Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Review : NFS Undercover
Публикувано на: 22 Ное 2008 01:35

Не знам дали е за тук, но написах едно кратко ревю:

Когато излезе "NFS:UC" в започнах да чета коментарите. Те нарастваха и нарастваха, просто не можех да смогна-таман стигам последната страница и се появяват нови 2. В това review ще се опитам да представя играта на тези, които още не са я опитали по една или друга причина.
Gameplay:Не знам дали тук е мястото, но играта е направена с развиване на играч, като някаква онлайн игра. Вдигате нива-1,2,3,4 и т.н. След вдигането на ниво или завършването на състезание получавате точки на нещо като Stats(изпозлвам понятие от MMORPG игра, защото ми е трудно да го обясня)Та, този Stats е разделен в доста категории-двигател, гуми, чупене на части. Колкото повече се вдига някоя част, толкова по-добра става тя. Според мен това е доста зле замислено. След недоволството от Pro Street за затворените писти, липсата на полицаи и град, EA са се постарали да върнат обикновения вид на един Need For Speed. Пистите са градските пътища и отново има полиция. Естествено всичко има плюсове и минуси. Ще започна с минусите на играта:

-Също като в MW полицията идва от нищото. Както си караш и виждаш на радара патрулка.
-Голям минус е, това че когато някой Ви блъсне Вие се завъртате, а когато Вие се опитате да блъснете някой, отново Вие страдате.
-Спирането на автомобила е нереално. Пробвам за колко секунди ще спра от 300км/ч и това беше резултат по-малък от 4...
-Липса на Main Menu
-Премахнати са drift и drag състезанията...
-Доста лошо впечатление прави едно нещо. В състезание сте и по колата ви има определено нанесени щети(damage) Веднага след завършването на състезанието, колата ви е поправена. В Pro Street, която всички оплюват, беше по-добре замислено с онзи, който Ви оправя колата.
-Конкуренцията в състезанията е нереална. Вие си карате с тунингования японски боклук, докато останалите са с Porshe-тa, Lambo-та, МcLaren-и, Buggati-та и всякакви бързи машинки. Смехотворното е, че това е не към края, а от началото на самата игра, а Вие успявате да победите тази конкуренция дори и с Golf :lol:
Други по-съществени минуси не се сещам. Да започна и с плюсовете:

+Много добро впечатление ми направи въвеждането в играта. Знаете ги онези американски филми как почват-океана от камера от хеликоптер как се придвижва към магистрала на брега.
+Добър замисъл за историята на играта.
+Има нов вид състезания.
+Въвеждането на мисии познати в играта като Jobs. Не са задължителни за превъртането на играта, но без тях ще ви е много трудно. Благодарение на изпълнението на мисиите, можете да спечелите коли.
+Нещо което, може би не според всеки, но според мен е плюс, е това че цялата игра е по светло време, а не през ноща.
+Много приятно впечатление ми направи когато влязох в първия магазин за коли. От информацията която имах за колите, разбрах че ще са около 15 и ще са само екзотики. Да... ама не! Та, в първия магазин имаше 4 категории
*American
*European
*Japanese
*Pink Slips(колите които сте избрали, след изпълнението на някоя мисия(работа)

Малко за полицията... Познатото oт MW-глупавите хеликоптери, сменянето на цвета, което намалява търсеноста на колата. Бара, който показва дали сте близо до Evaded или Busted не е променен. Малко нереално е направена събарянето на капаните, ако мога да ги нарека така. Ето например какво ми се е случвало не е един път. Гонят ме 6 патрулки. Минавам през определен капан, докато една от патрулките е била пред мен, една зад мен, а останалите точно под капана. Следователно трябва да се смачкат 4 от 6 патрулки, но се смачкват всички. Друга хитрост за убиване на полицаи е на пътя. Карате на 1 линия, тоест не давате на патрулката да изостава или да ви изпреварва, а да се движите успоредно. Когато видите кола от трафика, просто минавате покрай нея, патрулката се блъска с нищо незаслужелия го човек и Ви изписва, че сте убили кола на сигурноста. Голяма грешка са направили от ЕА, че имате определено време за бягство. Какво искам да кажа-в един Event трябва да убиите 7 патрулки например. Горе в дясно ви се появява таймер, да речем 5 минути. Ако не убиете всички патрулки за това време, изписва "You Lose!" Ако убиете нужната бройка, но не можете да избягате за определеното време... Отново "You Lose!"
Няколко думи и за менюто. Всъщност Main Menu липсва. След създаването на профила, започвате веднага да се подвизавате. Може би единствения опит за Main Menu е в самата игра с натискане на Escape. Персонажите в играта са доста приятни, особено японката в началото... Ако не за друго, поне за краката й, струва да поиграете!
Тунинга...Тунинга... Определено тук нещо куца. Скучните 4 бодикита от Pro Street и подобни винили... Имате да избирате между 3 модела капаци, от които 1 е сток. Спойлерите са отново като в Pro Street, дори имената им са същите. Добре направиха ЕА с U1 и U2... колите бяха серийно производство и много части за тунинг, а сега... Сега доста от колите са "екзотични" и просто няма какво да им се прави. По Performance... всичко познато от Pro Street... ОТНОВО! Да се върна малко назад към бодикита и спойлерите. След като няма Dyno, поне да имаше тунела с приток на въздух като в Pro Street, но и него го няма. От страна на тунинг, според мен играта е доста зле.

Състезанията:
Circuit-Няма какво да описвам. 8 участника, затворена дълга писта в повечето случаи с доста голям брой обиколки за големината на пистата.
Sprint-Също познато състезание, отново 8 участника.
Outrun-Познатото, но не предизвиквате противника си както в U2, а състезанието е на картата. Целта не е да дръпнете 300 метра напред, а да водите Вие за определено време. Като казах, че не предизвиквате Вие, това се подразбира след като започнете да играете, защото на картата просто няма други състезатели.
Checkpoint-Разбираемо от името. Целта е да не Ви изтече даденото време, като минавате през Checkpoints.
Highway Battle-Най-доброто в играта според мен. Представете си магистрала пълна с трафик и 2 луди глави, които с над 250 км/ч се дърпат. Стават наистина забавни състезанията! Целта тук е да поведете с 300 метра. Състезанието обаче има Time Limit, примерно 2 минути, т.е. за да спечелите трябва или да поведете 300 метра или да сте първи, когато изтече определеното време.
Cop Takeout-Не е състезание, но ще го напиша тук. Целта е да убиете определен брои полицаи и да се измъкнете за определено време.
Cost To State-Целта Ви е да направите определен брой хиляди долари щети и да се измъкнете за определено време. Правенето на щети става като рушите табели, блъскате коли, събаряте капани и убивате полицаи.
Escape-Просто трябва да избягатe от полицията.

Озвучение:Можем да го разделим на 2 части-озвучението на колите и музиката в играта. Ще започна с музиката. Разнообразие! С влизането в играта чух типичен американски рап, но когато почнах да се състезавам чух какво ли не. То не беше ли кавъри на AC/DC, не бяха ли някакви мазни метълски песни, с яко жица и много крещене. Относто музиката, според мен този път ЕА са се изложили много... Озвучението на колите-двигател, свиренето на гуми, звука при сблъсък, абе абсолютно всичко отностно озвучението с изключение на музиката е просто 6+ Няма какво повече да се желае!

Графика:Графиката, най-сетне да пиша и за нея. Сигурно сте забелязали, че съм й голям защитник и това не е напразно! Не знам защо се получава така на Screenshot-овете, но в действителност графиката е много добра! Щетите по колата са направени много добре.

Иво Василев

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Review : NFS Undercover
Публикувано на: 22 Ное 2008 02:12

Оценявам идеята (кой съм аз да оценявам де, но все пак...), че си седнал да напишеш статия за играта. Старал си се, но си личи липсата ти на опит и достатъчно прочетени геймърски статии. Имаш доста грешки свързани с изграждането на самата статия и информацията в нея. Имаш и доста правописни и пунктуационни грешки, пропуснати пълни членове и т.н., но не са толква фрапиращи според мен - след 1-2 редакции се оправят.
Написал съм ти контструктивна критика върху почти всеки един аспект от статията ти. Не искам да убивам ентусиазма ти, а да го провокирам, за да съставиш още по-добра статия. Със сигурност съм пропуснал доста неща или на моменти критиката ми може да е леко неоснователна, но това е заради късния час и известното количество алкохол в кръвта ми ;)

- Имам чувството, че не си играл NFS, по-стар от Most Wanted. Edit: прочитайки отново статията ти, виждам, че може и да си ги играл, но е неуместно да сравняваш Undercover единствено с Most Wanted и Pro Street. Видях и едно сравнение с Underground сериите, но според мен само това не е достатъчно.
- Текста е не е структуриран достатъчно добре. Опитал си се да го структурираш по категории (геймплей, + и -, музика и т.н.), но може още малко да се постараеш. Няма обособено заключение и тезите са разхвърляни.
- "таман" определено не дума, която трябва да използваш в статия
- "Не знам дали тук е мястото" - ти си автора! Ти трябва да знаеш на кое изложение къде му е мястото!
- Вадя си извод отново, че нямаш достатъчно богат геймърски опит, защото това с нивата и статс (точките) определено не е от MMORPG игри.
- "...защото ми е трудно да го обясня" - като пишеш статия, абсолютно забранено е да почнеш да се оправдаваш. Ако можеш - обясни го, ако не можеш - недей, а се измъкни по някакъв начин, но не се оправдавай.
- "Обикновения" вид на NFS сериите е именно карането сред природа (което за жалост след Underground зарязаха)
- Повторения на "ви" и "вие" и ако не се лъжа трябва да са с малки букви (някой да ме поправи ако греша)
- Тук бих коментирал плюсовете и минусите и качествата на играта, но в случая коментирам статията ти, а личното си мнение за играта вече го споделих в този форум.
- Не си запознат добре с играта - магазинът е само един. Няма първи, втори, трети.
- Не е добре да използваш и английски, и български, и побългарени термини заедно. "Бара, който показва дали сте близо до Evaded или Busted" - вместо Evaded или Busted можеш да използваш българските им преводи. "в един Event " - ето, пак същата работа - използвай "събитие" примерно.
- "Горе в дясно ви се появява таймер, да речем 5 минути." Тази форма е неподходяща в случая.
- Веднага след като си писал за менюто си обърнал темата за персонажите. Трябва да ги преместиш в нов параграф и да напишеш няколко реда за всички персонажи, а не само за японката.
- Отново имаш преплитане на термини: "капаци", "бодикитове", "сток", "Performance", "Dyno".
- По описанието на различните състезания в момента не виждам фрапиращи грешки, но това може да се дължи и на късния час.
- Издаваш предпочитанията си в абзаца за озвучението. Не е нужно да характеризираш метълксите песни като "мазни". Като цяло "метълски песни" не звучи добре. По-скоро напиши нещо от сорта на "Жанровете са най-различни. Рап, жица, рок и т.н." А и не са изброени всички - аз още с влизането в гаража чух разни египетски (според моите разбирания) мотиви.
- Споменах в началото за графиката (edit: не съм, но очевидно съм си го мислел :D). Твърде малко си писал за нея. Трябва да си защитиш тезата, че графиката е много добра. Какво те провокира да сметнеш това нещо. Сенките ли, блъра ли, детайлността на околния свят ли... "Не знам защо се получава така на screenshot-овете" - пак се оправдаваш.
- Нямаш заключение

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 22 Ное 2008 08:49

Браво, отделил си време, постарал си се, и си го написал.(автора) :) Не може да няма грешки, все пак това е първият ти опит(ако греша ме поправи) но постепенно може да станеш доста добър в писането на геймърски статии. А ако сте забравили, Пламен Димитров го взеха в екипа точно след като написа във форума статия за Rise of Nations-Thrones and Patriots. :)

Профил Skype

Публикувано на: 22 Ное 2008 10:07

Sweeney Todd, благодаря много за коментара. Това наистина ми е първото ревю и мисля да пиша по-често такива ревюта просто за удоволствие и ще се опитвам да избягвам досегашните грешки. Отново едно голямо БЛАГОДАРЯ, за коментара ти!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com