Автор |
Съобщение |
kiroman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2006 21:02
Въпрос:
С какво е напръскана ръката
___________________________________ We are together since the first form, and for everything we do, we take responsibility together. We are The Brigade!
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
Мнения: 828 Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2006 21:14
Ето и първите кости (Костите са върху списания да съхнат)
Това са за опашката и гръбнака
|
|
|
|
Xayzer
|
|
Мнения: 828 Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2006 21:16
[LP]kiRoman написа: Въпрос: С какво е напръскана ръката
С брашно и тесто Снимката е направена по време на обработката на тестото, а не по време на .........
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2006 21:28
Откъде знаеш в каква форма да ги правиш, колко да са...? Иначе е супер. Чакам по-нататъшни новини.
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2006 21:38
Mago de Oz написа: Откъде знаеш в каква форма да ги правиш, колко да са...? Иначе е супер. Чакам по-нататъшни новини.
Ами за количеството на костите гледам снимки на скелети и ги броя (колко за краката, колко за главата), освен гръбначните прешлени, тях ги правя по чувство. Формата също я гледам от снимки, но повече се "вдъхновявам" отколкото да копирам.
|
|
|
|
Nexus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2006 22:08
Гениално...аз никога не бих се справил дори пред мен да имаше едно от онези създания 10х мноого добро се е получило обяснението от предишната страница супер става предполагам
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2006 22:18
Първа снимка на главата. Имаите в предвид, че това е само горната челюст и защитната пластина отзад, без долната челюст и 3-те рога. За съжаление на снимката не се виждат всички детаили.
|
|
|
|
junglist*
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2006 22:23
Евалата, супер става. А само да те питам, как по дяволите успяваш да ги оформиш така добре?!
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2006 22:38
The Nightmare написа: Евалата, супер става. А само да те питам, как по дяволите успяваш да ги оформиш така добре?! Ами трябва да имаш пълна представа какво искаш да направиш. Трябва да имаш триизмерна картина на обекта в мозъка. От там нататък, всичко е до боравенето с пръстите. Щипваш от тук, натиснеш от там, извиваш, експериментираш и с търпение и малко късмет постигаш желания ефект. Nexus написа: Гениално...аз никога не бих се справил дори пред мен да имаше едно от онези създания 10х мноого добро се е получило обяснението от предишната страница супер става предполагам
Не мисли че не би се справил, ами опитаи!
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2006 00:55
Така, това е последната снимка за тази вечер. Този проект отне малко повече време, малко е по сложен и трябваше да посрещам гости:?
Това са всички кости, освен туловището, защитната пластина на главата и раменете. Утре след университета ще ги сглобявам. Като е готов, ще отворя тема в общия форум за да го покажа, да знаете
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2006 08:27
Това си е изкуство! Лудница е, никога не би ми хрумнало. А здраво ли става?
В смисъл формулата брашно, вода, сол и силикон може ли да издържи на някакъв натиск(говоря за модове на кутии )
___________________________________ "Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2006 09:35
Phantom написа: Това си е изкуство! Лудница е, никога не би ми хрумнало. А здраво ли става? В смисъл формулата брашно, вода, сол и силикон може ли да издържи на някакъв натиск(говоря за модове на кутии )
Тестото от сол и вода е невероятно здраво за тесто, но след като изсъхне абсолютно, а за това са нужни няколко дни (За да може да се лепи, е небходим сам един час, но за да се изпари всичката влага отвътре в тестото са необходими няколко дни)
А ако го покриеш с тънък слои силикон (което аз не съм направил, използвам силикона само за слепяване на частите) ще създадеш едно гъвкаво покритие което ще направи тестото устоичиво на слаби удари. Много е важно да не се приляга слои от силикон преди тестото наистина да е изсъхнало (няколко дни), иначе влагата няма да може да се изпари отвътре, и тестото ще омекне.
Ако искаш да правиш модове на компа, ти препоръчвам първо да направиш някаква фигурка, да я изчакаш да изсъхне няколко дни и да се опиташ да я счупиш за да видиш колко е издържлива. Така ще имаш една хубава представа за тестото. Успех в бъдещи начинания!
Ето и една сутрешна снимка
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2006 19:34
Прогреса до сега
Опашката и гръбнака са слепени
Главата е вече 100 процента готова
|
|
|
|
O6im
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2006 20:13
НАИСТИНА Е СТРАХОТНО !!!ГЛАВАТА ИЗГЛЕЖДА МНОГО ВНУЩИТЕЛНО!!!!!!!!!
ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ
___________________________________ Живей заедно,умри сам.
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2006 22:00
Трицератопса е готов!
Отворих отделна тема в Общия форум. http://www.pcmania.bg/phpbb/viewtopic.php?t=41150
Там има повече снимки и можете да го коментирате. Дано ви хареса и благодаря за подкрепата, без нея нямаше да започвам втория проект!
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Фев 2006 22:40
Е на т'ва му викам аз проект. Къв ти проект, то цяла инсталация направо! Моделите са просто възхитителни -адски изпипана работа. Продължавай в същия дух
п.п. - Ако махнеш силикона от рецептата, тия динозаври ще станат чудни курабийки ^^
|
|
|
|
|
Da' Sixth Assassin
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Фев 2006 07:15
Пич трицератопсът ти е на светлинни години от тиранозавърът, като изглед и като качество на изработка, само че ти без гръден кош ли ги оставяш гирките динозаври , опитаи се да спазваш и малко повече пропорциите и ще се получават доста по-добре иначе са супер, успех!
___________________________________ As time goes by, AN EYE FOR AN EYE, we in this toghether, son, your beef is mine!
|
|
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Фев 2006 10:11
LooseCannon написа: Пич трицератопсът ти е на светлинни години от тиранозавърът, като изглед и като качество на изработка, само че ти без гръден кош ли ги оставяш гирките динозаври , опитаи се да спазваш и малко повече пропорциите и ще се получават доста по-добре иначе са супер, успех!
Ами би трябвало да е по-добър втория проект, а и това означава че се развивам А за гръдния кош ...
ами те си имат гръден кош ама много малък. Това беше едно от наи-трудните неща за правене, защото беше невъзможно да се прави ребро по ребро и за това целия гръден кош е едно цяло парче, а при работа с тесто не е препоръчително да се правът големи парчете защото съхнат страшно бавно и не са много стабилни. За това направих гръдните кошове колкото се може по-малки.
А както казах няколко поста по-назад, пропорциите не са били моя цел. Между другото ако трябваше да спазвам пропорции или Трицератопса щеше да е много малък или Тиранозавъра щеше да е толкова голям, че щях да изхабя цялата сол във вкъщи
П.П.
Реших че щом си постнал в двете теми и аз трябва да отговоря и в двете, нал тъи?
П.П.П.
Имаш една малка грешка в подписа. Трябва да е "ashamed" а не "ashame"
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Фев 2006 10:54
Въпрос: Мирише ли гадно и има ли някаква трайност И трони ли се? Съжалявам, ако някъде си го споменал в темата, просто не съм го забелязал
Иначе едно браво и от мен
|
|
|
Xayzer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Фев 2006 11:20
AcTivE написа: Въпрос: Мирише ли гадно и има ли някаква трайност И трони ли се? Съжалявам, ако някъде си го споменал в темата, просто не съм го забелязал Иначе едно браво и от мен
Мерси за бравото . А за тестото - първо - въобще не мирише лошо, всъщност не мирише на нищо, (освен ако докато го месиш не го парфюмираш с "шанел номер 5" ) Второ - не се рони.Ама хич не се рони.
Трето- няма срой на годност. Корабът които показах по-горе е на 5-6 години, може и повече, а тестото по него е като камък. Всъщност колкото повече време престои толкова по-здраво става (Освен ако не живееш в Ню Иорк - 60-70 процента влажност може да му повлияат зле)
Мисля че трябва да разясня едно нещо, защото някои хора маи са в заблуда.
Значи силикона не е част от тестото, не се замесва в него. Силикона се използва за лепило.
Също така, трябва да спомена, за хората които мислят да правят нещо от тесто. След като замесите тестото и искате да започнете да правите склуптури, дръще тестото в леееко навлажнено пликче, иначе ще получе коричка и тогава наистина ще започне да се рони докато го обработвате.
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|