Автор |
Съобщение |
The Dahaka
|
|
|
|
Заглавие: Първи опити във писането... Публикувано на: 12 Мар 2005 00:10
И така, скоро си даунлоуднах Sacred и играта се оказа доста добра. Съвсем скоро минах куеста с войника, дето трябва да му занесеш вода и реших да го разкажа в ЛС на един приятел, и като ме хвана музата и не ме остави около половин час, та измислих кратко разказче:
"Бях посредата на пустинята. Навсякъде около мен имаше трупове... трупове на орки и хора... трупове потънали в гореща кръв, лъщяща на светлината на жаркото слънце... Обиколих бойното поле в търсене на оцелели, но напразно. Бях закъснял да предупредя принц Валър за предателството на барон ДеМордри и сега всички бяха мъртви... Не всички! Открих оцелял! Но той беше смъртно ранен и слънцето сякаш изцеждаше жизнените му сили с всяка изминала секунда. Почувствах се задължен да изпълня предсмъртното му желание, изречено със сетни сили: "Вода..." Скочих на крака, осъзнавайки, че всяка секунда, която се бавя, можеше да е последната за войника на този свят. Затичах на юг, в търсене на дори и малко вода... Открих малка локва, но водата от нея беше повече от достатъчно. Изпитах странно чувство, докато приближавах локвата... сякаш от телата наоколо бяха живи, но никое от тях не помръдваше... наведох се над водата и отскочих встрани тъкмо навреме, за да се измъкна от острието на скелета, чието отражение бях видял във водата. Огледах се и видях, че той не беше единствения. Други мъртъвци също бяха на крака. Техните души, неприети нито от рая, нито от ада, все още водеха битката и, усетили жива плът, се нахвърлиха върху мен. Изправих се и извадих меча си. С боен вик замахнах и отсякох главата на най-близкия скелет. Към мен замахна друг, но аз блокирах удара му с щита си. Съборих го на земята и забих меча си в него. Изправих се и се обърнах към последния скелет, но бях неподготвен и той изби меча от ръката ми. Нанесе ми поредица от удари, които успях да блокирам с щита си. И след четвъртия замахнах с дясната си ръка към корема на скелета. Поразих го с огромна сила и строших гръбнака му. Изтощен от битката, се помолих душите на тези воини да са намерили покой, отидох до меча си и го прибрах в кобура си. Незабравил за причината да дойда дотук, се върнах при локвата и напълних манерката си с вода. Страхувайки се, че може да съм прекалено закъснял, забързах обратно към войника. Той още не беше мъртъв, но беше отмалял повече и отпреди. Подадох му манерката и той жадно отпи няколко глътки вода, а на лицето му се изписа благодарност. За да се отплати той ми даде най-важното нещо от, което се нуждаех сега- информация, каза ми, че принц Валър е жив..."
Е, май не е чак толкова кратко...
Всякакви критики се приемат- пишете каквото мислите.
___________________________________ Разумните хора се опитват да се приспособят към света.
Неразумните хора се опитват да приспособят света към себе си.
Следователно всякакъв прогрес на хората се дължи на неразумни хора.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Мар 2005 00:19
Бих казал, че имаш дарба.Развивай я.
-
Една забележка.Следващия път си измисли сам историята, а не както сега да бъде просто преразказване със свои думи случка от Цацрет...
|
|
|
|
|
Riven
|
|
В момента играе: Много и все различни неща :)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Мар 2005 10:57
Добре е станало определено. Надявам се скоро да видим нещо ново от теб...
___________________________________ "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций "Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Мар 2005 11:42
Наистина много добро!
Само наистина следващият път се опитай да измислиш своя история...
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
The Dahaka
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Мар 2005 12:45
Благодаря на всички. Очаквах да има повече критика. Мисля, че боя не съм го описал много добре, представях си го доста по динамичен и готин, ама...
Да измисля нешто мое... да мъчил съм се, но или винаги става тъпо, или почвам да плагиатствам .
П.С. Пишете на Български и то правилно, Кирилица из нот дед !
___________________________________ Разумните хора се опитват да се приспособят към света.
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Мар 2005 15:16
Не е лошо написаното, личи си добрият стил. Като цяло е добро. Но пък и ти не очаквай кой знае каква критика при положение и че написаното не е чак толкова много. Сравнително малко неща могат да се разберат за възможностите ти от толкова кратък текст. И наистина, постарай се следващия път историята да си е твоя. Ако не можеш да измислиш своя, казваш, че плагиатстваш. Първо в наши дни вече почти няма история/сюжет, които да не са били разработвани вече и второ ако историята ти е достатъчно добра и интересна, никой няма да ти направи проблем, че си взаимствал елементи от другаде! А ако имаш една основа за сюжет, покрай нея много по-лесно може да се изгради собствен сюжет. А ако го направиш, първоначалният основен замисъл, изплагиатстван от другаде, ще се изгуби или поне ще се прикрие достатъчно добре.
Продължавай да се опитваш!
п.п. "Кобурът" за меч или нож се нарича "ножница" или пък "кания".
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
SMURT na MISHKIT
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Мар 2005 15:50
значи тоа вапрос не е за тука ма нема каде другаде да го задам как точно мина вапросния куест ас писах паролата ВАСА ма не става пробвах кво ли не друго не ми дава куеста ако може малко хелп много сше сам благодарен
|
|
|
|
|
SMURT na MISHKIT
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Мар 2005 15:52
ако може да кажеш по-подробно как си минал куеста много ще сам ти благударен
|
|
|
|
|
The Dahaka
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Мар 2005 17:31
_DEVASTATOR_: След като приказвах с войника, и той ми каза да му донеса вода, отидох на юг, както ми сочеше стрелката. Имаше разни undead-и и те ме убиха два пъти, тъй като бяха не малко, а аз нямах колби. След като ги убих се върнах при водата и се лутах около минута, докато не се сетих, че трябва да ида до водата и да напиша "wasser" във конзолата. Тогава от нищото се появи манерката и аз я взех. Но щом не става със wasser, не знам. Моята версия е 1.20.02, или 1.02.20, нещо такова и нямам проблеми. Един приятел е с друга версия и направо си е намерил на земята.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|