Автор |
Съобщение |
R@Z0R
|
 |
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 14 Сеп 2009 17:15
В отговор на Сен, да, наистина вкарвам нов персонаж.  Целите ми във втората част бяха две - да го въведа, и да представя цялата случка като нещо, което само Толемарий вижда. За съжаление бях в творческа криза и не го направих като хората.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
IceQueen
|
 |
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 14 Сеп 2009 20:09
Така, явно удоволствието от обявяването на структурни промени е мое, за това:
Поради започването на новата учебна година, на Zerocool му става невъзможно да има достъп до интернет, освен през празничните дни. За това той получава "плаващ" статут. Това ще рече, че ако дните, в които се падне да пише са делнични, се прескача и пише следващият на ред, а Zerocool пише в първите възможни почивни дни.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 14 Сеп 2009 21:47
Той май тази седмица ще има късмета редът му да е именно събота и неделя. Иначе само едно "искам да убия еди-кой-си" ли е достатъчно да затриваме чуждите герои? 
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
 |
IceQueen
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 15 Сеп 2009 00:01
Ами ако сме 95% сигурни, че героят твърдо отпада - да, едно "Искам аз" е напълно достатъчно. Това си беше едно негласно правило още когато сътворихме РПГ-то, че по този начин ще се оттърваваме от отпадналите персонажи, за да не се получават незавършени пътеки или изгубени местности.
|
|
|
|
 |
Side
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 15 Сеп 2009 16:03
Ужким щех у обедната да пишем Значи малко подробности-НЕ подчертавам НЕ съм сигурен,че ще мога да пиша.За това просто напуснах,защото не исках да създавам пречки и т.н.Просто имам нова работа,която е по-отговорна и мисля че почти няма да имам време да чета,а камоли да пиша  Можете да кажете че сте 100% сигурни,че няма да играя Всеки може да ползва територията и/или героя ми по някакъв начин,стига да иска разбира се 
___________________________________ rome will burn when it's time has come ottoman tribes fate away the social cults empower puppet men leaving me to pull the strings
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 15 Сеп 2009 21:41
А необходимо ли е да се отърваваме от всичко излишно? Аз не виждам какъв е проблемът някой герой "да си седи вкъщи", пък авторът му, ако реши, да пише пак. Както и да е, аз нямам претенции към този герой, така че правете, каквото искате.
Аз няма да мога да съм готов до 17-ти (четвъртък). Ще ми трябва поне и петъка.
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 16 Сеп 2009 02:43
Еми той Shade така и не си е използвал двата допълнителни дни, така че предполагам, че не е проблем да ти ги отпуснем на теб.
Indigo, много противоречива част. На места много добра, на други - разочароваща. Опитът ти за хумор сякаш не винаги е успешен и на места това, което трябва да е смешно, остава някак дразнещо. За сметка на това частта носи добър емоционален заряд и сближава четящия с героя ти по невероятен начин, което е много важно за един текст.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 16 Сеп 2009 10:30
Може да я пооправя, но ще е след около седмица, толкова ще трае безинтернетстването ми. Даже 100% ще има редакции, та аз ще се похваля кога може да метнете още някой прочит.
Ще съм благодарен на малко хирургическа критика, посочете ми злосторника по-точно.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
IceQueen
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 00:43
Шейд, за жалост по твоят въпрос не мога да взема страна, аз все още съм потресена от случката, която се случи на Бъчвата. За сметка на това, заради зачестилите опити на разни хора да акустират, да се телепортират или просто да кацнат на Лишарид, решихме, че е крайно време да внесем някои обяснения, които смятахме за очевадни и нормални. Райският остров или още наричан Лишарид е далече от представата за мирно, слънчево и красиво тропическо място. След инцидента той е опустушен, живота е изтрит от него. Магията вилнее под някакъв суров и първичен вид не само на острова, но и над, под и в страни с периферия от около 1 км. Всякакъв живот, който има нещастието да попадне там, ще бъде разкъсан и изпепелен, за много отрицателно време. Естествено, ефекта от това ще отшуми и ще изчезне, но едва ли нашите пра-внуци ( Е, аз може и да съм жива  ) ще го дочакат. Другата структурна промяна се отнаса за Правилата за писане на РПГ: Внася се уточнение в точката за общи части, а именно: Времето за писане и пускане на обща част е равно на сбора от времената на авторите участващи в нея. Иначе казано, ако пишат двама - времето е 4 дена, ако са 3-ма е 6 и т.н.
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 15:27
Е, хубаво сега, защо пък да не може да се ходи на този остров? Аз ли нещо не схващам или героят на Сентри е именно на там? И най-малкото определено не е било очевидно, че да го пропуснете... Може би реагирам малко рязко, но все пак в момента ми отнемате идеята, която имах за героя си. Сега ще трябва да мисля нещо ново.  Не че отиването му на острова щеше да стане скоро, но все пак.
|
|
|
|
 |
Sidhe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 15:46
Цитат: Заради пренасищането си с енергия, порталът първо се разтегнал, а след това, тъй като бил достатъчно голям, за да поеме и от магията на кристала, се разширил още повече и се пръснал като стъкло в множество малки и големи портали. Много от тях се затворили мигновено и по този начин разрязали Райският остров на парчета. Други полетели надалеч и се загнездили в различни далечни кралства и земи. Един от тези, които се затворили почти веднага, разрязал магическия кристал на две. Кристалът първо засиял силно, след това разбудил вулкана и след няколко мига избухнал в магически пламъци. Те се разпрострели из целия остров и сринали и изпепелили всичко, построено там. Това било краят на крал Идар от Ярит. Бил краят на войната, която той водил с Йеней. Бил краят и на Лишарид - Райския остров.
___________________________________ And if you could have seen her there Boys if you had just been there The swan was in her movement and the morning in her smile All the roses in the garden they bow and ask her pardon For not one can match the beauty of the Queen of all Argyll
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 18:52
Хора, имам предложение  Като заговорихме за магически бури и сурова магия, ми дойде идеята около Райския остров да започнат да се "съживяват" или наново да се появяват някакви митични за света твари, които обаче са извън балона, който загражда Лишарид. Те могат да бъдат от минотаври до истински ангели и демони или просто някакви други (нови или не чак толкова) същества, с които да можем да се сбием например. Големите дракони обаче мисля да ги оставим засега, защото в тях е концентрирана прекалено много магия и ще стане опасно  Ако сте съгласни, кажете си. Ако имате нещо за допълване - също ^^
___________________________________ People once believed that when someone dies, a Crow carries their soul to the land of the dead...
Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 18:54
Sidhe написа: Цитат: Заради пренасищането си с енергия, порталът първо се разтегнал, а след това, тъй като бил достатъчно голям, за да поеме и от магията на кристала, се разширил още повече и се пръснал като стъкло в множество малки и големи портали. Много от тях се затворили мигновено и по този начин разрязали Райският остров на парчета. Други полетели надалеч и се загнездили в различни далечни кралства и земи. Един от тези, които се затворили почти веднага, разрязал магическия кристал на две. Кристалът първо засиял силно, след това разбудил вулкана и след няколко мига избухнал в магически пламъци. Те се разпрострели из целия остров и сринали и изпепелили всичко, построено там. Това било краят на крал Идар от Ярит. Бил краят на войната, която той водил с Йеней. Бил краят и на Лишарид - Райския остров. Нито това, нито това: Sentry написа: Полкът навлезе в гората. Тъкмо беше съмнало, а вече хиляда и петстотин човека си проправяха пък през гъстата растителност, за да изненадат Яритската войска в гръб. Не беше най-лесният маршрут, но беше единственият, който предоставяше елемента на изненадата на страната на войската на крал Йеней. ми оставят схващането, че на този остров вече няма нищо. И не, "сринали и изпепелили всичко, построено там" не го разбирам буквално, а като "унищожили всякаква цивилизация", което е далеч от буквалното значение на думите. В крайна сметка човек винаги разбира нещата по този начин, защото няма нещо, което "да изравни със земята всичко". И не, от никъде не се разбира, че войната, в която (ще) участва и твоят герой, не се провежда на Лишарид, каквото би било схващането на четящия, понеже това е мястото, където е представена битката между двамата владетели. Ако идеята ти е била, че сражения се водят и по други земи, то тя е останала напълно неразбрана от мен, за което се извинявам. Гарванке, къде дефинирахте драконите като "магически същества", а не като прости "големи гущери с крила"? Ако го правите в момента, нямам против. Просто питам дали не съм пропуснал пак нещо... Аз мисля да пиша със себе си. Това означава ли, че имам 4 дни? Или трябва да включвам и моя милост? ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
|
|
|
|
 |
Admiral General Hurf
|
 |
Мнения: 3215 Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 19:08
МГ, драконите, бидейки сравнително физичеси невъзможни са магически същества. Освен това дишат огън. Колкото до този катаклизъм, на мен също не ми се връзва. Освен това пиша за гора, така че отказвам да приема, че трябва да се преориентирам към пустиня. Моята част я чакайте вторник вечер.
___________________________________ Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа: и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 19:13
А орките, троловете, елфите, ангелите, шифтърите и т.н., бидейки физически невъзможни, не са ли също магически същества? А с какво се различават те от хората? И тук все пак ставаше дума за "концентрирана прекалено много магия".
|
|
|
|
 |
Admiral General Hurf
|
 |
Мнения: 3215 Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 19:15
MetalGearRex написа: А орките, троловете, елфите, ангелите, шифтърите и т.н., бидейки физически невъзможни, не са ли също магически същества? Са, разбира се, макар да ги водя хуманоиди с тежки мутации... 
Warbringer » 16:12 » написа: и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 19:41
Hurford написа: MetalGearRex написа: А орките, троловете, елфите, ангелите, шифтърите и т.н., бидейки физически невъзможни, не са ли също магически същества? Са, разбира се, макар да ги водя хуманоиди с тежки мутации...  Да! А също така и снорковете, контролърите и полтъргайстовете! Зомбитата си имат напълно логично обяснение - били са твърде близо до "brain scorcher"-а, а кристалите, ама разбира се, са артефакти! Може ли един +endurance за мен?
|
|
|
|
 |
Admiral General Hurf
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 19:52
Добре, де, както кажеш, не съм тръгнал да се заяждам.
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 19:55
Добре, Рекс, няма да има никакви магически същества, разбрахме те 
___________________________________ People once believed that when someone dies, a Crow carries their soul to the land of the dead...
Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 18 Сеп 2009 20:14
Rex, описвам шест години от живота на героя си в гора, която все още съществува. Не мислиш ли, че ако имаше голям взрив там и някой друг портал, който да разцепи цялата земя на парчета, щях да го спомена, ей така, просто за пояснение или като нещо интересно, което е станало там?
Колкото до появяването на различни легендарни същества - аз съм "за". Под легендарни не става дума за легендарни за нас като хора от съвременното общество, защото ясно е, че елфите и орките и т.н. са такива, а като легендарни за персонажите. Те могат да си имат примерно легенда за голям октопод, който ходи по небето с осем големи крилати ботуша и рита всеки, който му е неприятен - въпрос на вкус и фантазия на пишещите какво точно да сътворят. Идеята е да има някакъв... общ враг, срещу който да можем да се изправим един вид, че в момента всеки си има свои собствени цели, които изглеждат прекалено различни, за да могат героите да се срещат често в разказите ни.
А за драконите - говорили сме си точно, че в света няма да са просто големи гущери, а някакви магически същества - големи, интелигентни, правят магии, бъбрят на сто езика и са... а бе по терминологията на съвременния геймър imba, но явно сме забравили да го постнем, за което се извиняваме. Колкото до драконите в света на The Crow, говорихме си, че той по принцип не е общия свят, а някакъв друг, в който има точно големи гущери с крила, които са повече като някакъв вид суперконе. а не от тия другите дракони. Нещо против да е така? Смисъл - пречи ли ти, имаш ли някакви други планове?
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|