Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Тоя път получи ли се

Да    13%  13%  [ 2 ]
 Не    50%  50%  [ 8 ]
 Горе-долу    38%  38%  [ 6 ]
Общо гласове : 16
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2005 21:55

ето я и петата част.

5.Новата История
Кълбо ярка светлина пресичаше вселената.То устремено се носеше към Земята,разби-
вайки зад себе си мрака.
Земя,източна Азия
Беше тъмна и спокойна нощ.Небето бе осеяно с малко звезди и беше по-чисто и от планинския въздух.На една от терасите на Йонското Кралство седеше жрец,взеращ се
в звездите сякаш чакаше някакав знак.Въпросния жрец се казваше Горт.Краля на крал-
ството.Той видя как звезда пресече небето и се насочи към планините.Горт стана рязко от стола и се насочи към една от кулите на замъка.Когато стигна там той удари една камбана и отново пое надолу.Стигна до конюшните където взе коня си пое към хълмовете с още няколко войника.Когато стигнаха до планините Горт каза:
-Ще се разделим на групи.Аз,ген.Логан и хората му ще огледаме гората а вие отидете
по-нагоре в хълма.
Горт беше най-отпред.Той останалите конници обикаляха многото дървета и се оглеж-
даха.В далечината на гората видяха някой да се движи.Логан промълви тихо.
-Готови за бой.
Те поеха тихо към въпросното място.Когато стигнаха видяха човек облечен в дрехи на жрец и държащ жезъл в дясната си ръка.Това беше Жерард.Горт слезе от коня си и се
насочи към жреца.Двамата се прегърнаха.И Жерард промълви:
-Много имам да ти разправям,братко.Нека да отидем на някое по уютно местенце.
Брат му се усмихна и се насочи към групата.Те потеглиха обратно като на Жерард му
бе отстъпен един кон.
Когато излязоха от гората групата спря и всеки изтреля по една запалена стрела в небе-то.Това бе сигнал за другата група да се връща.
Когато се върнаха в кралството Жерард и Горт отидоха на саме в една от местните кръчми и седнаха.Нощта бързо премина от разкази.Жерард разказа всичко на брат си.
За войната, за победата,за прераждането.Оттук започна новата история за враждата
межу земляни и кересанци.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2005 22:30

Разказа е осеян с доста глупости и е по-безинтересен и от тебешир, ако разбираш ирония.Ако не:
"Небето бе осеяно с малко звезди и беше по-чисто и от планинския въздух"
---
Нищо лично.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2005 22:36

TheGuardian написа:
Разказа е осеян с доста глупости и е по-безинтересен и от тебешир, ако разбираш ирония.Ако не:
"Небето бе осеяно с малко звезди и беше по-чисто и от планинския въздух"
---
Нищо лично.

Браво.Това с тебешира ми хареса :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D храната за върколаци е явно по-интересна от тебешир

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 01:11

Никсън, няма да те лъжа, разказчето ти е доста слабо...
Но последната част определено беше по-добра от останалите. Не че беше добра, просто се забелязаха някои опити да се пише по-добре, с повече описания и т.н.
Няколко съвета - когато пишеш литература, не използвай разговорни думи, съкращения подобни неща. Нека всичко е в прав книжовен текст! Започни да пишеш частите малко по-дълги. Струва ми се, че идеите за разказа ти идват откъслечно - ами тогава напиши едната, на другия ден втората, на третия следващата... Не е задължително всеки ден да постваш по нещо, напиши нещо, над което си се трудил една седмица да речем, тогава го пусни. Ще видиш колко по-добре изглежда една по-дълга част. И освен това непременно отделяй време за редактиране! Една редакция е абсолютния минимум, две са малко, три вече е нещо, а ако направиш и четири или повече, ето това вече ще е нещо! Редактирай и сам следи как се подобрява разказа ти. Но под "редакция" нямам предвид да го прочетеш само и може би да поправиш правописните грешки! Чети и внимавай всяка една дума и изречение как стои, как приляга на останалата част, дали е подходяща и т.н. И променяй! Ако нещо ти се стори не на място, не се двуоми, ами го поправи веднага с нещо по-подходящо!
Така, сега нека в близките 3-4 дни поне да няма продължение на разказа, става ли? Но с това нямам предвид, че си непоправим случай и т.н., а искам през това време също така да пишеш, но просто да не бързаш да постваш! Попиши една седмица, поредактирай малко, накрая си го прочети веднъж, все едно си читател. Ако ти хареса, постни го, ако не ти хареса - още поправки!
Надявам се ме разбра какво имам предвид. Айде и успех! :D

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 01:22

Точно така, МеталГиър, разбрахме те всички какво искаш да кажеш(освен може би никсънчо тука, който отказва да признае, че разказа му не става и за тоалетна хартия). Поне аз те разбрах, Защото аз казвах същото :!:
Но кой ли би слушал посредствен юзър като мен? Я по-добре да го накараме да си изтрие постовете и да не се прави много много на умен аааама ха!
Да не говорим, че ти не си редактираш много-много своите разкази, така че хаааайде :!:
И пак към авторчето - молим те... молим те за наше удобство и твое добро - опитай да напишеш един разказ, едната част, едно нещо... три пъти по-дълго от дължината на частите ти в момента (поне 3... може и 5-6) Защо не опиташ? Ми щото не можеш, затова няма да опиташ, и все пак ако ти дойде акъла в главата, сети се кой ти го навря там ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 09:04

Existence написа:
Точно така, МеталГиър, разбрахме те всички какво искаш да кажеш(освен може би никсънчо тука, който отказва да признае, че разказа му не става и за тоалетна хартия). Поне аз те разбрах, Защото аз казвах същото :!:
Но кой ли би слушал посредствен юзър като мен? Я по-добре да го накараме да си изтрие постовете и да не се прави много много на умен аааама ха!
Да не говорим, че ти не си редактираш много-много своите разкази, така че хаааайде :!:
И пак към авторчето - молим те... молим те за наше удобство и твое добро - опитай да напишеш един разказ, едната част, едно нещо... три пъти по-дълго от дължината на частите ти в момента (поне 3... може и 5-6) Защо не опиташ? Ми щото не можеш, затова няма да опиташ, и все пак ако ти дойде акъла в главата, сети се кой ти го навря там ;)

Схванах кво иска да каже Екс.Признавам че не е добър.Нов съм още в занаята.Но ако говориш за оная затапка на The Gurdian тя не беше нищо

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 09:06

Existence написа:

То и ти не можеш толкова дълга да напишеш.Де са хвърли.Но със сигурност ще стане дълга колкото руло тоалетна хартия

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 11:16

niks@n искам да ти дам няколко съвета защото виждам, че имаш желание и не си като някой други.
Когато пишеш нещо подобно е задължително след всеки препинателен знак да оставяш место, просто казано да натискаш "спейсарата". Другото е все пак да спазваш правилата за писане и новата мисъл да я слагаш на нов ред. Пиши по-бавно внимавай за всякакви грешки, правописни, пунктуационни и т.н. Опитай се да отделяш повече време за написването с оглед, частите на разказа да са по-дълги.

Общо взето това сами препоръките, смятам, че много важно е когато един човек погледне нещо то да направи добро първо впечатление.

Успех!

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 12:47

niks@n написа:
Existence написа:

То и ти не можеш толкова дълга да напишеш.Де са хвърли.Но със сигурност ще стане дълга колкото руло тоалетна хартия

О писал съм ги и дълги, ти за това не се безпокой ;)
Тогава друго ти предлагам... просто обедини няколко части в една ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 13:35

Existence написа:

Всъщност не бива та е така.2-3 пъти по-голями части - ОК, но още повече...
Признайте си, повече ви харесва да четете не толкова дълги части, отколкото 2-3 огромни.По-лесно се възприема разказа, постоянно те държи в напрежение.
Е, това е само в случай, ако е добър...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 14:38

TheGuardian написа:
Е, това е само в случай, ако е добър...

Ето че се сетиии :wink: :D
Като са по-дълги частите поне ще откаже "верните" фенове на творението хехе

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 19:05

niks@n написа:
Existence написа:

Знаеш ли, писал и доста по-дълги и от предложените максимум за теб 5-6 пъти по-дълги части от твоите. Така че ако досега се отнасям/е така снизходително към теб, то е защото си нов. Но въобще не очаквай такова отношение в случай, че започнеш "да се мериш" с другите! Казвам ти го just in case!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 20:25

MetalGearRex написа:
niks@n написа:
Existence написа:

Знаеш ли, писал и доста по-дълги и от предложените максимум за теб 5-6 пъти по-дълги части от твоите. Така че ако досега се отнасям/е така снизходително към теб, то е защото си нов. Но въобще не очаквай такова отношение в случай, че започнеш "да се мериш" с другите! Казвам ти го just in case!

Аз цитирах думите на Екс-3 пъти по-дълга от всички части глава.И съм сигурен че си писал

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 23 Яну 2005 18:23

Сега, Никсън, ако искаш ще ти дам няколко съвета как да подобриш писането.

1. Внимавай с правописа. Ще направя отделна тема за правописа, от там може да видиш за какво става въпрос.
2. Преди да пишеш, намисли си как ще се развива историята от началото, до самия край. Не разказвай на сляпо и избягвай безсмислиците. Постарай се всичко да си има логично обяснение и действията на героите да са близки реалността.
3. Кратките изречение създават усещане за накъсаност и забързаност на действието. Добре е да слагаш по някое такова изречение, когато искаш да акцентираш върху нещо наистина силно; но не прекалявай с тях. Използвй нормални дълги изречения (но не прекалено дълги :wink: ), изказвай си мисълта ясно и чисто. Разполагаш с колкото време искаш, няма нужда да претупваш нещата.
4. Във филмите няма описание - всичко се случва пред очите на зрителя и затова дйствието е по-динамично. Грешка е да правиш същото в разказа си. Когато пишеш, имаш на разположение коренно различни похвати - използвай описания, предавай атмосферата, мислите, чувствата на героите. Тук няма музика, която да предава някаква емоция, затова трябва с образни средства да въздействаш върху читателя.

Това е основното. Ако се сетя за още нещо ще ти кажа. А ти дерзай и се развивай, можеш да постигнеш много. Само ти трябва талант и желание.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com