Заглавие: Кървава Разходка Публикувано на: 30 Юли 2009 11:23
Два мършави гоблини вървяха по пътеката към малкото село . А зад гърба им се вияха пламъците на горящо сиропиталище , впрочем от което бяха избягали те . Единия се казваше Мъро , а другия Хъро , гледаха се гузно . - Казах ти че онази не бе демон , защо от както се срещнахме все виждаш демони бре ? - Незнам Хъро , такъв съм , но чули как тя пищеше , със сигурност бе демон. - Как пък не , защото разпра корема й с един режен , после дойде онази управателка на дома , дето като върви прави земен трус . - И тя врещеше , със сигурност бе демон , айде за онази може да съм сбъркал . Случва се Хъро . - Аз пък се чудя как успя да и извадиш очите . После я заля с онази лепкава течност дето разпалват огъня , тя се подпали и сигурно още не могат да я изгасят . Мъро казах ти да отидеш при онзи знах , макар че бе сакат орк , можеше да ти помогне . - Но аз отидох , при онзи елф - друид , той бе много очтив. - Я помисли , как те заварих - с един котел в който вареше кокалите на същия друид , а вонята каква само беше . - Бяха вкустни Хъро , само малко джоджан им липсаваше и лапад . - От този момент не сме братя , не че сме бели де . - Ти бе досен Хъро с един ден след мен , но аз все ти помагах , помниш ли как те спасих от онова огре , което ще ше да те изяде - гоблина само изсумтя и продължи да върви . Двамата продължиха мълчаливо пътуването си докато не видяха някакъв търговец , хванал един човек и му надянал торба на главата . Биеше го с една тояга и се кискаше от смях . Двамата гоблини спряха и се загледаха в странната гледака , онзи спря да удря с тоягата и присви очи . - Хей на къде сте се запътили ? - Към селото , ще си търсим късмета там . - Ако нямате бърза работа , бихте ли ми помогнали ? - Може . Какъв ще е кяра от цялата тая работа ? - измърмори Мъро . - По 10 медни монети на всеки , ако държите този измамник и го биете с тояга.Аз имам работа до селото , а и вече се уморих да го налагам . - Става , давай парите и ще го бием . Търговеца с трепераща ръка им от брои монетите , май бе доста стиснат , като кокошо дупе отбелязано от Мъро . Точно десет минути гоблините държаха и биеха нещастник , но после спряха и се загледаха тъпо . - Абе Хъро писна ми вече , не е забавно - Това е работа бе, не трябва да е забавно. - Може да си прав виж там има лозе , да си наберем грозде а ? - Стига Мъро , пак ще ни навлечеш неприятности , стой тук . - Виж какво ти дръж този мизерник , аз отивам , набирам и се връщам капиш ? Хъро искаше да протестира но бе къстно , гоблина изкачи възвешението и се спустна към лозето в търсене на плячка . Мъро вървеше из редовете на лозето и търсеше най - хубавата чепка , но така и не можеше да реши за това излезе от лозето и спря пред голям орех . Вече бе ядосан че не можеше да направи избор когато чу ругатни и напъване . Мина зад дървото и видя един паладин , който сереше. На Мъро му хрумна доста гадна идея , намери едно парче бодлива тел . Клекна и се опита да доближи телта до анала на човека , С бързо движение я заби , а онзи извика толкова силно че може и Ордена да го е чул. Мъро се разхили хвана телта и я издърпа , разкъсвайки паладина който протерпери конвулсно . Лайняната и окървавената тел , стоеше в ръцете на дребосъка . Той отиде до паладина уви телата около врата , два пъти . Затягаше със всичка сила , но онзи отново мяташе с крака , гоблина заби няколко ритника в него . Остави го и тръгна да търси нещо с което да го убие , намери един въз глям чук . Замахтна с него , но вместо да уцели главата на човека удари слабините , правейки ги на кървава каша . Онзи се разплака от болка , но агонията му бе към края , нов удар му размаза черепа и той падна мъртав . Мъро гордо разтърка ръце , събра грозде в торбата на паладина и тръгна към Хъро подсвирквайки си . СЛЕДВА ......
|