Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Bits на карта... ?
Публикувано на: 15 Ное 2010 18:44

За какво служат битовете на картата... Бях прочел някъде , че не се използват при игри... А тогава къде и от голяма важност ли е да имаме битове в изобилие ? Моята карта е с 256 бита...Не знам дали са достатъчни , но всички други харакреризтики знам за какво служат освен битовата шина :) Мерси

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Bits на карта... ?
Публикувано на: 15 Ное 2010 20:52

"Битовете на картата" не й служат за нищо, защото не са чаркове. Служат на потребителя да разбере характеристиките на картата.
Предполагам, че имаш предвид пропусквателната шина между паметта на картата (не "рамеца" на компютъра) и процесора на видеокартата. Най-грубо казано - процесорът (GPU) си прави изчисления, когато играеш. За да може да съхранява изчисленията, му трябва и памет, която се намира на други чипове, физически отделени от графичния процесор. Пропусквателната шина определя колко бързо информацията може да се движи между паметта и GPU-то.

Още по-просто казано: колкото повече "битове", толкова по-добре!
И да - трябват ти за игрите!

Профил

Заглавие: Re: Bits на карта... ?
Публикувано на: 16 Ное 2010 16:22

Rostik79 написа:
"Битовете на картата" не й служат за нищо, защото не са чаркове. Служат на потребителя да разбере характеристиките на картата.
Предполагам, че имаш предвид пропусквателната шина между паметта на картата (не "рамеца" на компютъра) и процесора на видеокартата. Най-грубо казано - процесорът (GPU) си прави изчисления, когато играеш. За да може да съхранява изчисленията, му трябва и памет, която се намира на други чипове, физически отделени от графичния процесор. Пропусквателната шина определя колко бързо информацията може да се движи между паметта и GPU-то.

Още по-просто казано: колкото повече "битове", толкова по-добре!
И да - трябват ти за игрите!

Благодаря за бързият и адекватен отговор :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com