Resident написа:
Предварително се извинявам за това което ще последва...
-------------------
...оргинал...
Когато се събудих, се озовах точно зад ъгъла до кантината, пред нашия апартамент... Котката седеше там и тихо ближеше белите си лапи... След като приключи, тя се обърна и ме погледна с очите си... ледени дълбоки очи...
Усетих яростта, която беше изписана в тях... Някъде, дълбоко там, в дебрите на неговите безкрайни очи, се таеше една тиха лудост... Една тиха лудост, заложена генетично във всеки един представител на този вид. Тази лудост, бива нарична "инстинкти"... Душата на хищника... да, душа от огън... в нея горика пламъка на вечната битка.. безкрайно преследване по линията на живота и смъртта... Без страх, без мисъл, без разсъдък... само с чиста сила и инстинкти... С повишаването на адреналина в кръвта се разгорява и съзнанието на воина - яростно преследва... протяга лапите си... спъва... и разкъсва.
------------
------------
...малко само пипнато...
Събудих се и се озовах зад ъгъла до картината.Картината пред нашият апартамент.Котката седеше там ,ближеше белите си лапи.След като приключи ,се обърна и ме погледна...ледени дълбоки очи.Усетих яростта изписана в тях.Някъде там, дълбоко в дербите на безкрайните и очи,се таеше тиха лудост.Една лудост ,заложена генетично,във всеки един представител на този вид.Тази лудост се зовеше “инстинкт”...Душата на хишника...душа от огън....в нея гори пламъка на вечната битка.Безкрайно преследване на границата между живота и смърта.Без страх ,без мисъл , без емоция, чиста сила и инстинкти.Адреналина в кръвта разпалва и съзнанието на воина – яростно преследва...замахва с лапи...спъва и разкъсва.
--------------
Целта...беше ...начина на поднасяне е по-важен ,едва ли не и от историята
Е, Резидент, само не разбрах критикуваш ли начина на поднасяне? А и думата е точно кантина, но защо я написах така, след като в българския език не съществува такава - един господ знае. Имал съм предвид кръчма.