Автор |
Съобщение |
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 18 Ное 2018 21:41
Чак се учудвам, че никой до сега не отвори тема за протестите и случващото се в държавата в момента. Това което за мен тече като процес е сериозен опит за връщане на БСП на власт. И макар, проявявам разбиране към цялата критика по адрес на Бойко, ГЕРБ и т.н., достатъчно е да видим президента им (на БСП) и да помним повече от 3 години назад в миналото за да сме наясно що за катастрофа ни чака ако тези приятели се върнат във властта. При липса на смислена алтернатива на ГЕРБ, аз лично си пожелавам още дълго и честито царуване на бат Бойко.
Вашите мисли?
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 19 Ное 2018 10:23
Разликата в цените на горивата в България и останалите страни от ЕС е в порядъка на няколко евро-цента и като цяло няма основания да се протестира. А и в крайна сметка връщането на БСП на власт по никакъв начин няма да ни направи по-независими от "Лукойл"/Русия, т'ва трябва да си много тъп за да не го знаеш.
Радев е червен. Ама много.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 19 Ное 2018 13:52
Значи, ако направят протест за искане на истинската съдебна реформа на 100% ще го подкрепя. Но на протести с такива искания вече се видя какво се случва.
В тоя ред на мисли, силно се надявам тези около Демократична България да се стегнат и да събират аудитория, за да се справят по-добре от Реформаторския Блок, които доста ме разочароваха тогава...
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 19 Ное 2018 18:49
Тези са изпята песен. Освен това се оформиха като левичарска партия, а ние нямаме нужда от още една левичарска партия. Имаме нужда от истинска дясна партия и тъй като такава към настоящия момент не се вижда на хоризонта, аз не виждам и алтернатива на настоящето управление.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 19 Ное 2018 23:22
ГЕРБ и БСП са една и съща помия, с тази разлика, че докато БСП са про-руска партия, което го знаят и новородените, то на теория, ГЕРБ го играят про-европейска, което не знам какъв човек трябва да си, за да отречеш, че е по-добрия вариант. Но това не означава, че трябва да търпим всяка една тъпотия на Тиквеника. Когато смятам, че каузата на дадения протест е смислена, бих протестирал, независимо от това кой е на власт. Това с алтернативите е слаб аргумент, то може никога да няма алтернатива, ще си търпим пожарникара до края на света ли? То ако се примиряваме, че избора е между ГЕРБ и БСП, по-добре да се гръмнем. Аз за Демократична България ще гласувам. Левичари, умно-красиви, либерасти, соросоиди, квито ще да са, не виждам за кой друг да гласувам. Нека кажат хейтърите на ДБ П.П. Радев, и новородените знаят, че е червен.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 20 Ное 2018 00:18
Der Meister написа: ГЕРБ и БСП са една и съща помия, с тази разлика, че докато БСП са про-руска партия, което го знаят и новородените, то на теория, ГЕРБ го играят про-европейска, което не знам какъв човек трябва да си, за да отречеш, че е по-добрия вариант. Но това не означава, че трябва да търпим всяка една тъпотия на Тиквеника. Когато смятам, че каузата на дадения протест е смислена, бих протестирал, независимо от това кой е на власт. Това с алтернативите е слаб аргумент, то може никога да няма алтернатива, ще си търпим пожарникара до края на света ли? То ако се примиряваме, че избора е между ГЕРБ и БСП, по-добре да се гръмнем. Аз за Демократична България ще гласувам. Левичари, умно-красиви, либерасти, соросоиди, квито ще да са, не виждам за кой друг да гласувам. Нека кажат хейтърите на ДБ П.П. Радев и новородените знаят, че е червен. Да, хубаво е да се протестира, колкото тиквоча да не се отпуска. Но, тези протести са друга работа. Те са организирани от БСП, някви мутри с джипове и с любезната подкрепа на руснаците. Опитват се да повторят сценария от 2013г. когато пак бутнаха правителството заради "скъпия ток". Така че не. Никакво бутане на никакво правителство, никакво БСП/Русия на власт отново. Въпроса за алтернативата е много важен. Щото докато се правим на умно-красиви, БСП дебне зад ъгъла.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 20 Ное 2018 10:24
ДСБ в момента, в който си избраха Атанасов вместо Малинов за лидер и се прегърнаха с Да България, престанаха да съществуват на политическия хоризонт. Въпросът е, че още не са го разбрали. Тая екслузивно софийска "десница" парламент няма да види и аз няма да гласувам за тях. По-скоро бих пуснал за ГЕРБ с идеята, че така и така ще управляват, поне да съставят някакво по-смислено мнозинство и да не им се налага да клякат при всеки скандал около недоклатените им коалиционни партньори.
В момента шансовете на някакво евентуално консервативно обединение, за каквото се спомена тук-таме с хора като Москов и Симеонов вътре, са по-добри. В ДСБ просто не останаха хора, камо ли някакви лидери, а Да България е разбираема само за софийските жълтопаветници.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 20 Ное 2018 11:39
Наистина не разбирам хората, които не гласуват, с което избирателната активност е под 50% всеки път, или пък гласуват за герб и после през 2-3 години вдигат протести да се оплакват. Ами първо отидете да гласувате, второ, гласувайте за партия, която да не е от статуквото. Алтернативи бол.
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 20 Ное 2018 13:29
Liberty написа: Der Meister написа: ГЕРБ и БСП са една и съща помия, с тази разлика, че докато БСП са про-руска партия, което го знаят и новородените, то на теория, ГЕРБ го играят про-европейска, което не знам какъв човек трябва да си, за да отречеш, че е по-добрия вариант. Но това не означава, че трябва да търпим всяка една тъпотия на Тиквеника. Когато смятам, че каузата на дадения протест е смислена, бих протестирал, независимо от това кой е на власт. Това с алтернативите е слаб аргумент, то може никога да няма алтернатива, ще си търпим пожарникара до края на света ли? То ако се примиряваме, че избора е между ГЕРБ и БСП, по-добре да се гръмнем. Аз за Демократична България ще гласувам. Левичари, умно-красиви, либерасти, соросоиди, квито ще да са, не виждам за кой друг да гласувам. Нека кажат хейтърите на ДБ П.П. Радев и новородените знаят, че е червен. Да, хубаво е да се протестира, колкото тиквоча да не се отпуска. Но, тези протести са друга работа. Те са организирани от БСП, някви мутри с джипове и с любезната подкрепа на руснаците. Опитват се да повторят сценария от 2013г. когато пак бутнаха правителството заради "скъпия ток". Така че не. Никакво бутане на никакво правителство, никакво БСП/Русия на власт отново. Въпроса за алтернативата е много важен. Щото докато се правим на умно-красиви, БСП дебне зад ъгъла. За тези протести съм съгласен. Без да знам от кого са организирани, като се видят каузите става ясно. Да ревеш срещу цени на частни компании е смехотворно. И аз не съм доволен от цената на синьото Джони, дай и за това да протестираме. Бас държа, че голяма част от същите тия хора, дето протестират, редовно си зареждат от Лукойл и работят за тях. Като не ти харесва даден продукт/компания, не го купувай/не работи за нея и невидимата ръка на пазара ще си свърши работата. Това, че повечето компании са картел е ясно, но просто олигополът е една от негативните черти на пазарната икономика, нещо като необходимо зло. Яд ме е, защото за каузи, които са в пъти по-смислени, се събираха по 10 човека на протест, а тук българинът малко го удариха в джоба и веднага излезе. Иначе, не съм съгласен, че не трябва да се бута Тиквата. Герберите вече много изнагляха и правят простотия след простотия. Това да не се бутат, защото щял да дойде еди кой си, ми изглежда все едно имат някакъв имунитет и трябва да ги търпим во веки веков. Ами то ако се гласува за тях, "за да не са БСП" и не ги бутаме, до кога ще ги търпим? Бойко наскоро стана най-дълго управлявалия мин.-председател в историята на България. Не ме интересува кой ще дойде после. Ако не става, ще викам и против него. Политиците трябва да разберат, че срещу тях има активно гражданско общество, а не овце и не могат да правят каквото си искат. Да стигнем до такова мислене (и ние, и те) е много по-важно от това кой ще управлява!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 20 Ное 2018 15:16
Това са красиво звучащи думи, но както често се случва реалността не изисква красиво говорене. Реалността е, че ако бутнеш Бойко ще дойде БСП на власт. Поне за момента е така. Това е и причината той да е най-дълго управляващия премиер. Защото не е толкова зле. И може да е много по-лошо. И хората надявам се да са наясно с това. Аз лично много бих искал да има алтернатива, но съм напълно съгласен с Морко. Винаги съм гласувал за ДСБ, но към настоящия момент това е напълно безсмислено.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 20 Ное 2018 15:34
Ама тя алтернативата няма да дойде от небето. Трябва ние да си я изградим. Което не виждам как ще стане с гласуване и толериране на герберските уроди. Бойко е премиер толкова дълго, не защото е "не чак толкова зле", а защото българинът е много зле. Ако ще и марсианците да дойдат след Бойко, аз този искам да се маха!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 20 Ное 2018 20:03
Ми ОК съдавай алтернатива, никой не те е спрял. Както казах от както имам право да гласувам съм подкрепял "малката градска десница" която вече дори не е десница. Ако се появи друга смислена алтернатива ще я подкрепя. Обективно погледнато, България се развива относително добре през последните 10 години. Правителството на ГЕРБ може да има много кусури, може да е корумпирано, може всичко, но избегна някои огромни опасности за нашата държава, води умерено про-западна политика (имайки предвид кои са им коалиционните партньори), същевременно отстоява жизнено важните национални интереси, като се противопостави на "приятелска Германия и Меркел" за преразпределянето на бежанците, отказа да приеме "истамбулската конвенция", отказа да подкрепи пакта за миграцията на ООН, същевременно подписа приятелско споразумение с Македония, проведе едно много успешно евро-председателство, води относително разумна фискална политика, най-вероятно ще изберат F-16 за нов български изтребител, все неща от които аз лично съм много доволен. Тъй че Бойко не е идеален, но само него си имаме
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 20 Ное 2018 21:11
Добре де, тия F-16-ки, ако погледнем съвсем обективно на нещатата, не са ли пак разни дърти бангии, само че политически коректни ?
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 20 Ное 2018 21:20
Не ще са чисто нови, последна модификация. Най-доброто което можем да си позволим, по-хубаво е само F-35 както ще си купят белгийците. Но ние не сме по техния джоб.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 21 Ное 2018 00:22
Well... технически погледнато F-22 е по-добре от F-35 обаче не случайно е забранен за износ. Тъй че...
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 05 Фев 2019 15:16
Не е авторско, но мисля че е интересно: Цитат: Мит №1 за соца - "имаше ред и сигурност" а днес "ни убиват като мухи".
Броят на умишлените убийства на 100 000 души у нас в годините от 2005 до 2010 общо-взето е еквивалентен на този от периода между 1985 и 1989 г., след което става чувствително по-нисък. През 2016 и 2017 г. вероятността да бъдеш убит вече е близо два пъти по-малка, отколкото в зрелите години на комунизма.
По данни на Евростат 2016 е първата година в модерната история на България, в която броят на убийствата спада под 100, а 2017-та е втората. След като през 90-те години числото се колебае между 2.8 и 5.9 на 100 000, през предишното десетилетие то се движи в интервала от 2 до 3.6, а през настоящото – от 1.13 до 1.99. Откъм насилие и убийства живеем в най-сигурните времена в модерната история на страната ни, с мнократно по-малък шанс да бъдете нападнати или убити, отколкото в разгара на "зрелия Социализъм".
На пътя нещата са същите - с около 1800 смъртни случаи на година в края на 80-те, срещу около 600 днес, при 10 пъти повече коли на пътя. Източник: Исторически Дневник
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 06 Фев 2019 01:17
Какво точно искаш да ти се каже. Никой не отрича, че 90-те бяха тежко време. Общо взето според графиката са били необходими 15 години за да се нормализира положението и от там нататък нещата са започнали да стават по-добре. 15 години на фона на човешката история е нищо.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 07 Фев 2019 11:13
Е така е, но срива на една система и замяната ѝ с друга в едно общество няма как да се случи без криза. Подобни кризи са затривали цели поколения (виж Сирия). Така че ние доста леко минахме.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 17 Фев 2019 01:24
Не говори глупости моля те
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 23 Фев 2019 10:20
Едно авторско меме, което стана доста популярно в групата на "Исторически хумор".
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|