Автор |
Съобщение |
Michabo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 14 Окт 2009 00:26
От познат. 20. И няма да работя на памукова плантация, от сега да знаете.
___________________________________ I commend my soul to any god that can find it.
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 14 Окт 2009 00:39
Добре, добре, няма да е на памуковата. Ама можем да те сложим да бачкаш в Австралия при маковите полета, където кенгурата се надрусват и се въртят в кръгове... Даа, както и да е. Как се казваш :Р
___________________________________ People once believed that when someone dies, a Crow carries their soul to the land of the dead...
Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?
|
|
|
|
 |
Michabo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 14 Окт 2009 00:49
Емо, приятно ми е. Ти?
___________________________________ I commend my soul to any god that can find it.
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 14 Окт 2009 00:56
Ралица  Приятно ми е ^^
___________________________________ People once believed that when someone dies, a Crow carries their soul to the land of the dead...
|
|
|
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 15 Окт 2009 08:06
Малко, но за сметка натова закъсняло.
Писна ми да си водя монолози, някой веднага да си докара задника в неназованото от мене място и да измъкне пияндето ми от тая каша. Искам мулти!
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 16 Окт 2009 02:39
На мен страшно много ми хареса частта ти  Искам още :Р Колкото за общи - Рекс и Хърф май си търсеха компания.
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 16 Окт 2009 12:12
The CROW написа: Колкото за общи - Рекс и Хърф май си търсеха компания. И аз, и аз. ^^
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 16 Окт 2009 16:51
The CROW написа: Част 2 Без някакви грешки и глупави моменти, добре написано, но като че ли не успя да ми стане интересно за четене. Преливаш прекалено бързо от едни събития към други - от представяне на героите, към случки с тяхно участие, от по-общи действия, разпростиращи се в по-голям интервал от време, към кратки действия и сцени. Най-вече до голяма степен като че ли си пропуснала описанията, оставяйки разказа почти гол, представящ само поредицата от действия и събития. Получава се една монотонна върволица от "става това, става това, става това", без да обръщаш особено внимание на нещо, без да акцентираш върху нещо конкретно. Резултатът е малко скучен, поне за мен. Въпреки това, първата "сцена", ще кажа, че беше добре написана, с оригинален хумор. Битката ти от друга страна като че ли беше много "общо" описана - вълчицата скача и захапва тоя и оня за врата, после някой я захапал за лапата. Някак си нямаше интересен, нестандартен момент. Предполагам схващаш общата ми оценка - без някакви конкретни проблеми, просто като че ли не впечатлява. Можеш и по-добре. IceQueen и Кирето написа: Част 2 Пак ще спомена, че започваш частта от там, където свършва предната, което според мен не е добра идея, при положение, че целият разказ е насечен на части, при това писани от различни автори и за различни събития. В скайп ми каза, че така ти харесвало, така че за последно го споменавам. Като цяло останалата част е добре написана и макар че почти нищо не се случва в нея, е интересна. Единственият проблем е, че в началото твърде често употребяваш "той" за заместване на Торгайст, което според мен не е приятно за четене. Все едно "тя и той" са единствените неща в този свят. Местоименията са, за да заместват имената, но по-скоро давайки ти допълнителни варианти за назоваването на нещо или някой. Пълното заместване на името на този обект или индивид с местоимение не е особено добре - читателят на моменти остава неориентиран кой е "той" (все пак в българския всички имена от мъжки род се заместват с "той"), а от там и губи връзката със самия персонаж - кой беше "той", някой конкретно или просто някой от мъжки пол, чието значение не е особено голямо. Sentry и Zerocool написа: Част 3 Много добра част - отлично написана, интересна и недоскучаваща в нито един момент. Диалозите сте ги реализирали доста добре, за което ви поздравявам.  Общо взето нямам какво негативно да кажа, а положителното е ясно - щом е било интересно и приятно за четене, значи всичко е наред. Max Payne написа: Част 3 И при теб нещата са се получили добре. Общо взето всеки елемент от текста си е на мястото, разказвайки ни за нещо. Изключение прави само началото, но предполагам това е, защото е трябвало да се отървеш от героя на Наз и като цяло не си обърнал много внимание на това. Само имам въпрос - когато елементалът ти приема друга форма - камък или пръст в случая, и по този начин се "придвижва", каската остава ли с него? Обърнал ли си внимание на този момент? indigo написа: Част 3 Пак хвърляш разказа си в напълно нова посока. Общо взето до момента всяка част си е сама за себе си, без да представлява едно цяло. Това не е кой знае какъв проблем, но като че ли не се опитваш да създадеш някаква история за героя си, а по-скоро описваш отделни случки. Интересно ми е дали имаш някаква по-обща идея за героя си - какво да прави, за какво да се бори? Едно "срещане" с някой от другите герои действително може да ти помогне в това отношение. Колкото до тази част, то не мисля, че се е получила особено добре. Описанието на часовника е може би излишно, описанието на голема в началото е леко объркващо. И най-вече - цялата част не показва почти нищо, само загатва някакви неща. А лошото в това е, че и предните бяха такива. Т.е. общо взето тъпчеш на едно място. Все пак героят ти е достатъчно интересен, стилът ти на писане също е приятен за четене. Просто се опитай да обвържеш героя си с някоя конкретна сюжетна линия, вместо да прескачаш от едно нещо на друго. Индиго, питаш дали на някого му се пише с теб - драсни ми ЛС с това какво смяташ да правиш с героя си в общи линии, или пък ми пиши в скайпа. Само да попитам райския град кога "падна"? Или аз пак съм пропуснал нещо - нали търсачите събираха магически предмети за да го поддържат по някакъв начин?
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 16 Окт 2009 23:37
Пуснах частта си и смея да кажа, че героят ми вече не е "в шибана пустиня". Ако някой има желание "се видим", да пише.  Като цяло имам доста варианти за развитие на историята на героя си. Ще помисля още малко, че сега не ми се говори за това и също ще опитам да "уредя" нещо. 
|
|
|
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 17 Окт 2009 07:57
MetalGearRex написа: Да, тъпча, нарочно. Като не казвам къде съм, кога съм, защо съм и прочее съм по-лесно достъпен и едно мое "намиране" от ваша страна е по-удобно. Искам партиииии Стила ми е кофти, защото нямам време и общо взето пиша за 1 час каквото се сетя и после го поствам. На другия ден евентуално редактирам. Идеи бол, ама нито ги записвам някъде, нито ги свързвам. Под паднал имам впредвид управлението му, сиреч няма ред. Анархия, разделение, грабене и въобще пълен купон. Моя все пак е бил повече или по-малко държавен агент и това за него е падане на самия град. Иначе той все още си лети/рее. Довечера мисля да поспя (за разнообразие), но ако скайпа ми е он то и аз съм он. Shoot on sight.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
IceQueen
|
 |
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 17 Окт 2009 16:30
MetalGearRex, мислих, мислих и реших, да ти обърна внимание и на теб на един малък факт, относно твоето писане. А именно. Увода ти завършва: Цитат: Неридор се замисли за момент. През това време пристигнаха питиетата им. Мъжът отпи от своята чаша и се облиза доволно. - Това вино наистина е добро. Защо не го опиташ? - Да вървим - отвърна му Неридор и се надигна. Първа глава ти започва: Цитат: Ерик побърза да плати сметката и се присъедини към Неридор на вратата. Магьосникът бе взел всичкия си багаж и го чакаше с физиономия на пълна незаинтересованост. Единствено очите му шареха насам-натам, оглеждайки хората. Двамата излязоха навън. Първа глава ти завършва: Цитат: Седна върху леглото и загриза един комат хляб. След като го изяде. легна и се зави. Навън продължаваше да вали, макар и слабо. Бе студена нощ. Неридор затвори очи и се опита да спи. Втора глава ти започва: Цитат: Камъчето припляска няколко пъти по повърхността на водата преди да потъне при последното. - Татко, виж! - извика малкият Кийл - пет жабчета! - Браво! - отговори му усмихнат Неридор и подметна с приглушен глас на Рия - Явно не се учи само на магия в това училище. Втора глава ти завършва: Цитат: Не се чувстваше толкова изморен, но ако искаше да е боеспособен през нощта, трябваше да почине. Скоро неприятното пътуване през пустинята си каза думата и сънят го застигна. Трета глава ти започва: Цитат: Някой леко разтърси Неридор за рамото и му прошепна да се събужда. Магьосникът се надигна и се огледа. Наоколо мъжете се приготвяха - обличаха се и нагласяха ножниците на оръжията си, пълнеха манерките си с вода и прибираха останалата част от вещите си. Значи искаш да ми кажеш, че ти преразказваш части от предишните си преживявания, с цел да ни напомниш какво е станало, а не правиш като мен и почваш следващата си глава от къдет е завършиула предишната? Добре... съгласна съм. Как да е, това едно на ръка. Другото, което искам да ти обърна внимание, е че отново магиите ти излизат от "китките", предполагам, че пак си имал в предвид дланите, но пък от друга страна ти си автора.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 17 Окт 2009 16:48
Рекс, днес прочетох частта ти. Като цяло не е зле, но има две неща, на които искам да ти обърна внимание. Първото е, когато нападате лагера на разбойниците. Ти ги описваш като коравосърдечни и отракани - т.е. разбират си от занаята. Обаче просто не ми се върза как тия хора ще си останат заврени в палатките, които са запалени. Още повече - как някой здравомислещ човек ще чака дървените подпори, които предполагам се намират отвътре, да изгорят? Ако бях аз, щях да си плюя на петите. След това, при срещата с Меруик. Той обяснява на Неридор историята за Райския остров, но въпросният не би трябвало да знае цялата история - особено за кристала. Няма никакъв проблем да знае, че двете кралства са воювали, няма проблем да знае, че магьосниците са причината за порталите. Но да знае за кристала, означава да познава магьосник, който е много навътре в материала. А това повдига въпроса защо, след като има такъв могъщ познат, ще иска Неридор да му върши работата? Идеята на пролога към РП-то беше да се разбере, че няма оцелели, които да знаят цялата истина, защото в противен случай досега да сме стигнали по-близо до решаването на загадката със затварянето на порталите. Само по-висш магьосник би могъл да предполага, че кристалът е изгърмял. Има и още едно нещо, но то не е толкова важно и просто исках да го спомена. Цитат: Възрастният благородник погледна в торбата и зловеща усмихва разцъфна по лицето му. - Да! Моето отмъщение най-сетне се осъществи! Говоря за думите на Меруик. Просто ми звучаха леко изкуствено. Така говорят злодеите в анимационните филми. Но пък от друга страна чичото е полудял, така че всичко е добре 
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 17 Окт 2009 23:07
По отношение на здравомислието на разбойниците - след като ги връхлита напълно неочаквано пясъчна буря, изведнъж палатките им започват да горят, а първите хора, които излизат от тях биват моментално посечени. Напълно нормално е в такава ситуация човек да се паникьоса, да се страхува и като цяло да не може да реши какво да прави. Както пиша и по-нататък, все пак решават, че трябва да излязът изпод палатките, не остават вътре, докато изгорят живи. За историята на Лишарид - ОК, не знаех, че никой не знае за кристала (освен висшите магьосници). Ще го редактирам утре, най-вероятно. Третото нещо също може би ще го редактирам (най-малкото за поправя "усмихва"-та). Мерси за поста. 
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 17 Окт 2009 23:21
Не мога да се съглася за разбойниците. Да, пясъчна буря, пожар и който излезе, го колят. Ама много ме съмнява тия, които са излязли от палатката да крещят: "Аааа, излязох!", а след това "Аааа, заколиха ме!". Тези, които са останали в палатката - и по-специално пича с дървените подпори - реално няма как да знаят, че отвънка има наемници. Искам да ти кажа, че не целя да се заяждам с теб, но просто не мога да си представя как ще седя в затворено, горящо място - дори и да знам, че отвън става нещо странно. Колкото до магьосниците. Дори тези, които са на високите места, силните, могат само да си правят догадки дали кристалът е изгорял, или не е. Ние, авторите, имаме цялата информация и евентуално на някакъв по-късен етап ще решим героите ни също да научат 
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 17 Окт 2009 23:36
Явно трябва да добавя едно "по предсмъртните писъци на другарите си отвън, разбойниците, намиращи се все още в палатките, разбират, че отвън ги чака друга смъртна опасност". Така вече ясно ли ще е, според теб? 
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 17 Окт 2009 23:41
А предсмъртен писък от огън и от заклано по какъв начин се различават? И как тия вътре ще разберат, че писъците идват отвън? Или ни е разрешено да пищим само извън палатките Но да, за читателя определно би било по-ясно 
|
|
|
|
 |
Хърфордиан
|
 |
В момента играе: Дзверене в монитор.
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Окт 2009 00:08
Рали, крещенето в палатки, в повечето случай не е свързано със смъртна опасност... 
___________________________________ От Fa имат рекламни ЦИЦИ!
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Окт 2009 03:05
Съветът реши, че максимумът за писане на обща част от двама души е 11 страници, като за всеки следващ участник бройката се увеличава с 2. Т.е. двама души - 11 страници, трима - 13 и т.н. В случай, че ви е дошла музата, можете да превишите макса с 2 страници, но нека не става навик  Тъй като решението бе взето днес, общата част на Zerocool и Кралицата ще надвишава лимитът с няколко страници. Решението е добавено в правилата на първа страница.
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 19 Окт 2009 00:16
Така, още едно решение, което е главно, за да не се объркват идеите на пишещите. За какво става дума - ако един играч представи някаква концепция в разказа и някой друг играч иска да я ползва и допълва по някакъв начин, тогава нека втория да се обърне към първия с въпроса дали новите идеи на втория няма да навредят на идеите на първия за бъдещото развитие на идеята. Пример: Индиго представи вече шивачите и Zerocool иска да ги ползва в неговата част като казва, че има някакъв шивач, който сглобява някакви изродски животни от телата на различни твари - глава на крокодил с тяло на козел, крака на лъв и опашка на енот, примерно, нещо там. Тогава Zerocool трябва да пита indigo дали е съгласен да съществува такова нещо. Става дума само за нещо ново. Иначе, ако не се представят някакви нови черти на нещото, а само вече описани такива, предполагам, че не е необходимо да се допитваме, но това си е повече лична преценка, отколкото изключение от правилото, така че все пак може да се допитвате.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
IceQueen
|
 |
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 21 Окт 2009 12:26
Такам, наваксах с всичко нечетено. Max Payne В началото, честно казано малко трудно те почнах. Не знам защо, но явно все още ми е някак странно като почнеш да описваш халюцинациите, някак си са ми тежки, но предполагам, че проблема е в моят телевизор като цяло. За сметка на това, от средата на долу и особено края грабват страшно и нямам търпение да видя, какво ще сътвориш със следващата си част. indigo пишеш страшно увлекателно. Да не говорим, че е и интересно. А, като вземем в предвид, че идеите ги вадиш от въздуха за 30-40 мин време, което успяваш да отделиш - искренно ти се възхищавам. Честно казано, много ми е интересно какво би сътворил, ако имаше време и не бе изморен ... но пък както Гра каза : "Тогава ще те мързи.". Все пак живо ме интересува, какво ти е направил шивача. Хърфордиан, много NPC, много чудо. Искренно ми е интересно, как ще се оправиш с тях, а и как ще излезеш от ситуацията като цяло. А доколкото усещам на къде вървят нещата, ще имаш и женски проблеми. Жалко , че нямаше муза да опишеш всичко, което бе намислил. Все пак, в скоро време може и да го видим, надявам се. Michabo, доста интересна част. Много ми хареса описанието за махмурлука. После по едно време се обърках, какво точно се случва. това бе момента където пияницата влезна в стаята и преди да го изриташ. Сериозно, той повърна ли в кревата или не можа? След това битката с вещицата, беше страшно добра. Искренно ти завиждам за способността да я опишеш така добре. Единственото, което ми направи впечатление е, че твоят човек си хвърли пистолетите. Би се, после ги заеба на пода и отиде да види мага. Можеби, ще е добра идея да вкараш с 2 думи, че ги прибира? Като цяло, това е единственото място където ме обезпокои, но от друга страна - аз изпадам в подробности, та не ми се сърди. Като цяло - много добра част. Радвам се, че не сме успяли да те изгоним 
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|