Явно двете страни(по-скоро гори) се готвеха за война.Но нека първо погледнем приключенията на двамата бивши бракониери през ноща.Вечерта преди разузнавателната мисия един странен субект се беше завърнал в гората.Познатият на всички Саруман се беше завърнал във Форумавата гора.Той беше напълно променен - новото му име - Кейн,всяваше респект не по-малко от новият му облик.Но никой не беше забравил старият Саруман,перфектен анализатор и стратег той щеше да окаже ценна помощ на гората в този труден момент.
И така разузнавателната операция беше подготвена и двамата ,,агенти" Хънтър и Хикс бяха повикани в кметския офис за последни подробности.
- Сарумане! - каза Хикс.- ти кога се върна?
- Първо - Кейн!И второ преди часове ама кат гледам без мене за никъде не сте,ма то кога ли е било различно... - прозвуча в отговор.
- Той идва с вас. - каз кмета.тръгвайте вече,докато не съм ви накарал да си забравите подписите.
- Е!Ма аз са се връщам мързи ме...Аз не се занимавам с такива работи.
Отказът,беше отхвърлен и(вече)тримата ни герои се качиха в Хъмъра.Ловеца седна на шофьорското място.Да - градинарят Ивъл пак щеше да е недоволен че са му минали през градината с морковите.Ма той си е раздразнителен по принцип,а отдавна ги дебне бракониерите.
Вече стигнаха до странният магазин за строителни материали на едро. Още с влизането(един катинар не мойе да се опре на БФГто - то си е универсално,даже и косерви отваря)Кейн каза че нещо не му харесва.И беше прав защото точно пред вратата имаше заложен капан.
- Ох!#@%^&*%#*@
- Изпсува Хикс.Тука залепнах нещо бяло лепкаво... Абе кой идиот е намазал пода с Ц200???!!!
- Спокойно.Май ще трябва да жертваш едната си обувка. - отсъди Кейн.
- Бе ти луд ли си?Знаеш ли колко струват тея кецове?50 кила с ягоди и малини(основната валута в Междугорския съюз) за тях.По скоро ще искъртя дюшумето на пода. - каза Хикс.
- Е няма начин Хиксе това е положението.- включи се и Хънтър. - Давай да свършваме пък после ще си купиш нови.
Никс се раздели с дясната си обувка защото тя беше затънала в капана.След като обърнаха магазина с главата нагоре откриха вход за някакво подземие.Дълго слизаха по стълбите които се откриха.
- Хмм тва е толкоз надълбоко че май ще стигнем до Ада.А на мен не ми се ходи там...отново.
Като слязона пред тян се откри масивна врата с огромен катанец на нея.Беше дървена но едва ли щеше да е лесно да я разбият.Но Хънтър и Хикс решиха да опитат.Кейн от своя страна ги остави да поблъскат,след което им подхвърли ключовете които бяха закачени на 1м от вратата.
Отключиха и открехнаха вратата малко.Гледката която се разкри от другата страна беше един огромен коридор и няколко стаи.
Тримата тихичко се промъкнаха и леко открехнаха вратата на първата стая.Вътре няколко къртици обучаваха зайци да копаят тунели, да си правят бомба с подръчни материали и да изпозлзват БФГ-9000.Много странно.
Във втората врата пък имаше една мечка с тюрбан,която очевидно беше нещо като учител на зайци камикадзе.Тя каза: ,,Гледайте внимателно,няма да повтарям.."
Но най интересна се оказа третата врата.Вътре един енот с тюрбан и дълга сива брада преподаваше някакви уроци на учениците си - около 50 малки и невинно изглеждащи зайчета.После още 2 енота дойдоха и докараха масичка на която имаше телевизор.Енотът-учител го включи.Господи пускаха на горките зайчета Happy Tree Friends vol.2.Те ги изтезаваха.Очевидно това беше тренировъчен лагер на Ал Кайда.Тримата шпиони се чудеха какво да правят когато в края на коридора се чуха някакви кълни на арабски( по интонацията се разбираше че са кълни) и автоматичен откос от Калашник.
Тримата ни герой бързо се съвзеха и заеха позиции за отбрана.
- Най после малко екшън! - три зли физиономии-
!
Събитията и местата в този разказ са измислени.Всякакви прилики с действителни събития и персонажи са ТЪРСЕНИ!