Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Фев 2006 21:02

Въпрос:
С какво е напръскана ръката :lol:

Профил WWW

Аватар
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Заглавие:
Публикувано на: 21 Фев 2006 21:14

Ето и първите кости (Костите са върху списания да съхнат)

Това са за опашката и гръбнака

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Заглавие:
Публикувано на: 21 Фев 2006 21:16

[LP]kiRoman написа:
Въпрос:
С какво е напръскана ръката :lol:

С брашно и тесто :D Снимката е направена по време на обработката на тестото, а не по време на ......... :wink:

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 21 Фев 2006 21:28

Откъде знаеш в каква форма да ги правиш, колко да са...? :) Иначе е супер. Чакам по-нататъшни новини.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Фев 2006 21:38

Mago de Oz написа:
Откъде знаеш в каква форма да ги правиш, колко да са...? :) Иначе е супер. Чакам по-нататъшни новини.

Ами за количеството на костите гледам снимки на скелети и ги броя (колко за краката, колко за главата), освен гръбначните прешлени, тях ги правя по чувство. Формата също я гледам от снимки, но повече се "вдъхновявам" отколкото да копирам.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Фев 2006 22:08

Гениално...аз никога не бих се справил дори пред мен да имаше едно от онези създания :D 10х мноого добро се е получило обяснението от предишната страница :) :) супер става предполагам

pwnd

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Фев 2006 22:18

Първа снимка на главата. Имаите в предвид, че това е само горната челюст и защитната пластина отзад, без долната челюст и 3-те рога. За съжаление на снимката не се виждат всички детаили.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Фев 2006 22:23

Евалата, супер става. А само да те питам, как по дяволите успяваш да ги оформиш така добре?! :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Фев 2006 22:38

The Nightmare написа:
Евалата, супер става. А само да те питам, как по дяволите успяваш да ги оформиш така добре?! :)

Ами трябва да имаш пълна представа какво искаш да направиш. Трябва да имаш триизмерна картина на обекта в мозъка. От там нататък, всичко е до боравенето с пръстите. Щипваш от тук, натиснеш от там, извиваш, експериментираш и с търпение и малко късмет постигаш желания ефект.

Nexus написа:
Гениално...аз никога не бих се справил дори пред мен да имаше едно от онези създания :D 10х мноого добро се е получило обяснението от предишната страница :) :) супер става предполагам

Не мисли че не би се справил, ами опитаи!

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2006 00:55

Така, това е последната снимка за тази вечер. Този проект отне малко повече време, малко е по сложен и трябваше да посрещам гости:?

Това са всички кости, освен туловището, защитната пластина на главата и раменете. Утре след университета ще ги сглобявам. Като е готов, ще отворя тема в общия форум за да го покажа, да знаете :D

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2006 08:27

Това си е изкуство! Лудница е, никога не би ми хрумнало. А здраво ли става?
В смисъл формулата брашно, вода, сол и силикон може ли да издържи на някакъв натиск(говоря за модове на кутии :twisted: )

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2006 09:35

Phantom написа:
Това си е изкуство! Лудница е, никога не би ми хрумнало. А здраво ли става?
В смисъл формулата брашно, вода, сол и силикон може ли да издържи на някакъв натиск(говоря за модове на кутии :twisted: )

Тестото от сол и вода е невероятно здраво за тесто, но след като изсъхне абсолютно, а за това са нужни няколко дни (За да може да се лепи, е небходим сам един час, но за да се изпари всичката влага отвътре в тестото са необходими няколко дни)
А ако го покриеш с тънък слои силикон (което аз не съм направил, използвам силикона само за слепяване на частите) ще създадеш едно гъвкаво покритие което ще направи тестото устоичиво на слаби удари. Много е важно да не се приляга слои от силикон преди тестото наистина да е изсъхнало (няколко дни), иначе влагата няма да може да се изпари отвътре, и тестото ще омекне. :cry:

Ако искаш да правиш модове на компа, ти препоръчвам първо да направиш някаква фигурка, да я изчакаш да изсъхне няколко дни и да се опиташ да я счупиш за да видиш колко е издържлива. Така ще имаш една хубава представа за тестото. Успех в бъдещи начинания! :D

Ето и една сутрешна снимка

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2006 19:34

Прогреса до сега

Опашката и гръбнака са слепени

Главата е вече 100 процента готова

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2006 20:13

НАИСТИНА Е СТРАХОТНО :shock: :D :D !!!ГЛАВАТА ИЗГЛЕЖДА МНОГО ВНУЩИТЕЛНО!!!!!!!!!
ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Фев 2006 22:00

Трицератопса е готов!

Отворих отделна тема в Общия форум. http://www.pcmania.bg/phpbb/viewtopic.php?t=41150
Там има повече снимки и можете да го коментирате. Дано ви хареса и благодаря за подкрепата, без нея нямаше да започвам втория проект! :D

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Заглавие:
Публикувано на: 23 Фев 2006 22:40

Е на т'ва му викам аз проект. Къв ти проект, то цяла инсталация направо! Моделите са просто възхитителни -адски изпипана работа. Продължавай в същия дух 8)

п.п. - Ако махнеш силикона от рецептата, тия динозаври ще станат чудни курабийки ^^

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Фев 2006 07:15

Пич трицератопсът ти е на светлинни години от тиранозавърът, като изглед и като качество на изработка, само че ти без гръден кош ли ги оставяш гирките динозаври ;) , опитаи се да спазваш и малко повече пропорциите и ще се получават доста по-добре иначе са супер, успех!

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Фев 2006 10:11

LooseCannon написа:
Пич трицератопсът ти е на светлинни години от тиранозавърът, като изглед и като качество на изработка, само че ти без гръден кош ли ги оставяш гирките динозаври ;) , опитаи се да спазваш и малко повече пропорциите и ще се получават доста по-добре иначе са супер, успех!

Ами би трябвало да е по-добър втория проект, а и това означава че се развивам :lol: А за гръдния кош ...
ами те си имат гръден кош ама много малък. Това беше едно от наи-трудните неща за правене, защото беше невъзможно да се прави ребро по ребро и за това целия гръден кош е едно цяло парче, а при работа с тесто не е препоръчително да се правът големи парчете защото съхнат страшно бавно и не са много стабилни. За това направих гръдните кошове колкото се може по-малки.
А както казах няколко поста по-назад, пропорциите не са били моя цел. Между другото ако трябваше да спазвам пропорции или Трицератопса щеше да е много малък или Тиранозавъра щеше да е толкова голям, че щях да изхабя цялата сол във вкъщи :D

П.П.
Реших че щом си постнал в двете теми и аз трябва да отговоря и в двете, нал тъи? :D
П.П.П.
Имаш една малка грешка в подписа. Трябва да е "ashamed" а не "ashame"

27B-6

Профил ICQ Skype

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Фев 2006 10:54

Въпрос: Мирише ли гадно и има ли някаква трайност :PИ трони ли се? Съжалявам, ако някъде си го споменал в темата, просто не съм го забелязал ;)

Иначе едно браво и от мен :wink:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Фев 2006 11:20

AcTivE написа:
Въпрос: Мирише ли гадно и има ли някаква трайност :PИ трони ли се? Съжалявам, ако някъде си го споменал в темата, просто не съм го забелязал ;)

Иначе едно браво и от мен :wink:

Мерси за бравото :D . А за тестото - първо - въобще не мирише лошо, всъщност не мирише на нищо, (освен ако докато го месиш не го парфюмираш с "шанел номер 5" :wink:) Второ - не се рони.Ама хич не се рони.
Трето- няма срой на годност. Корабът които показах по-горе е на 5-6 години, може и повече, а тестото по него е като камък. Всъщност колкото повече време престои толкова по-здраво става (Освен ако не живееш в Ню Иорк - 60-70 процента влажност може да му повлияат зле)

Мисля че трябва да разясня едно нещо, защото някои хора маи са в заблуда.
Значи силикона не е част от тестото, не се замесва в него. Силикона се използва за лепило.
Също така, трябва да спомена, за хората които мислят да правят нещо от тесто. След като замесите тестото и искате да започнете да правите склуптури, дръще тестото в леееко навлажнено пликче, иначе ще получе коричка и тогава наистина ще започне да се рони докато го обработвате.

27B-6

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com