Аз пък ще се заям: ако поставянето на празно място след пунктуационен знак наистина беше въпрос на личен избор и стил, твоят стил щеше да е най-лайняният на тоя свят. Сега е просто
грешен.
едит 1:
Цитат:
BASIC TYPING RULES
· All sentences begin with capital letters. Type one space after each word, and after commas and semicolons.
· Type two spaces after each end of sentence punctuation mark (periods, question marks, exclamation points). Type two spaces after colons.*
· Most text should be aligned at the left margin, with a ragged right margin. In some instances, you may want to justify (which means align both left and right margins).
· The terms “single-spaced” and “double-spaced” refer to the number of lines between text, not the number of spaces between characters on the line. This page is single-spaced.
· General text, such as essays, reports, and term papers, should be double-spaced. At the end of each paragraph, hit the Enter key only once. The first line of each paragraph should be indented (hit the Tab key) ½ inch.
· Business documents such as letters should be single-spaced. At the end of each paragraph, hit the Enter key twice. This double-spaces between each paragraph. The ½ inch indent at the beginning of each paragraph is optional.
· Numbers in a column should always be aligned at the decimal, or right aligned to each other if no decimal is used.
· There are no spaces in hyphenated words (such as single-spaced). There are spaces before and after dashes – like this.
· There is a space before an open parenthesis and a space after a close parenthesis. Note the examples above.
· Specific documents frequently have special typing requirements. Always refer to the instructor, the style guide, or your Gregg Reference Manual when in doubt!
*Подчертаният текст все още е валиден, но съществува и ново правило за
едно празно място след края на изречението, което се използва най-вече при печатната преса, защото спестява проблеми с форматирането.
едит 2:
Понеже взех присърце намирането на грешки в постовете ти, нека да номерирам:
1)
Цитат:
И все пак мерси за урока по граматика,нищо че определено ти си човека,който се нуждае от него.
- грешка, липсва пълен член.
2)
Цитат:
Ахахахах бахти забавното
Хваща ги като животни деба аххахха
Ахахах деба не мога да спра да се смея
- изречения от този тип не смятам за изискващи коментар. Ти си трол, това е ясно. Като претендираш за грамотност поне спри да правиш такива постове, а?
3)
Цитат:
Аз предлагам да играем мач,
баскетбола е за путьовци
- имаш сериозен проблем с членуването.
4)
Цитат:
Обложката съм я правил едва ли не 2 през нощта,така че да ме наричаш тАпанар,защото съм направил правописна грешка,поради факта че ми се е спяло,като ти сам правиш такива и то много си е върха на дебилизма.
- удебеленото се загражда в запетаи.
5)
Цитат:
И въри ходи малко на фитнес,лявото ти рамо е по недоразвито от дясното,впрочем както и на мен де :Р
Или фитнес или чекии с лявата ръка
- тук вече си ги откривай сам, няколко са.
6)
Цитат:
Въпроса в случая,не е дали 500-600 лева ще ти стигнат за новите заглавия,а дали новите заглавия заслужават тези пари
- член, кхм...
7)
Цитат:
Agree,не знам преди кво им се кефех сега като ги слушам пълни гейове са
- пунктуация.
Мога да продължа, но е безмислено.
Цитат:
Помня преди 3-4 години като се бях регнал с първия с акаунт пишех много глупости и някой от админите ми променяше аватара на някакво пиле
Админе, честно, що спря да му слагаш пилета на тоя?