Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Овърклок на процесор
Публикувано на: 26 Ное 2010 00:21

Здравейте, искам да попитам как се овърклоква процесор. Чувал съм, че като си овърклокнеш процесора или видео картата стават по-бързи. Също така съм чувал и, че при овърклок компютъра започва да се държи странно, рестартирва, крашва и т.н.
Искам да го овърклокна, защото е бавен и по-новите игри ми вървят с много малко FPS. Да вземем на пример новото NFS, покривам минималните изисквания, в играта всичко е на най-ниско и просто не мога да играя от забиване и започвам да се изнервям. Никога не съм се занимавал с такива работи и се притеснявам да не объркам нещо.
Процесорът ми е AMD Athlon 64 x2 4200+ 2.2 GHz.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Овърклок на процесор
Публикувано на: 26 Ное 2010 19:00

При overclock-ване на процесора обикновено не се подобряват особено кадрите при игрите, а да си overclockнеш видео картата можеш, но пак няма да има голяма полза. Причината да се държи странно компютъра е, че прегряват компонентите и могат да изгорят, заедно с други чаркове. Най-добрият съвет за overclock-ването го прочетох в този форум преди известно време и гласеше най-общо "Ако ти се налага да питаш, не го прави!"

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com