Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: От видео картата ли е проблема?
Публикувано на: 21 Сеп 2010 19:13

Здравейте,
Имам нужда само от потвърдение, че проблема, който имам с РС-то е от видео картата. Ако някой

смята, че може да помогне, ще съм много благодарен. Образът е много лош, почти нищо не се

различава. Ето две изображения за по-добра представа.
http://i799.photobucket.com/albums/yy273/bovnostroclum/VIDEOCARD/16092010125.jpg
http://i799.photobucket.com/albums/yy273/bovnostroclum/VIDEOCARD/16092010126.jpg
Преди да се случи това, при почти всяко отваряне на програма или игра, екрана примигваше и

изписваше "Display driver stoped working and was recovered" или нещо подобно. Опитвах с по-нови

дравъри, но ефект няма.
Притеснява ме, да не се получи така, че да си купя нова видео карта, пък проблема да се окаже

съжсем друг.
Благодаря!

Профил

Аватар
Заглавие: Re: От видео картата ли е проблема?
Публикувано на: 21 Сеп 2010 19:43

Изглежда като изгоряло видео. Като пуснеш самото пц докато още са онези досовески андпсиа пак ли е бъгнато?

Профил

Публикувано на: 21 Сеп 2010 20:01

iddqd написа:
Изглежда като изгоряло видео. Като пуснеш самото пц докато още са онези досовески андпсиа пак ли е бъгнато?

Благодаря Ви за бързия отговор.
Всичко на екрана от самото включване е по този начин.
Значи да взимам нова карта, нали така?

А пък и ако ми кажете нещо за тази карта цена няма да имате. Харесах си я, но не разбирам много и ще радвам да чуя още мнения.
http://www.stantek.com/35396.html

Много благодаря!

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Сеп 2010 20:57

Картат става, но е скъпа за тези пари по добре потърси 9800.

Профил

Публикувано на: 21 Сеп 2010 21:09

iddqd написа:
Картат става, но е скъпа за тези пари по добре потърси 9800.

Благодаря за бързата и компетентна помощ!
Приятна вечер!

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Сеп 2010 23:39

Според мен за видеокартата по-хубаво ще е да дадеш още 50 лева и да си вземеш Radeon 5670 с 1 гб рам. Мисля, че ще ти изтрае поне година повече.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Сеп 2010 02:10

Имах същия проблем. Така стана на компа ми с radeon 9550 под windows 7 когато сложих най-новите драйвъри от официалния сайт. Просто ги премахни (roll back) и си стой с тези, които си идват по default. Ако не е това проблема, пробвай като изтеглиш по-стари или сложиш windows XP (not recommended).

Профил

Публикувано на: 25 Сеп 2010 04:44

maieutiquer написа:
Имах същия проблем. Така стана на компа ми с radeon 9550 под windows 7 когато сложих най-новите драйвъри от официалния сайт. Просто ги премахни (roll back) и си стой с тези, които си идват по default. Ако не е това проблема, пробвай като изтеглиш по-стари или сложиш windows XP (not recommended).

Хубаво е, че при теб се е получило. За съжаление се оказа, че при мен картата се е скапала. На самата платка има едни сребристи цилиндрични джаджи и две от тях в горната си част бяха цъфнали. Не зная дали е точно от тях но никакви врътки със стари и нови дравъри не помогнаха. Предполагам, че (както казаха и по-горе) щом още на досовските надписи и BIOS в самото началото образа е скапан, нищо няма да помогне.
Както и да е, вече си поръчах нова GF 9600 с 1 GB и поне новите неща ще ми тръгват.

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 28 Сеп 2010 08:33

Единственото решение е да си земеш нова видео карта, вместо дасе мъчиш с тази :) Аз съм с nVidia GT240 1GB и съм доста доволен :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Сеп 2010 17:23

9600 няма нужда от 1 гб памет. Споредмн просто неможе да се възползва от нея. По добре 512 мб 9800.

Профил

Публикувано на: 28 Сеп 2010 21:18

iddqd написа:
9600 няма нужда от 1 гб памет. Споредмн просто неможе да се възползва от нея. По добре 512 мб 9800.

Дявол да го вземе! :cry:
Аз пък си мислех, че щом е с повече памет, значи е по-добра. Нищо, за сега от към видео, покривам изискванията на по-новите неща, но пък процесора ми е слабичък. За следващият път ще знам да не избързвам като не съм наясно как точно стоят нещата. Поне вече зная, че тук мога да намеря компетентно мнение за бъдещи въпроси относно хардуера.

Всичко хубаво!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com