Някой питаше как се прави компютър да работи. По принцип не знам доколко нещата са едни и същи в Стар Крафт и УарКрафт-а относто тригерите, защото УарКрафт не съм играл никога. Но ако нещата са подобни за да стартираш компютър ти трябват следните неща - основна база, работници, ресурси и starting point. После правиш Location на базата (или където се намира), отиваш на тригерите и даваш at most 0 miliseconds да прави AI script като примерно пускаш Expansion Terran/Zerg/Protoss Insane. Тоест още в началото на играта имаш нормален, функциониращ компютър.
Не знам как нещата стоят в УарКрафт-а но би трябвало да подобни. Надявам се да съм помогнал. По принцип тригерите са лесно функциониращи и лесно се разбира кое, как и защо е. Просто трябва малко повече експериментиране и четене на хелп-а.
Ако някой има въпроси как да прави карти на СтарКрафт-а да се обади. Там знам почти всичко дето има. Като направя няколко карти ще споделя с вас ако имате желание. Колекцията ми от направени мой карти се загуби за съжаление. Но пък за сметка на това имам доста богата колекция от use map settings карти правени от други хора и share-вани в Батълнета в гейт Европа.