Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Хареса ли ви приказката?

Да    0%  0%  [ 0 ]
 Не    20%  20%  [ 2 ]
 Горе-Долу    30%  30%  [ 3 ]
 Не ми дреме и няма да я прочета    50%  50%  [ 5 ]
Общо гласове : 10
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Принцеса Лаура
Публикувано на: 22 Юни 2009 20:00

Значи реших че тая е от по-хубавите ми приказки, все пак нея публикуваха в книжката на даскалото...

Принцеса Лаура

Имало едно време в страната Египет много красива принцеса на име Лаура.Тя била дъщеря на султана. Безброй юнаци идвали в палата на султана да искат ръката и,но само един успял да я спечели.Това бил млад и смел момък на име Ахмед.Имало и друг, който не отстъпил.Това бил сина на везира.Той искал принцесата, за себе си.Така една нощ, везира се промъкнал тайно в покоите на принцеса Лаура и я отвлякъл.Той я затворил в дъното на една огромна подземна пещера, намираща се в пустинята.На входа на пещерата, който се издигал над пясъците поставил стражи,който да пазят принцесата.от входа на пещерата до дъното, където е тя са поставени препятствия. Има и магическа дума, която само везира знае.Когато изречеш думата всички препятствия изчезват.
Когато на следващата сутрин султана видял,че дъщеря му е изчезнала, веднага съобщил новината на Ахмед. Ахмед на часа тръгнал.Стигнал до малко селце, което се намирало преди пустинята.Той решил там да отпочине и да вземе вода за из път.Тъкмо се канел да потегля към пустинята, когато срещнал старец.Възрастния човек го попитал накъде се е запътил, а Ахмед му разказал неволите си. Тогава дядото му казал, че на разсънване е видял някакъв човек да носи млада жена навътре в пустинята. Ахмед веднага тръгнал и привечер стигнал рекичка навътре в пустинята. Там пренощувал и на сутринта потеглил отново. Към обяд стигна до пещерата. Тя се намирала по средата на оазис. Той се скрил зад нея и хвърлил камък към храстите. Стражите се затичали, защото си помислили, че оттам идва някой. Единия пазач паднал докато тичал и си изпуснал оръжието и ключовете за пещерата.Ахмед отишъл до него, убил го, взел ключовете и по най бързия начин влязъл в пещерата. Там го очаквали много капани. Първо влезнал в огромна зала, тръгнал напред и изведнъж чул зад себе си много силен шум. Обърнал се и видял огромни ледени висулки паднали от тавана. Затичал се към следващата стая и висулките продължавали да падат. Стигнал до дълъг и тесен коридор, на който тавана падал. Затича се към края, а тавана продължавал да пада и да го настига. В последния момент скочил напред към следващото изпитание и успял да се спаси. Там била широка и дълга стая, която нямала под, а само няколко парченца от него. Ахмед скачал от едно на друго и не се затруднил. След това се отзовал в стая с най-трудното препятствие. Тази стая била огромна и отвсякъде падали и хвърчели остриета, копия и ножове. Момъкът най-после минал и през този капан и се отзовал при Лаура. Тя го познал на мига.
Във този момент везира идвал да и донесе храна и премахнал капаните с магическата дума. Те се стъписали като видели как всички препятствия изчезнали. Те тръгнали без проблеми, но към края на пещерата видели везира и тръгнали бегом към изхода. Той тръгнал по петите им. Ахмед и Лаура стигнали рекичката и спрели да починат, но везира ги настигнал. Тогава започнала битката между двамата мъже. Везира нямал оръжие, защото го изпуснал докато ги гонел, нито пък Ахмед. Те започнали битка с голи ръце. Момъкът бил обучен да се бие без оръжие, но не и злодея. Затова Ахмед бързо го погубил. Двамата с Лаура следвали стъпките на Ахмед от предишния ден. Прибрали се на сутринта. Там султана ги посрещнал с радост и им устроил сватба за чудо и приказ. Оженили се и заживели щастливо с две деца до края на дните си.

Е, кво ша кажете? Как ви се стори?

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Заглавие: Re: Принцеса Лаура
Публикувано на: 22 Юни 2009 20:27

Зле...съжалявам, ама е! Правописни грешки и пришпорване излишно на действието...ама много...никакви детайли по боя, по изпитанията...пробвай да го редактираш и да го напишеш наново, но с повече подробности! Не е чак толкова зле!

Профил

Аватар
В момента играе: Mafia.
Публикувано на: 22 Юни 2009 20:32

Как са те приели в училище не ми е ясно.Приказката не става,банална и клиширана,не ми харесва.А,и стилът липсва,абе,не става с една(две) думи.

Профил

Публикувано на: 22 Юни 2009 21:06

Анаа Ахмед чок гюзел секиш!Бирбин гюрджю!

Профил

Публикувано на: 23 Юни 2009 00:10

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!

Да беше го поместил в 12-странично книжле с приказки и легенди от цял свят за деца до 5 години, можеше. Опитай се да направиш разказ по играта с Принца за Сименс С55 от 2002 година (култова беше).

Да, деградирал съм етц. Може, ако ми се занимава, да драсна един пост с нещо повече от плюене, защото не ми се вижда да си трл. Но сега си лягам.

П.П. Е съжалявам, ама денят ми беше гаден и си го изкарах на теб. ^^

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com