Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила
Публикувано на: 20 Сеп 2009 16:47

Благодаря, че ме приехте! Времето ще го направя на 4 месеца след инцидента. Получих и мейл от The CROW дали мога да пиша скоро - да мога, даже тъкмо ми се е отворило повече свободно време.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 23 Сеп 2009 21:07

Такам, преди малко се видя, че Michabo е пратил ЛС, за да попита, дали няма да може за този път да пусне на мястото на Гарванката, понеже след това известно време ще е възпрепятстван и може да не успее да пусне на време.
След като го обсъдихме, решихме, че не е никакъв проблем и въпреки, че малко късничко го видяхме.
Да, може да пуснеш преди нея.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Сеп 2009 23:24

Благодаря за пресрочката! Преди малко пуснах частта и се надявам да ви хареса. Моля за критика!

Профил

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 27 Сеп 2009 23:20

Домързя ме да го чета, но един случайно хвърлен поглед забеляза думата пистолети. Мисля че подобни съоръжения някак си не пасват на цялостната фентъзи идилия. Направи ги на арбалети, or something. Иначе всичките ще изглеждаме като последни диваци. :lol:

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Сеп 2009 00:23

Прочети го, ще разбереш :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Сеп 2009 01:52

Хайде, хора, вземете си успокоителните и скрийте острите предмети. Постнах :lol:

Едит: В моя свят искат такса, за да се премине през портал. Ако никой не иска да го ползва и по другите светове, измислила съм, че въпросните пари при мен ги искат, защото сме били дълго време във война и сега гледат да събират както могат :)

Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2009 01:45

Такам, това трябваше да се води Обща част с Киро. Последният обаче има рязко наличие на много ангажименти съпроводено с рязка липса на муза. За това героят на Киро минава в режим на нещо като NPC, иначе казано - готви каши в кулата. Евентуално ще бъде изваден от това състояние, също така желанието на някой да ползва магьосника, трябва да бъде оповестено и да бъде одобрено.

Профил

Аватар
В момента играе: Дзверене в монитор.
Публикувано на: 30 Сеп 2009 19:52

На някого пише ли му се обща с мен?

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 07 Окт 2009 21:17

Може ли да призова колегите да не пускат главите си по-рано от крайните си срокове, понеже за някои хора и бездруго тези "2 дни" се оказват крайно недостатъчно. Аз например все още не съм прочел частите след моята...
Разбира се, винаги може да се иска отсрочка, но ми се струва по-добре нещата да стават от само себе си. Мисълта ми е, че ако имате готова част, не бързайте да я пускате веднага, щом ви дойде реда.

Кралице, забележките ти ще бъдат взети в предвид и вероятно ще си редактирам частта. За момента обаче въобще не ми се занимава с РПГ-то, така че не знам кога точно ще стане това.
Също така ще прочета частите на останалите и ще се опитам да съставя мнение за всяка една от тях. Но това най-вероятно ще стане най-рано уикенда.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2009 21:36

Е, че той само Zerocool си е пуснал предварително на следващия ден след тебе, а всички други са си на време, дори със закъснение...

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2009 21:39

Не съм се опитвал да правя забележка за вече станали неща, а да отправя призив за в бъдеще. :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Окт 2009 12:55

Поради възникнали непредвидени обстоятелства Наз инцидентно, моментално и за неопределен период от време минава в състояние на NPC до появата на възможност и желание да се върне с този или друг герой.

На Max Payne му се отпускат 2+ дена, считано от утре, заради възникнали непредвидени обстоятелства. Което значи, че има срок до понеделник(включително) за да пусне част.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2009 21:08

zerocool написа:
Част 2

Като цяло добре написана и интересна част, с описания на схватки, макар и кратки. Новите два героя са включени по оригинален начин, а и те самите са интересни. За съжаление не научаваме много подробности за историята на двамата и техния свят, но предвид, че идеята е да пишем за нашия си свят, това е нормално.
Като цяло си си подобрил стилът и пишеш по-увлекателно. Но на моменти се появяват леко дразнещи повторения - "черна коса, черни очи", както и на още едно място. Проблемно е и описанието на "улеите", "На гърба си имаше някакъв странен череп с два прикрепени улея." - така написано човек се досеща, че черепът е изрисуван/инкрустиран/гравиран, но заради това започва да се чуди как и улеите могат да бъдат гравирани. А ти всъщност си имал предвид (предполагам), че на гърба си има прикрепени нещо като ножници. Или се бъркам? Малко трудно се разбира и моментът с финалната размяна на удари, поне за мен е така. А "черен меч, изписан на Древния език" мисля, че трябва да е със "с букви на" по средата (както е в описанието на Дейус), макар че и така се разбира смисълът.
Моментът с "бялата светлина" и явяването на любимата ми изглежда толкова изкопиран от филм на ван Дам, че просто не мога да я приема като нещо смислено.
Репликите "Здрасти. Липсвах ли ти?" и тази за ритането на задници не стоят добре на фона на уж сериозния тон на разказа - имат твърде комичен характер и дори не изглеждат като неща, които би казал героят.
Правописът ти се подобрява, но все още допускаш грешки - пълен/кратък член, запетайки и такива работи. Най-належащо обаче е да погледнеш как се смесва пряка реч с такава на автора. Разбира се, това не са толкова важни неща.
Накрая ще кажа, че ми се струва, че започваш "леко да се изгъзваш" - героят ти още преди това не ми се струваше равностоен на тези на останалите, но сега се оказва, че той също чете, а и говори древния език (нещо, което хората уж нямаше да могат), а също така вече притежава меч, който явно е достатъчно могъщ, щом е "Ключът към победата над елфите", които очевидно до момента сравнително успешно са се борили с доста силен враг. Да не говорим, че Зандър е магьосник, но явно борави доста добре и с меч. Вярно е, че това може да се припише на способностите на Дейус, но тогава пък това прави мечът още по-силен. Към това прибавяме и че притежава къс от кристала и че може да "издухва" стени, макар и не напълно контролируемо, то определено героят ти е доста по-силен от тези на останалите.
Това, разбира се, не е забранено май, но най-малкото вече Зандър трудно ще се впише в една обща картинка с другите герои. А и това в крайна сметка е едва втората ти част, че да твърдим, че "героите са вдигнали нива".

Hurford написа:
Част 2

Извинявай, че за твоето творение ще бъда доста по-кратък, но просто не умея да пиша "критика" за разкази с комедиен характер, какъвто е твоят. Ще кажа, че тази ти част се е получила забавна, макар и не особено много. Все пак е приятна за четене, извлича някое и друго подхилване и като цяло оставя добро впечатление, така че предполагам, целта ти е била постигната.
Само да попитам героят ти не идваше ли от съвсем друг свят? И също така в кое време се развива действието при теб, понеже явно е преди разрушаването на Лишарид.
Искам да повдигна и въпрос към всички дали смятате за уместно да се ползват имена в стил "Флайфайър", "Кингслитъл", "Куайтлонг", "Тролкикър" и други, т.е. фамилии, които са думи на английски език. Доколкото съм чел фентъзи, употребата им идва точно от разни книги на английски, където подобните фамилии действително стоят добре. Но всъщност те са по-скоро прякори или прозвища, които също е възможно да са се пренесли и като фамилни имена на героите (както става и в реалния свят). Мисълта ми е, че поне според мен изглеждат изключително префърцунени в разказ, написан на български език.

Michabo написа:
Увод и част от кръг 2

Едва сега успях да прочета писаниците на новия член на бардската ни трупа.
Уводът ми се струва малко скучен и опитващ се, но като цяло неуспяващ, да е смешен и забавен. Но втората част вече не е такава и бих казал, че е добра. Сцената с битката е динамична и леко нестандартна, макар и леко налудничава (селянин с вила убива "огромно насекомо"?!? И след това останалите се страхуват от него?!?). Пистолетите на Шарл са интересна новост във фентъзито и определено грабват вниманието. Последващото разказване на събитията е също приятно и интересно.
Стилът ти доста ми харесва - описателен и красив, без обаче да изпадаш в крайности и да претрупваш картините и сцените. Всичко е грамотно написано, което също прави добро впечатление.
Като цяло си се справил доста добре! Имам само една малка забележка - чудовищата трудно могат да приличат хем на насекоми, хем на птици - едните са с черупки и други твърди образования по тялото, вторите са с перушина. Аз поне не мога да съчетая двете, като ми се струва, че птицеподобието е излишно, още повече, че съществата не летят, така че трудно ще подбудят аналогия с птиците.

Останалите разкази ще прочета някой друг път. :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2009 22:09

МГР, действието не се развива на Лишарид а на съседен остров, или нещо подобно, понеже бях нахокан от хората in charge. Времевата линия е идентична с тази на другите участници. Ако имам време, ще си прочета наново частите и ще оправя несъответствията, парадоксите и подобни. Колкото до географските корени на героя ми - идва от същата планета, просто друг континент. По време на магически изпит при който трябва да мине през стена с особена скорост на пътя му се отваря портал и въпросният бива завлечен... някъде.
 За имената - не знам какво не им харесваш, но според мен се вписват сравнително добре. Да, разказът е на български, но някакси "Джийни Ритнитрол" и "Хърф Достадълъг" не ми се сториха особено благозвучни, особено употребени в нещо по - различно от книга за Хари Потър.
 Още, дай малко конструктивна критика - къде хуморът не е на ниво и защо?
 И ако може малко по - детаилно мнение за стила на изказ на героите, защото имам чувството, че на места е твърде формален.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2009 22:46

Пишеш, че графът вампир иска да има търговски отношения с Лишарид, а той вече е тотално унищожен. Или това все още не е стигнало до твоя човек?
Както казах, английските имена в разказ на български ми звучат префърцунено и накичено. Българските им варианти, буквално преведени звучат пък абсурдно, но аз не съм казал да ползваш такива. Решението за мен е да не се ползват такива. Чисто и просто. Ясно ми е, че в преведена английска литература е нормално да има такива, но ми е странно в литература на български да вкарваш такива имена, само защото "звучат готино". Да не говорим, че почти за всяко от тях можеш да вкараш еквивалентен прякор (каквото въпросните имена са всъщност), но без да го превръщаш във фамилия.
По-конструктивна критика ще ми е трудно да ти дам, понеже както казах, не ме бива в анализа на нещо комично. Може и да се опитам, но не ти гарантирам, че ще стане. Колкото до стила на изказ на героите, то той е толкова повлиян от цялостния тон на разказа, че горното важи и за него.
За комично написан разказ общо взето мога да ти кажа само дали се е получил или не и да откроя някоя смешка, която е била особено добра. Съжалявам.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2009 22:50

По официално потвърдена информация, над Лишарид гнездят ангели. Графът планира да търгува с тях.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2009 23:21

@MetalGearRex: Благодаря за похвалите. Забележката за хумора в увода няма как да я погледна наистина тъй като едно нещо, което може да предизвика смях в едни, е възможно да отврати други, така че наистина смятам, че става повече дума за гледна точка, отколкото за някакво универсално възприятие дали даден текст е смешен или не.

Искам да се защитя и за съществата - представи си щраус с още един чифт крака, натъкни ги, така че да се получи животно бягащо на четири крака, сложи му хининова обвивка и големи хининови нокти на краката и зъби в устата, нека врата му е конструиран като тялото на стоножка и воала - имаш си изрод, подобен на този, който описвам :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2009 23:25

Мич, това беше гнусничко :lol: Сега ще сънувам кошмари :cry:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 14 Окт 2009 00:12

Друг вариант е лисичеподобна животинка с фасетни очички, шарени перца и антенки, но някак си не ми се вижда заплашително.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Окт 2009 00:14

Да, но поне от тая гадинка няма да ме е страх да си легна :roll:
Бтв, ти как разбра за РПГ-то? И на колко си години :Р Искаме да те продаваме за роб, не те питам за друго :lol:

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost