Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Легенда за шерифа на Нотингам
Публикувано на: 16 Май 2003 21:31

Шерифа на Нотингам седеше и мачкаше писмото. Винаги ставаше така. Тъкмо нещата започнат да отиват на добро и ти се натриса нещо такова. Крал Ричард тръгна на кръстоносен поход и остави на трона брат си Джон. Младежа имаше ум в главата и беше доста по-малко склонен към устройване на фестивали, турнири или , не дай си Боже, кръстоносни походи. Не че Шерифа имаше нещо против кръстоносните походи, даже никак. Бяха чудесно занимание за некадърни крале
като Ричард, колкото да не се забьркват в по-големи каши. Но да се пращат най-добрите млади рицари на кралството да умират за някакьв си измислен Божи гроб( нали уж Бог бил безсмъртен и тъй нататък ) беше далеч извьн представите му за здрав разум.

Сега се чудеше - да се смее ли, да плаче ли? Немският крал, ентусиастът, подел цялата тази идиотщина, се бил подхлъзнал и удавил в някакво поточе. Тъп човек - тъпа смърт. Това значеше, че няма да има безмислени кръвопролития, но сьщо и че онова подобие на крал се завръща. И щеше презрително да захвърли плановете на Джон за раконструкция на пътищата и стимулиране на търговията, за да използва парите за поредния турнир.

Вратата се отвори и в стаята влезе Мериан. Тя беше далечна роднина на принца и брака с нея щеше да заздрави връзката на шерифа с кралския двор. За по-красива сьпруга не би могьл и да мечтае, но не му харесваше погледа, с който го измерваше - сякаш искаше да определи точното съдържание на хазната му, до последната жьлтица.
- Здравейте, скьпи шерифе! Колко се радвам да ви видя! - поздрави го тя с усмивка, способна да предизвика( а и вече могократно предизвикала) някой дуел до смьрт между по-разгорещените й ухажори - Чухте ли лошата вест, която така нетърпимо тормози ума ми?
- Коя от всичките - малко троснато и отвьрна благородникьт.
- Робин Худ е обрал още един от сьбирачите ви на данъци.

- Този човек направо ме вбесява! Разбирам да задържаше парите за себе си - тогава щеше да е просто още един алчен разбойник. А той раздава част от тях обратно на хората - сякаш аз съм крадеца, а той е техния защитник. А с остатька си живее като принц! Сега пак ще трябва да вдигна данъците.
- Ах, но шерифе! Защо ще правите такова ужасно нещо? - попита Мериан с малко пресилено наивно изражение.
- Знаеш много добре защо! Трябва да плащам на градската стража, да поддьржам крепостта поне в относително добро състояние, - тук погледна тъжно към паяжините в ъгъла - да плащам даньк на Короната и какво ли още не! Не вдигам данъците просто защото така ми харесва!
- О, не бях се замисляла за това, шерифе. Вие наистина сте изключително умен човек. Сега ако ме извините, трябва да се преоблека за вечеря. - и с елегантно движение отвори вратата и излезе. Да, тази жена никак не беше наивна. Шерифа се зачуди как ли още не е отишла при Робин Худ. Защитата на бедните май се беше оказала доста по-доходно занимание от управлението на провинция. Поклащайки глава той изостави мрачните си мисли и отиде да провери постовете около стената. Независимо от всичко един благородник трябваше да изпълнява своя дълг.

Една сутрин, няколко дни по-кьсно, в замъка бе вдигната тревога. След като накрая реда бе възстановен се оказа, че през нощта шерифьт е бил убит в леглото си. След кратьк разпит става ясно, че убиецът е един изгладнял селянин, сьсипан от новите даньци и тьрсещ отмъщение. Той очевидно е убил един от стражите и се е промъкнал в двореца ( след усилен разпит той си призна и това убийство и прекрати лъжливите си обвинения по адрес членове на
кралския двор ). Това, което тактично беше пренебрегнато бе изненаданото изражение на мьртвия страж и миризмата на дамски парфюм, носеща се от фино инкрустираната кама, стьрчаща от гърлото му.

Когато крал Ричард се върна той незабавно захвърли абсурдните проекти на глупавия си брат. А след като чу за подвизите на храбрия Робин той го удостои с благородническа титла и с радост благослови брака между него и братовчедка си Мериан. Сватбата бе отпразнувана с великолепен турнир, за радост на поданиците на мъдрия крал. И всички заживели дълго и щастливо. Или поне така се казва.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2003 22:53

http://workshop.headoff.com/forums/viewtopic.php?t=6064

Заглавие:
Публикувано на: 16 Юли 2003 21:20

?????»?????????‚, ?‚?°?»?°???‚?° ?????µ?‚?? ???????‡?µ ???‚?????? ???‚ ?‚?µ?± ???°?‚?? ?±?»?°???????…?°?????µ ???‚ ?????‡?????°...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com