Заглавие: Една безсънна нощ Публикувано на: 29 Юни 2007 14:43
Историята е написана по действителен случей, затова не всички имена (които не са упомонати) и факти са случайни. Хронологията на събитията не е 100% точна.
02:00
От няколко седмици не бях спал, а и утре имах много работа, затова не играх много-много и си легнах рано.
02:45
Бях се събудил-странно: толкова ми се спеше, че не вярвах нещо да може да ме събуди, освен будилника ми, който се чува по-силно от звъна на камбани в центъра на Рим когато папата умре. Обърнах се на другата страна и пак заспах.
03:20
Отново се събудих, но този път отговора на въпроса изникна в съзнанието ми ясно като... бръмчене на конска муха кацнала на челото ми. Размахах ръка пред лието си за да я махна.
04:50
Отново се събудих и вече бях ядосан. Скапаната муха пак ми бръмчеше на главата. Опитах се да я ударя, но едниственото, което постигнах бе да се цапардосам. Бях бесен! Обстановката беше тъмна като в Doom 3, но успях да напипам последния брой на PC Mania, който лежеше до леглото ми. Навих го на фуния, така че да мога да го ползвам за main-hand оръжие и веднага усетих прилива на магически сили. Станах и огледах с кървясалите си очи бойното поле.
05:00
Шибана муха! Въпреки, че правих възможно най-лудите сериики от DMC явно тя беше развивала само на agility и имаше невероятен doodge rate, въпреки, че не я видях да носи нито един item.
05:25
След 25 минутна битка успях да нанеса първата рана. За жалост удърът не беше смъртоносен, понеже само леко лизна мухата, а и durabillity-то на списанието беше доста decrease-нато от многото удряния в стените. Размина й се само с половината от предния й ляв крак.
05:35
След още 10 минути епична битка мухата се дизориентира поради поредната серия от неуспешни удари и това беше моя шанс. Останалите 10-тина разпарчатосани листа си казаха думата и без да се усети тя летеше към местенце в ъгъла на тавана, където имаше повече паяжина от цялата област около Besseleth взето заедно. Паякът я посрещна с вдигнати предни крайници, навярно предусещащ предстоящата вечеря. Мухата се заби и влезе вътре, като остави само една дупка, а той я последва. Не можах да видя нищо повече заради гъстата бяла мрежа, но все пак постоях 2-3 минути за по-сигурно и после отново си легнах.
06:00
Отново се събудих! Знаех си, че трябва да затворя прозореца-влязли са още. И тогава забелязах, че единия от краката на предполагаемата новодошла муха наполовина липсва. Явно си имах работа с елитна единица. Този път не избързах със замахването, а бавно плъзнах ръката си. Тя ме гледаше в очите и аз също, тя ме гледаше и аз я гледах, и продължаваше да ме гледа и аз не спирах... И после я улових. Тъкмо понечих да я смажа и размислих. О, не това копеле трябваше да се гърчи. "Добре дошла в ада" казах й аз и й откъснах едното крило за да съм сигурен, че няма да избяга докато я измъчвам. Чух зововете (по-скоро бръмовете) за милост, но тя не заслужаваше такава. Режех малки парченца от краката й всеки от тях беше отделян на 5-6 части. След малко обаче усетих докосване по петата. Трябваше да се досетя, че ще извика подкрепления! Една огромна хлебарка-мутант беше застанала нагло и гледаше. За щастие тя се оказа сравнително по-бавна и след не повече от 5 секунди стана на пихтия по пода. Когато погледнах обратно видях, че мухата е избягала. Какво пък, бях й взел повечето health (едно крило и 3 крака). Легнах си отново.
06:50
Тази муха се оказа ужасно нахална, но в предвид липсата на доста крайници я хванах без проблеми. Пуснах я на земята и започнах да я тъпча докато не остана само едно петно. Най-накрая щях да се наспя (легнах си отново).
07:00
Още преди да заспя будилникът звънна. По дяволите, беше време да ходя на работа!
|