Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Бъг относно заетостта на рам паметта
Публикувано на: 06 Ное 2011 19:40

Имам следния проблем.Със уиндоус 7 64 битов съм.Имам 8гб ддр 3 рам.От известно време ми прави впечатление следния бъг(или не?):след като включа компа натоварването на паммета е минимално..няколко процента.И от там нататък всеки следващ ден се покачва с около 5 процента без видима причина,за да се стигне до пълно натоварване.Като отворя диспечера на задачите,виждам,че процесите са много малко и като си ги събера я има 1 гб рам заета,я няма.Обаче самия менаджер ми показва че почти цялата памет е заета.Иначе като си играя игри и ползвам всякакви приложения,не усещам никакви проблеми.Какво може да е това?

Профил

Аватар
В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Заглавие: Re: Бъг относно заетостта на рам паметта
Публикувано на: 11 Ное 2011 09:28

Това е така наречената функция Superfetch, нагло изкопирана от GNU дистрибуциите. С други думи Операционната система се старае да налази всичката ти РАМ, за да "презарежда" един вид неща, които евентуално ще отвориш, в това число програми, екзета и т.н. Един вид старае се максимално добре да ползва предоставената и РАМ, вместо да имаш 6-7 свободни ГБ, които така или иначе няма да употребиш. Все пак, възможно е и да не е това, защото повече от 1,8 ГБ налазени (при това на Виста) не съм видял от суперфеча. Ако ти върви гладко и няма някой ресурс, който да е налазил много рам, тогава си споко, просто така работи ОС-то :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com