Автор |
Съобщение |
австриискиа дънер
|
|
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 18:48
направо ми се реве като го гледам какво пише Wtf ????????????????????
___________________________________ 0887152992 - званете тука за персонален фитнес инструктор 5 години опит имам работиа нежно тарифа на тренирофка - 25 лева с ддс
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 19:18
Serious Sam написа: Не бе, човек... Обясни ми, какво толкова в тъмното соц теглило на вашите е наранило нежната ти детска натура, та така безкористно гледаш на тия Щати майка им дейба... Не може да са ти толкова розови очилата, няма начин. Обясни ми как тия капиталисти, дека за едната печалба унищожиха толкоз държави и хора, можеш да ги гледаш и да ти текат лигите по тях...? Ей туй искам да ми обясниш...
Хардкор про-трол, признавам те.
Респект.
Никой друг не може да ме накара да пиша дълги коментари, ама ти успяваш винаги. Викаш щом и ти се включи значи лайната са станали сериозни. Ама аз изобщо не съм говорил за САЩ в тази тема. Това което се опитвам да кажа, е че те могат или не да играят поддържаща роля в тези процеси. Причините за бунтовете в Украйна са си украински. Както и причината за гражданската война в Сирия са си сирийски. Не знам защо това ти се струва нереално, а смяташ че са реални шитните дето се лансират непрекъснато наляво и надясно, как САЩ и ЦРУ били организирали цялата работа (по фейсбук). Ако ти смяташ че чужда държава може по фейсбук да организира бунт и гражданска война не знам с какви очила треа да си.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
kaboom
|
|
В момента играе: С пъпа на баба ти
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 19:22
ма тоя андрей да не е местния авторитет на тема политика, че да му искате мнението толкова усилено? момчето или троли или изобщо си нема на идея кви ги приказва
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 19:37
kaboom написа: ма тоя андрей да не е местния авторитет на тема политика, че да му искате мнението толкова усилено? момчето или троли или изобщо си нема на идея кви ги приказва Едното не изключва другото. Liberty написа: Викаш щом и ти се включи значи лайната са станали сериозни. Ама аз изобщо не съм говорил за САЩ в тази тема. Това което се опитвам да кажа, е че те могат или не да играят поддържаща роля в тези процеси. Причините за бунтовете в Украйна са си украински. Както и причината за гражданската война в Сирия са си сирийски. Не знам защо това ти се струва нереално, а смяташ че са реални шитните дето се лансират непрекъснато наляво и надясно, как САЩ и ЦРУ били организирали цялата работа (по фейсбук). Ако ти смяташ че чужда държава може по фейсбук да организира бунт и гражданска война не знам с какви очила треа да си. Не бе, хич не лигавиш щатския бабаняк щото в предния пост, нали... И в Ирак така - това са си Иракски работи, нали, също и в Афганистан - това са си Афганистански работи и може да се продължава до безкрай.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 19:51
deeba sho nqqm vreme da izcheta ko ste pisali kak mi se shte da napsuvam nqkoi deto ne e na moito mnenie
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 20:10
what if they get me? написа: Имало хора подкрепящи правителството? Ми майната им. Защо трябва прогресивно мислещите хора да се съобразяват с назадничавите, които искат Путин да им ебе държавата в гъза?
защото това е демокрацията, тъпа кратуно колкото и да ти се иска да се изкараш друг, фашистчето у тебе, зародило се още по времето, когато са те правели за смях в училище, ще си излезе наяве тихо там щото знаеш ли кво? едновремешният елит, към който така драпаш да се причислиш сега, би те размазал в газова камера на мига
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 20:33
Тоалетен маг написа:
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 20:40
Admiral General Till написа: Тоалетен маг написа:
|
|
|
|
|
kaboom
|
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 20:40
Гледам некъв дядка се обеснява, че ако тряя партизани ще станат и ще палят къщите из селата втф втф втф?!? да ве много са нормални тея
|
|
|
|
|
австриискиа дънер
|
|
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 21:01
Специално за Andreu - На практика американската външна политика се доминира до ден днешен от направената през 1939 поръчка от "Дондация Рокфелер" към "Нюйоркският съвет за международни отношения" , целяща да се формулира секретна дългосрочна стратегия, която да гарантира американска следвоенна доминация в света. Проектът носи името "Изследвания за войната и мира на Съвета за международни отношения". С проекта се ангажира водещия американски геополитически стратег – географът Исая Боумън(еврейн). Една от основните постановки, изявени в анализа на геополитически образувания в света, които след войната могат да влязат в американската сфера на влияние, е идеята, че САЩ не бива да повтаря грешката на Британската Империя, което значи никога да не се води открита империялистична политика спрямо желаните сфери. Всичко това предполага използването на евфемизми като "демокрация", "права", "свобода" . След това, Джон Кенън пише прочутата си статия в списание „Форийн Афеърс”, формулирайки стратегията за „сдържане” на Съветския съюз, заедно с обкръжението на президента Труман, поставят началото на студената война. Всички те единодушно посочват, че първостепенна задача на американската външна политика е удържане на вече заетите позиции, т.е. на непропорционално голямата сфера на влияние, която САЩ формират в резултат от Втората световна война. През 1943, малко преди смъртта си, Хилфорд Макиндер публикува в списание „Форийн афеърс” голяма статия за геополитическата роля, която Америка ще играе в следвоенния свят, в качеството и на доминираща супердържава. Неговата геополитическа стратегия се базира на негов труд от 1919. В него той пише, че държавата, която контролира т.н. от него "хартленд" - ядрото на Руската Империя, контролира Евразия и следователно "Световния Остров" - от Индия, както и териториите в Близкия Изток, страните от Персийския залив, част от Африка и, до цяла Европа. Силата, която контролира Световния Остров, ще доминира в целия свят. В своята книга „Голямата шахматна дъска” Збигнев Бжежински, който консултира всеки американски президент от Джими Картър насам, посочва, че Евразия е единствената територия на планетата, разполагаща с достатъчно население, природни ресурси и интелектуални възможности за да представлява предизвикателство към хегемонията на Америка. Малко и за петрол: Най-известният държавен секретар Хенри Кисинджър лансира през 70-те идеята, че "ако контролирате петрола, контролирате цели държави". На Бретънуудската конференция през 44-та, държавите се споразумяват доларът да стане световната валута. САЩ имат правото на разменна политика 35 долара към 28 грама злато. САЩ подписва споразумението с огуворката, че се отказва от печатането на долари, а федералният резерв отказва достъп и контрол до своите печатници До 70-те става ясно на целия свят, че САЩ печатат огромно количество долари поради огромните разходи във Виетнамската война. Като ответна реакция редица страни изискват своите златни резерви, което довежда до огромен срив на долара. Ситуацията ескалира, когато през 1971 Франция правит опит да изземе своето злато, а САЩ блокира опита с указ на Никсън, сиреч САЩ открадват златото на половината свят. През 1973 Никсън, на посещение в САУ, прави молба към крал Фейсал Азис за разплащане петролните сделки само в долари, а в замяна - военна помощ. До 1975 всяка страна членка на ОПЕК дава съгласието си за петролна търговия в долари. С този акт САЩ хитро изместват златото от долара и го връзват директно с петрола. Това веднага предизвика всяка петролно-импорта страна да поддържа резерв от зелени хартийки. А за да се сдобие с тях - пращане на физическа стока по посока САЩ в тяхна замяна. РАЖДА СЕ ПЕТРОДОЛАРА. Хартията излиза, всичко, от което САЩ има нужда влиза. САЩ забогатяват до неописуеми количества. С петродолара под ръка САЩ задминава всички страни в света по военни разходи, а Съветския Съюз просто нямаше шанс. С падането му през 1991 САЩ остават единствената неуспорима свръхсила. Светът се готви за нова ера просперитет и световен мир. Същата година САЩ нападат Ирак с операция "Пустинна буря". Държавата е на практика затрита - инфраструктура, болници, печиствателни станции, училища са унищожени. САЩ налагат т.н. "осакатяващи санкции", с които не позволяват странта да се презастрои наново. Тази политика се поддържа и до днес активно. В резултат на тази военна авантюра загиват близо 1 милион цивилни, а Маделин Албрайт се изцепва в ефир на въпроса "Струваше ли си смърта на 500 000 деца ?" "Струваше си". През 2000-та година Ирак прави опит да продава петрола си ексклузивно в Евро. В отговор, САЩ започват масирана медийна, пропагандна кампания по целия свят, че Ирак притежава "оръжия за масово унищожение" и ще ги използва . През 2003 страната е отново нападната от люлката на демокрацията, а след завземането й петролът отново потича в долари. През 2007 Ген. уесли Кларк прави шокиращо разкритие в америк. ефир за т.н. "5-годишен план" - затриване на 7 неудобни държави във времевите рамки на 5 години - Ирак ,Сирия , Ливан, Либия , Сомалия, Судан, ИРАН . Спирам повече, че ми писна, да му еба майката, то повече нужно ли е ???
___________________________________ 0887152992 - званете тука за персонален фитнес инструктор 5 години опит имам работиа нежно тарифа на тренирофка - 25 лева с ддс
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=djwPqAJ_3GY Или направо гледайте това, вместо да пишете километрични постове. Не казвам, че всичко е вярно, но за петролния долар е доста добре обяснено. Като цяло не съм анти-САЩ, нито съм про-СССР, но САЩ прекалено много се месят в делата на държавите, които уж са независими.
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 21:44
what if they get me? написа: Кенефен Управител написа: защото това е демокрацията, тъпа кратуно
Демокрацията избра Димитър Попов 1990-та. И от това държавата пострада. Демокрацията избра Жан Виденов 1995-та. И от това държавата пострада. Демокрацията продължава да държи ДПС във властта. И от това държавата страда. Понеже има тъпи хора, които всъщност не трябва да имат право на мнение, но го имат, защото е "демокрация". Демокрацията понякога е регресивна. Твърде много демокрация е по-голям проблем дори и от липсата на такава. Твърде многото партии разделят и настройват народа един срещу друг вместо да го обединяват и да му дават единна насоченост. Демокрацията е доста проблемна, и понякога трябва да се суспендира в името на доброто на хората. Понякога демокрацията пречи на държавния апарат да работи. А Бойко Борисов и Иван Костов са пълни тъпаци, че имаха цялата власт и не успяха да затвърдят позициите си. Ма и Царя влезе в много неподходящ момент, да му еба майката. Плевнелиев, ако е пич, трябва да направи военен преврат и да назначи служебно безпартийно правителство. И не знам как реши, че съм нацист. Ако е заради оная картинка във фейсбук, значи си доста тъп и не разбираш че това е хумор, а не декларация на политически пристрастия. Иначе мога да ти обясня много подробно как Хитлер е много голям държавник, може би най-големия за 20-ти век. Но няма смисъл, защото няма да ме разбереш. Анатема, дето говориш против Жан.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 21:45
каква картинка във фейсбук бе, ти луд ли си, ахахахах всъщност какво питам и аз след като написа целия тоя пост все още си мислиш, че те мисля за фашист шот си постнал неква картинка във фейсбук ли в смисъл - наистина
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 22:23
Идвам набързо да отбележа фактите - пичове, 80% процента от вас не знаят въобще как стоят нещата и толкова дървено философстват, че ми е тъжно какви хора избират кой да ни управлява. Андрей дето се бъзика с тея работи и си мисли, че САЩ са големата работа, ги величае и визира във всеки един шибан пост, който пусна в темата, дали е подсъзнателно, не знам. Онея младите пък дето са против Америка, защото... те са големите грешници и лошковци и едва ли не са виновни за всичко са толко зле, че не мога да ги опиша. Изтрезнейте, момчета! Сега без майтап, като съм сериозен, съм - коментарите на Сериозния(без последния) ги подкрепям тука, а не мразя САЩ, не съм влюбен и в Русия, но си е баш така, САЩ се месят в политиката на почти всички държави от третия свят и не само. Защото могат! И не им пука добре ли е това в дадената ситуация и до какво ще доведе в бъдеще. А Путин е пич, ако в България имахме такъв управник, сега нямаше да се топим от 7 на 6 милиона и да се плашим от набези на турци, цигани, а вече и араби по нашите села и градове.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 22:28
Тва за петродолара макар и да е вярно е доста пресилено. С въпросния петродолар щатите могат само частично да контролират икономиката си от страна на външни инвестиции и по-улеснено печатане на нови долари. Тва не променя факта, че освен петрола има много останали интернационални стоки който не се търгуват само в долар. Да не говориме че на петрола му се вижда края, пък и Брюксел сяка година бълва нови регулации срещу използването на петрол. Не променя факта и че колкото и да печатат е невъзможно да напечатат толко изкуствени долари за тея 15 войни, без да не предизвикат хиперинфлация и да си сринат икономиката. В момента външния дълг им е доста по-голям проблем и като цяло американската икономика е една бомба със закъснител която и петрола няма как да измъкне. А Обама не е толкова глупав да влезе в конфликт с Русия и Китай, особено след като англичаните му обърнаха гръб
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 22:42
бацата ви го сложи грубичко май, а a we
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 22:48
The Wolf написа: Идвам набързо да отбележа фактите - пичове, 80% процента от вас не знаят въобще как стоят нещата и толкова дървено философстват, че ми е тъжно какви хора избират кой да ни управлява. Андрей дето се бъзика с тея работи и си мисли, че САЩ са големата работа, ги величае и визира във всеки един шибан пост, който пусна в темата, дали е подсъзнателно, не знам. Онея младите пък дето са против Америка, защото... те са големите грешници и лошковци и едва ли не са виновни за всичко са толко зле, че не мога да ги опиша. Изтрезнейте, момчета! Сега без майтап, като съм сериозен, съм - коментарите на Сериозния(без последния) ги подкрепям тука, а не мразя САЩ, не съм влюбен и в Русия, но си е баш така, САЩ се месят в политиката на почти всички държави от третия свят и не само. Защото могат! И не им пука добре ли е това в дадената ситуация и до какво ще доведе в бъдеще. А Путин е пич, ако в България имахме такъв управник, сега нямаше да се топим от 7 на 6 милиона и да се плашим от набези на турци, цигани, а вече и араби по нашите села и градове. Анатема и на тебе, дето не подкрепяш Жан!
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 23:08
целата тема ме кефите как сте толко ограничени едните про-американци за другите америка е мега зло и сте леви и сте десни и кат че ли у цял форум има 2ма мислещи австриискиа дънер написа: Същата година САЩ нападат Ирак с операция "Пустинна буря". Държавата е на практика затрита - инфраструктура, болници, печиствателни станции, училища са унищожени. САЩ налагат т.н. "осакатяващи санкции", с които не позволяват странта да се презастрои наново. Тази политика се поддържа и до днес активно. В резултат на тази военна авантюра загиват близо 1 милион цивилни евала ама не е коректно смисъл сащ и да са егоистични ест че са, няма алтруистична държава няма друг виновен освен ирак за тая инвазия разучи малко кувейтска история шото туй дето го обясни тука е се ено русия да ги мразим че са ни освободили което не е коректно има закво да ги мразим и тех, ма не и затва тъй че недей и ти толкоз крайно няяш право да си сред плявата форомни тапаци не че си просто тряя си перфе
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 19 Фев 2014 23:52
what if they get me? написа: wannabe написа: А Обама не е толкова глупав да влезе в конфликт с Русия и Китай, особено след като англичаните му обърнаха гръб И как точно Англичаните са обърнали гръб на Америка след като и в двете войни Англия е най-големия съюзник на Щатите? Великобритания е американския троянски кон в Европа. Тази страна не иска да има нищо общо с континента. В случая Англия обяви че няма да подкрепи САЩ при инвазия над Иран. А и Англия не е американски троянски кон. Англия си гледа собствените интереси които в някои случай са сходни на тези на САЩ.
|
|
|
|
|
kaboom
|
|
|
|
Заглавие: Re: Урок Публикувано на: 20 Фев 2014 00:03
Англия все още се мисли за голяма работа и не играе на никого по свирката. А момчето е отявлен аотист не знае кво говори
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|