Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Само за интелигентни!!!
Публикувано на: 29 Окт 2003 23:09

Нали знаете онези задачи в които не ти трябват кой знае какви знания по математика,а малко разсъждения,досетливост и прочие...
Ще задам няколко такива апък вие се мъчете да ги отгатвате :) :

Задача1:Когато вдругиден стане вчера,то днес ще бъде толкова далеч от Неделя,колкото и денят когато завчера стане утре.Кой ден е в момента?

Задача2:Една водна лилия стои в езеро.За 1 час тя удвоява размерите си,а за 24 часа изпълва цялото езеро.На кой час ще е изпълнила половината езеро?

Задача3:Поставете знаците така че уравнението да е вярно(имате право да поставяте скоби):
8 8 8 8 8 8 8 8=1000

Задача4:Ако прочетете числото 860098 с главата надолу ще получите същото число.Кое е най-малко такова число,което е същевременно по-голямо от даденото?

Задача5:Кунчо,Мунчо,Гунчо и Татунчо са изправени пред съд.Само един от тях е виновен и той винаги лъже,а останалите казват истината.Те казват:
Кунчо:Аз съм невинен.
Мунчо:Или Кунчо или Татунчо лъже.
Гунчо:Кунчо казва истината.
Татунчо:Или Гунчо казва истината или Мунчо лъже.
Кой е виновният?

Ами това са засега.Ако темата потръгне ще измисля още(мда задачи 4 и 5 ги измислих аз 8) ).

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2003 23:49

Браво!!!Задача2,Задача4 и Задача 5 са верни!!!
Сега остава някой да отгатне и 1 и 3

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 09:50

1. Май е събота!
3. Не ми се смята!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 10:12

Имам следното предложение.Пускам едни задачи,след два дена казвам отговорите и пиша нови.Колкото до първа задача,не е Неделя нито Четвъртък,но ми се струва че разсъжденията на High_voltage са тръгнали в правилна насока.Когато аз решавах тази задача и аз отначало помислих че е четвъртък,но след 15 минутно мислене установих че не е!А за втора ади ве хора не е токлова трудно колкото си мислите опитайте се може да се получи нещо!

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 19:42

Мда пета,втора,трета и четвърта са абслютно верни но тъй като гледам почти никой не поства в темата! :(

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 20:24

аре и аз една зада4а... 8)

на едно дърво има 7 гарги.Ловец гръмва една от тях колко остават на дървото?

аз мисля 4е тая зада4а вси4ки са я 4ували ама аиде поне да се вклу4а :oops:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 20:48

Тези елементарните не са от класата на темата ама айде.
Много ясно че не е останала нито една,щото другите са се уплашили от гръма на пушката и са отлетели.
P.S. Хубаво е и някой друг да се включва с задачки.

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 21:29

три кутии съдържат по един от следните предмети:монета,зар4е и молив.4ервената кутия е вдясно от молива,зелената кутия е вляво от синята ,зар4ето е вдясно от 4ервената кутия,а монетата е вляво от зар4ето.В коя кутия е монетата?

дано този път да е малко по-трудно :nuts:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 21:48

Ще те разочаровам,но не и не.Не е понеделник.Денят е неделя!!!
Виж сега каква е логиката.Това наистина беше най-трудната задача и все пак...
Има няколко начина по които можем да тръгнем.Да речем пробваме последователно всеки ден от седмицата и само един отговаря на условията.Почваме с понеделник.Когато вдругиден стане вчера(тоест когато стане четвъртък).Когато завчера стане утре(тоест петък).Тези два дни трябва да са равно отдалечени от неделя(по условие)и ако това е така тогава денят е понеделник.Но четвъртък е отдалечен с 4 дни от неделя(сряда,вторник,понеделник,неделя),а петък е с 2 дни отдалечен от неделя(събота,неделя).Значи не е понеделник.Така изреждаме всички дни докато стигнем до неделя.Когато вдругиден стане вчера(сряда).Когато завчера стане утре(четвъртък).Сряда е отдалечена от неделя с 3 дни(вторник,понеделник,неделя).Четвъртък също е отдалечен от неделя с 3 дни(петък,събота,неделя).Следователно денят е
НЕДЕЛЯ!!!

Доста бързо решавате задачите(поне High_voltage де),така че реших да пускам нови всеки ден.Новите ще ги пусна до час(не е толкова лесно да ги съставяш).

P.S. Не мога да си обясня слабата активност на темата.Може би някои се срамуват да пишат,да не би да се изложат с грешни отговори.Ами мога само да им кажа че човек не се е родил научен и никой няма да им се смее ако сгрешат!

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 22:03

I az reshih da se vklucha s edna mnogo prosta zadachka. V neq imaye pravo da izpolzvate samo: Minus (-), plus (+), deleno (:), i po (.) Zadachata e slednata:

3 3 3 3=10

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 22:07

Jaden написа:
P.S. Не мога да си обясня слабата активност на темата.Може би някои се срамуват да пишат,да не би да се изложат с грешни отговори.Ами мога само да им кажа че човек не се е родил научен и никой няма да им се смее ако сгрешат!

emi az shti kaja az zashtoto ne postvam.

Temata e gotina Bravo.
Obicham logicheski zadachki Bravo.

No v momenta sum bolen v nas i neshto hem ne mi se misli hem me murzi ta chak me boli no obeshtavam che ako temata se zadurji ot drugite i az shte uchasvam do den-dva.

http://www.manga-kun.com
http://www.Captain-Tsubasa.hit.bg
"The Great Man Is He That Does Not Lose His Child's Heart"

Профил ICQ Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 22:29

Cheska написа:
I az reshih da se vklucha s edna mnogo prosta zadachka. V neq imaye pravo da izpolzvate samo: Minus (-), plus (+), deleno (:), i po (.) Zadachata e slednata:

3 3 3 3=10

(33-3):3=10 8)
просто...като първата зада4а която зададох :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 23:10

O.K., setih se za edna druga:

4 4 4 4 = 15

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 23:17

Da, a moje i 44:4+4=15

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2003 23:56

Задача1:Сборът от цифрите от 1 до 9 прави точно 45
1+2+3+4+5+6+7+8+9=45
Без да размествате местата на цифрите трябва като смените единият знак + със знак *(умножение)и поставите чифт скоби,лявата страна на уравнението да се получи точно 100?

Задача2:Сбора от годините на бащата и разликата от годините на бабата и майката е равен на годините на дядото,а дядото е 3.25 пъти по голям от сина.Когато сина се е родил бащата е бил на 22,а разликата между годините на дядото и майката е 26.Сбора от годините на бащата и сина е равен на годините на бабата.На колко години е всеки член на семейството?

Задача3:Имате на разположение четири четворки.От тях съставете уравнение което е равно на 0,което е равно на 1,равно на 2,3,4,5,6,7,8,9,10.Имате право да поставяте знак за умножение,деление,събиране,изваждане и скоби.

Задача4:Произведението на 2 числа,погледнато с главата надолу е равно на сбора им.Кои са тези числа?

Ами това е засега.sorry,за закъснението но е по трудно от колкото си мислех.Този път задачите са повече математически(нещо съм на вълна математика),но ако не се харесат другия път ще ги направя с по-малко математика.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Окт 2003 00:16

zada4a 4:4islata as 3 i 3
3*3=9
3+3=6

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Окт 2003 00:20

Браво JOHNY_B.Наистина е вярно ама за к'во не се помъчи и на другите 3?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Окт 2003 03:02

Зад. с кутиите - мисля , че е червената кутия с монетката

Зад1 на Джейдън ( така ли е на кирлица ??:) 8*9+7+(6+5)+4+3+2+1=100 (got'ya good)

Зад. с четворките:
4*4-4*4=0
4:4+4-4=1
4*4:(4+4)=2
(4+4+4):4=3
(4-4)*4+4=4
4(4:4)+4=5
(4+4):4+4=6
4+4-4:4=7
4*(4:4)+4=8
4:4+4+4=9
А за 10... мммм . да кажем, че не ми е стигнал мозъка- сорка

А са да видим тука с годинките стискам палци да съм познал:
Синчето на 20 и най-вероятно още е девствен :)))
Бабата на 62
Дядото на 65
Маминка на 39
Таткото на 42
Тука не излючвам да съм сбъркал, ама е 3 AM и ми иде да заспя някъде - май ще е в леглото ми... ама ... абе уффф утре (събота) имам един изпит и стискайте палци да го оправя плс. и дано задачките да са верни.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Окт 2003 09:12

Фантастично!!!Само дето на първа задача изрично съм казал "без да размествате цифрите",така че не приемам отговора за верен!
За трета задача тя е доста лесна,а за десет: (44-4):4=10
Втора задача беше трудничка и се чудя дали си я решил с налучкване или си ползвал система!?

P.S. Опа,чак сега видях задачката на mat и съм приятно изненадан.Този път е много добра задачата.Монетата е в червената кутия!!!

Профил ICQ

Аватар
Заглавие: Alright, Alright
Публикувано на: 31 Окт 2003 10:21

ОК де... не съм разместил цифрите...или поне не така, че задачата да е грешна. Само съм им обърнал реда 1+2+3+(4+5)+6+7+8*9=100 ..... се тая е :)

За 4-ките не съм съгласен, защото от зад. се разбра, че трябва да направим уравнения само като използваме действията, а не да залепяме 4-ките 1 до друга. Аз направих едно просто изчисления, че от 4 4-ки десет не можем да получим с каквито и да е действия, но тъй като присъстваше в задачате, реших, че нещо бъркам.

За годинките - кое ти се вижда по-верятно - да съм научкал или да съм ползвал система? Естествено, че второто. Аз практически не виждам как може да се реши задачата без да ползваш система.

Anywayzzz, интересни задачки има. Надявам се да пост-нете още.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com