Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Сеп 2004 10:47

Обичам тез животни!

А тази е прекалено голяма затова КЛИКНИ ТУК

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Сеп 2004 17:52

Абе и вие сте едни ! Той човека много хубаво си го каза(но вие май не го проумяхте) - Какво удоволствие ви прави да нищите "творенията" на някакви лапета , които още сигурно не са учили и синтаксис ... ? Той не обижда пишещите във форума , а вас - тези които по цял ден кесите в него , пишете нон-стоп , опитвайки се да драснете във всяка тема поотделно и най-вече стоейки във творческия форум , чакайки някой 4-то класник да драсне някое "произведение" за да го разнищите тотално.Нали сте много умни ? Защо тогава се занимавате с тези , които очевидно не са на вашето умствено ниво ? После не обиждайте някой на КОМПЛЕКСАР :!:

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 25 Сеп 2004 20:16

slim_k написа:
Абе и вие сте едни ! Той човека много хубаво си го каза(но вие май не го проумяхте) - Какво удоволствие ви прави да нищите "творенията" на някакви лапета , които още сигурно не са учили и синтаксис ... ? Той не обижда пишещите във форума , а вас - тези които по цял ден кесите в него , пишете нон-стоп , опитвайки се да драснете във всяка тема поотделно и най-вече стоейки във творческия форум , чакайки някой 4-то класник да драсне някое "произведение" за да го разнищите тотално.Нали сте много умни ? Защо тогава се занимавате с тези , които очевидно не са на вашето умствено ниво ? После не обиждайте някой на КОМПЛЕКСАР :!:

Ей, Слим_К, с тебе много се уважавам/е ей! Сега обаче, без да те обиждам и т.н., ти казвам, че не си прав. Разбира се, че Blues Traveler е прав за едно - не трябва да нищим творенията, още повече когато те са написани от неопитни и още повече от невръстни творци. Но въпросът е друг - тук причината за тази ни реакция е, че творението е не просто "скапано изпълнение" (това като цяло, ако забелязваш, го споменаваме доста малко в критиката си), а че самата е тема е чисто и просто УЖАСНА! И още повече "добавката" на Фтпман, която беше също доста глупава и отвращаваща. Именно против този факт се противим ние, а не срещу самите качества на творбата. Негодуваме срещу самата тема на произведението, а не по неговата реализация.
Надявам се, че с това се изяснихме защо и как правим критиката си. Ако си забелязал, почти винаги, когато произведението е слабо, казваме нещо от сорта на "не беше кой знае какво, но продължавай с опитите и ще се получи добро".

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Сеп 2004 23:23

MetalGearRex написа:
slim_k написа:

Ей, Слим_К, с тебе много се уважавам/е ей! Сега обаче, без да те обиждам и т.н., ти казвам, че не си прав. Разбира се, че Blues Traveler е прав за едно - не трябва да нищим творенията, още повече когато те са написани от неопитни и още повече от невръстни творци. Но въпросът е друг - тук причината за тази ни реакция е, че творението е не просто "скапано изпълнение" (това като цяло, ако забелязваш, го споменаваме доста малко в критиката си), а че самата е тема е чисто и просто УЖАСНА! И още повече "добавката" на Фтпман, която беше също доста глупава и отвращаваща. Именно против този факт се противим ние, а не срещу самите качества на творбата. Негодуваме срещу самата тема на произведението, а не по неговата реализация.
Надявам се, че с това се изяснихме защо и как правим критиката си. Ако си забелязал, почти винаги, когато произведението е слабо, казваме нещо от сорта на "не беше кой знае какво, но продължавай с опитите и ще се получи добро".

Добре де ! Ужасни са :!: И това все пак не означава нищо ... Каква според теб е представата за "супер-яко-нещо" на един човек 4-5 клас - на мен лично ми беше трепането на охлюви - на тоя му е трепане на котки . Това напълно си влиза в контекста на спора, и не може да ви оправдае.И все пак спирам до тук ... Като се замисля втори път , нито искам да се карам с някого , нито да си хабя нервите , още по малко заради някъв дечко , дето ми блещи за умрели котки ...
ПС-Уважението ни е взаимно :wink: (все още надявам се)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Сеп 2004 23:58

Ами виж, може би си прав, но все пак въпросът е дали това е правилно, че чак и творба за това да се създаде? Да не говорим, че това, че е малък, не го оневинява. До известна степен и ти си си чудовище, щом си трепал охлюви. Е, и аз, като избивам хлебарките вкъщи (макар и това да си е донякъде "самозащита" - все пак са вредни). Но..., нужно ли е чак да се възхваляват тези неща в писания и да са източник на гордост?
Не знам, може би наистина едно "не си прав" щеше да свърши работа. Или както повечето - да повръщам. Но нима когато смъмриш едно дете и му кажеш, че то е направило нещо лошо, то така лесно да разбира грешката си и да се поправи? Мне, не мисля...

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Сеп 2004 14:33

MetalGearRex написа:
Ами виж, може би си прав, но все пак въпросът е дали това е правилно, че чак и творба за това да се създаде? Да не говорим, че това, че е малък, не го оневинява. До известна степен и ти си си чудовище, щом си трепал охлюви. Е, и аз, като избивам хлебарките вкъщи (макар и това да си е донякъде "самозащита" - все пак са вредни). Но..., нужно ли е чак да се възхваляват тези неща в писания и да са източник на гордост?
Не знам, може би наистина едно "не си прав" щеше да свърши работа. Или както повечето - да повръщам. Но нима когато смъмриш едно дете и му кажеш, че то е направило нещо лошо, то така лесно да разбира грешката си и да се поправи? Мне, не мисля...

Превъзпитанието гради човека ! ( Сенека ) :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Сеп 2004 22:34

Всъщност критиката ми беше изцяло насочена към начина на писане - демек дебилен ! Просто нямаше едно описание като хората , темата бе дебилна и нразвита , изразните средства се изчерпваха до "вътрешности" и това беше ! Нищо повече и нищо по-малко ! Додрафа ми се от нескопосаните драсканици , от идеята че си изхабих две минути от живота да чета това нещо .

Рекс не си прав за едно ! Не със всички постъпваме снисходително първият път ! Понякога не е достатачно просто да опиташ - понякога трябва и да се напънеш . И не рядко както сам знаеш оплюваме "здраво" . Ако автора згрее грешките си хубаво - ако не .. е тогава следва пренебрежението !

Абе звучи нафукано но не се сещам как да го кажа по заобиколно ( умора братче ) !

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Сеп 2004 15:18

Имате късмет, че пишете по този начин само в псевдо-творческия форум на пц мания, където средната възраст на авторите е 13, а най-експлоатираните теми - фентъзи пепеляшки и джуджета, каручки и мечове на истината... Човек с широк кръгозор не би демонстрирал подобно отношение, а за един пишещ, дори и на аматьорско ниво, му трябва широк кръгозор, а не 12 годишни мишени, на които да си изкарва яда...
Темата на разказа въобще не е лоша, всъщност това е толкова субективно, а някои пишат така убедително, сякаш думите им представят социологичско проучване...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Сеп 2004 15:39

Защитникът на низвергнатите !

Данеби като гледаш оплюваният да виждаш сбеси ???

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Сеп 2004 18:24

Blues Traveler написа:
Имате късмет, че пишете по този начин само в псевдо-творческия форум на PC Mania, където средната възраст на авторите е 13, а най-експлоатираните теми - фентъзи пепеляшки и джуджета, каручки и мечове на истината... Човек с широк кръгозор не би демонстрирал подобно отношение, а за един пишещ, дори и на аматьорско ниво, му трябва широк кръгозор, а не 12 годишни мишени, на които да си изкарва яда...
Темата на разказа въобще не е лоша, всъщност това е толкова субективно, а някои пишат така убедително, сякаш думите им представят социологичско проучване...

Нещо лошо в това да проявиш фантазия и да напишеш нещо интересно? Което ако някой друг прочете и каже "страхотно. никога не бих се сетил за нещо подобно. радвам се, че го прочетох" това няма ли да е удовлетворение за теб или другият? А и какъв е този псевдо-форум? Всички форуми са псевдо, т.е. не са истински. Аз съм на 16, но се радвам, когато някой по-малък се опита да напише нещо смислено. Тогава той заслужава поне похвала, за опита, който по-късно може да подобри с времето.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Сеп 2004 19:12

EviL написа:
Защитникът на низвергнатите !

Данеби като гледаш оплюваният да виждаш сбеси ???

:lol: :lol: :lol: :lol:

Когато почнах да пиша в този форум нямаше кой да ме критикува (извинявам се за високопарния тон!), а и по-късно не се намериха разумни хора, които да ме обвинят в некадърност, липса на талант и т.н. Всъщност по-вероятно е вие (които критикувате злостно невръстните писачи във форума), да откривате собствените си недостатъци и проблеми в техните персони/произведения и затова реагирате по такъв траги-комичен начин...

Актив, няма нищо лошо в това да проявиш фантазия и да напишеш нещо интересно, а после да се чувстваш добре, когато някой ти напише, че се кефи на написаното... И аз се радвам, когато по-малките пишат, четат и т.н.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Сеп 2004 22:31

Blues Traveler, поздравления, щом си писал толкова добре, че никой не се е намирал да ти отправи критика. Уви, тук само ще спомена, че за критика не е нужно само калпава творба (ако говорим разбира се за "отрицателна критика", щото то си има и положителна критика), а и достатъчно умни "критици" или псевдо-критици, както се изразяваш... Не знам, не се казвам нищо за теб, понеже не съм чел нищо от теб (макар и да ми се струва, че съм чел нещичко...), би ли дал линк към нещо твое?
Винаги съм смятал критиците за нереализирани автори... Но смятам, че ние тук сме малко по-различен род критици. Все пак, тук ние ги четем главно от и за удоволствие, а след това пишем личните си впечатления. Разбира се, че завиждаме, когато някой е написал нещо наистина добро. Че кой не го прави? Въпросът е, че трябва да има "нещо наистина добро"...
По-рано каза, че в този форум имало повече критици, отколкото творци. Кажи ми, къде творците са повече от критиците? Написването на едно произведение отнема много повече време и труд, отколкото да се прочете вече готовият продукт и да му се напише "псевдо-рецензия". Да не говорим, че за писането са нужни и вътрешна нагласа и т.н. още куп неща.

И все пак, кажи ми кое ти хареса в това произведение (защото "Темата на разказа въобще не е лоша" са твои думи)? Любопитно ми е каква е твоята гледна точка към написаното. А и все пак трябва да ни покажеш с какво не сме прави, нали така? Иначе си е чисто голословене...
И моля те, не се измъквай с "не искам да съм критик"!

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com