Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: 2 Видео карти...
Публикувано на: 16 Сеп 2011 07:35

Купих си чисто нов лаптоп ASUS X52J, който се оказа че има 2 видео карти - вградена нa Intel HD и на nVidia GeForce 310M. В зависимост от необходимостта, Windows трябва да си ги сменява сам, но не съм с оригинален такъв и това просто не става. Компютърът работи през цялото време с Intel HD и напълно игнорира nVidia, въпреки, че и двете имат инсталирани драйвъри. Когато отворя игра или програма, в която мога да избирам графичната карта от настройките има само Intel, но не и nVidia. Някой да знае как мога да направя така, че лаптопа да работи само с nVidia ?

Профил

Заглавие: Re: 2 Видео карти...
Публикувано на: 16 Сеп 2011 14:57

По принцип това се прави от BIOS-a, там трябва да има опция от рода на "Disable Integrated Graphics" или нещо от сорта... Aко я изключиш би трябвало да се пусне външната. Ако не стане може да има проблем с външното видео. Друг начин е да дадеш от опциите на захранаването "high performance", защото външната се изключва с цел да пести ток и така ще я пуснеш на макс.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Сеп 2011 16:00

На High Perneformance ми е ама игрите все още не я отчитат. А до BIOS не мога да стигна. Като го пусна ми изписва марката на компа и после направо Windows зарежда.

Профил

Аватар
В момента играе: на компютъра
Публикувано на: 16 Сеп 2011 18:07

включи го и спами делете

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения