Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие:
Публикувано на: 12 Юли 2004 12:06

Статията си е много на място. Готина е, свежа новост, но както винаги не можем да не се проявят "добрите" ни бългърски черти и да опропастим всичко. А темата започна толкова добре.

П.П. Иаеята на MR_Sunlord е хитра, но да видим какво ще стане с нея :?: :?: :?:

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2004 23:21

Riven написа:
Готина е, свежа новост, но както винаги не можем да не се проявят "добрите" ни бългърски черти и да опропастим всичко.

Български или човешки?

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Юли 2004 11:17

Повечето от вас обаче считат форума за едно хубаво място, или поне че някога е било, и че още можело да се промени благодарение на юзърите и админа и п.г. (подобни глупости).
Ако някой се замисли малко, дори би могъл да се сети, че форум на списание е главно реклама на списанието, а не място където модераторите биха се старали да ти е хубаво и п.г.
Целта на сайта е каквато и на всеки друг комерсиален сайт - да запомниш марката, в случая - приятния бял квадрат с надпис в горния десен ъгъл. И вие го запомняте, дали с добро или лошо, но го запомняте. И влизате, също като мен. Само не хранете илюзии, че след като се характеризирате, осъзнаете си грешките и п.г. ще стане нещо повече от това, което е. Просто форума на списание не е създаден за това.
Ще пробвам да се характеризирам по вашите критерии...
Излиза, всъщност, че съм едностранчив - влизам само в теми, които ме интересуват и по които знам, че мога да отговоря нещо смислено. В останалите теми мълча и/или само ги чета. Докато не се образовам по тях и не започна да пиша и в тях. Не можах да го открия като определена дефиниция измежду единадесетте примера, затова го изложих - в по-дълъг вариант.
:arrow: :arrow: :arrow:

Профил

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие:
Публикувано на: 14 Юли 2004 14:31

Kiedisagain написа:
Riven написа:
Готина е, свежа новост, но както винаги не можем да не се проявят "добрите" ни бългърски черти и да опропастим всичко.

Български или човешки?

За съжаление български. :?

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Юли 2004 10:30

да много хубава тема рядко се среща това..... :lol: :lol: :lol: бравос на MR_SUNLORD.... :wink:

[b][i][color=red][size=18]Форумна Инициатива, моля прочети

Профил ICQ Skype WWW

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2005 18:10

Съжалявам, че връщам една толкова стара тема, но просто намерих нещо подобно, на което задължително трябва да се хвърли око. Не знам дали идеята е копирана, но ми хареса :)

в forum.stz.bg се написа:
Десетте ужаса, които дебнат из форумите......и как да се справим с тях

(Увод) Случвало ли ви се е да попаднете на форум, който ви се струва изключително интересно и приятно място, където с удоволствие бихте прекарвали част от свободоното си интeрнет време всеки ден? Не се заблуждавайте от измамните първоначални впечатления – в мрачните дебри на информационното общество дебнат заплахи по-страховити от чудовищата в компютърните игри. В този кратък материал ще опиша десет от по-често срещаните разновидности, както и известнните начини за противодействие срещу тях.

1. Спамерът – за него е въпрос на чест н икога да не напише мнение, което е смислено, по-дълго от едно изречение или пък изобщо има нещо общо с темата. Любимият му препинателен знак (а често и единствения, който ползва) е смайлито. Еволюирала разновидност на спамера е мистър Постинг – потребителят, който явно цели да влезе в книгата на Гинес, отговаряйки денонощно и систематично на абсолютно всяко чуждо мнение, а често и на собствените си.
Противодействие – също както хлебарките спамерите и спамът не могат да бъдат премахнати.Смята се продуктите на RAID (BAN и BAN +) могат поне да облекчат проблема.
2.Тролът – обикновено публикува само едно явно провокативно мнение и след това просто се наслаждава на последвалата верижна реакция. Така например във форум за автолюбители той ще изтъкне колко здравословно е ходенето пеша, а във форум за компютърни игри ще обясни, че геймингът е детинско и откровено малоумно занимание. (От мен: А във форум за Хари Потър ще напише колко бозави са книгите.)
Противодействие – решението е учудващо просто – игнорирайте го и той ще си тръгне разочарован. Както знаем от D&D, огън и киселина също помагат.
3. Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
4. Адвокатът (на дявола) – той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.
Противодействие – съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден.
5.Патриотът – това е човекът, който на трети март поства задължителната тема – “DA SE GORDEEM 4E SME BALGARI BRATIA” (на латиница с главни букви), а през останалата част от годината недоволства от това в колко скапана държава живее и от какви идиоти е заобиколен (обикновено също на латиница с главни букви).
Противодействие – публикувайте националният химн – той ще изпадне в патриотичен екстаз и временно ще спре да се оплаква.
6. Интелектуалецът – за да каже това, което другите изразяват с две – три изречения, той изписва поне страница и половина, освен това изплозва думи, които само той разбира (например “патина”, “ктитор” или “поландрия”). Това не води до проблеми, тъй като и без това никой не чете мненията му. Обича да цитира прочути личности, независимо дали цитатите имат дори бегла връзка с дискутираната тема.
Противодействие – като цяло е безвреден и няма нужда от противодействие, само не се опитвайте да четете публикуваните от него мнения.
7. Хлапето – възрастта, описана в профила му, е някъде около 12-13,но реално е на 5-6, тъй като е от онези, на които им липсват първите 7 години. Много обича да си общува с други хора и утроява комуникацията при какъвто и да е признак за обратна връзка. Представлява идеална илюстрация за недостатъците на реформите в образователната ни система.
Противодействие – също като Уили Койота, хлапето се завръща с подновени сили, независимо какво ще му причините
8. Хакерът-говори на езика L33T и най-голямата радост за него е да научи или да налучка някак си паролата ви и да направи куп глупости от ваше име. Реалните му познания за компютри са от минимални до никакви.
Противодействие – за щастие има сигурен начин да се предпазите от атаките му. Той е **deleted/2@#TehL33th4xORW4Sh3R3_23@I OwnZOrj00I4m4ZZ!**
9. Лъкерът – той се е регистрирал, но стои в сянка, никога нищо не казва и няма как да разберете какво ви крои, преди да е станало твърде късно. Изключително опасен, защото изненадващо може да почне да поства и да се окаже, че принадлежи към някой от другите типове.
Противодействие – не е известно.
10. Сърдитко Петко – този потребител винаги се засяга, приема всичко като лична нападка срещу себе си и периодически си тръгва завинаги от форума. В неговия случай “завинаги” означава период от 2 до 6 дни.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2005 22:42

Браво! :clap2:
Аз какъв се определям ли?Безличник с леки примеси на арбитър.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Авг 2005 17:22

Аз съм Тип 7 с 2 ръце само че не говора нищо по адрес на админа :)

My little halo

a.k.a SoaP

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Сеп 2005 16:05

Дам Актив и ние я мярнахме тая статия .... в едно геим списание . Чесно да си кажа не ми допадна толкова много . Тя показва че няма добър тип във форума . Всеки е нещо и всеки е нищо . Тъпичко . Можеби трябваше и позитивно нещо от сорта на " Десете чудеса дебнещи във форумите " или " Десет сънища из форумите" . Абе както и да е .

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2005 12:27

Мисля, че цитираното от Актив не може да се мери по вложени идеи и реализация с написаното от Слънчевия пич. Идеята в общи линии е същата, но всичко е направено доста по-сухо и леко еднотипно.

А колкото до почти невероятната оригиналност на темата, особено по времето, по което излезе, няма нужда да пиша повече.

За съжаление ми се струва, че в момента от форума напълно отсъстват "стожер"и "свежар", които, честно казано, правят форума интересен. На тяхно място се е препълнило с "черни овци", "бунтари" и "девианти", от които само оглупява и става по-безинтересен форума. Едновременно с това май и "арбитрите" и "ветераните" станаха също прекалено много и с все по-често с постовете си целят да забият в земята по-горе описаните типове "неприятни за тях люде". Това, естествено, също не се оказва много полезно за форума, имайки в предвид, че страниците му се изпълват с безконечни, безсмислени, много често безкрайни и най-важното - глупави спорове. Да не забравяме и като че ли нарастващия брой на "безличниците", които единствено увеличават броя на регистрираните юзъри на форума.

Общо взето, класифицирайки потребителите по схемата, дадена ни от тази тема, форумът, поне според мен, не върви много на добре. Но това май е, както достатъчно известно и на другите, така и не чал толкова прието мнение.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Сеп 2005 01:23

Хах...т'ва ме искефи! :D

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Сеп 2005 09:20

Предполагам че аз съм от 1 или 2 тип :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Сеп 2005 16:04

Рекс далеч не си прав . "черни овци", "бунтари" и "девианти" няма 90% са "безличниците" . Дори девиантите отвреме на време са интересни понякога и бунтарите подяволите дори черните овци . Но те също липсват . Само безличниците се роят ( за справка погледни последните два поста над моя и после огледаи 99% от теми в целият форум .

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2005 16:28

Не виждам себе си в нито една от характеристиките.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com