

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 11 Авг 2009 15:23

Аз ви казах че разказа ще се осере , дето сте го измислили то Сентри се мъчи да го прави ама това е за интелегтни хора . Като ви чета как се дърлете май не сте от тая категория , само Сентри в нея попада , ама то с един не става .

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2009 16:01

Ей, бавноразвиващия, млъквай и ходи да редиш лего за 3 годишни ! Повече да не си писал в темата, че ще ти пратим ония с белите престилки.

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Hellgate London
Публикувано на: 11 Авг 2009 18:20

Леле хора, умрях от смях. NhazUl ми пише в скайпа - прайме RPG във форума и т.н. и аз съм супер-навитак - викам "Идвам, не почвайте без мен!!!" Идвам аз и чета 4 страници от комедията на Булгариастан. Момчета (и дами) страхотни сте, просто нямате равни. Се пак да поискам някво примирие - cease fire/insults pact. Много хора зеха да псуват, а малко май пишат уводи. Sentry, горкия, май се опитва сам да поддържа жива добрата етика и идеята в темата. Карай де, българи сме. Ако не се олеем малко ще посрамим прадедите си. :lol: :lol: :lol: :rockon:

Аз със сигурност влизам но повече от 3-4 поста на седмица ще ми е тегаво. Ще се постарая де. Идеята е хубава и вселената, макар и леко постна географично, ми харесва много. :P

Ето и моя герой:

Име: Зирад (Zyrad) мъж
Раса: Полу-елф (майка елф и баща човек -от описанията)
Години: 19
Ръст: 1.85-6 с атлетично телосложение
Отличителни черти: Тъмно лилави очи, много остър слух; циничен; саркастичен и доста арогантен.

Умения: Много добър с двата дълги меча и с ножове, кинжали и всякакви извити или импровизирани остриета. Детективско мислене на моменти, на моменти тъп като джапанка(обикновенно при неща свързани с нежния пол.) Афинитет към магия, все още неоползотворен. Може да ползва пистолети и пушки горе долу добре но е пълен провал с лък, прът или нещо нестандартно. Мрази ангели, амфести и морските хора в червата, няма нищо против другите - т.е. не ги мрази особено много.

Скоро ще постна и увод. Толко от мене.

Well, you see, a fart is nothing to the ones already in deep shite, so..

Explosions. They fix everything. Regardless if it was broken to begin with.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 11 Авг 2009 18:34

Първо, добре дошъл на Dark Archon, щом Нази ти е казал за РПГ-то, тогава сигурно си на ясно, че е РАЗКАЗ, а не игра със статове.

Второ, искам да кажа, защото явно има нужда.
Светът е лееко средновековен, на мода явно са рицарите, след като водим цяла война с тях. Следователно, ако искате някакво стрелящо различно от лък, арбалет, прашка, ще трябва сами да си ги ковете. Все пак целта на упражнението е да има смисъл от магиите за атака ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2009 18:46

IceQueen написа:
Първо, добре дошъл на Dark Archon, щом Нази ти е казал за РПГ-то, тогава сигурно си на ясно, че е РАЗКАЗ, а не игра със статове.

Второ, искам да кажа, защото явно има нужда.
Светът е лееко средновековен, на мода явно са рицарите, след като водим цяла война с тях. Следователно, ако искате някакво стрелящо различно от лък, арбалет, прашка, ще трябва сами да си ги ковете. Все пак целта на упражнението е да има смисъл от магиите за атака ;)

Аз съм склонен да приема, че има вече наченки на технологии, особено сред джуджетата. И ако пистолетът на fear4 е нещо като "кремъклийче с едно оловно топче, което все още няма голяма пробивна сила (т.е. например не може да пробие броня)", то съм напълно съгласен да бъде разрешен. Но да не се изпада в крайности тип Arcanum, където има доста силни пушки и подобни, вкарани в един магически свят.
Разбира се, организаторите имат крайната дума де.

Dark Archon, мисля, че ти трябва разказ...
И хайде, всеки който ще възнамерява да е включва, да не започва с данни тип "дневник" - име, раса, пол, години, дрехи и т.н. Всичко това може и трябва да бъде описанов текст!

Сега и още нещо - както беше казал Сентри в началото, ентусиазмът бързо изчезва, ако не се подхранва с нещо. Та няма да е зле да се обяви някаква дата за краен срок за записване, след това да се определят ред и разни други неща, ако трябва да се уточняват, и да се започва. По мое мнение един такъв разумен краен срок е този петък, понеже темата седи вече доста време. Пък и, както сами писахте, не е голям проблем някой да се присъедини на по-късен етап.

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 11 Авг 2009 18:55

Написал си "трябва да бъде описанов текст". Чети какво пишеш, това е все едно аз да напиша ножица вместо ножница. Грозно и инфантилно.

След като се изяснихме за това...

MetalGearRex написа:
Сега и още нещо - както беше казал Сентри в началото, ентусиазмът бързо изчезва, ако не се подхранва с нещо. Та няма да е зле да се обяви някаква дата за краен срок за записване, след това да се определят ред и разни други неща, ако трябва да се уточняват, и да се започва. По мое мнение един такъв разумен краен срок е този петък, понеже темата седи вече доста време. Пък и, както сами писахте, не е голям проблем някой да се присъедини на по-късен етап.

Да. Също и един обобщаващ пост, който да събере казаното до момента. Дадох и идеята за карта, върху която да показваме къде сме в момента на писането си, много по-лесно е да се влезе в положението на другите герои така.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2009 19:08

indigo написа:
Написал си "трябва да бъде описанов текст". Чети какво пишеш, това е все едно аз да напиша ножица вместо ножница. Грозно и инфантилно.

:Oooops: [busted] :IMNOOB: [guilotinne]

Идеята за карта е свързана с предварително определяне на географията на света (или поне част от него). А май идеята беше да не се дава такава. И все пак няма да е лошо да има някои ограничения. Например в един момент ще се окаже, че около морето/езерото, където беше островът Лишарид, е имало 10 кралства! Всеки един от нас като си измисли едно и се получават... Така че май няма да е лошо поне съседните кралства на този регион, където най-вероятно ще се развива действието, да бъдат поне именовани, както и някои по-големи градове, някоя и друга по-известна личност, например кралете, такива разни неща.

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 11 Авг 2009 19:14

До утре сутринта очаквам останалите сигурни да пуснат увод, за да може да стартираме темата. За краен срок за записване е абсурдно да се говори, може някой нов да реши да се включи от средата, ако се напасне, какво лошо?

Междудругото, защо изобщо намесваш fear4, като очевадно той няма и няма да има нищо общо с предстоящето начинание. Просто няма Феар в картинката.

Колкото до карта - вече е обсъждано няколко пъти и няма да стане. Разказа не се вихри на един континент и един остров. На практика имаме Цяла планета, а аз няколко пъти вече казвах, че по другите континенти не знаем какво има. Значи имаме минимум 3 континента и 2 острова (Кирето вече е на остров), да не говорим, че имаме и минимум още 4 отделни свята, които на практика са си цели планети. Просто се приема, че карта няма да има и ако решиш да ходиш при някой или по място, което вече е описал, се съобразяваш с терена, който той е поставил. Изхождайки от това, че повечето от нас са се забили в Гора, може да приемем, че континента е доста горист и планински, а за равнини още не се знае.
Ако все пак на някой му е чак толкова трудно е свободен да си нарисува една карта и да си отбелязва.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost