Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие: Капка отчаяние...
Публикувано на: 31 Дек 2004 06:41

Та така... значи... :D
Въпреки, че разказа си е малко за :(
Та значи пъро нека кажа, че ВСЯКО многоточие означава ГОЛЯМА пауза, ако няма да спазвате това условие и тръгнете да го четете наведнъж, през ред или нещо такова, ПО-ДОБРЕ вобще не го четете, ще си спестите неодобрителните постове...
Второто което е... за най-добро изживяване ви предлагам да си смъкнете тази песен и да го четете на нея като фон... ;)
Moldy

04:43... Чувам тропане в другата стая... може би трябва да отида да проверя? Неее... предпочитам да си остана тук, кой знае какво може да ме чака в сенките отвън, само да барикадирам вратата... мисля че шума утихна, страх ме е да се ослушам...

04:52... тази музика... навява толкова спомени, толкова мъка... навява на... кукли, да, точно така - на онези прастари дървени кукли с конци... и този вятър? Откъде се появи той? Мирисът на застояло... все едно не съм в нас...

05:00... Чувството е странно... всичко изглежда вехто, прашно, неизползвано... всичко изглежда сиво! Кутията бонбони избеляла, бюрото проскърцващо, шкафа като смачкан от бремето на много години... самоят аз се чувствам като притиснат от обстановката, била е и по-различна, но... кога? Не, винаги е била такава... нищо не се е променило... винаги вятър, винаги този мирис... но все някога това място е било ново и спретнато!... това място е създадено такова...

05:06... Аз... живея... аз мога да живея, избрал съм да живея! ... аз служа... волята ми е моя собствена... няма воля, има послушание... има ли други като мен? Дали има, сигурно има... забранени въпроси, но да... Те те викат, не чуваш ли? ... Няма повик, липсва усещането за присъствие... те са там! ... вятъра свисти из дъските на мебелите...

05:12... Очакване... Очакване... Възможно ли е да са ме забравили? ... живея за да служа... Няма чувства... Защо плачеш? ... Какво е това? Не разбирам за какво говориш? Какво говориш... Ето пак - капна! ... Няма емоция... Те ще те повикат, ти ще им служиш... толкова сиво... Не се страхувай! ...

05:16... Толкова дълго... нищо не се е променило... Кой си ти? ... Вятър? Какво е това... нищо не съществува... няма Те... Ти можеш! ... Кой си ти? ... Да можех да те уловя... ти си там, те са там, те съществуват... Те живеят... Толкова мрачно... Кой си ти? ... Аз съм Теб!

05:22... Така тихо... ехоо? ... същото, все същото... Колко време чакам? ... няма време... Колко? ... ти си тук, ти си там, те те чакат, те те викат... Кога? ... няма време... сега... Кой си ти? ... навън... пусто и... сиво? ... вятър...

05:28... Чуваш ли... гласовете? ... те те викат, там са... Кого? ... толкова сиво... музиката... искам да си спомням... ти служиш... няма "аз" ... Те те викат... Как? ... кой би искал "тук"? ... ти разбираш...

05:32... Старо... запустяло, несъществуващо... момент във времето... Ти мислиш!... няма мисли... послушание... Аз съм теб! ... нереално... гласовете! ... Защо плачеш? ... аз плача!... Кой си ти?... аз... няма "аз"... съществувам!... ти си кукла... Те ще те повикат... застояло... вечност в празнотата...

5:39... цвят... колко наситено е всичко... Ти се върна!... сбогом... така светло, чисто... дъх на живот... каква музика?... Аз съм жив!

Абеее какво да ви кажа... умрях, 06:40, не съм спал вобще, а ще имаме гости... абреее какво ви занимавам, аз отивам да спя :wink:

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2004 12:26

Радвам се, че имам честта да постна първи в тази тема на Екса :)
Екс, наистина е много добро! Поздравления, и м/у другото наистина е по-добре с песента, която си предложил
Бррр... тръпки ме побиха.... току-биж станал втори поста ми... заради тъпата ми баба :lol:
Добре е замислен и най-якото е, че е супер объркан. Кой имаш предвид под кукловодите?

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2004 13:59

Много добро :D
Песента наистина вдъхва атмосфера, но все пак си е по-добре в 5 часа сутринта на тъмно без никаква музика и написано на латиница :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2004 16:12

Хахахаха брррр кой знае какво си сънувал ... ;) :lol:
А на мен ми отне 15 мин да го препиша на кирилица... ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
В момента играе: Белот ...
Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2004 16:54

Много добра атмосфера се създава . Доста е страховито , добре си го написал . Харесва ми .....

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Яну 2005 00:13

NoName написа:
Много добра атмосфера се създава . Доста е страховито , добре си го написал . Харесва ми .....
:live:

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Яну 2005 12:33

Прочетох го, нищо особено...
Ноооооооооо... Като пуснах музичката, наистина даде ефект. Някво такова странно ми стана. Похвала за доброто начинание Екз :D

Existence написа:
5:39... цвят... колко наситено е всичко... Ти се върна!... сбогом... така светло, чисто... дъх на живот... каква музика?... Аз съм жив!

Само да ти предложа една поправка... Всичко друго си помислих докато слушах и четох, само това не, че съм жив... може би "Аз съм мъртъв" би звучало по-подходящо. :wink:

EDIT: Предполагам, че играта е KISS: PSYCHO CIRUS, PainKiller или нещо от тоя сорт...
Между другото, подведох се и по заглавието (moldy - гниещ, мухлясъл).

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Яну 2005 14:39

Значи първо... ти льопаше ли паузите на многоточието или цепи направо през просото? ;) :lol:
Точно "Аз съм жив" е, защото той се "завръща"... която междудругото е от soundtrack-a на една игрица, който ми каже коя печели награда! ;) :lol:

EDIT: Не е това играта ;) Малко трудно би свързал песента с играта, ако не си я играл ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 09 Яну 2005 07:11

Оф, Екс, не трябваше да ме караш да го чета в 7 сутринта бе човек. Почти заспах... В смисъл, просто съм много изморен, а то е нали бавничко и леко монотонно на моменти, особено песничката. Та не можах толкова да вникна в смисъла. Ако е имало такъв де, защото май главното е да се усети атмосферата.
В началото наистина беше доста интересно - с паузите и будят въображението да създава много и различни представи. Но в един момент става малко доста объркано и неразбираемо. Например аз доста късно, към средата някъде, разбрах, че това са две неща - човека и неговия вътрешен глас.
И както каза Актив, събуди в мен чувство и представа за всичко друго, само не и за "Аз съм жив". Не знам, може и да е от умората и последващото "почти заспиване" (държа да уточня отново, че не е от скука!!! :!: ). А и все пак ми беше казал вече коя е играта*, така че бях направил асоциации и с нея.
И ми се струва обаче едно. Ще е страхотно като сценарийче за пиеска или нещо такова. Просто това са реплики на двама различни души, или дори може би един и същи човек да ги казва. Но въпроса е той да знае колко точно дълги да са паузите и да не ти дава възможноста "без да искаш", или може би "със да искаш" да погледнеш напред. Не знам, може би инстинкта ти на актьор е проговорил съзнателно или подсъзнателно в случая. Е, все пак не знам, може и да греша.
Като цяло не е нещо гадно, тъпо и скучно, но пък лично не ми хареса чак толкова много, колкото казаха другите. Но може и да е, защото просто ми се спи. Ей сега даже ще ти кажа последни реплики в мирката и лягам...
* Дали "да не спечеля наградата"!?!?!?! Мнееее, сетих се, "че служители на фирмата и техните семейства (и приятели) не могат да участват в играта. :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Яну 2005 07:31

Брутален... както винаги ;)
Значи и на тебе ще ти ги броя - трети път тази сутрин, Рекс, нетактичност от твоя страна (бъди щастлив - за същото време Тедди направи 5 ;) :lol: )
Играта е Vampire: Bloodlines, няма никаква аналогия със самата игра ;)
Друго - наистина съм си го представял как ще стане на сцената, но това само малко фантазии ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 09 Яну 2005 17:02

Existence написа:
Брутален... както винаги ;)
Значи и на тебе ще ти ги броя - трети път тази сутрин, Рекс, нетактичност от твоя страна (бъди щастлив - за същото време Тедди направи 5 ;) :lol: )
Играта е Vampire: Bloodlines, няма никаква аналогия със самата игра ;)
Друго - наистина съм си го представял как ще стане на сцената, но това само малко фантазии ;)

Ами Екс, виж, аз, както си забелязал вече, съм леко тъпичък и не ги усещам тия неща и съм доста нетактичен на моменти. Но пък точно тук исках да съм такъв! Да, много добре знаеш, че не съм лице в лице с теб и много лесно можех да кажа "аааа, супер е, страшно яко! Пък песничката е номер 1 просто", но понеже тук си говорим за нещо като изкуство, а не просто приятелско лафене, то предпочитам да съм безпристрастен критик. Затова и ти казах точно това, което мислех. Мисля, като се замислиш, така ще е по-добре и за теб, с оглед на това, че вероятно пак ще пишеш, пак ще впрягаш уменията си в писане, така че малко повечко знания и реален опит ще са ти от полза, или поне от по-голяма, отколкото "мечешко" потупване по рамото.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 09:11

Без музиката е като баница

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 12:02

niks@n написа:

В какъв смисъл като баница?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 12:45

Интересен кометар от страна на никсъна... нали за това има музика към него ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 13:04

niks@n написа:

Нещо като небето, осеяно със звезди и по-чисто и от планиски въздух, нали?
--
Разказа е доста объркващ.Нещо не можах да го схвана.
--
Без музиката е като кифла! :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2005 13:18

аз хауесвам мауусите с куемвийш...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle