Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 07:46

Ще започна с обращение към Evil. Не съм чел твои творби и изобщо не те знам, що за мушмул си, обаче аз искам да кажа, че въобще АМА ВЪОЩБЕ не претендирам за класа на голям писател или велик литературен ум. Далеч съм от идеята да придобивам слава и да имам претенции, че пиша отлични неща. Ако искаш да знаеш имам 4 по бъгларски. Всичко казано от теб и от HUN73R може би е истина, а може би не, но аз лично съм доволен от това което правя, защото за мен това е много! Отново ще се обърна към Evil и ще му кажа, че очакванията му да зарежа творбата за сега няма да се получи и ако отново ми потрябва експертното му мнение ще го потърся!

Профил WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 16:28

Злобен, защо започвам все повече да имам чувството, че за да кажеш за едно творение, че е добро, то трябва да е написано от Толкин (фентъзи), Кланси (политически трилър), Пратчет (фентъзи), Лукас (фантастика) или Кинг (ужаси и психотрилър)?
С цялото ми уважение към теб (което почва да пада де), ще ти припомня, че и ти си започнал със сравнително слаби писаници. В интерес на истината, не съм чел много неща от теб, но съм виждал слаби неща (специално онова за Лара Крофт и Хищника в Арена 1 не беше особено добро изпълнение). И макар че с това почти се изчерпват нещата ти, които съм чел, то е достатъчно да кажем, че и ти не си започнал "на незнайни висоти" в Творческия. Следователно ти също си заслужавал гадната критика, която изливаш с кофи над главата на съгражданина ми. Само че предполагам (не съм сигурен) вместо това теб са те окуражили и до голяма степен благодарение на това си продължил да пишеш и следствие на това си се научил да пишеш (доколко вече е отделен въпрос, като всеки си има собствено мнение за това). Та, като стигнахме до тези изводи, би ли ми казал защо Кузман да не продължи да пише? Едва ли ще се получи кой знае какъв шедьовър, едва ли ще е "възкресяването на Творческия", но защо трябва да чакаме единствено това да се появи тук за да кажем някоя добра дума за него? Освен това замисли се, че ако оплюем и това начинание за писане, кой ще остане да пише тук? Няма да има такива опити за писане, а само ламерските изпълнения, които явно не се влияят особено от негативната критика. Остави авторът да попише, да се почувства по-сигурен в себе си та да може и да разгърне целия си потенциал (мислиш ли, че си видял всичко на което е способен дотук?). А пък според мен, ако все повече и повече започнат да се появяват "поне" такива разкази, то качеството на Творческия ще се покачи доста! И последно - мисля, че предложеният от теб и така настояван за него метод за "почистване" на Творческия от боклука в него, а именно тотално псуване и плюене на всичко, което не е качествено, не е най-подходящия начин за това. А кое е по-добро ли - ами по-често, много по-често да се появяват малки разкази, били те и с не особено добро качество, но пък не и дебилски, които просто ще поставят едно минимално ниво на писане тук. В момента това ниво виждаш какво е. И то не е такова поради "слабата активност на убийствените критици тип "ЗЛОба" (малките глупави темички са пълни с такива, ако не забелязваш), а защото именно липсват недотам добрите разкази, но все пак с нещо интересно в тях, с някакво качество, НЯКАКВО!
Или с други думи: "Скрий се в тъмната си дупка и остави човека да пише!" Достатъчно ясен ли бях? Е, то ти ще се заядеш естествено, иначе не може, ма както и да е...

Хънтър, вярно е, че засега написаното не е кой знае какво, липсва сюжет и т.н. Да, съгласен съм, че засега това не струва кой знае колко, но пък може би и ти, и аз трябва да изчакаме някое по-дълго продължение, включено "в основния сюжет" та да видим "за какво иде реч" и тогава да пляскаме или плюем.
Колкото до стилът на писателя - ами да, не е бъкан с описания, само че на мен пък ми е приятно да го чета. Не знам дали си забелязал, когато разказът предполага действие, описанията е хубаво да поотстъпят малко за да не се бави толкова действието. Ако не се лъжа, преди малко сам ми го каза...
Ау, малко май съм се объркал... Ти казваш, че "какво разкрива стила, как описва дупета". Мне, на мен ми показа, че стилът на писане на Кузман е от този тип "лек и непринуден стил", който просто се чете лесно и приятно, без обаче да претендира за кой знае какво качество. На мен лично ми харесва. Ако на теб не, т.е. искаш тонове описания и много строг стегнат стил, то не е задължително разказът да се хареса на всички.

Общо взето надявам се забелязвате и двамата, че разказчето се радва на интерес от страна на при това по-смислената част от форумците и почти липсват глупавите коментари. А по "компетентноста" на публиката най-добре се съди за качеството на написаното!

Заяждате се (Злия главно де), че разказът не отразявал точно реалните характери на юзърите, а това бил смисълът на "разказите с герои от форума". Да, принципно сте прави, но пък според мен нищо не пречи на разказът и да не е точно такъв, т.е. да го разглеждаме като просто разказче. Освен това, кое му пречи и той да отразява юзърите в една "по-романтична светлина", както ти Зъл се изрази. Аз не виждам проблем в това, стига разказът да ми е интересен (и да не се злоупотребява с никовете).

И накрая - като толкова не ти/ви харесва разказът и смятате, че с него Творческия не се издига, а обратното - пропада, то тогава Творческия чака "своя спасител-рицар на бял кон" - ти си/вие сте!

Иначе още веднъж, отделно, ще кажа, че разказчето ми харесва. Вярно, че все още почти нищо не се е разкрило в него, стилът на автора все още не е напълно ясен и т.н., но пък най-важното за момента - буди ми интереса. Така че чакам да видя какво ново ще ни предложиш Кузман! Още повече, че май както
Sentry написа:
Уловил си добре, характера на Рекс, макар аз да го виждам в малко по-различна светлина, но той наистина когато говори(пише) има какво да каже.

:oops: :lol:

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 17:12

Рекс, като видях толкова дълъг пост си помислих, че има ново продължение на разказа, но трябваше да се досетя, че си ти :wink: Самото ти писание потвърждава думите ми, само дето съм забравил да напиша, че пишеш по МНОГО. Дано и другите да са представени в поне толкова реална светлина, но едва ли...

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 17:29

HUN73R написа:
Existence написа:
Не си запознат напълно с темата, а говориш ;)

Айде, айде. Запознат съм с темата. Как да харесаме стила му, като той просто нищо не е написал още. Какво е този пилотен епизод? Какъв стил ни разкрива? Как човека описва дупета. Това е стила. Стига глупости, да почва с истинската история, сериозната част и т.н. тогава вече може да му оценяваме стила. Сега написаното е просто "нищо" и въобще няма какво да му коментираме толкова.
Тая забележка можеше да си я спестиш, като вместо това беше помислил малко. :wink:

Мрр Рекс написа достатъчно, но все пак да ти добавя и аз нещо - Другите как харесаха досегашния му стил, като още нищо не е написал? А аз как го харесах? Още от първите прочетени изречения би трябвало да разбереш ще ти хареса ли написаното или не... прост факт е, а и повечето хора сме/са така ;)
Разкрива си както казаха (мързи ме да видя кой точно, май Рекс) лек и непринуден стил, можеш да го четеш от 2 метра разстояние и пак ще ти доставя удоволствие, а не да забиеш поглед в монитора и да се опитваш да схванеш какво точно си прочел...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 17:52

Ъхъм не съм се и съмнявал че това ще последва . Само едно не разбрах - личните нападки към мен ли правят творението по красиво ? До момента забелязах доста тежки думи към мен но нито една блага дума за творението . Никъде не видях "той го написа еди как си и затова е добро и в следствие на това аз харесвам написаното" :) С две думи да разбирам че сте съгласни с мен но просто ви е неприятен факта как изложих нещата .

Да Рекс много си прав че ще се заям също както аз бях прав да очаквам твоят разводнен до безобразие отговор . Знаешли някога ми беше лесно - бях свикнал на локумените ти постове в който се овърташ около дадено нещо и с голямо старание докарваш от един ред да кажем поне десет - но сега съм поодвикнал да отсявам важните неща и да пропускам безмислиците . Умът ти се щура като муха в буркан . Тръгваш по една логическа линия изведнъж правиш завои и се опътваш към друга после пак сменяш курса и отново се връщаш към първоначалната си мисъл . И то става едно - нямам толкова богат речни . Но нека видим за какво иде рече във поста ти .
Първо за да кажа че едно нещо е хубаво трябва да са налице няколко фактора .
1 Да е писано с чуство .
2 Да е писано първо за автора и после за другите ( а не както тук първо за други пък за автора .. кво му пука ).
3 Да използва малко по-сложни думички и да разкраси нещата - ако искам нещо суховато на разговорен език ще зяпам риалити шоута до припадък .
4 Най-важното - да има свястна фабула . Наситен сюжет , добре изграден сюжетна линия ! А не да пише "на крак" !
Ако поне три от тези четири фактора са изпълнени то пред мен стои нещо което наистина ще ми изпълни душата .
За уважението ти знам и от онзи случаи слабо ме интересува защото ти си загубил цялото мое уважение и за момента не си нещо по различно от Наелектризираният ( коеот ме подсеща Хай Волтедж как така си забравил да се логаутнеш ?!?! Я бързо си поправи грешката Безлики ). И съм сигурен че с Лара Крофт и Хищникът се изчерпва всичко мое което ти си чел ( за разлика от мен който съм прочел що годе всичко написано от теб ) но както виждаш не давам тук оценка . Причината е че тук говорим за творението на Кузмана а не за моето или твоето . И понеже вече заговорихме за лични писания то Лара срещу Хищника е перфектен пример за това че човек на сила не може нищо свясно да напише ! И дали са ме окуражили не можеш да знаеш ако не си чел . Винаги съм бил на мнение че не окуражаването а градивната критика развива човека такаче прави си сма изводите . И пак стигаме до извода че ти не знаеш дали мога или не мога да пиша ( поне на ниво фен ) по простата причина че не си чел нищо мое .
Сега обаче вече определено падна под нивото на Наелектризираният . Никъде не съм забранил на Кузмана да пише прочети отново стартиращият ми пост синко . И според теб просто защото не е от тинята заслужава да бъде окуражено , похвалено , зачетено и да бъде оставено да се развива ? Ако това е логиката ти хвала ! Сега вече разбирам защо няма нищо ( почти ) свясно за четене във форума . И Рекс моля внимаваи какво говориш . Повечето не биха се повлияли но някой друг лам ще остане с впечатление че псувам а си наясно че подобно нещо не ми е присъщо .
Относно командите ще трябва да те разочаровам - не се поддавам на дресировка дали ще се скрия някъде или няма повярваи това не зависи от теб както не зависи от мен да те изкарам малко на слънчева светлина и да ти покажа какво се нарича живот вместо да ти слушам хленченето . С други думи командата "Скрий се в тъмната си дупка и остави човека да пише!" не върви .
Достатачно ясен ли бях ?
И Рекс нека само те светна че стилът "лек и непринуден" пасва и на творението "Тиин иарс" - лек и непринуден .
Сега започвам накъсано да вядя до някъде важните думи и изречения от поста ти Рекс .
Не се заяждам а казвам каквото мисля за разлика от вас ( освне ако наистина те кефи тоя разказ в тоя му стил което вече наистина .. без значение ). И споменах че самият "Автор" намекна че ще гони истинност във профилите на героите си . Както и сам виждаш подобно нещо няма .
Хехе наистина много иронично . Ми да взема да направя няколко разказа за форума ! Нали хората във темата определят качеството (сам го каза )? Ми тогава ще направя един леим разказ всички малки лузари да се радват и ще съм обичан и разказът ще е тачен !
И да Рекс и аз със нескрит интерес очаквам да видя какво ще ни предложи Кузман .

КузМан ако ще си говорим за мушмули нека поговорим за теб . Не ме знаеш но вече триж пъти спомена че си от много време във форума и си стар боец за свобода прекарал незнам си колко време еди къде си . Странно но паметта ми нещо явно е започнала да ми изневерява - ни те знам ни те помня . Я моляте ме светни пак от къде се пръкна ! А колко имаш по български много слабо ме интересува - виж обаче ако искаш да ми кажеш че оценките в училище ( от образователната система на БГ ) са определящи за нивото ти на еродираност вече ще се изсмея . И повярваи не е нужно ти да търсиш моето мнение аз сам ще го дам когато сметна за добре - капиш ?

High_voltage марш да се логаутнеш че така не си ми забавен !

П.П. Всичко най-хубаво и ще се видим отново на бирфеста !

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 18:29

А дали е възможно за личните нападки и доизяснявания да използваме ЛС и да оставим човека да си пише своя разказ в своята си тема?Ето това е другата причина да няма нищо свястно за четене в творческия,защото сте способни да убиете желанието за писане на човек още преди да е започнал.А в желанието да изтъкнете уникалността си и да издигнете в култ своето виртуално Аз,в частност МГР и Ивъл, прогресивно губите не само взаимното си уважение а и това на останалите.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 18:31

Мда трябва да се съглася със UrbanSmoker . Така да бъде .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 18:42

Така като гледам коментарите около моята творба и големите спорове, започвам да се замислям дали изобщо е нужно да пиша нещо. Ако ще се караме, дърпаме или сърдим за това ... няма да пиша! Искам да се обърна към онзи злобния и да кажа накратко няколко неща ... не като моя защита, а като ... изложение. Така ... образите на героите до голяма степен си създавам от аватарите и от малкото контакти, които съм имал с тях. Не съм казал, че всеки герой ще е като притежателят му, но е вярно, че се опитвам да спазвам това, макар и лично на мен да не ми харесва идеята. Именно заради това съм създал моят герой напълно различен от самият мен. Харесва ми мисалта да видя себе си в един друг живот, в един друг начин на прекарване на нищожното време на земята. А докато твоята уста бълва гущери и змии мисля, че ти си в сила да откажеш всеки да пише или поне да му отбиеш желанието а както ти сам каза: "човек на сила не може нищо свясно да напише" демек "на сила хубост не става". И ако ти живееш за да се правиш на г-н Знам и Мога и се мислиш за една класа над нас, нека те сваля на земята и ти кажа, че с държанието си и с думите си, ти показваш колко завистлив си и колко много под НАС стоиш. Не смятам повече и грам внимание да ти обърна и ако продължа да пиша ще бъда много щастлив ако просто пропускаш темите ми и си държиш пръстите далеч от клавиатурата, спестявайки ми евтините си коментари.

Профил WWW

Аватар
Заглавие: Re: Разказ с герои от форума (Пилотен епизод)
Публикувано на: 30 Май 2005 19:19

KuzMan написа:
Нисък на ръст, леко хърбав с очилца, заекващ и все пак приказващ много бързо

:lol: :lol:
описал си Мастър Йода :lol:
чакам да видя какво става нататъка (не може ли да убия Гост Мастър (нищо лично,шефе) и да му взема парите и имението? :lol: )

Профил WWW

Аватар
Заглавие: ВАЖНО
Публикувано на: 30 Май 2005 20:33

:!: Утре преди обят ще пусна продължение на разказа :!:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 21:02

Леим мълчи жалките ти изказвания могад само користен смях да събудят в мен . Ако ще плачкаш то нацелил си мястото ако ще правиш нещо прави го - Разбрахме ли се Кузма ?

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 21:17

Според мен авторът си е писал с достатъчно голяма доза чувство, все пак и сам си каза, че му липсват този тип разказчета и затова пише такъв. И не, не мисля, че това е "по принуда". Също така от това и става ясно, че го пише за себе си най-вече. Според мен това е достатъчно за една творба...

Друго от поста ти Зъл няма да коментирам, не и тук, понеже не се отнася до написаното от Кузман, а пък да си лафим с тебе можем безкрайно много без да стигнем до единодушие кой прав и кой крив...

Айде Кузман, с тебе сме, пиши! Само дето тука ще вметна и още нещо, което го пиша и на другите "млади автори" (ако си такъв де, може и преди да си писал) - не се насилвай да напишеш продължението възможно най-бързо! По-добре се съобразявай само със себе си - състояние, настроение, идеи и т.н. Нас тука не ни гледай, ние така или иначе ще си чакаме. :)

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 21:42

Явно нещо не сте ме разбрали. Ексе стига вече, вие виждате стил тук, аз не виждам - въпрос на гледни точки, толкова. Да продължи пък ще видим. Не може да съдиш по един "пилотен епизод, който няма нищо общо с историята". А ако само по това ще съдиш забавлявай се, всеки в заблудата си.
Не съм имал намерение да обиждам написаното, някъде да съм казал "лошо е"? Айде не се хващайте за сламката, казах, че още нищо не е написал, но това беше просто стимул да зареже тези "пилотни епизоди" и т.н. и да хване да напише първата част от разказа, тогава вече може да си коментираме на воля. Началото на един разказ трябва да е завладяващо за да грабне интересена на читателя, неизменно условие.
Моля ви не се хващайте за всяка дума, ако сте решили че това ще е добро, независимо какво ще излезе това си е вашето виждане, моето виждане ще го кажа като прочета началото на разказа, а не "нещо, което няма нищо общо с него". Въпрос на гледна точка. Къде го видяхте тоя "лек и непринуден стил" не ми е ясно.

Така че Кузман никой не те плюе, почвай разказа за да има наистина какво да обсъждаме.

П.С. Ивъл за бирфест говориш, ама разредена бира 400мл за левче и картофки, реколта миналата година за 1,80 не са ми по вкуса... днеска и чалга дънеха колоните. Има доста по-свестни кръчмета... 8) Пък другия път няма измъкване...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Май 2005 09:58

Нека наричаме нещата с истинсите им думи. Тази тема е едно възкресенийце не на творческия форум, може би не на творческия, но на форума като цяло със сигурност. На фона на лемарските псувни в общия тук видяхме качествени реплики, спор на високо ниво и мисли, мисли а не лемария. Така, че призиви от сорта не се карайте за да не пречите на темата и Кузман ми се струват по - скоро фасони, а не умни съвети. Нещото което може да ме привлече в един форум са точно такива теми, дискусий и спорове, а не социологически проучвания и теми за стар варс или биг бротхер. И някой каза, че Ивъл и МГР падали в очите на останалите форумяци, аз пък ще кажа истината, точно обратното е. И още едно истинско мое мнение - ако не бяхте вие двамата макар и с толкова откъслячните си появявания може би щях да имам много по - ниско мение за форума, може бинямаше да имам мнениезащото щях да съм забравил за него. И мерси ще кажа, защото отчно в апогея на простотията ми, когато пишех за лайна и драйфане в общия се появи една интересна тема която напомни за добрите времена.

А сега ще кажа и мението си за разказа:
Стила ми хареса. Прави сте, че за стила можем да имаме оценка от първото изречение и моята е задоволително висока. Псано е по лек и приятен начин, между спокойно вървящото действие има на пръв поглед разсеяни поглеждаия по женските дупета, но точно в това се крие чара и лековинката. Но геройте не ми харесаха, малък очилат съратник, безличен и с нищо не правещ впечетление бизнесмен. Естетвено момчетата видели никовете си в творчекия затрептяха от радост, но не мисля, че един сериозен човек, гледащ без трепетни емоций на написаното би бил щастлив. Няма смисъл в разказа, просто ред от изречения, а някой не издържани похвати като "ще ви го опиша след два реда, ето два реда минаха, сега вече мога спокойно да ви опиша как изглеждаше Г-н мастера." Но все пак макар посредственото изпълнение(защото в него се включват начна на писане, сюжета смешните грешки и Т.Н) трябва да благодаря на Кузман, най - малкото за това, че разбуди духовете в творческия. Надявам се да не се откаже от писането, като с лека усмивка бих казал не вярвам, че това е първия му опит, вижте моя първия опит, вижте вашите... това не е първия път. Мисля си, че с това писане с герой от форума Кузман е искал да привлече пристрастно внимание, но изпълнението му е лошо и би било по - добре това да е разказ за Ставри и Владо. Като и да е, ще видим какво ще ни покаже бъдещето и докъде ще се стигне, за сега определено съм доволен ако не от написаното то поне от това, че нещо привлече внимането на Ивъл, също и на други мислещи хора, а това е крастотата на нашет малко общество, когато всичките тези никове се завартт в едно кълбенце пълно с оскубани коси и кожа под нактите:).

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Май 2005 18:15

Абсолютно съм съгласен с първата част на съобщението на хелуинд... Ще добавя само, че ми беше дори по-интересно да чета наистина обобщените и представящи ни истинската гледна точка постове на рекс и ивъл (и още няколко включвания). Не знам дали разказа ви хареса, но лично аз харесах спора, и вярно че не е редно той да продължи тук, но съм сигурен че ще ни е интересно да прочетем един истински спор, който на фона на измислените разкази в творческия, ни представят действителноста във форума и отношенията между двама (3... 4...) потребителя. Ето как се получава нещо, което определено не може да се нарече творчество, но е много по-добро от доста разкази...

Искам да питам Ивъл, който в първия си пост тук, спомена за някакъв мой разказ с форумци (или поне така разбрах от написаното). Къде го видя това :) Аз имам само 1 разказ, който и без малкото коментари, които получи, знаех, че определено не става, и може би си имал предвид него, защото си беше точно "плачевен и детски" ;) Точно за това обаче, аз не съм поствал други неща, защото ме е грижа за този раздел, и смятам да не го заливам с излишни "безсмислици". Колкто до разказа на Джаз, за форумово, той може да бъде определен като детски, но не и като плачевен.

Колкото до разказите с форумци, от малкото, които съм чел, най-ми харесва, леко остарелия, но въпреки това не изгубващ чара си разказ на RIP - "Завръщането". Въпреки че не съм го дочел, се осмелих да го сложа на първо място, но забележете - в МОЯТА класация, защото както вече споменах, не съм чел всички разкази с герои от форума.

Бих казъл че Evil до някъде е прав, бих казъл обаче, че останалите, постнали тук също са прави. Всеки има право на мнение, и щом за Ивъл разказа не е толкова добър, значи не е. Но пък щом за останалите Е, то тогава той Е. Завършвам с този двусмислен отговор, защото всеки е прав и всеки греши. Все пак нямаше много свестни неща в този раздел напоследък, и този разказ е много добър, на фона на "Питка за галактиката" и тем подобни бебешки истории.

За финал ще кажа, че едно от моите мнения се утвърди и вече съм сигурен че е вярно:
Колкото и да "затъва" творческия, винаги и само тук могат да се случат подобни спорове, които няма да изгонят обикновенния потребител, а ще го накарат да дочете всичко до край, макар и да е пълен офтопик.

Don't sit down it's time to dig another one

place-for-rest
*Ghost Master

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com