Автор |
Съобщение |
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 14:06
Едно уточнение - героят не може да откаже наденичка от ССПГ Диблър, освен ако не си е патил многократно преди това
Ринсуинд, честно казано е по-добре в една тема и нещата да се въртят около някакво колуминационно за света събитие(примерно Лънкър е обявил война на Ахатовата Империя ) така че да може да се включат някакви странни герои от целия свят, а не само главните(Ринсуинд винаги спасява света ^^)
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 14:59
Ще омаскарите целият свят на Пратчет. Моля ви, това е територия в която всеки иска, но никой не бива, да стъпва. Това Е светът на Тери Пратчет, а ние можем да сме най-много негови наблюдатели.
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 17:06
Зубър, стига си говорил глупости, а се включвай!
Heavenly Bound, идеята ти е хубава. Би се получило нещо доста интересно, но и по-трудно за модериране и контрол. Между другото, аз си мисля и без това да забраним вече съществуващи герои. Идеята е сами да си изградим пресонажите, без някой да има предимство.
___________________________________ Now, three Gods wait on the windowsill Where one God's blood was lately spilled While black tongues lap at the spreading pool And build the strength they need to rule.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 17:35
Айде, от мен да мине, и аз ще се изгавря с творението на Тери като го преобърна през собствените си плоски виждания.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 17:37
Знаех си, че няма да издържиш на изкушението
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
Мнения: 828 Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 19:21
Ами като никои не се осмелява да започне нещо, реших да помисля сериозно по въпроса и да се захвана.
Не искам да се провъзгласявам за наи-голям Тери Пратчет фен, сигурно не е така. Но съм прочел всички книги на Пратчет за Света на Диска освен 2 или 3 от по-новите (общо съм прочел 28 ). Повечето съм ги чел по наи-малко 2-3 пъти, някои на англииски (друго си е на оригиналния език ). Също така имам там допълнителните хубавинки като дневника на стражата, албума на тери, готварската книга на леля Ог и картата на света на диска. И да не забравя, играл съм Discworld Noir, един от любимите ми Куестове!
Та имам една идея която искам да споделя с вас, та да видим как ще ви се хареса. Както казаха преди, не съм правил такова нещо досега, дори и не съм участвал, така че ако се отдалечавам от оригиналния замисъл, не ми се сърдете. Идеята на Heavenly Bound историята да се върти около някакво събитие засягащо целя свят на диска ми хареса, ще седна да измисля какво ще е то.
Вместо да дадем на всеки играч да си измисля свои собственни герои, мисля че ще е по-добро да се избира от оригиналните герои от книгите. Колкото и да сме добри, не мисля че ще можем да създадем достатъчно добри герои, че да са интересни на читателите.
Замисъла ми е такъв - ще ограничим играчите до 5, за да не става една какафония от писаници която никои няма да се захване да чете. Всеки играч ще си избере един от следните "отбори" (ако можем така да ги наречем): Вещиците, Нощтната Стража, Ринсуинд и Багажа, Магиосниците на Невидимия университет, и Коен Варварина и неговата банда. Така всъщност всеки ще управлява повече от един герои.
Мисля да добавим някакви РПГ елементи, но еи така, на шега. Например Спецялното умение на Ринсуинд е да призове на помощ Багажа, или пък едно от умението на Нощната Стража е да изпозват обонянието на Върколака.
Всеки един от играчите ще започне играта от различно място на картата:
Всеки играч трябва да измисли начин неговия отбор да премине през поне 3 познати места от книгите преди краината цел (това ще е нещо като творческо предизвикателство) Играчът трябва да ни показва с червена линиика походът на на неговия отбор по-картата.
Ще разделим играта на нещо като етапи. Когато даден играч достигне края на даден етап, се намесва ГМ да му даде предизвикателство,битка или нов развои на събитията. В творческия ще трябва да се отворят пет теми, по една за всеки един играч. Всяки един от играчите ще получи различен завършек на исторята, за да са всички победители, тоест играчите няма да играят един срещу друг и всеки един от тях ще е спасил света по различен начин.
Ами това е моята идея, очаквам вашите реакции и критики. Ако се хареса идеята започвам да пиша историята.
П.П. Сигурно се чудите как ще определим кои желаещи ще играят и как ще се избират "отбори" като всички ще искат да е Ринсуинд. Ами много просто, като някои желае да е даден герои ми праща едно ЛС с някои интересни и важн факти за този съответен персонаж. Този които даде наи-правилни и точни (а може и интересни) факти получава ролята.
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 20:49
Отказвам се, едно от предизвикателствата е да направиш достоверен персонаж. Вярно, има много култови, но си е друго все пак да си погалиш самочувствието като срещнещ някой забележителен персонаж от книгите на Пратчет, говорещ наприер с големи букви
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
Мнения: 828 Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 21:11
Heavenly Bound написа: Отказвам се, едно от предизвикателствата е да направиш достоверен персонаж. Вярно, има много култови, но си е друго все пак да си погалиш самочувствието като срещнещ някой забележителен персонаж от книгите на Пратчет, говорещ наприер с големи букви
Не бързаи да се отказваш, това е още чернова. Ако по-голямата част от желаещите искат сами да си създадът герои, планът може да се промени.
Аз си мислех да използваме героите от книгата, за да бъде наистина силна атмосферата. Можем да направим друго нещо. Например всеки да си създаде собсвен герои, но от определ клас (точно като в истинските РПГ-та) Например класовете може да са :Магиосник, Вещица, Варварин, Страж ииии да кажем .... Трол (може и други, чакам предложения)
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 21:24
Гилдия на Крадците, Гилдия на Убийците, ако искате и Гилдия на Пекарите или Алхимиците. Елф... само че трябва да се обясни как точно е попаднал там. Върколаци, джуджета... сещам се за един вампир фотограф, и сега идва най-бруталното - Игор. И моля без шести конници.
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 21:37
Heavenly Bound написа: Гилдия на Крадците, Гилдия на Убийците, ако искате и Гилдия на Пекарите или Алхимиците. Елф... само че трябва да се обясни как точно е попаднал там. Върколаци, джуджета... сещам се за един вампир фотограф, и сега идва най-бруталното - Игор. И моля без шести конници.
Страхотни предложения. Но е много важно като някои си избере клас, историята му да започва от правдободобно място. Например ако си върколак, трябва да започнеш от Убервалд или Анкх-Морпорк.
Знаеш ли, така започва да ми харесва повече идята с класовете. Трябва да определим обаче Статс-овете на всеки един клас.
Хаиде, къде са другите да кажат какво мислят, ако ви харесва да почвам да пиша началото.
Иначе Heavenly Bound, какво мислиш за останалата част на идеята?
П.П. Игор може да има страшно умение - да получи умения от победени врагове като си зашива части от тях
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 21:57
Идеята за Игор е страхотна
Идеята е хубава, но някак ми се нрави героите да се засичат в историите си. Ще е както си пише Пратчет, героите струват що струват, а накрая се събират и става нещо.
Ако историята е примерно как започва някакъв завършек на света, то в Невидимият Университет веднага призовават Смърт да го питат какво да правят. Той им казва, че трябва Ринсуинд да спасява пак света, но той понеже последно е бил някъде в Клач и много хора са му били ядосани избират експедиция от нискоструващи ученици да го намерят, докато големите клечки се занимават по-пряко с въпроса. Може единия герой да е един от тези ученици примерно.
В същото време в Ланкър Баба вижда, че става нещо не-наред и веднага се насочва там с дружинката, в която може да има някоя новачка.
Друг герой може да се забърка в кашата като е бил пратен да убие Ветинари, но пък за да не бъде... да, разбирате... му е присъдена абсурдна експедиция с Леонардо да Куирм.
И така нататък и така нататък.
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 22:07
Heavenly Bound написа: Идеята е хубава, но някак ми се нрави героите да се засичат в историите си. Ще е както си пише Пратчет, героите струват що струват, а накрая се събират и става нещо.
Истина е, но ще е много сложно да се осъществи. Всеки един от играчите ще трябва да се съобразява с историята на другите.
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 22:13
Ако всеки си направи труда да чете нещата на другите преди да пише може да се получи...
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Апр 2006 17:09
Хайде де, юнаци. Ще правим ли нещо?
___________________________________ Now, three Gods wait on the windowsill Where one God's blood was lately spilled While black tongues lap at the spreading pool And build the strength they need to rule.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Апр 2006 14:42
За тази седмица горе-долу свърших със задълженията си, ще се опитам да напиша нещо тази нощ.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Апр 2006 03:41
Цитат: За тази седмица горе-долу свърших със задълженията си, ще се опитам да напиша нещо тази нощ.
Чаках до 4:30 сутринта. Обаче ми се спи. Изглежда няма да е тази вечер. Лека нощ (по-скоро добро утро)
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Апр 2006 11:53
Xayzer,
братко,
споменах ли ти че си болен мозък?
Лека нощ.
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Апр 2006 12:33
Цитат: споменах ли ти че си болен мозък? Лека нощ.
Ей, най-накрая някой да разбере истината.
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Апр 2006 17:22
А аз си мислех, че всички знаем, че всички тук сме бони мозъци...
|
|
|
|
|
Раскольников
|
|
Мнения: 667 Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2006 00:42
Звучи хмм...интригуващо..Като въръл почтател на прачетовото творчество с удволсвие бих се включил..Сега остана само избора:
Дали да е:
-Класическия фентази антагонист с нездравия си интерес към поста на върховен властник и неконтролируемата нужда от издаване на прихсмехунли звуци в крайно непдоходящи ситуации,както и писането на неподвласни на логиката на здравомислещия(ДА ама здравомсилещ само във вашите очи!!!!!) индивид гатанки завършващ с по пет удивителни знака в края на облната си мерена реч!(Мозе и да здрада от вамризъм)
Или:
Работещ в градската стража на Анкх Морпорк незаконе син на Коен Варварина страдащ от маниякална шизофрения и разкъсващ се м-ду живота на жадния за злато,слава,пари и пиво наемник чиято единствена радост се крие някъде там м-ду 15-20 чашка шльковица и бюста на пдонасящата съответната ябълкова(Да бе от ябълки е) напитка сервиьорка и този на тихия пацифист фанатично отдаден на Богвете(Да на всички богове от Йо ,през Ом,до Офлър) занимаващ се през собдното си време с изкуството на хербария явяващ се 2рата и по-тъмна половина от съзнанието му...
___________________________________ Lets have a black celebration
I see the stars come out tonight I see the bright and hollow sky Over the city's ripped backsides
I look to you How you carry on When all hope is gone Can't you see
PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|